Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Deense dribbelaar meldt zich ‘gewoon’: ‘Ik heb niet alle berichten gelezen’

Laatste update:

Denemarken trad woensdagavond vanwege een hoogoplopend conflict tussen de internationals en de voetbalbond met een ‘campingelftal’ aan tegen Slowakije, maar interim-bondscoach John Faxe Jensen had bijna over een gewone A-international kunnen beschikken. Pione Sisto meldde zich namelijk ‘gewoon’ in Wenen, waar de internationals in eerste instantie bij elkaar zouden komen om zich voor te bereiden op de vriendschappelijke interland. Toen hij er achter kwam dat geen van zijn ploeggenoten daar was gearriveerd, pakte hij toch het vliegtuig naar Kopenhagen.

“Ik heb de afgelopen dagen veel berichten op mijn telefoon ontvangen, maar ik heb ze niet allemaal gelezen. Een daarvan zou van de vakbond kunnen zijn, dat moet ik nog nakijken”, vertelde de aanvaller van Celta de Vigo aan TV3 over zijn vergeefse trip. Martin Dons van de spelersvakbond laat op zijn beurt weten dat Sisto in ieder geval een bericht gehad zou moeten hebben: “We hebben alle spelers van de nationale ploeg op de hoogte gesteld, ook Sisto, dat ze bij elkaar zouden komen in Kopenhagen. Hij moet dat bericht over het hoofd hebben gezien of het vergeten zijn.”

Lees hier waarom Denemarken in de interland tegen Slowakije moest aantreden met een 'campingelftal'.

De Deense selectiespelers en voetbalbond DBU liggen met elkaar overhoop vanwege een nieuwe collectieve arbeidsovereenkomst, waar men na 26 vergaderingen nog altijd geen akkoord over heeft weten te bereiken. De Denen speelden de oefeninterland tegen Slowakije van woensdag met een verzameling zaalvoetballers en spelers uit de lagere afdelingen en weten nog niet wat voor elftal zij zondag in hun eerste wedstrijd van de UEFA Nations League op kunnen stellen tegen Wales.

Bondscoach Age Hareide, die zich in eerste instantie solidair toonde met zijn spelers, is weer aan het werk gegaan en de verwachting is dat er zondag in Aarhus in ieder geval een ander team aan de aftrap zal verschijnen dan de ‘amateurs’ die in Trnava speelden. Of dit een elftal met de reguliere internationals zal worden is echter nog maar de vraag: “Op dit moment verwacht ik helemaal niets, ik wil niemand enige druk opleggen. We moeten er eerst maar een nachtje over slapen, maar ik sluit niets uit. Ik ben positief ingesteld. We praten inmiddels weer met elkaar”, reageerde Jesper Möller, voorzitter van de DBU, desgevraagd tegenover Ekstra Bladet.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iedereen maar denken als jij voor je land speelt dat zoiets een eer is. Het draait alleen maar om geld. Ze spelen anders liever niet. Ook bij het nationale elftal hebben spelers contracten lopen met geld. En zogenaamd doen of ze liefde voor het nationale elftal hebben. Sommige spelers in het verleden konden tussen landen kiezen. Maar uit eindelijk kozen ze voor het best betaalde land met de mogelijkheden.

6 september 2018 om 10:33

Nee, dit gaat om de portretrechten van de spelers, waar de Deense bond het in handen lijkt te willen hebben. In mijn optiek niet meer dan terecht dat de spelers hier niet in mee gaan.
Althans, dat is wat ik er van heb begrepen.

6 september 2018 om 10:45

Ze willen niet de portretrechten van de spelers, de bond wil het 'portretrecht' van het nationale shirt, iets wat ook hun eigendom is. In shirts van hun clubs of andere kleding kunnen spelers doen wat ze willen, als ze reclame maken in een nationaal shirt wil de bond (delen in) de inkomsten. Niet meer dan logisch, eigenlijk. Dat shirt wat gebruikt wordt is ook van de bond.

Als ik speler van de Deense ploeg was, was ik stakingsbreker geweest. Maar goed, ik zou dan ook geen lid zijn geweest van de vakbond.

6 september 2018 om 10:51

En dus geld... Het gaat erom dat de Deense bond niet wil dat Spelers persoonlijke sponsor deals afsluiten en in die deals afgebeeld worden in een Deens tenue of iets wat er op lijkt. De spelers vinden dat kolder en vinden dat ze zelf mogen bepalen waar ze contracten afsluiten.

Wie gelijk heeft laat ik in het midden daar heb ik geen mening over. Maar het gaat wel degelijk om geld.

6 september 2018 om 11:27

Natuurlijk gaat het om geld, portretrecht is geld.

6 september 2018 om 12:21

Heeft er ook (of voornamelijk) mee te maken dat een speler zich in shirt van het nationale team verkoopt als reclame object voor bedrijf A dat een directe concurrent is van bedrijf B waar de bond een sponsordeal mee heeft.

Lijkt mij vrij logisch dat de bond hier niet mee akkoord kan gaan en onder andere daar afspraken over wil omdat zij in conflict gaan komen

6 september 2018 om 13:28

Nee, niet alleen in het shirt van Denemarken.
In dit topic https://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=336949 staat een voorbeeld van een reclame. Dit is een reclame van een concurrent van een sponsor van de Deense ploeg. Kjaer poseert hier met een doodgewoon rood shirt. Deze vorm wil de bond ook weg hebben en dus is er gezegd dat profvoetballers uit Denemarken geen persoonlijke sponsoren mogen hebben.

Dit verhaal wordt steeds beter 😂😂

Vraag me af onder welke steen zo iemand leeft...

6 september 2018 om 12:10

Dat dacht ik dus ook. Niet te geloven. Als jij en ik zelfs weten wat er aan de hand is (in ieder geval dat er een campingelftal gaat spelen), hoe is het dan toch mogelijk dat hij het vliegtuig pakt naar Wenen. Bizar.

Wanneer je uitval hebt in de ochtend en je lekker om 9 uur op school bent omdat je klasgenoten niks hebben ingelicht.

6 september 2018 om 12:11

Alleen in dit geval had de school je wel gewoon een bericht gestuurd...

6 september 2018 om 13:25

Heel herkenbaar hahah

Heerlijk dit, in een tijd dat veel voetballers idioot veel op social media te vinden zijn leest deze man zijn berichten niet eens. Hier kan ik echt van genieten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren