Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Donyell Malen hoopt terug te keren op het oude nest: ‘Dat is wel een droom’

Laatste update:

Donyell Malen heeft zeer goede herinneringen overgehouden aan de tijd dat hij met Mohamed Ihattaren samenspeelde bij PSV. Dat vertelt de aanvaller van Borussia Dortmund aan Voetbalzone-verslaggever Jelle Kusters. Daarnaast gaat Malen in op een eventuele terugkeer bij Arsenal.

Malen maakte in 2015 de overstap van de Ajax-jeugd naar die van Arsenal. In Londen wist hij het echter niet tot het eerste elftal te schoppen, waarna hij in 2017 naar PSV vertrok.

“Af en toe zijn er in je voetbalcarrière punten waarop je beslissingen moet maken”, blikt de 25-jarige aanvaller terug op zijn vertrek bij Arsenal. “Op zich trainde ik wel mee met het eerste, en ik was toen zeventien of achttien. Ik maakte wel stappen, maar ik vond gewoon dat ik profvoetbal moest spelen.”

“Ik had toen ook heel veel voormalig teamgenoten die ik profvoetbal zag spelen, terwijl ik nog jeugdvoetbal speelde. Dus ik wist dat dat de juiste stap was, en dat zei m’n gevoel ook. Dus toen ben ik naar PSV gegaan.”

In het Philips Stadion werd Malen een onbetwiste basisspeler. Hij speelde in die tijd samen met verschillende topspelers, en één van hen was nog iets specialer voor de 28-voudig international.

“Ik blijf altijd zeggen dat ik Ihattaren heel speciaal vond”, aldus Malen. “Ik had met hem een speciale klik op het veld. Toen ik in de spits speelde bij PSV, speelde hij op tien. En dingen die hij deed op training… Hij was echt speciaal voor mij.”

Ihattaren vertrok in 2021 van PSV naar Juventus, maar dat werd geen succes. Nadat ook (tijdelijke) dienstverbanden bij Sampdoria en Ajax mislukten, tekende de aanvallende middenvelder eind vorig jaar bij Slavia Praag. Malen: “Ik hoop dat hij het gaat maken in Tsjechië, en dat hij zijn plezier in het voetbal kan vinden.”

En Malen zelf? Die is inmiddels van grote waarde voor Borussia Dortmund. Toch hoopt hij in de toekomst ook nog in een ander land te spelen: Engeland. “Omdat ik in Engeland in de jeugd heb gespeeld, is het wel een mooie droom om nog in de Premier League te spelen”, besluit hij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

We weten allemaal hoe goed Ihattaren kan voetballen, maar hij verpest het zelf keer op keer. Wat heel spijtig is, want als hij het talent niet had om een grote te worden zou het niemand wat boeien dat hij ze carrière aan het verkloten is.

29 februari 2024 om 09:39

Maar als je hoort dat zelfs medespelers zeggen hoe goed hij was dan is het alleen nog maar meer zonde hoe hij zijn carrière vergooit. Had gewoon lekker bij PSV moeten blijven denk dat die onder bosz gewoon basis stond in dit team.

29 februari 2024 om 11:48

Tuurlijk. Na al die jaren ellende nu basisspeler onder Bosz. Geloof er geen snars van. Er zijn geen koekebakkers met die gozer aan het werk gegaan he.. hij heeft het gewoon helemaal zelf verkloot.

Zie malen overigens best als vervanger van Antony bij Untd.

1 maart 2024 om 15:43

Bij PSV blijven was slechts 1 van de verstandige keuzes die hij had moeten maken destijds. De grootste is uiteraard discipline in stand houden en zelfreflectie kweken.

Waarom probeert de interviewer Malen in een bepaalde richting te duwen? Als hij Ihattaren de beste speler vind waar die meegespeeld heeft dan is dat toch zijn antwoord? Aparte manier van vragen stellen.

29 februari 2024 om 09:54

Wat een gelul. Het is toch een apart antwoord? Elke fatsoenlijke interviewer zou daarop doorvragen. Wat is er dan vreemd aan om de grootste namen op te noemen waar hij mee heeft gespeeld?

Hopelijk leest Babadi dit ook.

Die Malen is ook niet altijd serieus te nemen. Dat iemand je vriend is wil niet zeggen dat het meteen een wereldspeler is. Vorige week beweerde hij nog met droge ogen dat Teze de beste speler van PSV is?!

29 februari 2024 om 00:59

Jij neemt jezelf behoorlijk serieus?
Jammer dat je niet door had, dat hij dat niet serieus meende…

En dat hij Ihattaren de beste vind waar HIJ mee gespeeld heeft, kan toch gewoon. Hij was ook erg goed bezig toen.

29 februari 2024 om 08:12

Malen heeft samengespeeld met Haaland en Bellingham. Als je dan aankomt met Ihattaren is dat idd niet serieus te nemen.

29 februari 2024 om 08:15

Haaland de tap-in merchant moet wat voorstellen? 🤣 Inzaghi is ook de GOAT ofniet?

29 februari 2024 om 08:17

Duidelijk dat je geen wedstrijden kijkt van city.

29 februari 2024 om 08:46

Sharky222 kijkt duidelijk nooit wedstrijden van Manchester City… Wel leuk dat je Inzaghi vergelijkt met Haaland, beide hebben ze hetzelfde killer instinct voor de goal.

29 februari 2024 om 10:35

Er zijn ook mensen die de dijk beter vinden dan u2 bijvoorbeeld. Iedereen is anders en heeft verschillende smaken gelukkig. Anders zouden we ook met z'n allen op de zelfde partner azen

29 februari 2024 om 11:18

@sharky222,

Je maakt je zelf wel echt belachelijk door;

a; Haaland een tap-in merchant te noemen
b; zeggen dat hij niets voorstelt
c; indirect te zeggen dat Ihatarren beter is dan Inzaghi en Haaland. (Je beseft wel dat psv het hoogtepunt van Ihatarren zijn carrière was?)

29 februari 2024 om 17:35

Ihatarren was een betere voetballer. Lees goed voetballer. Haaland is een fantastische spits, maar geen fantastische voetballer. De vergelijking met Inzaghi is niet helemaal vreemd, want die wist als geen ander hoe een goal te maken. Echter in vergelijking met Inzaghi is Haaland weer de betere voetballer.

Malen heeft me toch echt wel verrast bij Dortmund. Zie hem echt wel slagen bij Arsenal. Kan hij in mijn ogen echt wel aan.

29 februari 2024 om 08:22

Waar zie je hem dan slagen? Speelt niemand uit de basis bij Arsenal dus dan zou hij al back up voor rechtsbuiten moeten worden.

29 februari 2024 om 08:33

Ik zie hem echt wel slagen bij Arsenal. Daar spelen ze zoveel wedstrijden per jaar. Die speelt echt wel genoeg wedstrijden.

29 februari 2024 om 08:39

Nogmaals, de enige plek waar die in aanmerking zou komen is back up rechtsbuiten. Saka speelt vrijwel altijd. Dan zou hij het dus met wat invalbeurten moeten doen. Het niveau van de top van de PL kan die gewoonweg niet aan. Arsenal zou daarom een verkeerde stap zijn.

29 februari 2024 om 08:52

Ik zie Malen ook niet echt bij de absolute top belanden, daarvoor is hij helaas te vaak geblesseerd. Ben wel benieuwd waar uiteindelijk zijn plafond ligt. Misschien eerst een tussenstap naar ManUnited?

29 februari 2024 om 14:03

Sinds wanneer is Arsenal absolute top?

29 februari 2024 om 14:47

Op dit moment is Arsenal toch gewoon absolute top?

29 februari 2024 om 14:51

Haha echt niet man. Een club die sinds kort weer meedoet om de titel in de bpl en voor het eerst sinds tijden weer meedoet in de CL is dat (nog) niet.

29 februari 2024 om 15:05

Waarom niet? Arsenal hoort bij de 5 a 6 beste ploegen van Europa. Dan ben je absolute top.

29 februari 2024 om 15:26

Verloopt staan ze op de rand van uitschakeling bij de beste 16 van Europa..

29 februari 2024 om 15:29

Dus Bayern is ook geen absolute top meer? Want die hebben precies dezelfde uitgangspositie.

Arsenal hoort dit seizoen gewoon bij de 5 a 6 beste ploegen in Europa. Dan kun je het noemen wat je wilt natuurlijk.

29 februari 2024 om 15:34

Bayern presteert structureel in de CL Arsenal niet.

Pff en dan heb jij het vaak over een PSV-bril bij mij..

29 februari 2024 om 15:51

Het gaat er helemaal niet om hoeveel jaar je presteert. Het gaat op dit moment. Dan kun je niets anders dan concluderen dat het dit seizoen en vorig seizoen absolute top is.

Liverpool en Leverkusen spelen dit seizoen toch ook geen CL? Maar die zijn dit seizoen ook gewoon absolute top. Heeft niks met een bril te maken maar logisch nadenken.

29 februari 2024 om 17:39

Bayern is de absolute top van europa. Wanneer is Arsenal voor het laatst kampioen geworden? Ja dit jaar doen ze het leuk, maar het is afwachten hoendit verder gaat. Ik noem dit een mogelijke aansluiting met de Europese top. Om bij de absolute top te horen moet je dit jaar in jaar uit doen. Denk hierbij aan real en Bayern.

29 februari 2024 om 17:54

Ik zeg duidelijk dit moment. Een Leverkusen en Liverpool zijn dat op dit moment ook. Terwijl die het ook niet jaar in jaar uit bewijzen.

1 maart 2024 om 15:39

@nation23 - Maar dan moet je wel iets klaarspelen. Malen is ook bij Dortmund veelal onzichtbaar tegen de betere ploegen. Sporadisch speelt hij een keer goed tegen de rest van de top 6. Verder is hij ook veel te wisselvallig, zowel in de wedstrijd zelf als in het algemeen. Dan redt je het doorgaans niet in de PL.

Ik snap het geloof ik niet helemaal....het 'oude nest' is blijkbaar niet Ajax, waar hij vanaf zijn negende levensjaar zeven jaar lang heeft gevoetbald en is opgeleid, maar Arsenal, waar hij amper twee jaar heeft gezeten maar niet aan de bak kwam (omdat-ie natuurlijk veel te vroeg is vertrokken).
Het 'oude nest' suggereert meestal toch iets van weemoed van waar je bent begoonen, maar in dit geval blijbkaar niet.

29 februari 2024 om 13:11

waarschijnlijk ziet hij dit zo omdat hij daar in zijn puberjaren liep en daar tegen het profvoetbal aan zat.

1 maart 2024 om 15:41

Het is gewoon een brede term.

Ergo: dit heeft niets te maken met het oude nest, hij wil gewoon unbedingt naar de Premier League.

Zou inderdaad wel echt mooi zijn als hij samen met Bergwijn en Brobbey de voorhoede compleet maakt. Hij zal dan wel heel wat loon moeten inleveren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren