Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Diego Rosa (17) stapt voor 24 miljoen over naar top van Premier League’

Laatste update:

Manchester City staat op het punt om Diego Rosa in te lijven, zo meldt Globo Esporte. Het Braziliaanse medium stelt dat de overgang dat de zeventienjarige middenvelder van Grêmio naar de Engelse grootmacht voor 99 procent rond is. Manchester City betaalt een variabele transfersom van maximaal 24 miljoen euro voor de jeugdinternational. Daarmee troeft de nummer twee van de Premier League Juventus af, dat ook geïnteresseerd was.

Diego Rosa wordt op 12 oktober achttien jaar en wordt in januari officieel speler van Manchester City. De Engelsen betalen een vast bedrag van vijf miljoen euro, dat deels nu al wordt overgemaakt en deels in januari. Daarnaast zijn er diverse bonussen in het transfercontract van het toptalent opgenomen: mocht Diego Rosa worden ingeschreven in de Premier League, dan maakt City twaalf miljoen euro over. Na tien wedstrijden in de Engelse competitie volgt nog eens drie miljoen euro.

Zijn officiële debuut voor Grêmio maakte Diego Rosa nog niet, maar de centrale middenvelder was wel onderdeel van het Braziliaanse jeugdelftal dat in november het WK Onder-17 won. De Zuid-Amerikaan begon het toernooi als bankzitter, maar vocht zich gedurende het toernooi in het basiselftal. Hij kwam in vijf duels op het WK tot twee goals en speelde negentig minuten mee in de gewonnen finale tegen Mexico (1-2).

De verwachting is dat Diego Rosa een contract voor vijf seizoenen gaat tekenen bij Manchester City. Vermoedelijk zullen the Citizens de Braziliaan direct doorverhuren aan een partnerclub uit de City Group, bijvoorbeeld aan het Spaanse Girona of Lommel SK uit België. Een soortgelijk pad doorliep Douglas Luiz, die in 2017 door City werd weggeplukt bij Vasco da Gama en direct twee jaar werd verhuurd aan Girona. Vorig jaar verkocht City Douglas Luiz aan Aston Villa.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Waarom zou je dan als Gremio zijnde niet gewoon een grotere transfersom vragen als je er vanuit kan gaan dat City die bonussen toch wel gaat ontlopen

24 juli 2020 om 20:07

Waarschijnlijk omdat City op dit moment niet meer wil betalen. De bonussen kunnen ook drie jaar later uitbetaald worden bijvoorbeeld. Kan zomaar zijn dat City hem eerst een paar jaar verhuurd om te kijken hoe hij zich ontwikkeld en dan pas bij de eerste laat spelen. Mocht hij zich niet ontwikkelen heb je met vijf miljoen redelijk laag verlies geleden.

Een beetje vreemd. Nu weet ik totaal de financiele situatie van Gremio niet, maar als City aan komt kloppen en er is ook interesse van andere Europese topclubs, kun je best de hoofdprijs vragen. Die jongen is nog maar 17 jaar en had nog niet eens z'n debuut gemaakt. Die jongen wordt dan waarschijnlijk weer door die Engelse huurmolen gehaald.

24 juli 2020 om 22:12

Spreek je jezelf niet tegen? Voor een jongen van 17 die zn debuut nog niet heeft gemaakt is dit toch de hoofdprijs?

24 juli 2020 om 22:20

Schijnbaar niet als een club het transferbedrag wil doen stijgen naar 24 miljoen euro met bonussen. Dan zit er wel wat meer in het vat dan 5 miljoen euro vast en 19 miljoen euro onduidelijkheid. Dan kun je die jongen net zo goed binnenboord houden of schermen met interesse van andere clubs. Gezien de spenderingsdrift van City verbaast het me dat zo'n Gremio het dan niet hard speelt.

Prachtig, wat een visie van City. Hebben ze een voorbeeld aan Chelsea genomen? Gaan ze nu ook 100 talenten kopen en verhuren om er winst op te maken? Klinkt als een plan waar de voetbalwereld beter van wordt...

25 juli 2020 om 08:36

Verschil is dat Chelsea ze nog jonger kocht(vandaar de transfer ban) en goedkoper. Dus voor €500.000 en dan verhuren huursom pakken en uiteindelijk voor 3/4m verkopen om zo uiteindelijk paar miljoen winst te maken door de jaren heen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren