Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Diego Costa: ‘Bij Real Madrid zou hij het geen seizoen volhouden, nooit’

Laatste update:

De relatie tussen Diego Costa en Antonio Conte heeft alle uitersten in zich. Het tweetal won samen de landstitel met Chelsea, maar een onderlinge ruzie was ook de oorzaak dat de Spaanse Braziliaan medio 2017 uit Londen vertrok en bij Atlético Madrid tekende. Hoewel hij met twintig goals een enorm aandeel in de landstitel had, kreeg hij tijdens zijn vakantie een sms van Conte met daarin de boodschap dat hij geen toekomst meer had bij de club.

Een half jaar eerder waren de eerste breuken al zichtbaar. Conte verzekerde dat Diego Costa per se een transfer naar China wilde maken, terwijl de aanvaller juist beweerde dat hij zijn contract wilde verlengen én dat de Italiaan daar eigenhandig een stokje voor had gestoken. “Conte en ik hebben buiten de lijnen problemen gehad”, erkent Diego Costa zondag in gesprek met ESPN Brasil. “Maar ik denk dat hij echt een goede trainer is.”

“Maar om een geweldige, écht geweldige trainer te zijn, zal hij de persoonlijke kant van zijn management moeten veranderen”, zo oordeelt de Spaans international. Conte vertrok uiteindelijk een jaar later, noodgedwongen, bij Chelsea. De voormalig bondscoach van Italië genoot destijds interesse van Real Madrid, alvorens hij zich aan Internazionale verbond.

Het was een wijze beslissing om niet bij de stadsgenoot van Atlético te tekenen, zo denkt Diego Costa. “Hij is heel achterdochtig. Bij een club als Real Madrid, om maar een voorbeeld te noemen, zou hij het geen seizoen volhouden. Nooit.” Diego Costa sprak eveneens over zijn interlandloopbaan. Hij speelde twee oefeninterlands met Brazilië, alvorens hij koos voor het nationale elftal van Spanje. Dat zorgde destijds voor veel kritiek vanuit zijn vaderland, maar Diego Costa wijst Luiz Felipe Scolari aan als oorzaak.

“Na de oefeninterland tegen Rusland vertelde Scolari mij dat hij mij weer zou oproepen omdat ik niet veel minuten had gemaakt. Ik denk dat hij gewoon maar wat riep. Of om mij te testen. Ik weet nog goed dat er de nodige spitsen geblesseerd waren, maar Scolari selecteerde mij niet. Ik hield mij koest, maar werd ook niet geselecteerd voor de Confederations Cup. De mogelijkheid om voor Spanje uit te komen diende zich aan en ik ben daarop ingegaan. Daar kon ik geen ‘nee’ tegen zeggen. In Brazilië beweerden ze dat Scolari mij wilde, maar hij heeft mij nooit gebeld. Ik zou de dromen van miljoenen Brazilianen hebben geruïneerd, zo werd er geschreven. Maar waarom niet schrijven dat Scolari mij niet nodig had? Zo simpel is het.”

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

En dan te bedenken dat Brazilië uiteindelijk met Fred in de spits liep op een WK, dat had natuurlijk Diego Costa moeten zijn. Het klinkt bijna als een gevalletje Ziyech, hoe laks de bond met een topper als Costa is omgesprongen. Verder lijkt Diego Costa me niet de makkelijkste persoon om te managen en heeft Conte volgens mij ook best een heftige persoonlijkheid. Zo’n botsing verrast me allerminst

26 april 2020 om 09:10

Inderdaad ongelofelijk wie daar tijdens de confederation cup allemaal boven hem werden verkozen. Over dat Costa niet makkelijk te managen is ben ik het niet mee eens. Simeone en Del Bosque konden het prima met hem vinden. Vooral Simeone waardeerde gewoon zijn prestaties. Die Conte spoort volgens mij ook niet helemaal, want als je spits er meer dan 20 heeft ingeknald en daarmee dus een belangrijk aandeel in het kampioenschap heeft gehad, dan ga je daar toch wel wat iets respectvoller mee om. Al bij al zijn er uit deze hele ellende geen winnaars voortgekomen. Chelsea was zijn beste spits in jaren kwijt, Conte werd na een tegenvallend seizoen ontslagen en Costa heeft zijn niveau nooit meer gehaald.

26 april 2020 om 09:45

Nee inderdaad. Je hebt helemaal gelijk. Conte gedraagt zich langs de lijn als een complete gek, dus het ligt meer aan hem lijkt mij. Overigens doet Simeone dit ook, maar is hij heel duidelijk in wat hij van zijn spelers verwacht. Een appje sturen om iemand die je in een zetel naar het kampioenschap geholpen heeft te ontslaan, slaat natuurlijk alles. Bij Costa is de slijt inderdaad flink op geraakt, maar wat was hij goed zeg..

26 april 2020 om 10:07

Ik denk dat dat half jaartje dat hij niet meer speelde echt fataal voor hem is geweest. Zoals je al zelf zegt, hij was echt goed voor het spel dat Chelsea en Atletico speelde. Vooral bij Chelsea was hij toch echt een verademing na al die mislukte spitsen die na Drogba de revue passeerden.

26 april 2020 om 10:18

Maar had Costa Brazilie dan een wereldtitel bezorgd? Of uberhaupt echt beter gemaakt? Want bij Spanje is het toch nooit wat geworden, en ik denk niet dat hij het bij Brazilie beter had gedaan. Hij lijkt meer bij vechtvoetbal te passen.

26 april 2020 om 10:30

Niet per sé denk ik inderdaad Bon Jovi. Alleen bij Costa had je natuurlijk wel een stuk grotere kans op een goal als hij de kans kreeg, dan bij Fred. Uiteindelijk is in mijn optiek Firmino gewoon de beste spits voor Brazilië, alleen was hij toen nog niet zo goed als nu. Dus toen was het helemaal niet gek geweest als Costa had gespeeld.

26 april 2020 om 11:08

Met alle respect, maar we mogen toch wel aannemen dat Costa het beter had gedaan dan Fred? Dit was in een periode dat hij de doelpunten nog aan elkaar reeg. Fred was een regelrechte schande.. Denk dat die gozer zich vandaag nog steeds afvraagt hoe hij in vredesnaam basisspeler op een WK was voor Brazilië

26 april 2020 om 11:15

1000x Costa dan Fred. Ok Fred had zijn best gedaan. Maar Costa is een vechter een afwerker een man die zijn pla kan trekken. Iedereen is een beetje verliefd op het Braziliaanse elftal vooral uit hun verleden met samba voetbal en jogabonito. Bij het wk van 2014 zei ik huh Fred heeft Brazilië echt geen betere spits. Uiteindelijk was het maar een matige Brazilië dat een pak slaag van Duitsland had gekregen. Nu hebben ze deftige spitsen.

26 april 2020 om 11:30

Ik ben het er mee eens dat Firmino nu de nr 9 moet zijn, en met Jesus hebben ze nog een goede optie achter de hand. Een hele verbetering tov de WKs 2010 en 2014 waar het niet veel soeps was voorin. Maar Costa is zelfs in zijn Londense topjaren keer op keer door de mand gevallen bij Spanje dus ik vind het heel makkelijk om te zeggen dat hij het bij de Brazilie wel eventjes had geflikt. Heel erg kort door de bocht. Jullie (Catalunya & Beckham) kunnen wel lachen met Fred wat natuurlijk ook echt een drama was vergeleken met Adriano en Ronaldo maar Costa bij Spanje was geen haar beter, hij speelde daar als een vis op het droge dus vandaar mijn opmerking.

27 april 2020 om 11:02

Kijk ook in wat een team Costa speelde, snel combinatievoetbal ligt hem totaal niet en met de spelers die er toen stonden was dat de best mogelijke optie. Brazilië speelde ander voetbal en hadden veel beter gedijt bij een targetman zoals Costa. Van Sambavoetbal was in 2014 toch sowieso totaal geen sprake.

26 april 2020 om 11:31

Als je een speler als balotelli onder je hoeden hebt gehad dan is een costa’tje geen probleem

26 april 2020 om 14:03

Blijf het een gek fenomeen vinden een dubbele paspoort. Dat je dan opeens mag gaan kiezen voor welke land je wilt uitkomen vind ik echt te krom. Dat je gepaaid moet worden door een bondscoach om trots voor een land uit te willen komen

Uiteindelijk heeft dit akkefietje ook de kop van Conte gekost bij Chelsea. Costa is een misbaksel op het veld, maar wat heeft hij ons veel gegeven in de jaren dat hij voor ons speelde. Hem laten vertrekken was al een fout. Maar ook nog op een schandalige manier heeft de relatie tussen Conte en de rest van de spelers niet goed gedaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren