Donk en Rodrigues bekeren ondanks nederlaag tegen derdeklasser door

Galatasaray heeft zich dinsdagavond ondanks een 2-1 nederlaag op bezoek bij Sivas Belediyespor geplaatst voor de achtste finales van de Turkse beker. Doordat Cim Bom het heenduel al met 5-1 wist te winnen, had de nederlaag tegen de derdeklasser verder geen grote gevolgen voor de topclub uit Istanbul.

Trainer Igor Tudor koos er net als twee weken geleden voor om een mix van talenten en spelers die normaal gesproken weinig minuten maken het veld in te sturen en ruimde ook opnieuw plek in voor Ryan Donk. De Nederlander kwam in de heenwedstrijd voor het eerst in anderhalf jaar weer in actie voor Galatasaray en verscheen dinsdagavond opnieuw aan de aftrap. De verdediger zag hoe Sinan Gümüs zijn ploeg na tien minuten spelen op voorsprong zette, maar kon vlak voor rust niet voorkomen dan Sivas via Samet Katanalp weer langszij kwam.

Met Garry Rodrigues als vervanger van Eren Derdiyok in de tweede helft in de ploeg, ging Galatasaray nog op zoek naar de overwinning. Doordat de doelpuntenmaker aan de kant van de thuisploeg met rood moest inrukken, hadden de bezoekers in de laatste tien minuten ook een numeriek overwicht. Ali Aydin zorgde in de slotminuut echter toch nog voor gejuich bij Sivas.

Vind jij dat Galatasaray meer verdiende?