Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De wedstrijd is in het kader van de Hillsborough-ramp van groot belang’

Laatste update:

Liverpool neemt het zondag in een cruciaal duel op tegen Manchester City. The Reds gaan met 74 punten aan kop in de Premier League en hebben er 4 meer dan City, dat nog wel twee wedstrijden minder heeft gespeeld. De belangen zijn groot, maar Brendan Rodgers denkt niet dat zijn spelers zenuwachtig zijn.

/

“We kijken ernaar uit en zijn vol zelfvertrouwen”, zegt de Noord-Ierse manager in de Engelse media. “Er wordt gesproken over de druk, maar wij genieten ervan. We staan niet per ongeluk op de eerste plaats. De spelers zijn gefocust, rustig en hebben goed getraind. Er zijn geen zenuwen.” Liverpool kan tegen Manchester City zijn tiende zege op rij boeken en zou daarmee een stap dichter bij de eerste titel sinds 1990 komen.

Rodgers erkent dat het ‘lang geleden’ is dat het kampioenschap in Merseyside werd gevierd, maar ook dat het bereiken van de Champions League ‘het belangrijkste’ is: “Want ik weet wat dat ons financieel oplevert. Maar als we zo goed blijven spelen als nu, kunnen we de dromen van de fans hopelijk waarmaken.” Rodgers werd vrijdag overigens verkozen tot de manager van de maand maart; Steven Gerrard en Luis Suárez waren de beste spelers in de Premier League.

/

Tegenstander City kan overigens weer beschikken over Sergio Agüero. De aanvaller werd de afgelopen maanden geplaagd door een hamstringblessure; hij kwam op 12 maart tegen Barcelona voor het laatst in actie. “We weten dat Sergio een topspeler is, iemand die moeilijk af te stoppen is. Je mist spelers als Sergio altijd, maar ik denk dat de anderen het goed hebben ingevuld”, zegt coach Manuel Pellegrini. El Kun was dit seizoen al goed voor vijftien doelpunten in zeventien wedstrijden voor the Citizens.

Tijdens de topper wordt ook stilgestaan bij de Hillsborough-ramp. Daarbij kwamen in 1989, 25 jaar geleden, 96 supporters van Liverpool om het leven. Alle wedstrijden op alle niveaus in Engeland beginnen dit weekend daarom zeven minuten later dan gepland. “De manager, de spelers en de supporters dragen dit nog altijd mee”, zegt Rodgers. “De slachtoffers en families zijn iedere dag met ons en daarom werken wij zo hard om de club vooruit te helpen. Dit weekend is in dat kader van groot belang.”

Wat verwacht jij van Liverpool - Manchester City?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik hoop op een gelijkspel, dan maakt Chelsea nog kans voor de kampioenschap.

Kan iemand mij uitleggen hoe die 96 mensen zijn omgekomen? Waren ze vertrapt in de menigte? Ik vind het echt onvoorstelbaar dat er 96 (!) supporters waren omgekomen.

11 april 2014 om 21:30

Te veel mensen naar binnen gelaten door de politie daardoor zijn er velen die al in de vakken waren doodgedrukt.

11 april 2014 om 21:31

Inderdaad vertrapt/verdrukt in de menigte. Door de hoeveelheid personen in het stadion werden mensen verdrukt, longen kunnen niet meer functioneren onder extreme druk.

11 april 2014 om 21:34

Er waren op die dag in de halve finale vd FA Cup tussen Liverpool en Nottingham Forest heel veel Liverpool supporters aanwezig en omdat het alle aal zo druk en slecht geregeld was en omdat het controleren vd kaartjes te langzaam ging, werd besloten om iedereen gewoon binnen te laten. Duizenden Liverpool supporters liepen dus naar binnen, waarvan vele zonder kaartje. In die tijd stonden er nog hekken en veel mensen werden tegen de hekken aangedrukt of vertrapt en degene die wilden vluchten werden door de politie gewoon weer terug geduwd, omdat die dacht dat de supporters op rellen uit waren. Hopelijl worden de verantwoordelijken van deze ramp ooit nog gestraft! JFT96

11 april 2014 om 21:37

Maar hoe kan zoiets uberhaupt tot stand komen vraag ik me dan af? Hadden de autoriteiten niet opgemerkt dat het veel en veel te druk was?

11 april 2014 om 21:40

Het is 25 jaar geleden, dus men schenkte niwt veel aandacht aan veiligheid. Vroeger had je ook staanplaatsen, dat is sinds deze dag verboden in Engeland.

11 april 2014 om 21:43

Nee, ik kan ook niet begrijpen dat ze dat niet inzagen, maar een paar hele domme mensen besloten dat iedereen gewoon naar binnen kon.....

11 april 2014 om 21:44

En de hekken zijn na die wedstrijd ook overal in Engeland weggehaald.

11 april 2014 om 21:46

En de autoriteiten hebben daarna de schuld in de schoenen van de Liverpool supporters geschoven. Wat ze een paar jaar pas hebben toegegeven dat dat niet zo was.

11 april 2014 om 21:51

Ik zou het ff googlen als je al die informatie wilt weten (niet slecht bedoelt maar dan weet je precies hoe de vork in de steel zit).
Voor jou is het misschien vreemd dat zoiets kan gebeuren maar Liverpool heeft nog een voetbaldrama bij haar naam staan (spijtig genoeg).

Edit; ot, Ik ga er voor zitten Zondag en hopen dat Liverpool wint. Sinds Rodgers daar aan "het roer zit" gaat het lekker. Goed transferbeleid (eindelijk sinds jaren). Uiteraard ook voor Gerrard, wat een held.

worden ze kampioen en Suarez en de basis blijft met nog 2 a 3 aankopen (vooral verdediging), dan is het een outsider voor de CL volgend seizoen.

11 april 2014 om 22:14

Alleen zit er nogal een verschil tussen Heizel en Hillsborough, bij Hillsborough is het overduidelijk niet de schuld van Liverpool maar van de politie.
Bij Heizel ligt dat wel iets anders, het begon toen fans van Liverpool over de barricade tussen Liverpoolfans en fans van Juventus klommen. De fans van Juventus weken uit, waarbij een muur instortte. Gevolg: 39 doden. 14 fans van Liverpool zijn veroordeeld voor doodslag. Dit is iets wat wel echt aan de fans te wijten is, Hillsborough absoluut niet.

11 april 2014 om 22:28

Heizel drama was idd de schuld van de Liverpoolfans, maar het was wel heel dom on een Juve vak naast die van Liverpool te zetten. Helemaal door de incident voor de wedstrijd.

11 april 2014 om 22:35

Het was geen Juventusvak, maar een neutraal vak wat de Italiaanse mensen in Brussel totaal hadden opgekocht. Er was wel van te voren aangegeven door Juve en Liverpool dat het niet heel slim was.

11 april 2014 om 22:46

@stravven,

dat weet ik & als je goed leest zeg ik ook spijtig genoeg. Spijtig genoeg wil niet zeggen dat Liverpool supporters daar schuldig aan zijn.
Sterker nog, er wordt beweerd dat bij het Heizeldrama Chelsea supporters de aanstichters zijn.

11 april 2014 om 23:48

Stravven,

Je lijkt te vergeten bij het Heizel drama dat niet alle schuld bij de Liverpool fans ligt. Ik zal een aantal feiten opnoemen die je helaas niet weet of niet wil zeggen:

- Voor de wedstrijd tussen Juventus en Liverpool daadwerkelijk werd gespeeld, was er een wedstrijdje tussen 2 jeugdploegen. Deze speelde in de kleuren rood en wit. Deze wedstrijd is voornamelijk de aanleiding geweest voor rellen.de beslissing om twee teams in de kleuren rood en wit te laten spelen is ondoordacht en heeft ervoor gezorgd dat de fans partij kozen.

- Het vak naast het Liverpool fans was gereserveerd voor neutrale toeschouwers. In feite zaten deze voornamelijk gevuld met fans van Juventus, die al waren ingedeeld in 3 vakken. Tussen de vakken waar de ramp heeft plaatsgevonden stond te weinig politie. Het gebrek aan organisatie en de beperkte politie heeft ervoor gezorgd dat de Liverpool fans konden doorbreken. Dit heeft een onderzoekscommissie vastgesteld.

- De staat van het Heizel station. Deze was ronduit slecht. De bestuursvoorzitter van Liverpool had al aangegeven van te voren dat het stadion eigenlijk ongeschikt was om te voetballen. Door deze staat heeft er dus ook de fatale muur kunnen instorten.

Ik hoop dat je nu inziet dat niet alle schuld bij de Liverpool fans ligt.

12 april 2014 om 01:00

Dat zeg ik ook niet, zeker niet, maar er ligt wel een deel schuld bij Liverpool, bij Hillsborough absoluut niet.

12 april 2014 om 11:25

Ja geef chelsea de schuld zoals altijd

11 april 2014 om 21:38

mijn advies is kijk even op you tube en zoek daar naar : " the Hillborough disaster history " kost je een uur maar dan weet je wel het echte verhaal

11 april 2014 om 21:48

En vergeet ook niet dat heel veel van die levens gered hadden kunnen worden als er medisch personeel toegelaten werd, maar dat gebeurde ook niet. Sterker nog: Er stonden buiten het stadion 44 ambulances klaar, maar de politie liet ze niet door. En ook mensen die gewonde mensen, die met medische hulp er helemaal bovenop zouden komen, probeerden naar de ambulances te brengen werden met geweld tegengehouden.

11 april 2014 om 23:42

Kijk hier eens naar.

http://youtu.be/wf15PAPnAik

Is altijd een emotionele dag. Ik hoop dat we weer gaan voetballen. Wat een sfeer zal er heersen in het stadion. Ik vraag me altijd af of je als speler nerveus bent voor zulke wedstrijden.

11 april 2014 om 22:26

Tuurlijk ben je nerveus! Tig duizend mensen kijken naar je, ontzettend belangrijke wedstrijd op een historische dag. De afeer kan de apanning eventueel een beetje wegnemen, maar je blijft echt zenuwachtig. Ik spreek uit ervaring, ik speel viool en moet regelmatig optredrn voor eeen zaal die dan best vol zit, 150 man ofzo. Niet arrogant bedoeld maar ik kan er over meepraten. En in zon stadion zitten veeeeel meer mensen natuurllijk, dus die zenuwen heersen wel degelijk denk ik.

12 april 2014 om 00:19

Dat is voor elk individu weer anders. Ik heb ook in de jeugd voor honderden mensen finales mogen spelen, waar het publiek altijd tegen ons was en dat was voor ons toentertijd een kick. Het motiveerde ons alleen maar en ik ging er meestal wel beter door spelen, was wel een publieksspeler die probeerde om het publiek aan onze kant te krijgen.

Liverpool heeft in Suarez en Sturridge 2 spelers die heel de ploeg op sleeptouw kunnen nemen met Gerrard samen op het middenveld. Man City mag niet verliezen want dan denk ik wel dat Liverpool zo'n boost krijgt dat t de eerste plaats niet meer uit geeft!!

Ik hoop dat Liverpool wint, sowieso voor Gerrard, die zijn club ook in moeilijke tijden trouw bleef en hopelijk wordt dat nu beloont.

Misschien zou het leuk en ook interessant zijn als vz een artikel over Hillsborough plaatst of andere keer het Heizel drama. Het is informatief en het geeft toch wat extra's aan zo'n duel als zondag.

11 april 2014 om 21:32

Lijkt me ook wel iets voor een clubexpert

11 april 2014 om 21:42

Ja, Ik vind dat in beeld bv ook leuk, er zou ook best zoiets zijn met een beetje voetbalgeschiedenis erin, ook bv een artikel over el classico naar aanloop van een wedstrijd, andere rivaliteiten zoals Fener/galatasaray of Celtic vs Rangers.

Het verhaal van Escobar in 94 ter voorbereiding op een Colombia wedstrijd, vliegtuigramp van United, Mussolini die in 1938 de Italiaanse ploeg tegen de muur wilde zetten als ze niet wonnen, wk 82 Frankrijk vs Duitsland indien ze elkaar loten.

Zulk soort dingen, zou wel een leuke toevoeging zijn

11 april 2014 om 21:46

Tsja, dat moeten fans van de club doen vind ik, en dat zal vast ooit al wel gedaan zijn. Misschien een idee voor VZ om die artikelen dan rond zulke wedstrijden op de frontpage te zetten? Ik ben ook van plan om een CE te schrijven over de kampioenswedstrijd van 1989, hoe Arsenal in de laatste twee minuten kampioen werd in een wedstrijd tegen de directe concurrent.

11 april 2014 om 22:02

Ja precies, zo zou een Bayern fan hetzelfde kunnen doen met die laatste seconde goal toen ze kampioen werden boven Schalke of een Barca fan met die gemiste pingel van Djukic indien de wedstrijd tegen Atletico de kampioenswedstrijd wordt etc. etc.
Op andere sites zie je dit al met actuele dingen, bv rond Fukushima werd Tsjernobyl er nog eens bijgehaald of laatst bij dat Japan China conflict even terugblikken op de oorlogen en ook het bloedbad van Nanking.
Hoewel sommigen natuurlijk die dingen allang wisten is het voor velen ook wel boeiend denk ik en dat zou met voetbal ook te bewerkstelligen zijn als je iets uit de voetbalhistorie betrekt op iets wat op dat moment actueel is.

11 april 2014 om 22:08

Ga je gang, wat houd je tegen? Als jij daarmee begint over je eigen club en mensen vinden het leuk gaan andere mensen het ook doen voor hun club. Maar wat wel jammer is is dat je niet zoveel op papier kan zetten als je wil, ik zou echt verhalen van 20 pagina's kunnen schrijven, maar dat zijn dan weer veel te veel woorden.

11 april 2014 om 22:50

Stravven

Werden ze toen niet kampioen op Anfield? of was het Whl?

11 april 2014 om 22:57

Anfield, Whl was ergens in de middeleeuwen en in 2004.

11 april 2014 om 23:04

Verdiep me eerlijk gezegd niet heel veel in de geschiedenis, maar dat Arsenal toen een keer op Anfield kampioen werd weet ik nog.

11 april 2014 om 23:40

Kopitered, Arsenal is vaker kampioen geworden op WHL dan Spurs. Dat is ook iets wat de Gooners echt geniaal vinden.

En in 1989 moest Arsenal op Anfield met 2-0 winnen om kampioen te worden, als ze dat niet deden werd Liverpool kampioen. En de 2-0 werd serieus pas 25 seconde voor het einde van de wedstrijd gemaakt.

11 april 2014 om 23:51

Ja dat las ik laatst op twitter,haha geniaal.

Ja klopt ja, liever Arsenal dat 1 van die andere clubs zeg 'k dan maar.

12 april 2014 om 09:29

Kampioen op doelsaldo door te scoren in de extra tijd tegen de directe concurent. Michael Thomas .

Prachtig gebaar deze activiteit!

Ik kan me het Hillsborough ramp net zoals de zwarte momenten in het Heisel stadion en de vreselijke Bradford brand nog best goed herinneren. Deze rampen hebben de voetbalwereld veranderd. Het is altijd triest dat men pas gaat veranderen wanneer er doden vallen, maar that's life.

Wat betreft Liverpool. Hoop ook voor hun eens dat ze weer mogen genieten van een kampioenschap. Best triest dat het al weer minimaal twintig jaar geleden is dat ze kampioen zijn geworden. Het is toch een van de mooiste clubs in de wereld.

11 april 2014 om 23:02

Eigenlijk sinds dit incident dat het alleen maar achteruit is gegaan. Toekomat ziet er tenminste goed uit met een prachtige trainer

Ik kan me nog herinneren dat toen in 2012 de waarheid eindelijk naar buiten kwam (via de autoriteiten dan) we thuis tegen Manchester United speelde. Gerrard scoorde en zoals mensen misschien wel weten heeft hij zijn neefje Paul (met wie hij veel omging in die tijd) verloren door Hillsborough. Hij was bijna zelf een van die mensen bij de Liverpool fans alleen hij, zijn vader en broer kregen geen kaartje voor deze wedstrijd. Maar, terugkomend op dat doelpunt. Hij wees met zijn vingers naar de hemel, naar zijn neefje, dat heeft hij later ook toegegeven. Hij heeft ook aangegeven dat hij alles wat hij doet in zijn carriëre dat hij dat in het teken van zijn neefje doet.

Hoe mooi zou het dan zijn wanneer Liverpool zondag wint. Dat zou dan een wedstrijd zijn dat alles samenkomt voor Gerrard. Het 25 jarige jubileum, een wedstrijd die de titel min of meer binnen handbereik stelt en de belofte aan zijn neefje dat hij ooit de titel zou winnen.

Saillant detail: De Premier League is de enige prijs die Gerrard in zijn carriëre mist als clubspeler. Voor de rest heeft hij als clubspeler alles gewonnen!

11 april 2014 om 23:56

Wie gunt het hem nou niet! Zou prachtig zijn en heel speciaal precies op de 25 jarig jubileum, dat zou het plaatje compleet maken.#MakeUsDream

Tja eigen schuld , moet je achteraf niet gaan huilen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren