Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Derksen: ‘De houding van Ajax is schandalig, onbeschaafd, ze hebben schijt’

Laatste update:

Johan Derksen is erg kritisch op de manier waarop Ajax is omgegaan met de geldende coronaregels. Na het beëindigen van het trainingskamp in de Algarve, als gevolg van vier positieve coronatests, werden de vier besmette personen vrijdag in een privévliegtuig terug naar Nederland gebracht. De regels in Portugal schrijven voor dat een positief getest persoon pas mag reizen na het overleggen van een negatieve PCR-test, maar Ajax wilde het viertal niet achterlaten in het hotel.

“Ik vind de houding van Ajax schandalig", steekt Derksen dinsdagavond van wal in VI Vandaag. "Die zijn natuurlijk volledig op de hoogte hoe dat moet, dat hele protocol. Die hebben gedacht: kom op jongens, met zijn allen in die gehuurde jet naar Amsterdam, dan zijn we er en dan doen we net of we gek zijn. Onbeschaafd. Wij zijn Ajax, wij hebben schijt aan de hele wereld.” Vorige week sprak Hugo de Jonge, toen nog demissionair minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, Ajax ook al aan op het incident.

“Overal geldt dat iedereen zich moet houden aan de regels die een land stelt”, zo reageerde De Jonge in gesprek met De Telegraaf op de coronarel rond Ajax. “Sporters zijn niet uitgesteld van wet- en regelgeving, sporters staan niet boven de wet. Dus het betekent dat je in quarantaine moet als je besmet bent. En niet vliegen, zo zijn de regels. Ajax is daarop aangesproken, iedereen moet zich aan de regels houden.”

Hugo de Jonge spreekt Ajax aan: ‘Sporters staan niet boven de wet’

Hugo de Jonge toonde zich ook al kritisch op Ajax.Lees artikel

Om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, werd het viertal in een privéjet vervoerd, afgezonderd van de rest van de selectie. Voor privévluchten gelden echter dezelfde regels als voor de rest van de luchtvaart. Ajax wil geen nadere toelichting geven op de gemaakte keuze. De club houdt het bij de mededeling dat het viertal apart van de rest terug naar Nederland is gegaan. Daarmee nam Ajax een andere beslissing dan bijvoorbeeld Vitesse, dat besmette spelers wel achterliet in Portugal.

Ook de Nederlandse overheid staat niet toe dat personen in een vliegtuig stappen als ze besmet zijn. Voor topsporters wordt geen uitzondering gemaakt. Het bedrijf dat de privévlucht aanbood, was echter niet verplicht om een negatief testbewijs te vragen van de passagiers, liet de Inspectie voor Leefomgeving en Transport weten aan het Algemeen Dagblad. Dat komt omdat Portugal momenteel kleurcode geel heeft. Ajax hoeft dan ook geen sanctie te verwachten voor het vervoeren van de vier werknemers. Het is overigens niet bekend om wie het gaat, maar er zouden twee basisspelers tussen de besmette personen zijn.

Door andere aanbieders van privévluchten werd met verbazing gereageerd op het nieuws over de terugkeer van het viertal. "Wij zouden absoluut geen mensen met corona naar Nederland vervoeren", zei een woordvoerder van Royal Air Charters bijvoorbeeld. Volgens een woordvoerder van Global Aviation is het alleen denkbaar om besmette personen te vervoeren als sprake is van een medische vlucht, omgeven met de nodige veiligheidsmaatregelen. "Anders no way, dat mag echt niet. Is ten strengste verboden, je mag gewoon niet reizen op dat moment. Bovendien wil je niet dat de piloot besmet raakt."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Reacties zijn niet zichtbaar.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren