Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

De Telegraaf: Jan van Halst wilde zelf wél terugkeren in RvC Ajax

Zondag, 1 oktober 2023 om 20:27Jan Hoeksema • Laatste update: 20:56

Jan van Halst keert onder dwang van de bestuursraad van Ajax niet terug in de Raad van Commissarissen (RvC) van de club, zo meldt De Telegraaf zondagavond. De huidige interim-algemeen directeur stond zelf wel open voor een terugkeer in zijn oude positie, maar het bestuursorgaan boven de RvC heeft daar een stokje voor gestoken. De bestuursraad is van mening dat Van Halst niet naar behoren heeft gepresteerd in zijn functie als commissaris.

Eerder op de zondag bracht Ajax in een persbericht nog naar buiten dat de tijdelijke algemeen directeur zelf had aangegeven 'het niet meer zuiver te vinden' om na zijn periode in deze functie nog terug te keren in de RvC. Volgens De Telegraaf zit dat dus anders. De krant meldt dat de bestuursraad, onder leiding van voorzitter Ernst Boekhorst, van mening is dat Van Halst te weinig controle heeft gehad op het functioneren van de inmiddels ontslagen Sven Mislintat.

Laatstgenoemde is al geruime tijd in opspraak. Mislintat gaf zo'n 115 miljoen euro uit aan spelers in de afgelopen transferwindow, maar over de kwaliteit van de gehaalde spelers zijn er hardnekkige twijfels. Ook zou de Duitser voor een aantal spelers meer hebben betaald dan nodig was. Bovendien loopt er een onderzoek naar Mislintat, vanwege mogelijke belangenverstrengeling bij verschillende transfers.

Naast Van Halst gaan ook Georgette Schlick, Cees van Oevelen en Annette Mosman uit de RvC stappen. Eerder besloot ook voorzitter Pier Eringa al af te treden. "Ik ben niet doof voor de kritiek en niet blind voor de situatie waar Ajax zich nu in bevindt", zei Eringa daarover. Met het vertrek van Van Halst is het nu zeker dat Ajax een geheel nieuwe RvC krijgt. De voormalig middenvelder vertrekt bij de club zodra Alex Kroes begint in Amsterdam. Dit zal uiterlijk 15 maart 2024 zijn.

Van Praag en Van Wijk
Eerder op de zondag maakte Ajax ook officieel bekend dat Michael van Praag en Leo van Wijk zullen toetreden tot de RvC. Eerstgenoemde moet de opvolger van Eringa worden en zal de positie van voorzitter innemen. Voor Van Praag betekent het een terugkeer bij Ajax, daar hij tussen 1989 en 2003 ook al actief was als bestuurder in de Johan Cruijf ArenA. Daarnaast bekleedde hij jarenlang de functie van bondsvoorzitter bij de KNVB.Gerelateerd

Meer sportnieuws

55 reacties (laatste reactie door janssen)

Ik snap de haat naar van Halst niet. Die man zat er net een paar weken toen de pleuris uitbrak. Hij lijkt mij niet de persoon die daar verantwoordelijk voor is.
Degene die verantwoordelijk zijn voor de aanstelling van Mislintat en Steijn zijn de grootste boosdoeners.

1 oktober 2023 om 20:39

Het probleem is dat hij een functie accepteerde waar men nooit een salaris ontving en dat hij de eerste was die wel een salaris kreeg. Daarna is hij constant in beeld met Mislintat en lijkt hij goedkeuring te hebben gegeven voor alle aan- en verkopen van Sven.

1 oktober 2023 om 20:43

Lijk ja. Maar een Lenderink ed. zijn meer verantwoordelijk voor de malaise dan van Halst. De beste man zit er net en krijgt alle schuld over zich heen. Ik heb het idee dat hij door de RVC naar voren wordt geschoven als zondebok

1 oktober 2023 om 20:54

Hij was dan ook wel het voetbaltechnisch geweten van de RVC, alle beslissingen over spelers en staf moesten via Jan van Halst gaan. Lenderink heeft lang haar hand of de knip gehouden maar als je de financiële cijfers ziet, valt daar wat voor te zeggen. De enige reden dat Ajax in de plus staat is omdat spelers als Daramy en Bassey voor veel geld zijn verkocht.

1 oktober 2023 om 21:19

Waarom is Lenderink daar verantwoordelijk voor? Die bekijkt de financien, en die zijn nog steeds uitstekend.

Zij weet nauwelijks dat er lucht in een bal zit, en dat is ook prima, het is echt niet haar rol om te bekijken of Pietje of Klaasje 15m waard is. Zij kijkt gewoon wat er verkocht is, wat er binnenkomt en beoordeeld dan of 15m uitgeven te verantwoorden is. Die afweging heeft ze toch prima gedaan?

1 oktober 2023 om 21:34

@amsterdam4: Sterker nog. Men moet Lenderink juist prijzen. Zij lijkt van de directie de enige te zijn die haar rol (en de beperkingen daarvan) lijkt te begrijpen.

Een man zoals Hendriks is (voor elke organisatie) veel gevaarlijker. Hij treedt buiten zijn rol en probeert blijkbaar invloed te hebben op beslissingen die buiten zijn verantwoording liggen. Dat zijn de mensen waar je voor moet uitkijken.

1 oktober 2023 om 23:30

Die afweging heeft ze prima gedaan? Ze heeft toegestaan dat er veel te veel geld is betaald voor spelers. Daar is zij verantwoordelijk voor. Jan van Halst zal spijt hebben dat hij in dit wespennest is gestapt. Ik ben benieuwd of Michiel van Egmond een boek gaat schrijven over deze periode van Ajax. Dat wordt gegarandeerd een bestseller.

2 oktober 2023 om 03:47

Financieel was het blijkbaar te verantwoorden dat geld uit te geven. Zij geeft alleen toestemming mbt de bedragen, niet mbt de kwaliteit van de spelers. Al wil ajax kramer kopen voor 25 miljoen, dat zal haar een worst zijn. Zij kijkt er puur naar of zo'n uitgave financieel verantwoordelijk is, en blijkbaar was dat het geval. Of je nou kramer, messi, of sutalo haalt voor 22m, blijkbaar was het financieel verantwoord/mogelijk dat geld uit te geven

1 oktober 2023 om 20:41

Als iemand er net een paar weken zit en er dan de pleuris uit breekt dan is er toch juist iets van een connectie te vinden waarin je in ieder geval de schijn tegen hebt? 😜

1 oktober 2023 om 20:44

Hij is niet verantwoordelijk voor de aanstelling van Mislintat en Steijn. Die hebben de club het nekkie omgedraaid. Degene die hen heeft aangesteld zijn de hoofdverantwoordelijke.

1 oktober 2023 om 21:22

Ik denk zelf meer dat Van Halst nooit had moeten worden aangesteld. Als bestuurder heeft hij het nergens laten zien. Dan zal het voor een groot gedeelte wel zijn affiniteit met Ajax zijn geweest, maar zelfs dat is vrij onzinnig gezien hij zeker geen legende van de club is.

1 oktober 2023 om 22:21

Hij is medeverantwoordelijk voor de misère bij Ajax dumpen die vent en zsm met strik om voor de deur van de arena zetten. Adios hij heeft niks maar werkelijk waar, niks gebracht dan ellende, hij is medeverantwoordelijk voor het slechte spelersgroep en gaf mede zijn akkoord op een hele hoop miljoenen, zou me niks verbazen als hij ook nog onder de tafel een flink zak geld heeft ontvangen om dit ongeregelde zooitje aan te kopen. Daarnaast is hij de enige die salaris ontving in de RvC. Nou dan heb je echt een club hart.

Dat waren 2 fantastische dagen!

Weer een flop erbij voor zijn CV. Kijken of nog een club in trapt

1 oktober 2023 om 20:38

Hij kan zo weer aan de slag bij ziggo dus ik denk niet dat hij lang werkloos is

1 oktober 2023 om 20:56

Beter ook, vind het een fijne vent om naar te luisteren met zijn analyses

1 oktober 2023 om 20:58

Ook daar heeft hij niets meer te zoeken met zijn open deuren uitspraken.

2 oktober 2023 om 10:23

Bij Ziggo vind ik hem ook één vd nietszeggende analisten.
Jan v Halst lijkt mij een aardige vent, maar geen doortastende bestuurder waar een club echt iets aan heeft, meer een meeloper.

Dit is mijn mening gebaseerd op uitsluitend indrukken, niet op feiten.
Gelukkig hoef ik ook geen bestuurlijke beslissingen te nemen. 😉

Er gebeuren goede dingen op dit moment, er zijn langzamerhand koppen aan het rollen!

1 oktober 2023 om 22:14

Nu nog wachten op de kopstukken van de F side, want die zijn ook rot van binnen.

Dat van Halst niet naar behoren zou functioneren was algemeen bekent
Dat heeft hij wel bij Twente laten zien dat hij er een puinhoop van maakt

1 oktober 2023 om 21:48

Als iemand vraagt wat heeft v Halst bereikt.

1) er voor gezorgd -ondanks dat hij onder de fans zeer ongewenst was - dat hij (meest) betaald kreeg als RVC lid
2) Geen enkele aankoop een stop gezet van Sven
3) Niet erg vinden om terug te keren, dus opeens in rol om zijn eigen werk te beoordelen

Aardige kerel en op tv vond ik zijn analyses wel grappig, alleen in de rol bij Ajax stoor ik mij echt iedere keer als hij op tv voorbij komt. Hoe kan zo een matig persoon het nu tijdelijk voor het zeggen heeft of een rol in RVC

Tuurlijk wil Van Halst dat. De man heeft totaal geen zelfkennis en ziet niet welke schade hij heeft veroorzaakt in zijn voormalige functies en huidige functie. Reclameborden verkopen kan hij goed maar het geen manager die mensen kan aansturen, laat staan de verantwoordelijkheid kan dragen voor een miljoenenbedrijf. Absoluut lichtgewicht. Goed dat hij t.z.t. vertrekt bij Ajax.

1 oktober 2023 om 21:51

Ajax had echt veel problemen kunnen voorkomen, als advies gevraagd werd bij willekeurige Twente supporters.

Eerst werd gewaarschuwd voor Schreuder en later v Halst.

Dat het van de Telegraaf komt zegt volgens mij al genoeg.. Ondanks dat hij er net zit en voor de leeuwen is gegooid zoals ik hier lees is het wel zijn taak nu om orde in de puinhoop te scheppen en dat zie ik nou niet echt gebeuren.. Vervolgens terugkeren en je vervanger aanspreken en controleren wat hij niet voor elkaar krijgt..

Lijkt me evident dat hij inderdaad niet scherp was mbt tot Mislintat. Maar dat Mislintat de sleutels van de club kreeg en het op zijn manier mocht doen, dat is niet door Van Halst bedacht. Edwin van der Sar is daar als voormalig AD verantwoordelijk voor. En schijnbaar heeft Hendriks zich daar intern hard voor gemaakt.

Vanaf het moment dat Van Halst van de Rvc naar de directie stapte was eigenlijk voor mij al duidelijk dat de stap terug onmogelijk was.

Het beruchte lijstje gaat behoorlijk snel zo, maar uiteindelijk zitten we sportief waarschijnlijk nog steeds 1 ontslag voor een mogelijke weg omhoog.

Van Halst stond nu niet bekend als een bestuurder puur sang Bij fc Twente was hij als mislukt
Dat Ajax hem.binnenhaalde verbaasde al iedereen. Nu komen er mensen aan het bewind die door de wol geverfd zijn en hun sporen al hebben verdiend. Nou moet het nog in veld opgelost gaan worden en dat zal jaren duren met een middelmatige trainer. Ik wens ze succes.

Je kunt je afvragen of er bij Ajax nu echt rust komt of dat er eerst nog een paar mensen voor de bus gegooid gaan worden. Ook nu krijg je toch weer het gevoel dat dit een beslissing is om rust te creëren. Van Halst terug laten keren in de rvc zou veel kwaad zetten bij de f side.

Ach, er komen allerlei afwegingen kijken bij het nemen van een dergelijke beslissing. Aanblijven als commissaris was een optie geweest. Als hij zich zou onthouden van commentaar op zijn periode als directeur en later zou instromen... Daar valt heus wel wat voor te zeggen.

Uiteindelijk is dit de meest zuivere beslissing, maar Van Halst was uiteindelijk slechts kort en zeer noodgedwongen plaatvervanger. Heb het gevoel dat hij geloosd wordt eigenlijk.

Ook daar valt iets voor te zeggen trouwens. De man is een lichtgewicht. Als hij een beetje ballen had getoond, had hij een aantal knopen rücksichtslos doorgehakt en zichzelf een machtspositie verschaft als interim. Maar Jan laat zich altijd leiden door de sterkeren. Daarom is de uitkomst - zijn vertrek - uiteindelijk een zegen, denk ik.

De hebzucht van Van Halst heeft hem de nek omgedraaid. Hij had een functie, kon daar blijven zitten.
Nu heeft hij helemaal niks binnekort.

Wat je ook van Jan vindt, ik zou als Jan zijnde vanavond een mailtje er uit doen met de strekking dat ik vanavond in Hengelo slaap en helemaal niet meer voornemens ben morgen naar AMS te rijden. Zoek het fijn uit.

Ergens is dit best hilarisch.
Je bent gelijk aan je collega’s.
Daarna neem je een stapje terug om de club te helpen, en dan word je ontslagen door je voormalig collega en nu baas.

Leuk om te melden dat er nog maar 4 in de rvc zitten, zouden ze niet beter wachten met zulke beslissingen?

2 oktober 2023 om 08:57

Ik heb het al eerder geschreven. Je krijgt het gevoel bij Ajax dat er op meerdere plekken mensen voor de bus gegooid worden om zo de aandacht op een ander te gooien en je eigen positie te verbeteren. Toch wel lekker als RVC zijnde dat je nu iemand binnen gehaald hebt die weer vriendjes met de F-Side wil worden en die 1 van de door de F-side gehate persoon ook nog eens (op termijn) uit de organisatie laat verdwijnen. En ja, het is vooral gebaseerd op mijn gevoel.

Ik ben totaal geen fan van v halst en begrijp totaal niet dat deze Goeroe denkt dat hij voetbal heeft uitgevonden met zijn analyses. Maar er is wel een duidelijke "trend" te zien bij Ajax, iedereen die met de beste bedoelingen Ajax denkt te moeten helpen kan na deze "gevraagde/ op gedwongen " hulp de toko verlaten.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

Ajax

Stand
Selectie
Actuele wedstrijden
 TeamPnt+/-
8.Ajax152
9.Excelsior15-3
Voor de complete stand: Eredivisie
SpelersPositieW
J. GorterKeeper80
R. PasveerKeeper00
D. RamajKeeper60
G. RulliKeeper10
C. SetfordKeeper00
Voor de complete selectie: Clubpagina Ajax.

In de wandelgangen

Dinsdag 28 november
Arnhemmer Ferdi Kadioglu heeft zich in de kijker gespeeld bij Bayern München. Lees verder
X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren