Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Dirk Kuijt onderaan met ADO: ‘Ik wil eigenlijk een scheldwoord gebruiken’

Laatste update:

Dirk Kuijt is er vrijdagavond met ADO Den Haag weer niet in geslaagd een goede prestatie neer te zetten. In de uitwedstrijd bij MVV Maastricht werd met 3-1 verloren, waardoor ADO na drie wedstrijden nog steeds op nul punten staat. In gesprek met ESPN weigerde Kuijt na afloop af te geven op zijn spelers.

“Het heeft ook met vertrouwen te maken. Je kunt er van alles over roepen, ik kan van alles over mijn spelers zeggen, maar dat ga ik niet doen. Ik waardeer ze enorm. Ik weet hoe lastig ze het hebben”, aldus Kuijt. “We moeten met elkaar uit deze heel lastige situatie komen. Dat geldt voor de spelers en voor de staf. Als je ziet hoe hard iedereen werkt, doen ze zichzelf zo enorm tekort door zo aan een wedstrijd te beginnen.” ADO kwam vrijdag al na vijftien seconden op achterstand door een doelpunt van Koen Kostons.

Kuijt vindt dat het ADO tot dusver ook niet meezit en weigert de handdoek in de ring te gooien. “We geven niet op, we gaan verder. Het is heel pijnlijk, het is verschrikkelijk om weer te verliezen. Vooral de manier waarop. In de pauze denk je dat je kunt terugkomen in de wedstrijd en daarna krijg je kansen, maar vliegt hij aan de andere kant erin. Dat is heel pijnlijk.”

Moedeloos is Kuijt niet, zo stelt hij. “Nee, ik vind alleen… Ik wil eigenlijk een scheldwoord gebruiken, maar dat ga ik niet doen.” Kuijt hoopt dat het vertrouwen bij zijn spelers in de komende weken zal groeien. “Dat is zo belangrijk in de sport. Je hebt ook een gelukje nodig om over het dode punt heen te komen, dat je in de tweede helft bijvoorbeeld de 2-2 maakt. Dan kun je een grote stap voorwaarts maken, maar nu staan we in z'n achteruit.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hij is gewoon incapabel. Daarnaast kraamt hij onzin uit. Snel vervangen, zonde van het geld.

20 augustus 2022 om 09:43

Hij was dé kroonprins van Feyenoord, dé eerstvolgende in het rijtje van trainers. Hij moest Feyenoord naar een hoger niveau tillen. Nou, ik ben blij dat ze hem hebben gedumpt in Den Haag en voor Slot hebben gekozen. Wat mij betreft dé beste in- en uitgaande transfers van de laatste jaren bij Feyenoord.

20 augustus 2022 om 10:15

Ja kroonprins op basis van zijn status als speler. Feyenoord mag God op z’n blote knieën bedanken dat van Geel daar weg is. Wat een verschil in beleid nu. Je moet er als Feyenoord fan niet aan denken dat hij daar voor de groep had gestaan. Maar dat was denk ik ook al duidelijk in dat jaar als jeugdtrainer. Toen heeft die eigenlijk al laten zien niet geschikt te zijn. Hoe ADO hem dan binnen haalt is dan ook ronduit lachwekkend.

20 augustus 2022 om 10:12

Ik vind dat we wel erg snel conclusies trekken zeg. Zullen we een trainer bij zijn eerste echte klus misschien even langer dan 3 wedstrijden de kans geven?

Kijk naar Van Bronckhorst: verloor 7 wedstrijden op rij met Feyenoord en moest de hulp inroepen van Dick Advocaat. Uiteindelijk werd hij kampioen met Feyenoord voor het eerst in 18 jaar en haalde hij de finale van de Europa League met Rangers.

Ik vind het er vooral op lijken dat niemand Kuyt iets gunt en iedereen zit te hopen dat hij faalt.

20 augustus 2022 om 10:32

Kuyt had in zijn boek zelf van alles op en aan te merken over de trainingskwaliteiten van Gio

20 augustus 2022 om 10:36

Het verschil tussen Gio en Dirkje is echt de gun factor. Ik weet dat het niet eerlijk is, maar helaas werkt het zo. Ik ben Ajacied maar gun van Nistelrooy echt wel zijn succes. Dat had ik met van Bommel en Schmidt totaal niet.

Dirk hoeft van mij nu niet direct ontslagen te worden, maar actie ondernemen als club lijkt me niet onverstandig. Misschien beter assistent of zo.

20 augustus 2022 om 10:44

Van Bronckhorst had als ik me niet vergis toen echter wel al een beker gewonnen het seizoen ervoor. Die zeven verliespartijen op rij was in zijn tweede seizoen. En het verschil tussen Gio en Kuyt is natuurlijk dat Gio geen boek schreef over zijn trainer en TD waarin hij openlijk kritiek op hen uitte. Nogal logisch dus dat men dan kritischer is op Kuyt. Hadtie maar geen boek moeten schrijven over dat hij het allemaal beter wist.

20 augustus 2022 om 11:39

@Scotsman

Volgens mij was het wel zijn eerste seizoen. Zijn tweede seizoen bij Feyenoord was het kampioensjaar. Dat boek van Kuyt heb ik trouwens niet gelezen, misschien dat ik daarom die antipathie tegen hem niet zo goed begrijp.

Laten we trouwens ook niet zomaar vergeten wat hij als speler bereikt heeft: Feyenoord met een hattrick naar de titel geschoten, meer dan 100 interlands voor Oranje (zelfs als rechtsback daar gespeeld zonder te zeiken) en bij elke club waar hij heeft gespeeld liepen zijn teamgenoten en de supporters met hem weg.

Voor mij is Kuyt nog steeds een voorbeeld voor veel voetballers.

20 augustus 2022 om 11:40

Nee, Gio won de beker in 2016. Een paar maanden ná die reeks van zeven wedstrijden

Heerlijk als analisten denken dat ze een goede coach zijn en vervolgens mislukken. Neville had dat ook bij Valencia, jarenlang commentaar leveren, maar zelf er niks van bakken. Als analist bakt Kuyt er overigens ook niet veel van.

20 augustus 2022 om 09:36

Haast alle analisten zijn toch ontslagen coaches of mensen die nooit gecoach hebben. De echte goede coaches blijven in het vak en sluiten na hun carrière sporadisch eens aan.

20 augustus 2022 om 10:26

Robert Molenaar, Mario Been, Hans Kraay, Marco van Basten, Frank de Boer, Jan Boskamp, Dick Advocaat, Aad de Mos, Willem van Hanegem, Dirk Kuijt, Rafael van der Vaart, Hedwiges Maduro, Ruud Gullit, Youri Mulder

Denk dat de meerderheid van de analisten wel actief is geweest als (assistent-)trainer!

20 augustus 2022 om 10:42

Jan van Halst, kenneth perez, Kees Kwakman, Arnold bruggink, Arno Vermeulen, pi-air v Hooijdonk, ibi afellay, marciano vink, Hugo borst, het mes snijdt altijd aan twee kanten.

20 augustus 2022 om 09:59

Kuyt kan makkelijk lullen voor de camera, maar voetbalinhoudelijk valt het inderdaad erg tegen. Zeker aangezien hij als speler het spelletje wel door leek te hebben. Qua persoonlijkheid zag ik er wel een goede trainer in, maar inmiddels is wel duidelijk dat het hem niet gaat worden. De selectie is niet geweldig sterk, maar zeker niet zo zwak als de uitslagen doen vermoeden. Dat mag je de trainer zeker aanrekenen.

20 augustus 2022 om 10:17

Zo iemand als Kuijt denkt dat hij op basis van zijn carrière wel trainer kan zijn. Vindt het dan ook nog onzin om de hele opleiding te doorlopen. Maar nu komt hij erachter dat trainer zijn, spelers beter moeten maken, op een andere manier met spelers moeten communiceren en alle verantwoordelijkheid dragen toch iets anders is dan speler zijn……

Er zijn meer die dat denken (Stam, Sneijder, om er eens wat te noemen). Trainer is een vak. Dat moet je kunnen. Status als speler, persoonlijkheid als speler…dat heeft er allemaal veel minder mee te maken.

20 augustus 2022 om 10:47

Wat een onzin en makkelijk scoren. Je noemt een aantal trainers (in opleiding) die het nog niet bewezen hebben. En dan trek je de conclusie dat ze er te makkelijk over denken. Veel heeft te maken met keuzes, denk jij dat Erik ten Hag het wel goed zou doen met dit ADO? Het is gewoon oliedom om daar in te stappen, maar ja, als beginnende coach heb je toch een eerste club nodig. Dirk Kuyt bashen is lekker makkelijk. Ik hoop dat hij het om kan keren, niet omdat ik het hem nou zo enorm gun maar vooral voor alle roeptoeters die vooraan staan om
hem af te zagen.

20 augustus 2022 om 11:34

Niemand zou het goed doen met dit ADO, maar zo waardeloos al het nu gaat... ADO heeft geen selectie om bovenin mee te kunnen doen, maar ze zijn wel te goed om onderaan te bungelen. Best wel wat spelers met eredivisie ervaring of die niet zouden misstaan in de eredivisie.

20 augustus 2022 om 12:30

Het was ook nog eens heel saai om naar een analist als Kuys te luisteren

20 augustus 2022 om 16:51

Die Gary Neville is helemaal een portret inderdaad. Staat altijd vooraan met zijn kritiek op Man Utd, vertelt wekelijks wat er anders moet daar en heeft altijd de grootste mond. Het oude gezegde "de beste stuurlui staan aan wal" zou op een tegel bij hem thuis moeten staan.
Kuyt lijkt mij ook niet het tactische meesterbrein die spelers weet te raken en verbeteren.

Raar idee misschien: Toornstra is mijn favoriete Feyenoorder, maar hij dreigt dit jaar echt buiten de boot te vallen tussen al die topmiddenvelders. Zou hij ADO op sleeptouw kunnen en willen nemen?

20 augustus 2022 om 09:33

Ado wilde juist af van al die dure iconen zoals Immers en Beugelsdijk. Lijkt me niet dat ze dan weer opnieuw die kant op gaan.

20 augustus 2022 om 09:36

Toornsta is geen speler die een team op sleeptouw neemt. Hij is een speler die meevaart op het niveau. Oftewel een Toornsta gaat ADO niet verder helpen. Plus, die vind het allemaal wel prima in Rotterdam.

20 augustus 2022 om 09:54

@Vatros: Toornstra is door meerdere teamgenoten (ook in het verleden) juist geroemd door zijn professionaliteit en inzet, ook op de training. Daarin kan hij een team ook op sleeptouw nemen. Daarnaast is zijn niveau echt wel hoog genoeg om kwaliteit toe te voegen bij de huidige nummer laatst in het betaalde voetbal.

20 augustus 2022 om 10:08

Nou ik vond juist dat als het niet liep dat toornsta altijd één van de slechtste van het veld was. Maar als het wel liep deed hij leuk mee met het niveau.

20 augustus 2022 om 10:53

Jens Toornstra die in drie weken tijd fit werd terwijl er eigenlijk zes weken voor stond, omdat hij de finale tegen roma wilde halen (bij ontstaan blessure moest de halve finale nog gespeeld worden). Bijna 10 jaar bij Feyenoord, zoveel meegemaakt en fantastische wedstrijden gespeeld. En die zet jij ff weg als huis-tuin en keuken voetballer. Ongelooflijk hoe ondergewaardeerd mensen kunnen worden, puur omdat ze lekker rustig zijn en geen macho gedrag vertonen. Jij vindt zeker ook dat Tadic, Antony en Luuk de Jong echte ‘winnaars’ zijn omdat ze zo strond vervelend en kinderachtig zijn?

21 augustus 2022 om 10:41

Waar heb jij het nou weer over, hahah. Toornstra is een prima 12de man die meevaart op het niveau van het team. Het is nooit iemand geweest die je over een dood punt helpt als het niet loopt. Hoezo huis-tuin en keuken voetballer? Waar zeg ik dat? Het is een op en top prof die eigenlijk altijd fit is, maar is na het kampioensjaar eigenlijk nooit meer goed genoeg geweest voor een basissplaats.

En nee. Ik vind die namen die jij noemt geen echte winnaars om de redenen die jij noemt..

Jensie is een normale, hollandse jongen, daar kunnen mensen zoals jij mee identificeren blijkbaar en dan ga je zulke onzin uitslaan als iemand het niet met je eens is dat je maatje zo goed was als jij dacht.

20 augustus 2022 om 11:06

Toornstra dreigt al zijn hele carriere buiten de boot te vallen, maar is zo hardnekkig als onkruid. Gewoon een heel betrouwbare middenvelder die elke keer weer van waarde is, ook al ligt zijn top echt bij Feyenoord. Maar zelfs nu er meer en betere opties zijn, zou ik Toornstra zeker erbij houden. Ben totaal geen fan van middenvelders als hij, Til en Klaassen, maar ik denk dat Slot blij is dat hij met deze jongen over een duizenddingendoekje beschikt die er altijd staat als hij nodig is.

Ons nationaal troeteldier faalt behoorlijk opzichtig. De rimpels beginnen alweer zichtbaar te worden...

20 augustus 2022 om 09:36

Sinds wanneer is Kuyt een troeteldier? Volgens mij vindt echt iedereen hem triest. Ik vind het zelfs een sukkel en hij schoot ons met een hattrick naar het eerste kampioenschap in 19 jaar.

20 augustus 2022 om 09:43

Hoe kan dit eigenlijk? Het zou inderdaad een held moeten zijn a la Van Persie maar het tegendeel is waar. Hoe is Kuyt zo ontzettend impopulair geworden?

20 augustus 2022 om 09:48

Hij is nep in alles dat hij doet en zegt. Elk interview komt er netjes precies uit wat iedereen wil horen, maar hij meent er geen woord van. Dat je af en toe een eikel bent, of zelfs vreemd gaat en je vrouw achterlaat moet je zelf weten, maar die hele roomser dan de paus act. Braak.

Ik heb groot respect voor wat hij met zijn geringe talent heeft bereikt, daar kunnen een hoop mislukte talenten heel veel van leren, maar de persoon Dirk Kuyt. Nee bedankt.

20 augustus 2022 om 09:54

Zijn boek heeft veel kwaad bloed gezet bij veel Feyenoord supporters. We waren amper kampioen en Kuyt bracht een boek uit waarin hij niet zo heel netjes was over o.a Gio. Dat was een onhandige keuze. Hij is toen veel good will kwijt geraakt.

20 augustus 2022 om 11:34

Misschien het troeteldier van de Feyenoord aanhang (en misschien Utrecht), maar zeker niet van Nederland. Hij kraamt al onzin uit als hij interviews geeft, dus kan ik me niet voorstellen dat hij bij de spelersgroep iets zinnigs kan brengen. Hij was als speler al iemand die gecoacht moest worden door z'n teamgenoten zodat hij niet als een blind paard overal achteraan draaide. Altijd een harde werker geweest die z'n waarde had voor het team, maar zeker geen tacticus.

Je zal zo'n gozer als trainer krijgen... die kan je toch niet serieus nemen. Jarenlang het heilige boontje uithangen voor de camera's, maar ondertussen... Ik heb die documentaire van 'm met open mond zitten kijken. Hij verpestte daarmee alle schijn die hij jarenlang ophield, wat een vervelende kerel zeg.

20 augustus 2022 om 09:45

Welke docu is "die" docu waar je op doelt?

20 augustus 2022 om 10:32

"Kuyt", staat nog op npo start.

Gewoon een drama coach natuurlijk, een team dat vorig jaar voor promotie ging die 0 uit 3 haalt is echt waardeloos. Wat een zegen voor Feyenoord dat ze niet in deze kerel getrapt zijn.

20 augustus 2022 om 09:56

Vergelijk de selectie even in plaats van alleen de clubnaam.

20 augustus 2022 om 10:26

Ah dit is wel een selectie voor de laatste plaats in het betaalde voetbal ja.

Als ik hem was zou ik even op ctrl alt delete drukken en football manager opnieuw starten. Het is gewoon bijna vervelend om naar te kijken en vrijwel iedereen had al het gevoel dat hij niet zo goed zou zijn. Het is als een serveerster met parkinson. Dat is voor niemand leuk. Voor de persoon in kwestie niet, voor de leiding niet en voor de bezoekers niet. Op persoonlijk vlak hoop ik wel dat hij wat punten gaat pakken nog. Ado hoort natuurlijk niet in deze regione te staan.

Dirk Kuijt heeft het duidelijk niet om coach te zijn. ADO Den Haag vorig jaar zonder Kuijt de finale halen kan en vervolgens daarna 3x verliezen en alleen tegen MVV niet kansloos. Topspelers zijn er nog dus ook dat geen excuus.

20 augustus 2022 om 10:11

Er ontbreekt daarnaast ook een duidelijke visie bij Ado Den Haag. Elke club in Nederland heeft een beetje haar eigen cultuur en identiteit.
Met vd brom vond ik dat ado een visie had die bij de club past.
Kuijt past op geen enkel vlak bij Ado en vooral de identiteit.

Sluit maar aan in de rij bij topspelers die geen goede trainer in zich hebben.. Van Basten, Seedorf, Kluivert, Davids en nu ook Kuyt.. En binnenkort kan Sneijder zich daar ook bij voegen.. Kuyt is nog slechter dan die trainer die voor hem de leiding had. Gauw ontslaan als je promotie wilt naar de Eredivisie. Nu moet je de punten pakken. Want het is de sterkste kkd ooit.. Willem II, Heracles, Roda, Graafschap, VVV, NAC, FC Eindhoven gaan volop knokken daar bovenin de ranglijst. En als ADO ook mee wilt doen dan moeten ze de trainer gauw vervangen. En ook een andere doelman halen..

20 augustus 2022 om 11:37

Hoe kun je Kuyt in dat rijtje zetten. Hij is een speler die niet erg veel talent had en door hard werken en geluk heel ver is gekomen. Maar die andere spelers in dat rijtje waren stuk voor stuk een heel stuk beter dan Kuyt en ik denk dat ze, ookal zijn ze geflopt, nog betere trainers zijn dan Kuyt.

20 augustus 2022 om 13:11

Geluk is onzin, hij heeft het afgedwongen.

Als ik het wedstrijdverslag zo lees verdiende Den Haag wel te winnen maar verloren ongelukkig.
Dus is het de grootste klote coach die er bestaat volgens velen.
PSV wint paar keer gelukkig terwijl ze slechter waren en iedereen prijst van Nistelrooy de hemel in…

Het slaat nergens op om een onervaren coach te nemen in een wespennest als ADO. Dit had Dirk ook niet moeten willen en ADO op zijn beurt maakt al jaren idiote keuze waar dit weer een treffende van is.

Geen idee wat ze bij mijn club nou weer voor trainer hebben gehaald.

Ik was blij dat Heracles zo makkelijk ADO kon verslaan.
Nu ben ik daar een stuk minder trots om.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren