Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dessers laat zich zien bij Nigeriaans basisdebuut; bijrol voor Álvarez en Gutí

Laatste update:

Cyriel Dessers heeft in de nacht van zaterdag op zondag zijn basisdebuut gemaakt voor het Nigeriaanse nationale elftal. De 27-jarige spits van Feyenoord liet zich met zijn eerste doelpunt voor zijn moederland direct gelden. Nigeria ging even later door een eigen treffer van ex-FC Dordrecht-verdediger William Troost-Ekong alsnog onderuit: 2-1 voor Mexico. Edson Álvarez en Érick Gutiérrez van respectievelijk Ajax en PSV vielen kort in bij de Mexicanen.

Mexico en Nigeria troffen elkaar in de Nederlandse nacht vriendschappelijk op Amerikaanse bodem, in het AT&T Stadium in Dallas. Het was voor Dessers anderhalf jaar geleden dat hij voor Nigeria had gespeeld, nadat hij in oktober 2020 zijn debuut maakte als invaller. Het zal een flinke opsteker zijn geweest voor de aanvaller om beloond te worden voor zijn uitstekende seizoen bij Feyenoord, nadat hij niet in aanmerking kwam voor een uitnodiging voor de Afrika Cup eerder dit jaar. Dessers profiteerde nu van de afwezigheid van zijn grote concurrenten, onder wie Victor Osimhen (Napoli), Taiwo Awoniyi (Union Berlin), Samuel Chukwueze (Villarreal) en Kelechi Iheanacho (Leicester City).

Bij Mexico speelde aanvoerder Andrés Guardado zijn 174ste interland. Daarmee is de 35-jarige ex-middenvelder van PSV hard op weg om het aantal van Claudio Suárez (177 interlands tussen 1992 en 2006) te evenaren en recordinternational van Mexico te worden. Het Midden-Amerikaanse land nam tegen Nigeria vroeg de leiding via Santiago Giménez, die zijn intikker via de kluts met doelman Francis Uzoho gelukkig zag binnen rollen: 1-0.

Nigeria oogde in de eerste helft kansloos en kwam zelfs niet tot een doelpoging. Het was dan ook enigszins verrassend dat Dessers negen minuten na rust gelijkmaakte. De door Feyenoord gehuurde spits kopte een voorzet vanaf links slim naar de grond en had geluk dat doelman Rodolfo Cota slechts grabbelde naar de niet onhoudbare bal: 1-1. Troost-Ekong verpestte het feestje voor Dessers twee minuten later met een ongelukkig eigen doelpunt. De in Haarlem geboren verdediger schoot een lage voorzet van Jesús Gallardo achter zijn eigen keeper: 2-1.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Haha die gekke Dessers. Voetballen kan ie eigenlijk niet, scoren lukt aardig de laatste tijd. Heeft wel de gunfactor

29 mei 2022 om 10:44

Als hij slim is gaat hij van dit wonder seizoen profiteren en ergens een ver contract tekenen voor 5 jaar.

29 mei 2022 om 10:53

Het wordt alleen maar lastiger voor Feyenoord...denk niet dat het nog gaat lukken.

29 mei 2022 om 11:04

Ben er niet rouwig om. Danilo is denk ik serieus beter als je hem de kans geeft. Ik ben een groter fan van het mens dan van de voetballer, aangaande Dessers. Bootlading belangrijke doelpunten gemaakt maar zoals je zag tegen Roma; het is niet veel. Wel hele leuke gast

29 mei 2022 om 13:25

Ja daar ben ik het zeker mee eens, Danilo draaide zijn eerste goede seizoen op zijn 19e bij Jong Ajax, bij Dessers duurde dat tot zijn 22e met NAC (ook Kkd). Danilo gaat Feyenoord hoogstwaarschijnlijk meer opleveren ook. Ik vind ook niet dat Feyenoord schaamte hoeft te voelen omdat ze hem halen, het is net te weinig voor Ajax, maar dat betekent niet dat hij gedoemd is om te falen bij Feyenoord.

29 mei 2022 om 13:28

Het is geen wonder aan de bal, maar een slechte voetballer vind ik hem ook absoluut niet. Hij heeft dit jaar goals gemaakt die echt wel wat vernuft verraden.

29 mei 2022 om 16:45

Vind het echt geen topspeler hoor maar
Vind echt dat veel mensen hem te kort doen.
Heeft juist een goede techniek en kan gewoon goed voetballen.

Jeetje, wat een veld daar in Texas. Als je daar een sliding maakt, dan heb je een hele autoband in je achterwerk. Maar leuk voor Dessers dat hij heeft gescoord, redelijk slecht gekeept, maar loopt nu toch 1 op 2 nu.

Tegen Mexico notabene. Dat is geen slechte tegenstander. Die gekke Dessers. Het doet pijn aan je ogen, maar hij gaat er toch weer via de keeper in. Feyenoord moet wat mij betreft hoger mikken of hem vastleggen voor de doorverkoop, want als hij ook nog gaat scoren in interlands neemt de prijs snel toe.

29 mei 2022 om 11:55

Ik denk dat dessers een 2e jorgenson gaat worden 1 goed seizoen en daarna is het niks meer

29 mei 2022 om 12:25

Bij Jorgensen kwam dat natuurlijk ook vooral door blessures.

Hij doet me denken aan een voetballertje in ons team, twintig jaar geleden. Wij noemden hem 'scheur' - goed voetballen kon hij niet, maar wel hard hollen en op het juiste moment op de juiste plek komen, rammen en scoren. Daar doet deze Dessers me sterk aan denken: Scheur Dessers

29 mei 2022 om 16:47

Heb je hem wel eens zien spelen? Kijk eens naar zijn doelpunten en zeg dat dan nog een keer.
Beetje moe van simpele reacties zonder blijkbaar hem te hebben zien spelen.

29 mei 2022 om 23:05

Ik heb hem vaak zien spelen, ja. Ik zeg ook niet heel veel verkeerds. Maar genoeg zodat weer iemand kan azijnpissen. Zelfs een goed bedoelde anecdote is al reden voor gezeik.

Best apart, Dessers is een halve Belg, speelt al tijden in de Eredivisie. en komt uit voor Nigeria.

29 mei 2022 om 11:39

Valt wel mee toch? Ik bedoel, ik vind Lars Veldwijk meer een geval apart. Die heeft vrijwel niks van Zuid-Afrika in zich, alleen omdat zijn opa daar was opgegroeid volgens mij.

Kijk je een deel van deze wedstrijd zie je dat Mexico en Nigeria redelijk gelijkwaardig zijn en dat Nigeria zelfs beter spelermateriaal heeft die allemaal in Europa actief zijn, verliezen ze toch door 2 knullige momenten waarvan 1 eigen goal en 1 keepersfout. Mochten er Afrikaanse landen ver willen komen dit WK moeten ze echt dar focusverlies momentjes eruitzien te krijgen anders gaan ze weer leuk meehobbelen maar met lege handen naar huis zoals vorig WK. Vooral als je de enorme hype meekrijgt die er in Afrika heerst rondom het WK dat er dit jaar een Afrikaans land de beker wint.

29 mei 2022 om 19:08

Denken ze dat echt in Afrika? Enige Afrikaans land dat het ver kan schoppen is Senegal. Die hebben echt een paar hele goede spelers. Dessers is een leuke gast, maar heeft op een WK echt niets te zoeken.

Overigens zag de doelman van Mexico er bij de kopbal van Cyriel Dessers nou niet bepaald goed uit. Het leek wel of hij een gloeiend hete kroket beetpakte.

Dat hij overal kan scoren laat hij wel zien. En het is voor Feyenoord zijnde zeker een goede voetballer

Mooi verdiende kans bij Nigeria en hij pakt deze meteen met een doelpunt.

Hoop toch echt dat Feyenoord hem koopt en met danilo en nog wat andere sleutelfiguren samen kan het volgend seizoen nog wat gaan worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren