Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Domper voor Ajax en Koeman? Brobbey valt geblesseerd uit tegen Sparta

Laatste update:

Brian Brobbey is zondag geblesseerd uitgevallen tijdens het Eredivisie-duel van Ajax met Sparta Rotterdam. De spits moest zich in de tachtigste minuut met hamstringklachten laten vervangen door Julian Rijkhoff.

Brobbey werd een week geleden door trainer John van ‘t Schip nog op de bank geposteerd in de wedstrijd tegen Fortuna Sittard. De aanvaller kwam na de rust toen alsnog binnen de lijnen om de 0-1 achterstand weg te werken. Brobbey bezorgde de Amsterdammers vlak voor tijd nog een punt: 2-2.

Midweeks liet Van ‘t Schip zich voorafgaand aan het verloren Conference League-duel met Aston Villa (4-0) nog uit over de hamstringklachten van Brobbey. “Hij sukkelde met zijn spieren en knie. Het gaat de ene keer heel goed en de andere keer heeft hij meer last. Dat moeten we steeds goed bekijken.”

De spits verscheen zondag tegen Sparta dus ook weer aan de aftrap, maar moest de strijd in de tachtigste minuut geblesseerd staken vanwege een blessure aan zijn hamstring. Ajax keek op dat moment tegen een 2-1 achterstand aan. Via invaller Steven Bergwijn werd er vlak voor het verstrijken van de reguliere speeltijd nog een punt uit het vuur gesleept.

Het uitvallen van Brobbey is een flinke domper voor Ajax, dat dit seizoen zeer afhankelijk is van de doelpunten en fysieke kracht van de aanvaller.

De spits werd ook door bondscoach Ronald Koeman opgeroepen voor de vriendschappelijke duels met Schotland (22 maart) en Duitsland (26 maart). Door zijn blessure is het maar zeer de vraag of Koeman tijdens deze wedstrijden een beroep op Brobbey kan doen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik denk k eerder een domper voor ajax. De interlands zijn maar oefenpotjes. Als het zijn hamstring is, dan is het waarschijnlijk minimaal 4 weken. Dan mist Ajax hem ook zeer waarschijnlijk tegen Feyenoord en Twente.

17 maart 2024 om 18:50

Met hem maken we ook 0 kans tegen Feyenoord en Twente.Valr jullie niet op dat Brobbey bij elke aanval of schot valt? Die heeft echt geen evenwicht.

17 maart 2024 om 18:56

Brobbey is geen counter spits. Die is goed als je veel de bal heb en vaak de aanval opzoekt.

17 maart 2024 om 18:58

Bij Ajax wordt doorgaans de verdubbelaar ingezet op sterkhouders. Dus einde seizoen Brobbey.

Naast een beetje inzet is Brobbey nog niet het succes wat men van hem hoopt of pretendeert. Denk dat Oranje hem niet mist, en wellicht kan Ajax nu doorschakelen.

17 maart 2024 om 19:04

Wat een onzin, hij begon matig, miste veel kansen en kwakkelde met fitheid maar als hij de boel niet op sleeptouw had genomen dit seizoen stond Ajax nog steeds 15de. Wat verwacht je van hem? Dit seizoen in de Eredivisie 16 goals en 7 assists in 24 wedstrijden (bron officiële site eredivisie). De beste man is bijna elke wedstrijd betrokken bij een goal terwijl hij in een onzettend matig Ajax speelt.

17 maart 2024 om 20:59

@La-Decima, als je de enige speler bent die de ballen gaat krijgen, ben je ook de enige aangewezen persoon die gaat scoren. Als de andere spitsen net zo al dan niet meer scoren zijn dat niet zulke spectaculaire cijfers. Dat hij ajax op sleeptouw mee neemt zegt meer over ajax dan over Brobbey.

18 maart 2024 om 08:25

Hij is spits, zijn taak is om de ballen die hij ontvangt om te zetten in goals. Hij staat in de punt. Sterker nog, hij heeft zelfs al 7x een collega in stelling gebracht. Hiermee staat ie in de top 5 in de assistlijst. Wat zou je nog meer van hem willen zien?

17 maart 2024 om 20:52

Oranje zal hem niet missen, maar Ajax gaat hem wel missen hoor. Hoeveel spelers halen nou het benodigde niveau?

17 maart 2024 om 22:28

Precies. Hij is goed, maar ook weer niet zo goed. Als je alleen al ziet hoe vaak hij vandaag weer op de grond lag, niet normaal. Dat gehang en getrek slaat ook nergens op, gaat vanzelf gebeuren dat scheidsrechters meer tegen hem gaan fluiten.

Brobbey was al niet fit dus hem toch opstellen resulteert dan in een blessure.

Jammer, beide jonge nog niet in Oranje geteste spitsen geblesseerd... naja Memphis moet toch ritme opdoen.

Roep dallinga of janssen maar op dan

17 maart 2024 om 19:39

Janssen heeft bedankt toch?

Heel overantwoord hoe Ajax hiermee is omgegaan en als fysiotherapeut mag ik dat zeggen. Het was niet de vraag of het ging gebeuren, maar wanneer en dat moment is nu. Het is waanzinnig dom, want nu ben je Brobbey 4 weken kwijt omdat je hem zo nodig tegen Sparta nodig had. Nu mis je Brobbey langer dan 1 wedstrijd en kan hij niet voor Oranje spelen.

17 maart 2024 om 18:52

Ik als opticien heb het ook gezien. Maar wat precies kan jij als fysiotherapeut zien, wat van het Schip niet had gezien dan? Hoe lang kon hij vandaag voetballen zonder geblesseerd te raken?

17 maart 2024 om 19:45

Om je vraag te beantwoorden denk ik dat John het belang van punten pakken op korte termijn voor het lange termijn heeft gesteld. Als fysiotherapeut ligt het belang bij een fitte speler, wat voor lange termijn ook voor de coach meer punten oplevert. In mijn vakgebied maak ik dit soort situaties wel vaker mee, dus vanuit dat perspectief mag ik wel mijn mening hierover geven i.p.v. iemand die bij de ICT werkt.

17 maart 2024 om 22:32

Juist als behandelaar leer je dat je geen waardeoordelen moet vellen zonder dat je daadwerkelijk een diagnose hebt gesteld. Beetje jammer dus Superman.

17 maart 2024 om 20:26

Misschien dacht Ajax wel, interlandperiode komt eraan dus als we hem nu nog even max laten spelen kan die mooi thuis blijven en herstellen

Hij geeft zelf aan dat hij al weken last van de hamstrings, dan is de kans dat het een keer echt fout gaat aanwezig

Fout van Ajax ook om in de winter geen extra spits te halen , wat hebben we achter de hand als t niet loopt? Niks.

17 maart 2024 om 19:07

Ze hebben toch een extra spits gehaald met Rijkhoff?

Roofbouw door de technische staf op Brobbey nu beloond. Keurig gedaan, Johnny! Moet ik je ook nog even de statistieken van Akpom t.o.v. Hlynsson overleggen? Had Brobbey als kompaan misschien wat meer aan gehad in diverse opzchten, denk je ook niet, Johnny? Of Taylor misschien toch eens laten banken, Johnny? Na weer een wanprestatie. Wat denk je, Johnny? Aha, jij weet het vast beter!

17 maart 2024 om 19:02

Schreuder was een ramp, Steijn een drama, nu is van 't Schip aan de beurt? Zou het misschien niet aan de kwaliteit van de groep kunnen liggen?

17 maart 2024 om 19:14

Mede. Maar onze technische staf versterkt dat wel behoorlijk. Wat een drama, zeg. Hopelijk zet Kroes die 4 morgen direct op straat. Hier kun je niet mee verder.

17 maart 2024 om 20:47

Ja, allen slappe coaches die de selectie onvoldoende fit hielden. Daarbij pleegt John ook nog eens roofbouw op zijn enige resterende goed presterende aanvaller, door die lekker op een eiland te plaatsen in een waardeloos systeem waar de enige aanvullende impulsen bestaan uit je spits de diepte insturen en dan gokken op zijn fysieke middelen. Van het Schip verdiend de positie van coach van Ajax in de verste verte niet. Zijn CV ala coach is net zo matig, misschien nog wel matiger dan Steijn. Had je beter Vos en Maduro aan kunnen houden. Weinig ervaring maar wel talentvolle coaches met tactisch inzicht. Je hoeft alleen maar naar jong te kijken en de ontwikkeling die dat team mee geeft gemaakt in de afgelopen maanden.

Denk wanneer bergwijn en berghuis terut zijn dat brobbey weer gaat shinen zit niet in ze vel. Geen creatie om se spits heen is zoiezo weinig productie maar drm moet die leren creeren dan wordt die rcht levensgevaarlijk

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren