Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dijkhuizen verblijdt FC Twente met miljoenenbedrag voor aanvoerder’

Laatste update:

Andreas Bjelland staat voor een overgang naar Engeland. Volgens de Deense krant Ekstra Bladet stapt de mandekker voor 2,4 miljoen euro over naar Brentford, de club van manager Marinus Dijkhuizen. Bjelland werd eerder nog in verband gebracht met Lille.

/

Brentford eindigde het voorbije seizoen als vijfde in de Championship en verloor in de play-offs om een plek in de Premier League van Middlesbrough. De 26-jarige Bjelland had bij FC Twente nog een verbintenis tot medio 2016, maar een vertrek van de mandekker lag wel in de lijn der verwachtingen.

De aanvoerder drukt met zijn salaris zwaar op de begroting en de miljoenen van de transfer kan FC Twente goed gebruiken. Eerder werd duidelijk dat ook Luc Castaignos op weg is naar de uitgang; de spits lijkt naar Eintracht Frankfurt te verkassen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Mooi bedrag ontvangen en leuke club, ga je goed. Marinus Bedankt!!!!!

30 juni 2015 om 12:11

Ik ben zeer blij met wie we verkocht hebben. Want nu zijn andere verkopen niet noodzakelijk. Dusss kan ziyech en corona blijven en hoeven die niet weg voor een bedrag van onder de 5 miljoen! !

30 juni 2015 om 12:26

Laat Brentford nou net een van de enige clubs in heel Engeland zijn waarbij de trainer het niet voor het zeggen heeft qua transfers. Marinus heeft hier dus vrij weinig mee te maken. Hij krijgt gewoon een selectie samengesteld door anderen binnen de club. Brentford bedankt dus.

30 juni 2015 om 13:02

Wist ik niet, lees wat vz hier zet, excuus daarvoor.

30 juni 2015 om 13:24

De trainer heeft er natuurlijk wel wat over te zeggen anders zou dit concept nooit werken. Waarschijnlijk heeft Dijkhuizen wat namen doorgegeven en hebben de nerds vervolgens hun statistieken gecheckt.

30 juni 2015 om 13:31

nope,

de ''nerds'' zoals jij ze zeer oneerbiedig noemt komen met een lijst namen en de voorzitter kijkt wat hij daarmee doet in overleg met '' de nerds'' en de trainer krijgt zijn instructies over de speelwijze en wss ook opstelling

30 juni 2015 om 13:33

@mobiku

Ik ben er niet bij natuurlijk, maar dat denk ik toch echt niet. Ik geloof dat de mensen die er boven staan echt alles voor het zeggen hebben.
Ze werken via de visie van Billy Beane, waar een film over is gemaakt (moneyball, tipje). In de film, waargebeurd, bepaald Billy (directeur) samen met de 'nerd' de selectie en moet de trainer het daar mee doen. Die heeft er 0,0 over te zeggen. Ik geloof dat het bij Brentford en FC Midtjylland precies zo werkt.

30 juni 2015 om 12:52

Waren de statistieken zo goed van hem dan? Dijkuizen doet alles volgens het Moneyball principe toch? Dacht dat hij afgelopen seizoen juist niet zo best speelde. Ben benieuwd of ze nog bekendmaken welke statistieken hem deze transfer hebben opgeleverd.

30 juni 2015 om 13:01

Ik vind het ook geen ramp dat die weg is en zoals 135440 ook zegt, kunnen er spelers blijven. Dus daarom Marinus bedankt.

30 juni 2015 om 13:34

ze zullen de statistieken waar zij hun spelers op selecteren niet bekend maken en een belangrijk onderdeel van moneyball is dat je spelers laat presteren waar anderen dat potentieel niet in zagen en het team zo afstemt dat als team samen elkaar s zwakke punten verbloemt en als team sterke punten hebt, niet per se bepaalde individuele spelers

ben echt benieuwd wat er nog over blijjft van Twente voor het comende seizoen

30 juni 2015 om 10:46

Twente hoeft, als dit waar is, nu niks meer te verkopen. Ze willen zelfs nog een goede centrale verdediger erbij halen en eventueel een spits. Blijft gewoon een goed elftal over. Middenveld erg goed bezet met Guttierez, Tapia en Ziyech. Op de bank Ebecilio, Mokotjo en Eghan. Waarschijnlijk vertrekt Mokotjo nog.

Voorin Mohktar en Corona. De spits positie is nu waarschijnlijk voor Corona. En dan Ziyech nog voren en Eghan erachter.

De spelers die nu verkocht zijn worden niet echt gemist. Bjelland misschien wel. Maar als daar een goede CV voor terug komt is er niks aan de hand.

30 juni 2015 om 10:56

Zoals je het zo schetst Tukker1 valt het inderdaad reuze mee, het is meer de media en daardoor ook de mensen hier op vz die doen alsof er niets over blijft van Twente, maar als de selectie inderdaad zo blijft als jij zegt kan Twente gewoon steken voor Europees voetbal naar mijn mening

30 juni 2015 om 11:01

Mokotjo kan niet weg want krijgt geen vergunning

30 juni 2015 om 11:08

Als ze volgend seizoen de financien op orde hebben wel. Anders heb je nog niets aan een goede eindklassering. Verder ben ik het wel met je eens. Het team dat overblijft moet minimaal top 6 kunnen spelen. Psv, Ajax Feye hebben een sterkere selectie imo, Vitesse is afwachten en AZ en H'veen hebben imo kwalitatief een mindere selectie.

30 juni 2015 om 11:12

De transfermarkt is nog lang open er kan nog van alles gebeuren

30 juni 2015 om 11:29

@mar_fct

Hij krijgt geen vergunning in Engeland. Maar wel in andere landen

30 juni 2015 om 11:40

je vergeet PEC die is ook sterker. Verwacht overigens dat Ziyech ook nog vertrekt. en Luc C is al weg Wie moet dan de goals maken?

30 juni 2015 om 11:43

10 miljoen moeten ze bezuiningen. Leuk dat je luc kan verkopen maar daarvan gaat indergeval 50% naar de doyen Group.
Het lijkt me dat 2 spelers verkopen niet voldoende is

30 juni 2015 om 11:55

@xajacfa
Luc heeft sowieso nooit de goals gemaakt dus raar om hem te noemen in die zin.
Daarnaast heeft Zwolle dus echt geen sterkere selectie dan bijna de hele top 10. Ze zijn als team gewoon sterk. In principe zou Ziyech niet weg hoeven is verteld dus ben benieuwd. Er zijn meer clubs die problemen hebben met goals maken

30 juni 2015 om 12:04

Tukker1, in principe is het misschien zo, maar ik verwacht dat óf Corona óf Ziyech ook nog wel verkocht zal gaan worden. Zeker een vertrek van Corona geeft Twente wat meer lucht in de salarishuishouding.daarnaast kan wellicht dit geld geinvesteerd worden in het afkopen van het contract van Schreuder (of is dat wishfull thinking?)

Bij het behalen van de 9-miljoen doelstelling staat echter wel het voordeel voor Twente dat de noodzaak niet hoog is (en dus niet zomaar met elk bod akkoord gegaan hoeft te worden).

30 juni 2015 om 13:24

Ik zou juist proberen Ziyech te verkopen. Die is 100% van twente. Als Corona verkocht wordt gaat er 70% naar investeerders.

30 juni 2015 om 13:54

Het bedrag naar doyen hoef je geen rekening mee te houden. Dat zit al in die 9 M. Doyen maakt namelijk geen winst, maar moet volgens afspraak wel hun 5 M terug hebben, ondanks dat de opbrengsten tegen vallen. Dus die 5 M moet sws terug en of dat nou uit de opbrengst komt van een doylen speler of van een speler in eigen beheer maakt niet meer uit.

30 juni 2015 om 15:42

@ibiza Waarom proberen te verkopen als het niet hoeft? Kan je beter spelers verkopen/van de hand doen die weinig kans maken op een basisplaats.

De waarde van Ziyech is na volgend jaar waarschijnlijk nog hoger.

30 juni 2015 om 10:50

In het bericht over Castaignos van eerder vandaag stomd dat ze in totaal zo'n 9 miljoen uit transfers nodig hadden voor het opgestelde plan van aanpak.
Na de verkoop van Bjelland en Castaignos zouden ze al op dat bedrag zitten, en hoeft er niet per se iemand meer weg doordat ze de grootverdieners, op Corona na, dan kwijt zijn.

30 juni 2015 om 12:35

Zoveel uit die twee transfers ja? Bjelland is 2.4, Castaignos 7.6? Of lees ik het nu helemaal verkeerd?

30 juni 2015 om 12:43

Ook zijn er (of zullen zijn) transfers van Kusk, Bengtsson, Ould Chikh en Lachman.

30 juni 2015 om 13:39

maar met die 9-10 mln transferinkomsten kan twente verder met een hele andere salarishuishouding dan de afgelopen jaren het geval was, dus twente zal of nog nog meer spelers moeten verkopen en dat geld aan het salarisbudget toe moeten voegen wat mij niet logisch lijkt,

of twente zal qua salarissen een stap terug moeten zetten om er voor te zorgen dat stabiliteit op de lange termijn gegarandeerd wordt, wat mij een stuk logischer lijkt

30 juni 2015 om 14:21

Die andere salarishuishouding is inderdaad nodig, maar ook daar zijn we al een goed eind op weg. Zie ook de opsomming van Deveste hieronder.

30 juni 2015 om 12:12

Dat is toch een droom voor zn trainer...ben benieuwd hoe ze het gaan doen...kan haast niet beter als verleden jaar...volgens mij beetje onverwacht boven in mee gestreden voor promotie?

Zo ga je van de helft van de begroting (bij wijze van) van Excelsior naar een aankoop op het tweede niveau in Engeland.

Twente kan zo zijn spelers wel goed onderbrengen, hopelijk kunnen ze dat ook met die Portugese keeper doen en die Cabral. Nu volop inzetten op de jeugd en eventueel leuke Jupiler talenten.
Misschien kunnen ze ook wat ervaren spelers halen uit de 2. Bundesliga.

30 juni 2015 om 10:47

Fernandes is ook al zo goed als zeker verkocht aan een Zuid Amerikaans club. Naam mag nog niet bekend gemaakt worden.

30 juni 2015 om 10:52

Dat zou helemaal super zijn, vooral vanwege het salaris dat hij uit de kas trekt.

30 juni 2015 om 10:58

De grootste talenten uit de JL van afgelopen seizoen hebben al een club inmiddels:
Cavlan, Vd Boomen (Heerenveen), Janssen (AZ), Gladon (Heracles) en daarnaast spelen de talenten van NEC, Roda JC en De Graafschap volgend jaar al een niveau hoger.
Alleen Cas Peters van Emmen heeft nog geen club. En weet iemand of Joey Sleegers terugkeert bij Feyenoord? Deed het ook goed bij FC Eindhoven.
Voor het scouten in de JL niveau is Twente dus te laat, al speelde jong Twente ook al op dat niveau dus wellicht kunnen er wat spelers doorschuiven.

30 juni 2015 om 11:38

Joey sluit inderdaad gewoon bij ons aan.

30 juni 2015 om 13:47

opdit moment is sleegers idd gewoon selectiespeler en traint hij met het 1e, maar afhankelijk van transfers kan er nog besloten worden dat het middenveld goed genoeg bezet is en er te weinig uitzicht op speelminuten is voor sleegers waardoor hij nog verhuurd kan worden, maar dat daar zal vermoedelijk kort voor het sluiten van de markt pas duidelijkheid over komen

Als dit waar is hebben we de doelstelling gehaald!!!

Salaris vermindering, Goal 6 miljoen
Bednarek (50.000-150.000)
Kusk (250.000-400.000)
Kwee (25.000-50.000)
Lachman (250.000-400.000)
Koppers (350.000-500.000)
Castaignos(1.200.000)
Rendla (500.000)
Breukers (450.000-700.000)
Bilal (100.000-300.000)
Engelaar(50.000)
Miyachi (400.000)
De Wit (25.000-50.000)
Tanda (50.000-150.000)
Verlaan (25.000-50.000)
Daniels (25.000-50.000)
Heel Twente vrouwen (400.000-600.000)
Mulder (500.000-700.000)
Heubach (30.000-100.000)
Bengtsson (800.000)
Aantal jeugdtrainers (50.000-150.000)
Bjelland (700.000)
Fernandes (700.000) tekent in Amerika volgens bronnen
Jan Zoutman 100.000-400.000
Dat is 7 miljoen.

Transferopbrengsten goal: 9 miljoen
Bengtssons 110.000
Lachman 1.000.000-1.500.000
Kusk 1.000.000
Castaignos 2.500.000
Bilal 1.500.000
Bjelland 2.400.000

Opbrengst: 8.510.000 is minder dan de 9 miljoen maar omdat we op salaris zoveel hebben bezuinigd hoeft dit niet meer.



Selectie volgend seizoen:

Keepers:
1. Stevens
12. Marsman
34. Plattel
45. Drommel

Rechtsbacks
2. Ter Avest
13. Bleker

Centrale verdedigers
3. Martina
4. Andersen
14.bijen

Linksbacks
5. Schilder

Centrale middenvelders
6. Guttierez
7. Ebecilio
16. Mokotjo
17.tapia
27. Van der Heyden

Rechtsbuiten
8. Corona
19. Holscher
30. Cabral

Spitsen
9. Oosterwijk
20. Borven

Aanvallende middenvelders
10. Ziyech
21. Eghan
22 Ntuli

Linksbuiten
11. Mokthar
22. Schutte
33. Da Cruz

1.Stevens
2. Ter Avest
3. Martina
4. Andersen
5. Schilder
17. Tapia
10. Ziyech
6. Guttierez
8. Corona
9.Oosterwijk
22. Schutte
30 juni 2015 om 10:58

Transferopbrengsten zijn niet netto he, daarnaast denk ik dat niet alles in 1x betaald zal worden. Ik denk dat Twente Corona ook nog kwijt zal raken dan gaat het weer de goede financiele kant op.

30 juni 2015 om 11:34

Dat weet ik. Die 9 miljoen is ook een beetje vaag.. Ze zeggen we moeten 9 miljoen aan transferopbrengsten binnenhalen.. echter zeggen ze er niet bij of dit netto of bruto is. Dus daar kan je best wel eens een punt hebben!

30 juni 2015 om 11:39

Toch is het wel een mooie meevaller dit. Even een stap terug is ook niet erg, als je niks hebt te investeren dan komt er heel vaak jeugd die de kans krijgt. En dat is misschien wel beter dan duur betaalde spelers die niet presteren. Dat zag je bij Feyenoord, Heerenveen en nog wel meer clubs.

30 juni 2015 om 11:42

Altijd bruto natuurlijk.
Daarnaast verwacht twente nog een bak aan inkomsten voor opleidingvergoeding en doorverkoop% aan de (eventuele) transfers van oa chery, berghuis, douglas, john, elia en tiote

30 juni 2015 om 11:10

Goed onderbouwt, maar je vergeet nog het scoutingsapparaat jong Twente en assistenten 2 minder. Dus die 9 miljoen heb je al.

30 juni 2015 om 11:30

Scouting heb ik er extra buiten gelaten die horen toch niet bij die 6 miljoen aan bezuinigingen. Die 6 miljoen aan salarissen is toch alleen voor spelers/trainers? Ik ben inderdaad Jan Zoutman vergeten... Wie is die andere?

30 juni 2015 om 13:51

als ik het goed heb moest er 6 mln bezuinigd worden op de doorlopende contracten van de spelers en niet ivm afgelopen seizoen of op de volledige salarispost waar trainers scouts etc onder vallen

als dat het geval is zal de berekening een stuk minder positief uitvallen

30 juni 2015 om 11:11

En die Deense rechts buiten kwam er ook aan weet zijn naam zo niet meer

30 juni 2015 om 11:32

Kusk? Die staat er al tussen?

30 juni 2015 om 11:35

ROMMEDAHL

30 juni 2015 om 11:37

Met deze opstelling kunnen we gewoon weer in de top 6 komen.
Hopelijk gaat Guttierez weer naar zijn blessure goed spelen.
Jammer dat Kusk nu alweer weg is. Vorige jaar toen de kwam dacht ik dat hij is de basis kwam maar hij heeft maar paar keer ingevallen. En Börven speelt ook bijna nooit.

30 juni 2015 om 12:12

Top 6 weet ik niet, maar zeker het linker rijtje moet er wel inzitten! Vind de verdediging wel behoorlijk zwak en ook de spits en de linksvoor moet je nog maar zien of dat echt eredivisie materiaal is. Beste voor Twente zou zijn om 1/2/3 middenvelders te verkopen zodat we de verdediging en de aanval kunnen versterken.

Mokotjo 3-4 miljoen?
Guttierez 7-9 miljoen?

Dan houd je alsnog een middenveld met Tapia, Ebecilio en Ziyech over. En kan je ongeveer 5-7 miljoen gebruiken om te investeren en dan zouden we in principe als Tedje goede spelers vind mee kunnen doen om de eerste 5 plekken. Maar op dit moment verwacht ik het linker rijtje.

30 juni 2015 om 12:20

Dan graag balletje-breed-Mokotjo, haha
We zagen aan het eind van het seizoen een paar keer Guttierrez spelen, en direct leek het stukken aantrekkelijker voetbal te worden. Daarnaast zijn de transferinkomsten van Guttierrez voor een groot deel in handen van externen.

Strik er om heen en weg er mee. Elftal blijft nog op een redelijk niveau.

Nu mis je alleen in de selectie nog een spits, een stand-in spits voor op de bank, en een centrale verdediger voor op de bank, waar Andersen waarschijnlijk doorschuift naar de basis.
Het middenveld is goed bezet en Ziyech zou eventueel ook op de flanken kunnen spelen maar functioneerd toch het best als 10.
Wellicht kan er wat doorschuiven vanuit de jeugd.

30 juni 2015 om 12:22

En het liefst een linksback. Dat ik heimwee krijg naar Tiendalli zegt dat volgens mij erg veel.

30 juni 2015 om 12:32

De stand-in word denk ik Jari Oosterwijk. Talentvolle spits. Dat er een goede eerste spits moet komen is 1 ding dat zeker is!

Toch wel opmerkelijk, een van de betere verdedigers in de eredivisie en kiest ervoor om op het 2e niveau van Engeland te gaan spelen. Financieel is het een vooruitgang, maar was er geen interesse van andere clubs ?

30 juni 2015 om 12:55

Het is sowieso een interessant project om in te stappen. Als het allemaal meezit speelt hij na 1 seizoen in de Premier League, dus lijkt me zeker een jaartje Championship waard.

Ik denk dat Ziyech nog wel weg gaat die leek er niet veel zin meer in te hebben of zie ik dat verkeerd Twente fans?

30 juni 2015 om 11:31

Ik hoop het niet maar denk als ze Ziyech gaan verkopen dan wel voor de hoofdprijs 10+ miljoen.
Zal wel zonde zijn.
Kan me iemand vertellen als Bednarek weg gaat? Hij heeft toch een heel hoog salaris voor een derde of vierde keeper?

30 juni 2015 om 11:38

Mmmm ik denk dat je het verkeerd ziet, maar dat baseer ik op eerder gedane uitspraken van Hakim.

Ik zie eerder Corona vertrekken gezien zijn prestaties op het tournooi in Zuid Amerika.

30 juni 2015 om 12:26

Als er een mooie aanbieding komt is Ziyech weg Maar dat geld ook voor Corona Tapia en Guiterrez.
In een intervieuw heeft Zitech aangegeven dat hij in Enschede blijft maar dat hij er rekening mee houdt dat er iets kan gebeuren. Tja enals er dan een club voorbij komt waar hij meer kan verdienen en die Europees speelt is de keuze niet zo moeilijk.als Twente niet hoeft te verkopen kunnen ze een goede prijs vragen.
Vlgns mij is Bednarek al weg naar Utrecht. Bij Twente is z n contract niet verlengd.
http://www.twentefans.nl/nieuws/16917/filip-bednar...

Deze deal lijkt me een win-win situatie voor beid clubs. Twente verliest echter een belangrijke basisspeler die echter ook nog de nodige fouten maakte. Bovendien kunnen zij nu aan een nieuwe ploeg gaan bouwen en andere belangrijke spelers behouden. Brentford krijgt er voor een relatief laag bedrag een speler bij die qua niveau mee zou moeten kunnen met het rechterrijtje in de Premier League. Het verbaast mij alleen een beetje dat Bjelland al zo snel kiest voor een club actief op het tweede niveau van Engeland.

Volgend jaar zeker nog een keer even langs bij Brentford, laatste seizoen in het iconische Griffin Park. Sowieso een tip voor iedereen die een beetje meer van oldskool voetbalcultuur is ipv het commerciele dat de Premier League heet.

30 juni 2015 om 11:17

Volgens Wikipedia zit er in alle vier de hoeken van het stadion een pub. Klinkt inderdaad iconisch, ja

30 juni 2015 om 11:20

Klopt, geweldig stadion. Ben er nog geweest in de playoffs tegen Middlesbrough vlak voor de zomer. Vanaf 2016-2017 spelen ze in een nieuw stadion, dit seizoen dus laatste kans om een bezoekje te brengen. Als ik weer in Londen ben ga ik misschien nog wel een keertje, al lijkt mij Crystal Palace of Fulham ook wel wat.

30 juni 2015 om 11:44

@de veste, leuke simpele berekening. Helaas zie ik geen percentage die naar Doyen gaat? Bij castaignos was dit al 50%? En opbrengsten zijn niet netto... Denk dat er nog wel meer verkocht gaat worden, wel zal de druk nu enigszins van de ketel zijn.

En van welk geld worden er spelers gekocht? Huren zie ik eerder gebeuren, nu er ruimte is in het salarishuis.

30 juni 2015 om 12:13

Crystal Palace is ook zeker de moeite waard Ook Leyton Orient is zeker een aanrader!

30 juni 2015 om 12:14

Het is niet nodig om een percentage te berekenen wat naar Doyen gaat. Wat Doyen is 1 van de schuldeisers nietwaar?

30 juni 2015 om 13:01

Tuurlijk moet je wel meenemen wat naar Doyen gaat, dat deel kan je toch niet meenemen in je berekeningen? Twente gaat sowieso nog 1 basisspeler verkopen om een beetje speelruimte te creeren. Herinvesteren kan niet als je in categorie 1 zit, maar ted van leeuwen kan prima zoeken naar transfervrije spelers en spelers die te huur zijn.

30 juni 2015 om 13:56

Het bedrag naar doyen hoef je idd geen rekening mee te houden. Dat zit al in die 9 M. Doyen maakt namelijk geen winst, maar moet volgens afspraak wel hun 5 M terug hebben, ondanks dat de opbrengsten tegen vallen. Dus die 5 M moet sws terug en of dat nou uit de opbrengst komt van een doyen speler of van een speler in eigen beheer maakt niet meer uit.

Behoorlijk vriendendienstje. Veel te veel geld voor zo matige verdediger met éénjarig contract

30 juni 2015 om 13:02

Dijkhuizen gaat niet over de transfers. Als hij een speler wilt, gaan mensen binnen de club eerst de statistieken erbij pakken. Zo wou hij Kramer, maar die kwam er volgens de statistieken niet goed genoeg uit.

Leuk dat we komend jaar zo'n brede subtop krijgen met Groningen, Heerenveen, AZ, Pec, Vitesse en Twente!

Ook goed nieuws dat Twente nu nagenoeg weer vooruit kan kijken!

Bizar dat een club uit de tweede divisie voor zoveel geld een speler kan halen van een Nederlandse subtopper. Een speler die ook nog eens te duur werd voor deze Nederlandse subtopper!

30 juni 2015 om 13:30

En dan te bedenken dat Brentford van de Championship-clubs nog niet eens een club is die bizar veel uitgeeft. Er zijn andere clubs die meer investeren.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren