Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Telegraaf is verbaasd over keuze bij Ajax: ‘Een heel eng, incestueus kliekje’

Laatste update:

Valentijn Driessen verwondert zich over de mediastrategie van Alex Kroes. De nieuwe algemeen directeur van Ajax heeft sinds zijn aantreden op 15 maart enkele interviews gegeven, maar niet met een medium met een groot landelijk bereik. "Het is een kliekje aan het worden. Incestueus", zegt Driessen in de podcast Kick-off van De Telegraaf.

Kroes sprak op zijn eerste dag met Ziggo Sport. "Gisteren was hij bij Peppie en Kokkie (Kale en Kokkie, red.) in het DeLaMar Theater", zegt Driessen hatelijk. Kale en Kokkie hebben daar overigens een theatertour.

"We hebben het niet kunnen volgen, maar daar heeft hij ongetwijfeld openheid van zaken gegeven", vervolgt Driessen. "Ik vind het wel heel vreemd dat hij dat doet. Eerst bij de hoofdsponsor Ziggo gaan zitten en dan zo'n avond voor duizend supporters..."

Driessen denkt dat Kroes lang niet alle supporters van Ajax daarmee bereikt. "Dan denk ik ook van: er zijn veel meer dan duizend supporters die graag ingelicht zouden willen worden, en ook meer dan de tienduizend die naar Ziggo Sport kijken..." Op YouTube staat het interview van Kroes bij Ziggo Sport overigens op 89 duizend weergaven.

"Ik denk dat Ajax iets groter is dan hij denkt", aldus Driessen. Presentator Pim Sedee vraagt of Kroes een interview aan De Telegraaf moet geven. "Nee, hij moet gewoon een landelijk interview geven, in ieder geval in de landelijke media", zegt Driessen.

"Ajax-supporters zitten overal", weet Driessen, die hard uithaalt naar Kroes. "Het wordt nu heel eng, klein, een kliekje. Incestueus."

Mike Verweij vindt de mediakeuzes bij Ajax eveneens frappant. "Alex Kroes wekt de indruk alsof hij zo onzeker is dat hij eerst veilig bij de hoofdsponsor wil zitten, waar geen kritische vragen worden gesteld. Vervolgens wil hij de fans even zoete broodjes bakken, terwijl hij volgens mij helemaal niet zo is."

Voorlopig zal Kroes niet met een groot interview in De Telegraaf verschijnen. "Nee, dat denk ik niet", zegt Driessen. "Dat willen we nú niet. Op dit moment, later misschien."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb er flink de balen in dat Driessen dit denkt zeg. Ik heb totaal niet het idee dat hij gepikeerd is dat Kroes niet met hangende pootjes om aandacht bij de Telegraaf vraagt.

Overigens is Ziggo Sport een landelijk kanaal, Youtube is zelfs wereldwijd en het interview is voor iedereen beschikbaar. Het zullen misschien geen kritische vragen zijn, maar het is een prima manier om jezelf voor te stellen aan je publiek.

Ik dacht dat ziggo best wel landelijk dekkend was. De Telegraaf is altijd maar afwachten of ik die op vrijdag om mijn visje heen zit. Voor de rest weer een treurige uithaal van een persoon die ooit iets weghad van een journalist.

26 maart 2024 om 08:29

Niet overal. Bijvoorbeeld in sommige steden in Twente is Ziggo niet via de reguliere televisie te zien. Wel via een app natuurlijk. Wellicht is Ziggo meer gefocust op de Randstad.

26 maart 2024 om 17:07

Ziggo is gefocust op het grootste gedeelte van Nederland. De randstad is gelukkig maar een klein deel.

Je zou bijna denken dat de mannen van de Telegraaf de bodem van de oceaan hebben bereikt, maar iedere keer zinken ze toch nog een beetje dieper. Hij heeft gesproken met Ziggo Sport. Ja, dat is de hoofdsponsor. Ja, dat is veilig. Maar het staat voor iedereen op YouTube, en waarom moet hij een landelijk interview geven met kritische vragen?

Denk dat ik voor menig Ajax supporter spreek als ik zeg dat ik liever heb dat ie gewoon z'n werk doet, dan dat ie in de media komt. Wat moet ie nog meer zeggen, naast wat ie tegen Ziggo zei, na die ene week er gewerkt te hebben?

26 maart 2024 om 10:03

Wat een stront krijgen die 2 en vooral driessen uit hun mond zeg. Zoals je zegt andermaal een statement van zo'n laag niveau.

Ja nu heb je niet meer de vriendjes bij Ajax van de telegraaf.
Jammer he Valentijn.
Peppie en Kokkie zegt hij , heb meer respect voor deze heren dan voor jou Valentijn met je stoeptegel journalistiek.
Nooit iets positiefs te melden altijd alleen maar azijn zeiken.

"dat willen we niet"... Die gasten gaan nog net niet op de knieën voor zo'n interview

"het wordt nu heel eng, klein, een kliekje. Incestueus."

Het interview staat op Youtube, waar iedereen met een internetverbinding bij kan.

Lachwekkend deze man.

Kom op Valentijn, houd je in. Ik snap dat je jaloers bent en je genegeerd voelt, maar je hoeft het echt niet zo van de daken te schreeuwen. Ook Kroes zal jou een keer aandacht geven, heb geduld.

Aah de twee jongentjes van de T krijgen geen snoepje boehoe.

Ik vond het heel logisch dat hij bij ziggo gewoon een klein interview heeft gegeven en dat was voor nu helemaal prima. De man is net een week aan het werk, laat hem zich eerst verdiepen in de mensen en de club.

En mr Valentijn, Kroes moet helemaal niks met je landelijke interview.

Ik als Ajax supporter vind het juist gaaf dat hij bij een Ajax podcast/show is gaan zitten, als hij wat interessants heeft gezegd komt dat vanzelf naar buiten via de mensen die er wel waren.

Wat kunnen die twee van de T me toch elke keer weer goed irriteren haha

Ach wil kroes ook niet met de Telegraaf praten, ja dat is balen Valentijn, nu moet je het blijven doen. Met aannames

‘Een heel eng, incestueus kliekje’..

Dat is precies wat ik van de Telegraaf vind.

"dat willen we nu niet". Wat een zielig figuur is die Driessen ook. Kleine man.

Geen woorden, maar daden. Daar moet Kroes op worden afgerekend. Al die bla bla in de media is gewoon voor de bühne. En meestal positief voor de uitdrager, in dit geval Kroes. Niks nieuws, en wat hij tot nu toe heeft gezegd is open deuren intrappen. We mogen hem vanaf nu, en vooral komende zomer, beoordelen op zijn eerste werkstukje.

Is het voor een club als ajax, en andere clubs, mogelijk om voortaan gewoon niet meer met de telegraaf te praten en ze niet meer toe te laten bij persconferenties? Weet iemand of dat mag?

Ajax heeft al meerdere keren uit verschillende hoeken laten weten de toevoer richting de Telegraaf te minderen.

Het is dus nu zo als Ajax een persmoment wil pakken naar andere media zal kijken. De hoofdsponsor of het eigen YT kanaal is wel heel veilig, maar het bereik is niet minder.

Media die sowieso al minder in het vizier van Ajax bewogen nemen het ook gewoon over; of het nou op telesport of YouTube staat maakt niets uit.

Het zou Valentijn sieren als hij gewoon benoemt dat de link met de Telegraaf door zijn koers is gebroken en dat Ajax het nu nog dichter bij de borst houdt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren