Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Telegraaf: Ajax wordt in de wachtkamer gezet voor Jordan Henderson

Laatste update:

Ajax heeft nog altijd goede papieren voor het binnenhalen van Jordan Henderson, maar zit voorlopig in de wachtkamer, zo voegt Mike Verweij van De Telegraaf toe aan de berichtgeving van zondag. Al-Ettifaq weigert om een vraagprijs te noemen voor Henderson.

Door de houding van de Saudi-Arabische club is onduidelijk onder welke voorwaarden de 77-voudig Engels international kan vertrekken. Tyler Alexander-Arnold, de zaakwaarnemer van Henderson, is in gesprek met Al-Ettifaq en probeert een einde aan die impasse te maken.

Voetbal International meldde zondag dat Ajax een persoonlijk akkoord met Henderson nadert. Verweij kan die informatie bevestigen: de persoonlijke voorwaarden van de 33-jarige middenvelder lijken geen struikelblok te zullen vormen.

Ajax wil Henderson kopen van Al-Ettifaq en volgens De Telegraaf voor tweeënhalf jaar vastleggen. Voetbal International spreekt over een contractduur van anderhalf jaar.

Ook Juventus is in de markt voor Henderson, maar de Italiaanse topclub wil de Engelsman alleen huren. Ajax lijkt daardoor een streepje voor te hebben.

Henderson prefereert een transfer naar Ajax boven een terugkeer in de Premier League. Als gevolg van de Brexit is het fiscaal gunstiger voor de routinier om niet binnen een jaar al terug te keren in het Verenigd Koninkrijk. Dan zou Henderson 47 procent belasting moeten betalen over zijn buitenlandse inkomsten, in Nederland aanzienlijk minder.

"We zijn ermee bezig", bevestigde Ajax-trainer John van 't Schip zondag rondom de wedstrijd tegen Go Ahead Eagles (2-3 winst). "Hij zou de broodnodige ervaring kunnen toevoegen. Het is een ervaren, goede speler."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Na vandaag kunnen zien dat een type speler als Henderson zeer en zeer nodig is. Ajax speelde prima tot aan het moment dat het middenveld het weer liet lopen. Taylor, Tahirovic en Hlynsson zouden denk ik bij Volendam nog moeite hebben om samen een middenveld te vormen. Het is moeilijk voorin en achterin voetballen als je middenveld er zo'n ongelofelijk potje van maakt. Een ervaren kracht op het middenveld (of twee, maar we hebben vd Boomen nog achter de hand) is echt een absolute must. Als het niet Henderson is moet je toch wel iemand kunnen vinden die beter presteert dan Tahirovic.

14 januari 2024 om 17:26

Ik heb het al eerder benoemd hier maar voor de laatste keer dan. Tahirovic kan er niets aan doen dat Taylor als een dwaas het middenveld oversteekt en telkens te laat terug is. Dan word het middenveld zelfs overlopen als je prime Busquets of Casemiro op de de plek van Tahirovic zet. Hij was ook weer beslissend vandaag met een goal. Nee, het probleem van het middenveld ligt voor het overgrote deel bij Taylor.

14 januari 2024 om 17:45

Sorry maar Tahivoric loopt vandaag gewoon minimaal 10 keer helemaal de verkeerde kant op bij een omschakeling waardoor er constant twee mensen vrijkomen van GAE op het middenveld. Ook hele simpele balletjes die hij op kan pakken waar hij gewoon helemaal verkeerd timed. Taylor is ook een probleem maar Tahirovic kan echt niet op 6. Ja de andere twee middenvelders staan te diep, maar hoe Tahirovic zich af en toe laat foppen is echt KKD niveau. Ik zie in hem ook meer een aanvallende middenvelder dus zo gek is dat niet, maar de driehoek Tahirovic, Rensch, Sutalo en op links Tahirovic, Sosa en Hato is defensieve zelfmoord. Sutalo en Hato komen telkens tegen 4 of 5 aanvallers te staan.

14 januari 2024 om 17:47

Tijger-wit. Nee , maar waar die wel wat aan kan doen is zelf voetballend een stuk meer bijdragen ipv balletjes terug en een draaicirkel van en tractor hebben, waardoor je het spel alleen maar vertraagd. En zelf wel altijd goed met je man blijven mee lopen, en je niet simpel laten uit spelen, waardoor Taylor alleen maar voor lul staat in verdedigend opzicht en niet zowel Taylor als Tahirovic. Dat Taylor slecht is wil niet zeggen dat Tahirovic niet ook slecht kan zijn.

14 januari 2024 om 19:26

Voor een club die meer als 100m heeft uitgegeven aan de selectie is het hele middenveld gewoon ondermaats. Ik ben het alleen een beetje zat dat alle aankopen heel goed te horen krijgen wat er allemaal fout gaat, maar als er een jeugdspeler gewoon aantoont het niveau niet aan te kunnen dan moeten we ze tijd geven. Doei, Taylor is niks en word ook niks. Dat is gewoon trekken aan een dood paard. Verkoop Bergwijn maar en haal er 3 nieuwe middenvelders voor die wel weten hoe je die rol moet invullen.

Als Ajax dit voor elkaar krijgt zou ik als Spartaan op de banken staan klappen. Kan op dit moment geen een reden bedenken waarom deze speler naar Ajax zou willen op dit moment. Maar als het lukt is dat een mooie toevoeging voor de eredivisie mits hij zo nu en dan zijn niveau van Liverpool aantikt.

Het huidige middenveld van Ajax is prima maar dan wel voor Jong Ajax. Voor het echte werk is het niveau gewoon te pover. Daarmee kom je op de Adelaarshorst misschien nog wel weg, al was dat meer te danken Daan de fantastische keeper van Ajax. Maar tegen de grotere jongens loop je geheid averij op.

0 meer nieuws dan het vorige bericht hierover. Alleen Verweij die gokt wat het de berichtgeving van de daadwerkelijke journalisten eerder vandaag zou kunnen betekenen.

En dan gaat het straks uiteindelijk niet door door die club natuurlijk. Daarom moeten we ons hoofd niet gek laten maken. We kunnen pas blij zijn als het echt rond is.

14 januari 2024 om 18:24

En ook niet belangrijk: zijn ze ook bezig met een goed alternatief?

Lees ik het nou verkeerd, of zet Henderson volgens dit artikel Ajax helemaal niet in de wachtkamer, maar is het de houding van zijn huidige club die het process vertraagd?

14 januari 2024 om 17:26

@tinus
Je leest het inderdaad verkeerd. Ajax wordt in de wachtrij gezet VOOR Henderson. Niet door Henderson.

14 januari 2024 om 17:33

Hahaha. Ik zie het, ja. 🤦

14 januari 2024 om 17:55

Op zich ook niet heel gek, formeel heeft die club ook nog geen huur/transferverzoek ontvangen.

Ze zijn daar ook niet gek, maar het zal aan Henderson zelf zijn om in persoonlijk gesprek, samen met zijn samenwerking die mensen een hand te geven en ze met respect hun wens kenbaar te maken.

Dat soort zaken hechten ze daar nog veel meer waarde aan dan hier, dus als dat gedaan is zal er wel wat beweging komen verwacht ik.

Ik hoop dat de transfer doorgang zal krijgen. Henderson zal een topaanwinst voor Ajax zijn en vooral dat stuk ervaring wat Ajax mist, maar ook een speler in een linie waar Ajax versterken nodig heeft. Voetballens is hij ook gewoon prima en verdedigend knapt hij veel werk op. Alvarez was voetballend ook niet de beste. in de jaren dat hij bij Ajax speelde, heeft hij zich wel goed ontwikkeld op dat gebied. Maar in dat opzicht is Henderson beter.

Het liefst zie ik dan nog een centrale verdediger en een rechtsbuiten komen, maar ik denk dat het in ieder geval deze transferperiode dan of een centrale verdediger, of een rechtsbuiten zal zijn. Dan heb ik momenteel liever een centrale verdediger, want vandaag was het centrum ook weer een gigantische gatenkaas en ik heb weinig vertrouwen dat Sutalo alsnog het niveau zal halen en tonen bij Ajax wat er van hem verwacht zal worden.

Avila zie ik deze transferperiode wel een transfer buiten Europa maken. Sutalo werd een paar weken terug genoemd bij Atalanta Bergamo, maar dit seizoen kan hij daar geen wedstrijden meer spelen doordat hij ook al voor Dinamo Zagreb heeft gespeeld. Dan zou ik Sutalo in ieder geval dit seizoen houden en in de zomer verder kijken, maar Avila wel laten vertrekken en dan een nieuwe verdediger aantrekken. Het liefst een verdediger met al wat ervaring. Dat heeft Sutalo ook, maar bedoel ouder dan Sutalo.

Misschien dan toch een poging wagen bij Stefan de Vrij. Contract loopt over 1,5 jaar af bij Inter Milan. Speelt hier en daar zijn wedstrijden, maar is niet wekelijks verzekerd van een basisplek. Die wisselt hij af met invalbeurten. Hij is wel een echte Feyenoorder, maar wie weet? Niet geschoten is altijd mis.en hij verdiend bij Inter zo'n 4 miljoen per jaar. Dat zal Ajax nu waarschijnlijk niet meer betalen, maar als je hem zo'n 2 miljoen kan bieden met wat bonussen dan levert hij ook niet superveel in.

Mits iedereen dan fit is, is dit de best mogelijk opstelling (zie opstelling).

Ramaj
Rensch
de Vrij
Hato
Sosa
vd.Boomen
Henderson
Berghuis
Hlynsson
Bergwijn
Brobbey

Dit is nog geen gelopen race. Moet niet gek staan te kijken als deze deal nog gekaapt wordt. In Italie kunnen ze heel creatief boekhouden.

14 januari 2024 om 18:10

@Ckoen, nee hij is inderdaad niet gek. Hij kan niet verliezen. Komt hij en gaat het niet beter dan ligt het aan de ingekochte troep. Komt hij en gaat het wel beter dan is hij de geweldenaar die Ajax na een historisch slechte periode uit het slop trekt. In de tussentijd kan die lekker tegen een balletje trappen, in Amsterdam wonen en hoeft hij niets van zijn oliedollars in te leveren.

Maakt je nou niet blij met een dode mus die gaat echt niet komen hoor. Die gaat gewoon bij Juventus spelen beetje uitspelen de boel. Juventus speelt CL dan ga je toch niet in de eredivisie spelen lijkt mij.

Als een soort nieuwe Tadic, ik zie het wel zitten, hopelijk Jordan ook. Ajax mist echt een natuurlijke leider nu met een overwicht in de kleedkamer. Henderson zou dat kunnen brengen, die heeft een ijzersterke mentaliteit en weet dat er gevraagd wordt in de absolute top.

Ook al zou hij zelf wellicht iets minder zijn inmiddels (moet toch ruim voldoende zijn voor Eredivisie/el/conference League niveau) zou ik het altijd doen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren