Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

De Ridder verlaat FC Utrecht en gaat Champions League in

Laatste update:

De wegen van Steve De Ridder en FC Utrecht scheiden, zo meldt de club uit de Domstad donderdag. De aanvaller is tegen een onbekend bedrag aan FC Kopenhagen uit Denemarken verkocht. FC Utrecht nam De Ridder vorig jaar zomer transfervrij over van het Engelse Southampton en neemt naar eigen zeggen afscheid van ‘een goede voetballer’ en ‘een fantastische jongen’.

/

Het formele bod van FC Kopenhagen, dat vier keer kampioen werd in de laatste zes jaar, was niet te weigeren, claimt algemeen directeur Wilco van Schaik. “We hebben het als club financieel nog altijd zwaar en we weten dat we deze zomer één of twee transfers moeten maken. Daarnaast hebben wij bij de komst van Steve naar elkaar uitgesproken dat als we beiden konden profiteren van een vervolgstap voor hem, dit mogelijk moest zijn. Voor Steve is dit een stap omhoog. Sportief en financieel.”

De Ridder kijkt terug op een mooi jaar bij ‘een fantastische club’. “Na een lastige periode in Engeland heb ik hier het plezier weer teruggevonden en heb ik de kans gekregen om mijn voetbalkwaliteiten te tonen”, reageert de 27-jarige aanvaller. “Dat is gelukt. Diverse clubs toonden interesse in mij, waarbij FC Kopenhagen mij heel graag wilde hebben. Net als bij FC Utrecht een jaar geleden, was het gevoel direct goed. Ik heb mijn ambities en ik kan nu een behoorlijke stap maken.” FC Kopenhagen start de Champions League in de derde voorronde en moet zodoende twee clubs uitschakelen om de groepsfase van het Europese toernooi te bereiken.


Steve De Ridder was vorig seizoen de beste speler van FC Utrecht

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Leuke spits mocht van mij best in de eredivisie blijven spelen

23 mei 2014 om 00:15

Miss in WK 2018 als hij reuzenstappen maakt en dan is hij ook gelijk ervaren

Zonde voor Utrecht. Leuk voor Steve. Was een egt type utreg speler zoals we ze vroeger hadden. Altijd hard werken.

22 mei 2014 om 18:57

Zonde voor Utrecht en de eredivisie. Dit zijn nu net het type spelers die bij clubs als Utrecht zouden moeten blijven om het niveau van de eredivisie op peil te houden.

22 mei 2014 om 19:06

Eens, bracht veel charme aan Utrecht en de eredivisie!

22 mei 2014 om 19:07

Ook helemaal mee eens. Gewoon een ontzettende goede speler en leuk om naar te kijken

Gemis voor Utrecht. Zou Antonia mogelijk zijn als vervanger?

22 mei 2014 om 20:33

Zou zeker een goede vervanger zijn en waarschijnlijk ook niet al te duur. Het enige verschil is wel dat de ridder wel wat harder werkt dan hem.

22 mei 2014 om 20:39

Lijkt me helemaal geen gek idee! Antonia heeft een prima seizoen achter de rug en kan best een stapje hogerop aan. Daarnaast ligt hij nog maar voor één jaar onder contract, dus ik denk dat Utrecht hem ook wel voor een leuke prijs binnen kan halen.

22 mei 2014 om 21:19

Misschien is Lukoki wel wat voor Utrecht? Of die spits van Excelcior Veldwijk ofzo.

23 mei 2014 om 00:13

Haha Lukoki, hou toch op man. Dan kan je net zo goed de spits van AFC voor een paar knaken binnenhalen. Die Lukoki heeft het verkeerde beroep gekozen. Die had beter 100m sprinter kunnen worden.

22 mei 2014 om 21:52

Antonia is volgens mij meer een buitenspeler dan een spits, en een heel ander type speler dan De Ridder. Maar ik hoorde dat ze in Utrecht in een 4-3-3 formatie willen gaan spelen, dan is Antonia zeker een goede optie. Maar dan niet voor de spits dus is hij in feite geen vervanger van Steve de Ridder.

23 mei 2014 om 00:43

Steve is ook een buitenspeler, alleen vaak gebruikt als spits omdat er niks beters liep. En ik hoef Antonia niet, lijkt me niet geschikt voor FC Utrecht.

22 mei 2014 om 22:02

zou wel kunnen alleen dan moet je wel mulenga of agudelo houden want anders zit je zonder spits (op badjeck naar)

22 mei 2014 om 22:22

Nee Utrecht wil Mulenga verlengen en hebben verder opnieuw Mike v Duinen van ADO in vizier en Veldwijk van Excelsior als oud Utrecht speler

22 mei 2014 om 22:50

Ze willen veldwijk en kabasele als aanvallers indien nodig ( als mulenga en/of agudelo niet komt/komen ) de optie van duinen hebben ze al aangegeven niet meer over na te denken dus die gaat t iig niet worden. Ik hoop echt dat ze kabasele en veldwijk halen 2 prima aanvallers dan nog een keeper en evt een linker centrale verdediger of middenvelder om de linies wat breder te maken ivm met de blessuregevoeligheid de spelers bij ons altijd hebben

23 mei 2014 om 00:44

Veldwijk is lariekoek, In van Duinen hebben ze geen interesse meer in en mulenga tekent niet bij, fin. komen ze daar niet uit
Men is bezig Agudelo binnen te houden en met nog 2 aanvallers bezig

Vond hem vorig seizoen samen met Toornstra toch zeker de 2 beste van FC Utrecht. Hij is al 27 dus toch wel een van de laatste kansen om naar een grotere club dan Utrecht te gaan. Succes bij Kopenhagen Steve!

De beste speler van Utrecht was Jens Toornstra

22 mei 2014 om 20:15

Ieder zijn eigen mening. Sommige vinden Steve de Ridder de beste van Utrecht en anderen vinden Jens Toornstra de beste van Utrecht. Anderen vonden Robin Ruiter de beste van Utrecht. Iedereen heeft zijn eigen mening over wie de beste was van Utrecht.

22 mei 2014 om 22:03

volgens de supporters was het Ruiter die kreeg met het grootste deel van de stemmen de david di tomasso trofee gevolgd door de ridder en toorstra.

Een aderlating voor FC Utrecht zeg. Ze waren al niet best dit seizoen en dan vertrekt één van je beste twee spelers ook nog eens. Ik vraag me af hoe ze dat gaan opvangen.

Ik wist niet dat hij slechts maar een jaar bij Utrecht zat. Voor Utrecht zonde dat ze vrijwel elk seizoen gedwongen zijn hun betere spelers te verkopen om het hoofd boven water te houden zonder dat ze zich kunnen versterken. Ik vraag me af wat ze verkeerd doen dat het geld wat Van Seumeren er in pompt lijkt te verdampen.

22 mei 2014 om 19:06

Volgens mij neemt Van Seumeren een gedeelte van dat geld ook wer terug bij verkoop van spelers. Dus dan houdt je er als club weinig aan over en moet je je winst op een andere manier realiseren.

22 mei 2014 om 19:15

De heer Van Seumeren heeft Utrecht geen lening gegeven maar geïnvesteerd....dus hij kan geen transfergeld in zijn zak steken

22 mei 2014 om 20:07

Als je ergens in investeert dan is het ook de bedoeling dat het geld wat je investeert links of rechtsom weer terugkomt. Anders zouden ze het net zo goed een schenking kunnen noemen.

22 mei 2014 om 20:19

Lange80 dat klopt niet helemaal! Hij heeft een soort transferpoule opgezet. Transfers zowel uitgaand als binnenkomend, worden in deze poule ondergebracht. Transfersommen komen dus niet direct volledig de club in, maar gaan deels in die poule. De gemaakte investering wordt er af getrokken, en de eventuele winst gaat deels de club in. V. Seumeren heeft altijd de mogelijkheid om een deel van die winst in zijn eigen zak te steken

23 mei 2014 om 07:56

De ridder is transfervrij gekomen, dus er is niks betaald en dus ook geen deel door fvs. Hij krijgt hierdoor ook geen deel van deze transfersom.
Daarnaast heeft ie afgelopen jaar de transferpoules 'geschonken' aan de fc. Of dat betekent of hij er helemaal geen geld meer van krijgt is niet te zeggen, maar in principe zijn daardoor alle spelers nu voor 100% van de fc zelf.

Mooie transfer voor een voetballer waar ik toch wel fan van ben. Had hem graag bij mijn club Feyenoord gezien, daar had hij ook wel goed gepast met zijn mentaliteit (en ook voetbalkwaliteiten)! Helaas is de kans nu aanwezig dat hij tegen ons speelt in de derde voorronde van de CL.

22 mei 2014 om 20:52

Met een speler als de Ridder bij Kopenhagen krijg ik tocj wel iets meer vertrouwen om de volgende voorronde te halen. Moeten we natuurlijk wel Kopenhagen loten. Lijkt mij wel de leukste trip. Turkije en Rudland zie ik niet zo zitten, Belgoe en Frankrijk worst een combi. Verder is de Ridder natuurlijk geen slechte speler. Wad in de Kuip de gevaarlijkste man aan Utrecht kant. Onze verdedigers hadden een lastige dag toen.

22 mei 2014 om 20:53

Verder hoop ik dat Toornstra de vervanger word van Clasie mocht die vertrekken.

Toornstra zal ook wel vertrekken. Blijft er weinig over van Utrecht.
Zie ze volgend jaar weer in t rechterrijtje eindigen met matige aankopen als Leeuwin.

22 mei 2014 om 19:31

Matige Leeuwin? Maar de winnaar van de Zilveren Schoen is inderdaad als matig te omschrijven...

22 mei 2014 om 20:02

Slechtere spelers als Leeuwin hebben zelfs deze prestigieuze prijs gewonnen dus dat zegt helemaal niets!

Fijn, voor hem een mooie transfer en voor mij een irritatie minder. Hij had vervelende maniertjes, ze leverde soms wel punten op voor Utrecht dus ik snap dat zij hem graag mochten zien.

Mooie stap voor Steve, jammer voor Utrecht en haar supporters.
Wordt tijd dat er namen genoemd gaan worden wie er bij gaan komen. Mensen willen
wel een beetje weten waar ze aan toe zijn als ze hun seizoenskaart verlengen of er 1 aanschaffen.

Geweldige attitude en werkkracht heeft deze man. Een club als Kopenhagen past hem goed, geen top maar wel gewoon een leuke club in een mooie stad en voetbal op een goed niveau.

Belachelijk dit!!! Ik vind over het algemeen dat Van Schaik goed werk levert, maar na het seizoen waarbij er 13 man vertrokken, heeft hij aangegeven dat er nooit meer dan 3 spelers tegelijk in één transferwindow zullen vertrekken. Daar heeft hij zich nog nooit aan gehouden.

Beter zorgt hij ervoor dat van het rijtje Toornstra, Ruiter, Mulenga, Agudelo er minstens 2 binnenboord blijven, anders krijgt hij een groot probleem met de achterban. Co en Robbie willen met aanvallend spel het stadion vol krijgen, maar dat gaat niet lukken als je alle publiekslievelingen laat vertrekken.

Succes Steve, je was een held. Erg spijtig dat het maar zo kort heeft mogen duren, het was een mooi huwelijk.

22 mei 2014 om 22:26

niet belachelijk, was een hoog bod, Utrecht heeft geld nodig en de Ridder is ook lastig en pakt veel kaarten dus... als het op je weg komt moet je dat als club doen, en je kan een prima vervanger halen. Club gezond maken is belangrijk voor voortbestaan

Leeuwin is al gehaald en Utrecht heeft een verlanglijst dus kwestie van onderhandelen

23 mei 2014 om 01:34

jaja... nu hij weg gaat, was hij opeens lastig en pakt hij veel kaarten. Gisteren was het waarschijnlijk nog een echte strijdvoetballer die voor zijn team door het vuur gaat? Nou, dat is hij voor mij nog steeds. Dit soort spelers vertolken de Utrecht-mentaliteit. Wat ik zei; het was een goed huwelijk.
En ik deel jouw optimisme niet in het feit dat hier een vervanger voor komt. Er zijn te veel andere plekken die vervangen moeten worden als Toornstra, Ruiter, Mulenga en Agudelo allemaal vertrekken. Nee hoor, ze gaan zometeen gewoon Duplan gebruiken. Goeie jongen en ik ben een liefhebber van Edu, maar hij is in oktober waarschijnlijk wel weer geblesseerd en dan moet je het weer met een tweederangs speler gaan doen de rest van het seizoen.

23 mei 2014 om 00:47

1. Waarom te veel betalen voor een spits die niks heeft bewezen de afgelopen half jaar behalve dan dat die leuk wat trucjes kan? (agudelo). 2. Mulenga is al weg. Vraag een aanbod liggen te ver uit elkaar. 3. Ruiter is vast weg zodra er in Engeland keepers wisselingen plaats gaan vinden. 4. Toornstra is weg zodra een club met een zak waar 5 miljoen of meer in zit.

Accepteren en geld vangen. Zijn genoeg leuke spelers op te halen. Je hoeft niet het beste elftal te hebben om hoog te eindigen. Bleek dit jaar maar weer.

23 mei 2014 om 01:28

Gozer, je hebt helemaal gelijk wat je zegt over die vier spelers. Met een kanttekening dat ze voor Mulenga wel wat beter hun best mochten doen, is gewoon een geweldig leuke speler voor Utrecht. Heeft cultstatus, moet je proberen te behouden.
Maar wat je zegt is inderdaad allemaal ingecalculeerd. Maar het verlies van De Ridder is dat niet. Voor mij kwam het aan als een klap, ik baal er nog steeds van. En het spoelde de goede smaak van de komst van Leeuwin voor mij in één klap weg.

23 mei 2014 om 09:33

Snap ik ook. Was een goede speler voor FC Utrecht, niks over te zeggen. Maar gratis ophalen, 2 miljoen ervoor vangen is goed voor Utrecht.

En je hebt gelijk dat Leeuwin de nare smaak wegspoelt. Hopelijk komt er nog een echte nummer 9 en de rest opvullen met jeugd. Nog 2/3 jaar volhouden totdat we gezond zijn.

Zo zie je dat een speler met passie een leuke transfer verdient. Ik ben benieuwd met wie zijn opvolger wordt.

Na een seizoen al?! Deze had ik niet zien aankomen... Weet iemand voor hoeveel hij verkocht is? Jammer steve, je was een erg fanatieke, gedreven speler! Het beste met je!

23 mei 2014 om 09:34

FC Utrecht heeft er 2 miljoen voor gekregen. Prima dus, aangezien hij gratis was en Utrecht alleen salaris heeft betaald aan hem. (met eventuele tekengeld misschien nog)

Dit gaat Utrecht veel punten kosten. Een uitstekende spits voor de subtop van de eredivisie.

22 mei 2014 om 22:28

hoezo gaat dit punten kosten? ze halen gewoon een vervanger hoor en De Ridder kost ook punten door rode kaarten

Ik zal hier geen traan om laten. Hij heeft afgelopen seizoen aardig gepresteerd. Ik vraag me alleen af of een andere spits niet hetzelfde bereikt zou hebben. Zijn irritante trekjes vielen mij meer op. De Ridder was afgelopen seizoen de speler met het meest gemaakte overtredingen in de Eredivisie....en dat voor een spits. 2 Domme rode kaarten maakten zijn positie binnen het team er ook niet beter op. Daarnaast merkte je in de tweede seizoenshelft ook al vaak, dat wanneer de Ridder de bal kreeg, medespelers eigenlijk niet heel veel moeite deden om aanspeelbaar te worden, omdat de Ridder in 90% van de gevallen voor eigen succes ging. Zijn egoïsme stoorde veel medespelers, en ik denk dat dat ook mee heeft gespeeld bij de beslissing van Utrecht om hem te verkopen. Een spits die wat meer in dienst van andere kan spelen zal beter presteren dan Steve afgelopen jaar! Over zijn werklust zul je mij niets horen zeggen, want hij ging wel voorop in de strijd

Erg jammer voor Utrecht, hiermee verliezen ze een uitstekende speler. Voor De Ridder natuurlijk een mooie overstap, het is natuurlijk geen topcompetitie, maar hij maakt zo wel een uitstekende kans om eens een landstitel te winnen. Daar is waar de voetballers het (buiten geld) toch om doen hé. Hij lag nog twee seizoenen vast, dus ik denk dat Utrecht best een leuk bedrag gevangen heeft. Ik zou er niet vreemd van opkijken als hij tussen de 750.000 en de 1.000.000 euro oplevert.

Higdon halen als opvolger
Legt je er ook zo iets van 10 goals in

22 mei 2014 om 20:56

Of bulykin?

22 mei 2014 om 21:08

Niet echt gecharmeerd meer van.
Is qua leeftijd echt oud, te oud waarbij ik mij afvraag of hij een vol seizoen kan doen.

22 mei 2014 om 23:49

Ik ben er ook niet gecharmeerd van maar met goede buitenspelers kan hij bruikbaar zijn. Kunt hem ook gratis ophalen volgens mij.

Ook Guyon Fernandez is gratis op te halen. Dan heb je toch 2 verschillende type spitsen waardoor je van tactiek kan switchen als het niet loopt. Bulykin om de bal vast te houden als je op de helft van de tegenstander speelt. Fernandez als je op de counter of vanuit de omschakeling speelt.

Ze hebben allebei een neusje voor de goal dus als je ze goed bediend heb je een garantie voor doelpunten. En voor Utrecht niet onbelangrijk, je betaald alleen salaris.

Jammer voor Utrecht, Feyenoord was wel een club voor hem geweest in de Eredivisie, al is FC Kopenhagen zeker ook niet slecht..

22 mei 2014 om 23:53

Als Feyenoord 3-5-2 blijft spelen is hij zeker bruikbaar. Niet als diepste spits maar als afjager en verbinding met het midddenveld. Toch hoop ik dat we zeer spoedig toch een beetje geld hebben voor iets meer kwaliteit.

Goed geregeld van Schaik, nu Toornstra en de Ruiter er nog achteraan verkopen, kunnen we Roda en Nec achterna!
Pure volksverlakkerij zo langzamerhand, eerst je seizoenskaart verlengen en dan weer je beste spelers laten vertrekken, is al de zoveelste keer!

22 mei 2014 om 22:10

Sorry hoor, maar je weet op het moment dat je je seizoenkaart in Mei al moet verlengen, de kans erg groot is dat de selectie nog volledig veranderd gedurende de zomer. Stel dat er nu ineens een rijke sheik opstaat en de FC koopt, en direct 80 miljoen in de selectie gooit....heeft die dan daarna het recht om de seizoenkaarthouders een soort rekening achteraf te sturen? In de brief die bij de verlenging gestuurd is, stond al dat de selectie nog veranderingen kon ondergaan. Dat blijkt nu, maar is de laatste tig jaar al iedere zomer gebleken.

Ik ben blij dat deze transfer nu al bekend is. Je hebt nu nog tijd om naar een vervanger te zoeken, zonder dat dat last-minute werk is!

jammer maar pakte ook veel kaarten, nu veel geld opgebracht kunnen de v Duinen en Veldwijk halen of Mulenga verlengen

en misschien een Wesley Verhoek

Even, heel even had ik een vleugje hoop tijdens het aanstellen van Co Adriaanse.
Zou het dan nu toch gebeuren?
We schrijven 22 mei. en ineens is die vleugje hoop een stuk kleiner geworden.
De op een na beste van afgelopen jaar verkast alweer.
De Ridder, De man die veelal sleurde,vocht en scoorde.

Die speler is nu weg, Hou mijn hart vast wie er nu weer bijkomt.
Geen van der Gun, Agudelo,mulenga(gelukkig), De ridder.
Wie zal ons karretje nu dan moeten trekken voorin??
De kogel??, Veldwijk??

Nee, helaas weer geen volle stadion.
Ik hoop dat ik mijn ongelijk moet toegeven.

Maar goed dat is mijn mening.

22 mei 2014 om 23:55

Fernandez en Bulykin zijn gratis! Misschien heeft Roda, RKC of Nec nog iets?

23 mei 2014 om 01:47

Kom Nemeth maar halen! Zijn we meteen van die zoutzak af

23 mei 2014 om 00:50

Mulenga gelukkig? Ja, hij heeft veel blessures gehad maar hij schiet je persoonlijk naar lijfsbehoud. Toen die terug kwam scoorde die gelijk alle belangrijke goals terwijl niemand dat in de wedstrijden daarvoor kon waarmaken.

Wat meer respect voor de man. Tegen het oh zo slechte Diferdange scoorde hij 4x waarvan een hattrick in 15 minuten. Kan je wel zeggen stelt niks voor, maar zag het niemand anders doen.

Hij heeft gewoon waarde gehad bij FC Utrecht, soms veel meer dan anders.

Mijn complimenten, heel goed gedaan. De Ridder heeft behoorlijk wat geld opgeleverd. Met dit geld nu een paar goede spelers halen. Namen weet ik ook niet direct, dat laat ik graag over aan de scouting. In het verleden toch wel bewezen goed te kunnen schakelen.

Leuke transfer voor Fck. Gezien zijn spel past De Ridder perfect in de Deense competitie. Aardige versterking in de breedte, al vraag ik me af of hij zich in de basis kan spelen. Mogelijk als vleugelspeler na het vertrek van Bolanos, maar als aanvallers schat ik Jorgensen, Vetokele en Cornelius allemaal hoger in, al is het bij die laatste twee nog de vraag of ze ook volgend jaar nog bij FCK spelen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren