De Volkskrant focust zich slechts op één speler na afloop van De Klassieker

Maandag, 20 maart 2023 om 07:35Tom Rofekamp

Het is de maandag na de Klassieker en dat betekent dat de ochtendkranten in Nederland inmiddels op de deurmat liggen. Wie die openslaat, ziet een eensgezinde mening: Feyenoord was een maatje te groot voor Ajax in de Johan Cruijff ArenA. Zowel De Telegraaf als het Algemeen Dagblad en de Volkskrant nemen hun petje af voor de Rotterdammers, die met 2-3 aan het langste eind trokken op vijandige bodem. De Volkskrant focuste zich achteraf volledig op de matchwinner in de ArenA: 'jongen van Zuid' Lutsharel Geertruida.

Geertruida bezorgde zijn ploeg op de valreep de zege door in de 87ste minuut binnen te knikken uit een hoekschop van Orkun Kökçü. Reden genoeg voor de Volkskrant om de stopper een flink onder de loep te nemen. "Geertruida zei vaak tegen coach Arne Slot dat hij van Zuid was. Dat dat een speciaal gevoel was. Hij hoorde op zijn kamertje De Kuip juichen, maar ook heel vaak zuchten, steunen en vloeken. Hij leefde bijna op Varkenoord, waar hij dagelijks naartoe liep. Er waren weleens twijfels aldaar, niet zozeer over zijn voetballende kwaliteiten, maar hij was een stille, introverte jongen", zo valt er te lezen.

"De wedstrijd tegen Ajax was een soort samenvatting van zijn carrière", vervolgt de krant. "Niet al te best begonnen als rechtsback, hoofdverantwoordelijk misschien zelfs voor de 2-1 van Ajax. Maar daarna de rug gerecht en steeds soevereiner voetballend, zeker toen hij na een uur weer op zijn lievelingspositie in het centrum terechtkwam. Daar komen al zijn kwaliteiten samen." De Telegraaf noemt Geertruida 'de man van het weekend', maar prijst ook Santiago Giménez en Timon Wellenreuther. "Voor het eerst kreeg Wellenreuther ook alle credits. Eén handje bij een inzet van Mohammed Kudus was net genoeg om Feyenoord in de race te houden."

Het Algemeen Dagblad drukt het verschil tussen Ajax en Feyenoord in slechts één woord uit: vakmanschap. "Op fysiologisch gebied onder meer, want koploper Feyenoord is de fitste ploeg van Nederland. Qua scouting en transferbeleid ook: met veel minder middelen is de Rotterdamse club erin geslaagd een vrijwel compleet elftal te vervangen. Maar niet in de laatste plaats voetbaltechnisch en –tactisch heeft Feyenoord al een seizoen lang de beste ploeg van Nederland, óók beschouwd op Europees niveau", aldus Sjoerd Mossou namens de krant.Gerelateerd

Meer sportnieuws

77 reacties (laatste reactie door desteek77)

Het was een fantastische klassieker. Het komt zelden voor dat twee teams elkaar tegelijk bij de strot willen pakken. Doorslag was voor mij de fitheid van Feyenoord. Ajax kon dat spel de tweede helft niet meer op brengen namelijk.

Geertruida inderdaad Motm (basisplaats in Oranje) en Szymanski en Wieffer ook goed. Berghuis en Alvarez aan de andere kant.

20 maart 2023 om 07:46

Doorslag was voor mij de tactische tegenzet van Slot. Heitinga die komt met 2 zwakke wissels Brobbey en Klaassen (die niet goed presteren als invallers) en vervolgens gelijk de tegenzet met de 3 aanvallende wissels van Slot.

20 maart 2023 om 07:52

Dat hielp ook zeker. Ben helemaal vergeten dat Brobbey is ingevallen. Dat daar nog steeds niemand verantwoording over heeft moeten afleggen. Gratis laten vertrekken en voor 20 miljoen teruggehaald. Misschien nog erger dan het verkeerd scouten van Bassey.

20 maart 2023 om 07:59

Dat je Brobbey terughaalt voor 20 miljoen oké, maar zet hem dan wel linea recta in de basis. Brobbey zou bij mij als 1 van de eerste op het wedstrijdformulier staan, onbegrijpelijk.

20 maart 2023 om 08:06

Tsjaa toch werd ik volledig afgebrand door de Ajacieden hier toen ik zei dat Brobbey terug halen voor een dergelijk bedrag idioot zou zijn. Niet omdat hij geen potentie heeft, maar het is allemaal nog veel te ruw. Dan 20 miljoen aan uitgeven aan een voormalig jeugdspeler die gratis is weg gelopen vind ik echt wanbeleid.

20 maart 2023 om 08:09

Snap er ook niks van, zelden zo’n effectieve spits gezien. Het feit dat Tadic koste wat kost moet spelen zet een jeugdtalent als Brobbey totaal buitenspel.

Wissels van Slot vond ik trouwens tegenvallen op Lopez na. Vooral Danilo vond ik weer opgaan in de marge - Paixao zoals altijd we dreigend weer.

Klaassen vind ik een van de meest irritante spelers in Nederland, maar het is onbegrijpelijk dat hij gisteren niet speelde en Taylor wel. Klaassen is een garantie voor goals in grote wedstrijden.

20 maart 2023 om 08:33

Brobbey is gewoon de topscorer van Ajax hè. Wat verwacht je? Die jongen zit slecht in z'n vel doordat hij terecht bankt voor de topper tadic. Wetend dat hij hem never uit de basis zal spelen

20 maart 2023 om 08:34

De doorslag was de redding van de Feyenoord doelman bij 2-2.
Wel eens dat Heitinga echt slecht wisselde. Heb me eraan geërgerd

20 maart 2023 om 08:44

Als je brobby fit train is het een beest alleen je moet wel de juiste snaar bij hem kunnen raken..

20 maart 2023 om 08:00

"doorslag was voor mij de fitheid "

Zoals Pieter zegt, verschil is de trainer.

Heitinga is het gewoon niet en vaker hier gezegd. Komt nog gewoon te kort. Geen schande want hij is nog jong.
Een hele week de tijd om voor te bereiden en dan op fysiek en fitheid worden afgetroefd door een team wat donderdag nog speelde.

Dit is het resultaat van mismanagement van oa Edwin. Eerst die koekebakker Schreuder te lang in zadel houden, terwijl bijna iedereen zag dat hij de boel aan het saboteren was.
Vervolgens een onervaren Heitinga aanstellen, terwijl hij het niet bijzonder deed bij de jeugd.

20 maart 2023 om 08:10

Ik vind het echt knap, dat Feyenoord na de wedstrijd van donderdag fitter leek dan Ajax. Dus dat was echt wel doorslaggevend

20 maart 2023 om 08:14

Ik vind dat begrip fitheid soms een beetje onzin, net alsof een goed Europees resultaat niet kan doorwerken naar het weekend. Kijk naar die Engelse clubs die gaan als de brandweer.

20 maart 2023 om 09:04

@ Pieterpost. Engelse clubs werken met een selectie van 35 spelers, ze stellen voor een bekerwedstrijd soms 11 andere spelers op in vergelijking met het competitie team van 3 dagen eerder. En fitheid van Feyenoord is wel degelijk een verdienste. Slot baalt wel eens van de terugkoppeling die hij krijgt van het eigen fysio team, bv dat een speler na een wedstrijd bijvoorbeeld maar 20 minuten mag meedoen met de groepstraining. En daar houdt Slot zich dan aan (als ik de berichten mag geloven). Alles gaat volgens het fysio boekje. En als Feyenoord - ook gisteren weer - vlak voor tijd blijft scoren, dan is het wachten tot andere teams dit voorbeeld gaan volgen lijkt mij.

20 maart 2023 om 08:12

Doorslag was dat Feyenoord meer voetballend vermogen heeft dan Ajax, dat was in de tweede helft beduidend zichtbaar. De Ajax spelers wisten zich geen raad met de positiewisselingen, middenvelders die door stapten en de backs die de achterlijn haalde. Feyenoord stapte telkens door op de man met de bal, daar had Ajax juist moeite mee, dat zag je ook bij de eerste twee doelpunten van Feyenoord.

20 maart 2023 om 08:46

Dit dus. Zet alle spelers naast elkaar en je ziet dat Feyenoord meer voetballend vermogen heeft. En met voetballend vermogen is het ook wel zo dat de zwakste schakel de sterkte van de ketting bepaalt, zeker als ie veel aan de bal komt. Maar van de vier achterin kunnen er van Feyenoord zeker drie beter voetballen, de middenvelders van Feyenoord vind ik ook beter in het combinatiespel dan die van Ajax. Alleen over de aanvallers kan je zeggen dat die van Ajax misschien beter kunnen voetballen. Maar goed, die kwamen niet heel veel in het spel voor (in tegenstelling tot een Bassey of Wijndal).

20 maart 2023 om 08:56

Hmm. Ik denk nog steeds dat Ajax beter combinatiespel kan spelen dan Feyenoord, mits (!) ze daar de ruimte voor krijgen. Die ruimte krijgen ze vaak de tweede helft tegen mindere ploegen. Nu werden ze tot zo laat in de wedstrijd continue afgejaagd en verrast met positiewisselingen inderdaad, wat ze duidelijk niet gewend waren. Het is de nieuwe identiteit van Feyenoord. 90 minuten met zo’n enorme intensiteit spelen totdat het kaarsje bij de tegenstander uit gaat. Dit uit zich ook in de vele late doelpunten in de slotfase.

20 maart 2023 om 09:24

Collectief ja, maar dat komt omdat Ajax twee absolute miskleunen heeft als het aankomt op voetballen. Bassey en Sanchez. Die kunnen helemaal niet voetballen joh.
Heitinga heeft het goed gedaan, de juiste omzetting in de tweede helft, waardoor het overwicht van Feyenoord wegviel en het meer een wedstrijd werd die twee kanten op kon.
Wellenreuter maakte de beste redding uit zijn loopbaan, waardoor Feyenoord niet op achterstand kwam.
Als Ajax had gewonnen, was Feyenoord in mijn ogen nog steeds titelfavoriet. En zij die vorig jaar moord en brand schreeuwden dat Feyenoord een pingel had moeten hebben na de charge van Martinez op Dessers (waar ik in kon komen), mogen diezelfde arbiter danken dat Feyenoord met 11 man de rust haalde. Er waren twee gelegenheden om rood (direct en indirect) te geven. Dat was natuurlijk bepalend.
Maar niets af te dingen op de komende landstitel. Dik verdiend!!

20 maart 2023 om 08:21

Ik bekeek de wedstrijd met mn schoonvader (Ajacied). Hij was vol branie na de eerste helft. Ik had in de rust genoeg vertrouwen dat Slot een tegenzet zou verzinnen om het wedstrijdbeeld te doen kantelen. Dat lukte Slot wederom en Heitinga kon daar niet tegenop. Vakmanschap pur sang van Slot

20 maart 2023 om 09:51

En achteraf gezegd dat je lief voor zijn dochter zou zijn vanavond? 😜

20 maart 2023 om 11:29

Zonder Slot tekort te willen doen, want ik vind het ook een topcoach en vakman pur sang zoals jij aangeeft (an ja, door zijn omzetting veranderde het spelbeeld het eerste half uur na rust): als Wellenreuter die bal van Kudus niet pakt, wint Ajax waarschijnlijk. Het lijntje was dus dun.

20 maart 2023 om 12:54

Het lijntje was dun maar de omzettingen zorgden voor dominantie. Dat is het enige dat Slot kan doen, hij kan ze er niet zelf inschieten of eruit houden

20 maart 2023 om 09:16

Goede speler Geertruida, maar als cv nog niet goed genoeg om in Oranje de anderen op de bank te houden en als rechtsback niet beter dan Dumfries. Maar zijn tijd komt nog wel. Feyenoord was inderdaad super fit en erg knap om naar een Europese wedstrijd dit op te brengen. Daar kunnen ze in Eindhoven heel veel van leren.

20 maart 2023 om 10:28

Basisplaats oranje. Arrogante Feyenoord fans, je hebt hopelijk wel door dat er cv's in de selectie zitten van Bayern, M City en Liverpool. Dan gaat Koeman echt niet kiezen voor jullie nieuwe volksheld. En als Koeman die rechtsback van Leverkussen niet gauw oproept zet hij zichzelf nog meer voor lul.

20 maart 2023 om 10:43

Oké en dan nu de vraag. Wie zet jij tegen Frankrijk dan rechtsback?

20 maart 2023 om 11:02

Trage Dumfries tegen Mbappe... fantastisch idee

Jammer dat Geertruida het nog niet aandurft de pers te woord te staan. Ik denk dat inmiddels heel Nederland het respect kan opbrengen om er naar te luisteren, en te accepteren dat hij niet uit zijn woorden zou komen.

20 maart 2023 om 07:49

Waarschijnlijk wordt hij in programma's zoals vi toch belachelijk gemaakt of anders wel op social media. Ik begrijp hem wel.

20 maart 2023 om 07:56

Precies dit. Journalisten zijn toch alleen uit op een spraakmakende quote of een reden om je op het ethische zwaard te hijsen.

Lekker de voetjes laten spreken de komende jaren.

20 maart 2023 om 08:28

Zou heel bizar zijn, zeker in deze tijden, waarbij elke "grap" toch al op een vergrotglas ligt. Als je iedereen over hem hoort spreken, heeft hij een bijzonder verhaal, en ik ben daar best nieuwsgierig naar. Maar als die jongen daar 0.0 behoefte aan heeft, dan lekker zijn voeten laten spreken inderdaad.

20 maart 2023 om 08:37

@afcakampioen, ergens snap ik hem ook wel. Als je daar onzeker over bent of wat dan ook, in combinatie met de keiharde (sociale) media, dan is ontwijken misschien handiger. Andere kant vraag ik me wel af of er echt zo meedogenloos gereageerd zou worden als wordt geschetst. Het is een introverte kerel, die als pure professional overkomt. De voetballers die zichzelf belachelijk maken door arrogant te zijn of van die mediatraining antwoorden geven, worden eerder 'gepakt' dan een pure gozer als Geertruida. Althans, ik heb het idee dat mensen dan toch wat empathischer zijn op het moment dat er een introverte, eerlijke, hardwerkende prof voor de camera staat.
Helaas is dat niet met zekerheid te zeggen en valt er absoluut wat te zeggen voor zijn keuze

20 maart 2023 om 11:31

In het begin wel, maar zoals altijd moet iedereen die te lang geaaid en geknuffeld wordt in de media er op een gegeven moment toch aan geloven en langs het scheermes.

Mag niet te lang te positief blijven he. Waar hij begint als een lieve, introverte jongen met een bijzonder verhaal wordt hij na een mindere sportieve periode ineens een slecht uithangbord voor je club die nooit een leider kan zijn met zijn spraakgebrek en zich nooit kunnen aanpassen bij zijn dan buitenlandse club.

Je kan het al uittypen voordat hij er überhaupt aan begonnen is.

20 maart 2023 om 08:12

Helaas zijn de mensen die het zouden accepteren met weinig. Op social media wordt ie afgemaakt. Al zou ik het zeker alsnog doen. Je moet schijt hebben aan iedereen. Want niemand is perfect.

20 maart 2023 om 08:27

Zag ik het nou goed dat het hele team na de goal op Kokcu afrende, terwijl Geertruida in zn eentje aan t juichen was, en zich dit toen realiseerde en naar de rest rende? Kwam beetje vreemd over bij mij?

20 maart 2023 om 08:33

De meeste dachten dat Hancko had gescoord. Je ziet Geertruida naar zichzelf wijzen. Was wel een komisch moment.

20 maart 2023 om 08:42

Rende naar Hancko toe, dachten dat hij hem maakte bij de eerste paal.
Maar hij had hem alleen verlengt. Ze hebben het gewoon niet gezien in de vreugde en drukte

Wat een ontwikkeling heeft die jongen doorgemaakt. Van een druistige- en soms wel lompe rechtsback naar een solide verdediger die op meerdere posities altijd minimaal een 7 scoort.

20 maart 2023 om 08:18

Hadie Henk, das lang geleden! Wat is het koud he?

Dit moet toch voor geertruida een prachtweek geweest zijn een afslachting in Europa, contract verlenging en als kers op de taart de matchwinner in de klassieker voor de koppositie

20 maart 2023 om 07:50

En ook nog eens opgeroepen voor Oranje! Inderdaad een prachtweek voor hem.

20 maart 2023 om 07:50

Dat vergat ik erbij te zeggen inderdaad heerlijk voor hem zeg !

20 maart 2023 om 08:02

En ook nog eens in de basis, omdat Denzel geblesseerd is 😉

20 maart 2023 om 11:33

Nu Frimpong er ook niet bij zit zal het wel inderdaad. Zie Wieffer ook zomaar zijn basis debuut maken deze week.

Fijn ook dat ze wellenreuter nog benoemde had veel meer goede acties dan die ene fantastische redding, hij kwam een paar keer echt heel goed uit bij hoge ballen, die hij dan wegplukte dat voor kwam echt veel gevaar.

Ik heb alleen de samenvatting van Studio Sport gezien, maar daaruit maak ik eerlijk gezegd niet op dat Feyenoord een maatje te groot was voor Ajax. Ik vond een 2-2 gelijkspel op basis van de beelden wel een terechte uitslag, maar dat kan ook (bewuste) beeldvorming zijn. Iemand die de hele wedstrijd heeft gezien en mij kan bijpraten over de werkelijke verhoudingen op het veld?

20 maart 2023 om 07:51

Feyenoord was de eerste 15 minuten beter, toen 30 minuten Ajax. De hele 2de helft heeft Feyenoord Ajax overklast. Zowel qua fitheid maar helemaal voetballend. Ajax liep maar achter de bal aan, kon geen druk zetten, en aanvallend ook heel traag.

20 maart 2023 om 07:56

Dank! In de samenvatting komt die tweede helft niet echt naar voren als zijnde dat Feyenoord Ajax overklast heeft. Maar nogmaals, Studio Sport is ook wel behoorlijk selectief en heeft invloed op het beeld dat ze neer zetten. Ik ben zelf ook wel een thuisgekomen uit het stadion, waarna ik in de samenvatting op TV echt bijzondere zaken miste (bal op de paal, gele kaart met rood randje e.d.)

20 maart 2023 om 08:06

In een samenvatting worden de kansen getoond. Feyenoord was beter 2e helft, maar heeft amper kansen gecreerd. De.grootste was nog van ajax met kudus.

20 maart 2023 om 09:07

Ze werden niet overklast, want dan zou feyenoord kans op kans hebben gehad in de 2 helft en dit was niet het geval. Ze waren wel beter en dit lag wat mij betreft aan angst. Indien je namelijk druk gaat zetten, dan is er ook kans dat er een gat gaat vallen in de defensie. En daar stond gisteren een cv die alles fout deed wat hij fout kon doen. Dit voelen spelers ook.

20 maart 2023 om 10:47

Nah die van Szymanski en Geertruida waren ook vrij groot toch? Dat maakt 2 kansen.

20 maart 2023 om 11:04

@mickey: hoe kan de grootste kans voor Ajax zijn geweest terwijl Feyenoord 2 doelpunten heeft gemaakt?

20 maart 2023 om 07:52

Wedstrijd zonder veel kansen en waarin Feyenoord onderaan de streep denk ik meer overwicht heeft gehad. In de tweede helft is Feyenoord, op de kans van Kudus na, niet in de problemen geweest.

20 maart 2023 om 07:54

Eerste 15 min was Feyenoord sterker, de rest van de eerste helft Ajax. Ajax won elk duel en tweede bal en was de betere ploeg. Het was qua spel de omgekeerde wereld, Ajax die vocht voor elke meter en Feyenoord die het daar aflegde.

Tweede helft was, mede door wat kleine nuance aanpassingen van slot, totaal anders. Ik heb zelden Feyenoord zo dominant gezien in de Arena. 1 grote kans van Kudus in de tweede helft maar verder een verdiende overwinning van Feyenoord. Voor mij de uitblinkers: Hancko, Geertruida en Wieffer aan Feyenoord kant. Berghuis was erg sterk in de eerste helft en Alvarez ook. Was precies het type spel waar Alvarez goed in is. Maar de tweede helft kan ik eerlijk gezegd niemand van Ajax noemen.

20 maart 2023 om 07:54

Een gelijkspel was terecht geweest maar ik heb er vrede mee dat het balletje naar Feyenoord zijn kant viel. Denk andersom dat Feyenoorders er ook vrede mee zouden hebben als Kudus die bal binnenschoot en Ajax won, was niet per definitie onterecht geweest. Ik denk dat Ajax 40 minuten lang de betere was, Feyenoord ook 40 minuten en dat 10 minuten gewoon pure chaos was aan ballen inleveren over en weer. Voor de neutrale kijker denk ik een geweldige pot, voor de Feyenoorders een super geweldige pot en voor mij als Ajacied niet alleen een pot maar ook een heel seizoen om heel gauw te vergeten.

20 maart 2023 om 08:11

Daar had ik absoluut geen vrede mee gehad. Je voelde heel de tweede helft dat Feyenoord sterker was, ik begon me neer te leggen bij een gelijkspel met een klein rotgevoel dat ze een grote kans lieten liggen op een knock-out.

20 maart 2023 om 08:16

Ik had er absoluut geen vrede mee indien Kudus die bal erin had geschoten. Feyenoord domineerde de gehele tweede helft, Ajax kwam misschien vijf keer van de eigen helft in de tweede helft en konden de bal niet drie keer overspelen. Bovendien was het een kans die voortkwam uit onkunde van Klaassen. Het was wachten op de 2-3 en een gelijkspel voelde qua resultaat gezien degelijk, maar gezien het spelbeeld als een verlies.

20 maart 2023 om 08:18

Wat een onzin zeg. Hele tweede helft maak je aanspraak op de overwinning en dan zouden we vrede hebben als Kudus hem vlak voor tijd onterecht in het mandje legt?

Zeker geen vrede mee gehad, wat een kutinstelling zeg..

20 maart 2023 om 09:12

Precies dit. Feyenoord was dominant in de minuten 0-15, 40-45 en 45-90 en had het heel moeilijk in 15-40. Terechte winnaar, bij een gelijkspel zou er gesproken worden over een gemiste kans.

20 maart 2023 om 07:59

Eerste helft begon Feyenoord sterk en kwam gelijk op 0-1 na een mooie aanval. Daarna nam Ajax meer het initiatief en scoorden ze 1-1 en 1-2, wat in mijn ogen in die periode verdiend was. Tweede helft waren de rollen totaal omgedraaid, zeker de eerste 20 minuten. Toen stond Feyenoord echt heel goed te voetballen en kwam Ajax eigenlijk niet meer van de eigen helft af (balbezit was toen 78% voor Feyenoord zag ik in de statistieken). Szymanski maakte toen de terechte 2-2. Ajax leek daardoor nog meer van slag en heeft eigenlijk de hele 2e helft niet meer het niveau van de 1e helft gehaald. Kreeg soms een beetje het gevoel dat beide clubs van DNA hadden gewisseld; Feyenoord stond goed positioneel voetbal te spelen met mooie combinaties en driehoekjes etc, terwijl Ajax er achteraan rende en de duels vol aan ging. Die gedachte liet voor mij zien wat voor fantastische ontwikkeling Feyenoord heeft doorgemaakt. Kudus kreeg nog een flinke kans die Wellenreuther goed pakte, maar voor de rest werd Ajax echt volledig afgebluft. Feyenoord kwam ook niet tot echt hele grote kansen maar wist wel de 2-3 te maken via Geertruida uit een ingestudeerde corner. Al met al denk ik dat Feyenoord zeker meer aanspraak heeft gemaakt op de winst, maar indien het gelijk had gebleven had dat ook niet zo zeer onterecht geweest.

Ik geloof dat vandaag Nationale Thuiswerkdag gevierd wordt door ajacieden?

20 maart 2023 om 08:03

Mag het een keer? Wij komen altijd opdagen, eerste keer in 18 jaar dat we thuis verliezen en even thuiswerken. Is geen jaarlijks iets bij ons he
Gefeliciteerd nogmaals met de overwinning.

20 maart 2023 om 08:03

Als fan van Real en Ajax zou ik nu liefst ergens op een onbewoon eiland zitten ;p

20 maart 2023 om 08:12

Ook als niet-fan van Real en Ajax wil ik eigenlijk wel graag op een onbewoond eiland zijn momenteel

Wat een geweldige week voor Geertruida.
Volledig terecht en eindelijk opgeroepen voor NL elftal. Contract verlengd en de winnende scoren in de klassieker. Ik vind Geertruida zelf sterkter als RCV dan echt rechtsback. Maar wat een geweldige speler. Ook tof om te zien dat er gewoon 3 spelers uit de eigen jeugd aan de aftrap staan bij Feyenoord.

Wat mij en de maten waarmee ik keek vooral opviel en ook erg onderbelicht is vind ik, was szymanski wat een loopvermogen hij stond letterlijk overal wat een kilometers maakt hij en dan ook nog die pegel van een doelpunt

Wij zeiden al tegen elkaar die word minuut 60 gewisselt want dat kan je onmogelijk 90 minuten volhouden

20 maart 2023 om 08:40

Die liep constant de diepte in en daar had Ajax het heel lastig mee. Zette ook druk naast Giminez en niet onder hem. Speelde een prima pot.

Wat me gisteren opviel, voor het eerst sinds een hele tijd, is dat de wissels van Feyenoord je niet eens slechter maken, sterker nog. Paixao en Pedersen met hun snelheid / wendbaarheid echt een versterking. Zeker in de tweede helft waarin Ajax het conditioneel niet meer kon bijbenen. Slot maakt spelers ècht beter.

Vooropgesteld Feyenoord verdient de titel: het hele seizoen voor de winst gegaan. Als het niet lukte gooide Slot al zijn aanvallers eri.
In Engeland, italie,Spanje Belgie Duitsland en dus ook hier zie je de naweeen van het WK. Nergens staat de club die
normaliter kampioen wordt aan kop.

20 maart 2023 om 09:01

Dat is best interessant nu je het zegt. Naja behalve dan in Spanje. Ik hoor vaak dat Luis Enrique alleen maar Barca spelers opriep en die staan heel ver bovenaan op het moment.

20 maart 2023 om 09:13

Maar Real levert ook gewoon spelers, alleen niet aan Spanje. Modric, Benzema, Militao,camavinga,valverde etc gingen ook allemaal naar het WK natuurlijk. Ik vind het wel een interessant punt, ook wel een keer leuk clubs als Arsenal, Napoli, Dortmund, Feyenoord etc kampioen te zien worden.

20 maart 2023 om 09:17

Oh ja haha zijn gewoon ook allemaal wk-gangers natuurlijk, naja behalve Benzema dan.

20 maart 2023 om 09:09

Het is het jaar van de underdogs. Tegelijkertijd wel schitterende ploegen bovenaan. Feyenoord ligt op koers, Dortmund is in een verhit gevecht, Arsenal idem en Napoli is een kwestie van tijd. Wat zou het prachtig zijn als al die clubs(of een aantal) het redden zeg.

20 maart 2023 om 10:10

Tis voor mijn club een klote seizoen maar ik geniet wel van al deze clubs die het dit seizoen zo geweldig doen. Hoop ook dat napoli de CL kan binnenhalen. Arsenal kampioen zou ik ook toejuichen

20 maart 2023 om 11:08

Arsenal nou net niet. Liever Pep

Het hoofd van Geertruida na z'n goal was ook hilarisch toen iedereen op Hancko sprong. Uh, jongens? Ik scoorde? Hallo?? Had Hancko zelf eigenlijk door dat niet hij maar Luts scoorde?

20 maart 2023 om 11:09

Nee dat had ie niet door

Sterke speler. Vroeger had je Lamers bij Vitesse. Die heeft zelfs nog het Nederlands elftal gehaald. Kwam ook nooit voor de camera. Om de zelfde reden. Sneu voor die jongens dat ze zo beperkt worden. Terwijl ze wel het talent hebben. Feijenoord heeft gisteren mazzel gehad dat Hartman bleef staan. Maar zeker op basis van de 2de helft verdient gewonnen. Vond Ajax met poep in de broek spelen..

Die jongen gaat Feyenoord een hoop geld opleveren. Heerlijk om weer een verdedigend talent voor oranje erbij te hebben.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Feyenoord

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
1.Feyenoord8251
2.PSV7549
3.Ajax6948
4.AZ6733
5.FC Twente6439
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
DaniloAanvaller3410
P. WålemarkAanvaller152
J. BijlowKeeper250
O. MarcianoKeeper00
T. TroostKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Feyenoord.
Programma 
Uitslagen
Voor de alle wedstrijden: Clubpagina Feyenoord.

7 fans
Verdediger, 22 jaar
SeizoenClubW
2022/2023 Feyenoord 30 3 1 0
2021/2022 Feyenoord 28 3 3 0
2020/2021 Feyenoord 30 5 0 0
2019/2020 Feyenoord 17 0 2 0
2018/2019 Feyenoord 2 0 0 0

In de wandelgangen

Zaterdag 3 juni
De familie van Ajax-target Arda Güler is op huizenjacht in Amsterdam. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren