Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Divock Origi heeft transfervrije toptransfer naar de Serie A te pakken

Laatste update:

Divock Origi vervolgt zijn loopbaan definitief bij AC Milan, zo brengt de Italiaanse kampioen dinsdag officieel naar buiten. De 27-jarige aanvaller tekende na de goed verlopen medische keuring een contract tot medio 2026 in het San Siro. Origi, die bij Liverpool geen vaste plaats had en over een aflopende verbintenis beschikte, werd al enkele weken in verband gebracht met een overgang richting Milan.

Door de aanwezig van onder meer Mohamed Salah wist de in 2014 aangetrokken Origi, voor wie 12,5 miljoen euro werd neergelegd, nooit een vaste plaats te veroveren bij Liverpool. De aanwinst van Milan kwam in de afgelopen 8 jaar tot 41 doelpunten en 18 assists in 175 optredens voor the Reds in alle competities. Absoluut hoogtepunt voor Origi in zijn tijd bij Liverpool was het doelpunt in de Champions League-finale tegen Tottenham Hotspur in 2019 (0-2 overwinning). Met de Engelsen veroverde Origi daarnaast de landstitel, FA Cup, EFL Cup, de Europese Supercup en het WK voor clubteams. Tussendoor werd hij verhuurd aan Lille OSC en VfL Wolfsburg.

Origi, die bij Milan het shirt met rugnummer 27 gaat dragen, krijgt bij zijn nieuwe werkgever onder meer te maken met Olivier Giroud. De veertigjarige Zlatan Ibrahimovic geldt voorlopig niet als concurrent. De Zweedse aanvaller heeft een knieoperatie achter de rug en de verwachting is dat hij pas in januari 2023 zijn rentree kan maken bij Milan. Origi kan op 13 augustus zijn officiële debuut maken in de thuiswedstrijd tegen Udinese in de Serie A.

Vind jij Divock Origi een aanwinst voor AC Milan?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Bij AC milan heeft hij toch ook geen basisplaats? Snap deze transfer niet zo goed van Divock

5 juli 2022 om 16:46

Nee, maar de mate van concurrentie is wel minder naar mijn idee. Giroud is op leeftijd en kan ook niet alles spelen en Zlatan is lang geblesseerd. Verder kun je, als je dan toch niet alles speelt, prima in Italië vertoeven.

Niet per se iemand waarmee je potten gaat breken in de CL ben ik bang. Gaat het uitvechten met Giroud die ook al wel op leeftijd is. Transfervrij dus je kan je er ook geen buil aan vallen.

5 juli 2022 om 16:58

Misschien geen potten, maar wel Barcelona

Origi is een soort Gotze; beiden hadden een paar goede beginjaren in hun carrière en scoorden 1 goal van enorm groot belang in een belangrijke finale (Gotze in WK finale en Origi in CL finale) en hebben sindsdien weinig meer gepresteerd. Ben benieuwd wat hij bij Milan er van gaat bakken.

5 juli 2022 om 17:08

Gotze was juist voor zijn doelpunt in de WK-finale al heel goed. Was in zijn eerste periode bij Dortmund gewoon fenomenaal en een waanzinnig talent, daarna in 2013 naar Bayern gegaan waar hij ook nog wel goed was bij vlagen en in 2014 de WK-finale besliste. Maar zijn eerste jaren bij Dortmund was hij gewoon fenomenaal samen met o.a Gundogan, Hummels, Lewandowski, Reus, etcetera. en Klopp als trainer. Werd toen ook gezien als een van de spelers die misschien ooit de gouden bal kon winnen na Messi en Ronaldo, maar helaas. Heeft ook pech gehad met blessures, want volgens mij had hij bij Dortmund in zijn 2de periode te maken met een of andere infectie of iets anders medisch. Weet niet meer precies wat, maar dat heeft ook grote invloed gehad en dat hebben Gotze maar destijds ook Dortmund weleens aangegeven.

Transfervrij en een vrij leuke speler. Giroud is ook al oud en Zlatan moet je nog maar van zien of die nog kan lopen na zijn blessure.

Origi kan gewoon een prima puntspeler zijn voor AC. Denk dat hij goed gaat spelen.

Gaat AC Milaan veel punten opleveren de komende jaren.
Is daarnaast ook een goede opvolger voor Zlatan en Giroud, die denk ik na volgend seizoen weg gaan bij ACM.

Prima spits om erbij te hebben, transfervrij is natuurlijk altijd lekker. Met Giroud en Zlatan 2 spitsen op leeftijd waardoor hij zeker is van de nodige minuten.

Ben benieuwd hoe hij het zal doen met een basisplaats ipv altijd de gouden wissel. Transfervrij dus prima voor te hebben.

AC Milan doet wel zaken op zijn turks haha, uitgerangeerde spelers van de topcompetities halen.. Knap dat ze kampioen zijn geworden afgelopen seizoen.

5 juli 2022 om 17:00

Nou Inter heeft het maar verloren, het grote aantal wedstrijden met Champions League wat Milan niet had heeft Inter uiteindelijk opgebroken, ook het missen van een topspits als Lukaku naar Dzeko( hoe goed die het ook deed) heeft uiteindelijk het verschil gemaakt. Met Lukaku terug, een vervanger of back op van Handanovic dat moet nog blijken, goede depth wat ze dus miste nu met Mhyktarian, Asslani, Bellanova en Dzeko/Correa nog heeft Inter verreweg de beste papieren imo

5 juli 2022 om 17:40

Gelul, want in de onderlinge confrontaties won inter maar 1 uit 4 tegen Milan (competitie en beker) … terwijl ze toch zoveel beter zijn volgens sommige? Milan had gewoon het beste team. En dat gaat verder dan pure kwaliteit. En daarbij durf ik mijn hand in het vuur te steken dat Milan inter weer kopzorgen zal bezorgen komend seizoen

Geen slechte aankoop. Heeft toch bewezen doelpunten te kunnen maken.
Denk dat dit voor Noa Lang ook een teken is om toch maar even verder te kijken.

5 juli 2022 om 21:40

Hoezo dat dan? Lang is toch geen centrumspits?

8 jaar bij Liverpool. Nooit echt gespeeld. Toch is Origi pas 27 en wie weet kan ie de laatste fase van zijn carriere ineens knallen.

5 juli 2022 om 17:45

Laatste fase? Hij gaat net de 2e helft van z'n carrière in

5 juli 2022 om 17:49

Een tweede helft, een laatste fase.

6 juli 2022 om 08:04

Ik dacht dat die ouder was. Maar prima leeftijd om binnen te halen. Had eerder moeten kiezen voor een transfer. Misschien had hij wel iets van. Beter bij Liverpool op de bank en prijzen winnen dan basis bij andere club en niks winnen. Guti stond er wel zo in.

Enige wat AC Milan nu moet doen is trainen op snel getrapte corners

Van Park Houthalen naar Milan. Zoveel jongens in de regio Genk dromen daar van. Alles is mogelijk. Ik hoop dat hij veel speelt en zijn kwaliteiten kan laten zien. Tegen Juve mag hij het rustig aan doen.

Niet erg spetterend daar voorin. Giroud, Zlatan en Origi. Hoe zijn die ooit kampioen geworden

5 juli 2022 om 22:43

Waren/zijn een sterk collectief. Er zijn genoeg ploegen die kunnen scoren vanuit meerdere posities buiten de aanval (zie City zonder echte diepe spits).

Was dit geen goed alternatief voor Ajax geweest? Had er prima tussen gepast lijkt mij en met de uitdaging europees was het voor hem een goeie optie geweest denk ik..

Is wel triestig dat Italiaanse teams enkel kunnen lenen of gratis spelers halen.
Superleague is niet wat voetbal zou kapot maken. Premier league is er al mee bezig

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren