Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De tijd vliegt, maar Ajax is in mijn gedachten, in mijn hart’

Laatste update:

Daniel da Cruz Carvalho, kortweg Dani, speelde tussen 1996 en 2000 in het shirt van Ajax. Voor de Portugees wacht woensdagavond een weerzien met zijn voormalig werkgever, als hij het commentaar verzorgt bij de Champions League-wedstrijd tussen Benfica en Ajax. In gesprek met de Volkskrant bekent hij nog altijd warme gevoelens te koesteren voor de Amsterdammers.

“Ajax is voor mij de glimlach. Het was de mooiste tijd van mijn voetballeven, met mijn beste spel. Mentaliteit, filosofie, identiteit, details, mensen met wie ik werkte, vrienden; geweldig. De tijd vliegt, maar Ajax is in mijn gedachten, in mijn hart”, zegt Dani, die van mening is dat spelers bij Ajax veel verantwoordelijkheid krijgen. “Er werd naar ons geluisterd, onze mening deed ertoe.”

“Op een gegeven moment wist je vanzelf dat het niet goed was als je drie riskante acties maakte, waarbij je twee keer de bal verloor. Het gaat om het vinden van balans. Bij Ajax leerde je dat, zeker met trainers als Van Gaal”, vervolgt de oud-aanvaller, die verder voor Sporting Portugal, West Ham United, Benfica en Atlético Madrid speelde. Indien Ajax een zege boekt in Lissabon, verzekeren de Amsterdammers zich van de achtste finales van de Champions League.

Dani is onder de onder de indruk van het offensieve spel van Ajax. “Ze zijn jeugdig en toch volwassen. Hoe Tadic die bal aannam, afgelopen zaterdag tegen Willem II voor de 2-0. Hij speelde naar Tagliafico. Die gaf een voorzet, waarna Neres de scorende De Jong vrij zette met een lichaamsbeweging. Dat is zo typisch Ajax”, aldus Dani, voor wie dat herinneringen opriep. “Toen Neres zaterdag die opening forceerde, dacht ik meteen aan Jari Litmanen, die de bal liet gaan voor Danny Blind.”

Plaatst Ajax zich woensdagavond voor de achtste finales?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Kan mij nog herinneren dat die in fifa 2000 echt geweldig was. Kan hem als speler, door mijn leeftijd, niet echt voor de geest halen, maar wat ik lees en heb gezien in een documentaires kon die echt geweldig voetballen.

Toch best bijzonder dat er veel oud voetballers die nog actief zijn of gestopt altijd met een goed gevoel terug naar ajax kijken terwijl we juist voor de naam hebben van een kille club.

7 november 2018 om 09:14

Misschien was het voorheen een warme club en is het nu kil?

7 november 2018 om 09:18

Ook spelers die recentelijk weg zijn gegaan roepen vaker dat ze willen terugkeren

7 november 2018 om 10:17

Of misschien is het helemaal niet zo kil als sommige mensen soms willen doen geloven. Dat kan ook nog!

7 november 2018 om 09:28

Ik had ook begrepen van een 'kenner', ik noem geen namen (gjv), dat de spelers dan ook helemaal geen plezier of iets van spelvreugde uitstralen op het veld

7 november 2018 om 09:49

@leipek

Je schrijft: "toch best bijzonder dat er veel oud voetballers die nog actief zijn of gestopt altijd met een goed gevoel terug naar ajax kijken terwijl we juist voor de naam hebben van een kille club".

Dat is helemaal niet zo bijzonder, maar heeft er alles mee te maken dat het om een mening gaat en een mening altijd subjectief is en wordt beinvloed door de ervaringen die iemand met het onderwerp van die mening heeft. Je zult uit de monden van spelers die een mooie carriere bij Ajax hebben gehad en de club netjes door de voordeur hebben verlaten, zelden tot nooit te horen krijgen dat Ajax een kille club is. Die geluiden komen vooral van spelers die het niet bij de club hebben gered of er op een nare manier zijn weg gegaan. Het is nu eenmaal een gegeven dat je fouten van een ander eerder ziet dan je eigen fouten en zelfreflectie is bij mensen die in de voetbalwereld vertoeven, sowieso al allesbehalve een vanzelfsprekendheid. Topclubs als Ajax hebben professionaliteit hoog in het vaandel en dat betekent in de praktijk soms harde en zakelijke uitspraken en maatregelen. Die zakelijkheid kan wel eens kil overkomen, maar is onvermijdelijk als de lat hoog wordt gelegd omdat er een topsportprestatie neergezet moet worden. Het heeft natuurlijk ook te maken uit welke cultuur je komt. Er zijn ook culturen waarin mensen elkaar van nature naar de mond praten en pas kritiek spuiten als het onderwerp van die kritiek niet in buurt is. Als je dergelijke omgangsvormen gewend bent, is het natuurlijk wel even slikken als je plotseling in een omgeving komt waar mensen gewoon in je gezicht uitspreken wat ze op hun lever hebben. De Belgen bij Ajax hebben in de media ook vaak aangegeven dat ze daar in het begin heel veel moeite mee hadden, maar die eerlijkheid toen ze er eenmaal aan gewend waren, heel erg konden waarderen en daar in het verloop van hun carriere veel baat bij hebben gehad. Als zelf Jan Vertonghen en Toby Alderweirld de wens uitspreken om hun carriere bij Ajax te beeindigen, kan het bijna niet anders of het moet reuze meevallen met die vermeende kilheid bij Ajax. Ajax is een instituut en geld in NL als het voetbalestablishment en het is een gegeven dat er veel mensen zijn die daar heel graag tegenaan schoppen.

7 november 2018 om 11:13

@scepticus. Ik snap juist mensen met goeie carrieres altijd positief terugkijken maar ook de mensen die juist geflopt zijn die zijn ook zeer te spreken over Ajax en dat kaart ik hier graag ook aan voor mensen die daar een andere mening over hebben.

Dani, dat doelpunt tegen Atl Madrid staat nog altijd op mijn netvlies. Die vloog er zo lekker in.
En qua techniek was het ook een ras voetballer. Alleen soms veel te veel met andere zaken bezig.

7 november 2018 om 09:11

Die goal was magisch..
Stiftjes.. lobjes, kopsterk ook. Wat was dit een geweldige speler bij Ajax.

Dani in zijn lichtblauwe Armani pak, fles Moët en een paar mooie vrouwen om hem heen. Kwam hem vaak tegen in de Escape. Verder een prachtige voetballer, technicus pur sang. Maar ook Portugees hard. Denk aan de actie tegen de weerloze Patrick Lodewijks die Waterreus verving na diens rode kaart, 1998 2-2. Lodewijks was al niet moeders mooiste maar dit hielp ook niet. Voor de rest genoten van Dani. Een echte Ajacied.

Kom op man , over wie hebben we het nu.
Is bekend geworden als mooie jonge en iemand die is een keer een heel
Mooi doelpunt maakte.
Waar kan hij verder naar terug kijken ?
Als dit al zijn mooiste / beste periode was was het dus helemaal niets.

7 november 2018 om 12:53

Jij hebt er blijkbaar niet veel van meegekregen, of je bestond toen nog niet of teveel 90’s xtc gehad maar deze jongen kon echt fantastisch voetballen. Echte linkspoot en Ajacied pur sang, nee geen absolute wereldtop maar wel een sieraad voor het voetbal geweest met een fantastische uitstraling!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren