Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De manier waarop Ajax mij behandeld heeft, accepteer ik niet’

Laatste update:

Nicolai Boilesen weigerde zijn contract te verlengen bij Ajax en werd daarom teruggezet naar de beloften. De verdediger heeft het daar moeilijk mee gehad en hoewel hij aangeeft die tijd achter zich te hebben gelaten, zal hij niet snel vergeten hoe zijn laatste maanden in Amsterdam waren, zo vertelt de Deen aan Eksta Bladet.

“Ik vind het jammer dat ik een jaar niet heb mogen spelen”, aldus de 25-jarige Boilesen, die sinds afgelopen zomer voor FC Kopenhagen uitkomt. “Maar ik heb nergens spijt van. Als ik spijt zou hebben, zou ik eigenlijk toegeven dat ik de manier waarop ze me hebben behandeld accepteer. En dat doe ik niet. Ze zijn weggelopen voor hun verantwoordelijkheden.” De back doelt daarmee op het feit dat hij in de zomer van 2015 met Ajax afsprak dat hij eventueel op zoek mocht gaan naar een nieuwe uitdaging.

“Toen wist ik niet dat ze daarvan af zouden zien, maar de voetballerij is een harde, koude en cynische wereld. Ajax was eens akkoord met Genoa, zonder dat ik of mijn zaakwaarnemer daar bekend mee waren. De club vertelde in de media dat ik alleen nog zelf een akkoord hoefde te bereiken met de Italianen. Mijn zaakwaarnemer reisde naar Italië, maar na een half uur bleek al dat ze eigenlijk helemaal niet wisten wie ik was. De interesse was niet oprecht, het was allemaal heel erg raar”, aldus Boilesen.

“Ajax wilde geld aan mij verdienen, maar de waarheid was dat de gehanteerde vraagprijs te hoog was voor iemand van mijn statuur. Ik werd later teruggezet naar de reserves”, gaat de vijftienvoudig international verder. “Ik trainde alleen met een fysiotherapeut en speelde ook geen duels. Toen de beloften eens een oefenwedstrijd speelden, hadden ze maar elf man. Toen een speler van hen geblesseerd raakte, vroegen ze mij niet om in te vallen, maar hevelden ze een tegenstander over. Het was een aparte ervaring”, besluit Boilesen, die tot dusverre vijf wedstrijden voor FC Kopenhagen speelde.

Is Nicolai Boilesen netjes behandeld door Ajax?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ajax zal vast niet helemaal zuiver hebben gehandeld maar Boilesen moet niet zeiken want het beleid was al lang duidelijk, namelijk spelers met een 1 jarig contract moeten verlengen of hebben pech we gaan geen spelers gebruiken die hierna niks meer voor Ajax opleveren. Hij mag blij zijn dat hij bij Ajax heeft mogen spelen en ongelooflijk maar waar ook nog eens aanvoerder geweest dan moet je de club ook wat terug kunnen geven. Hij heb er zelf voor gekozen om een jaar niks te doen en zo gratis de deur uit te gaan.

16 april 2017 om 15:59

Haha, wat een bullshit. Hij moet blij zijn omdat hij ooit bij Ajax heeft gespeeld en aanvoerder is geweest? Hou toch op. Of het nou beleid is of niet, lijkt het jou ook niet heel erg vervelend om een jaar niet te mogen spelen en jezelf niet in de kijker te kunnen spelen? Het is maar hoe je met mensen om wil gaan...

16 april 2017 om 16:23

Ach Ajax was al akkoord met clubs als Wolverhampton, Genoa en nog een paar andere. Ajax heeft duidelijk gemaakt dat als hij niet zou gaan dat hij in het 2de elftal zou ballen. Hij ging niet en Ajax hield zich aan zijn "belofte". Dikke pech voor Boilesen, maar dat wist hij. Had het seizoen 2014/2015 persoonlijk verneukt met 38 persoonlijke fouten. Vind je het gek dat Ajax hem niet meer opstelde? Nee we moeten Boilesen laten spelen zodat hij zich in de kijker kan spelen.... Yeah sure.

16 april 2017 om 17:56

Moet hij dan maar bij een club gaan voetballen waar hij helemaal niet wilt spelen? Omdat Ajax er een akkoord mee heeft? Hij heeft toch recht om voor een club te spelen waar hij zich goed bij voelt. En andersom? Als er straks een topper is die zijn contract niet wilt verlengen? Bijvoorbeeld Klaassen of Dolberg (niet dat ik het zie gebeuren dat ze dat doen). Vinden we het dan ook logisch? Of zijn het dan zakkenvullers? Boilessen heeft gewoon gelijk in deze. Er is er maar 1 die bepaalt waar hij speelt en dat is de speler zelf. Niet je club, die achter je rug om van je af probeert te komen en dan een smerig spelletje met je speelt. Of je gaat akkoord of we maken je kapot. Laatste heeft Ajax gedaan. Koude kille club. En ook daarom wordt de Arena nooit de Johan Cruyff arena.

17 april 2017 om 08:00

Een speler heeft alle recht om zijn keuze te maken. Zeker. Alleen moet hij niet alles willen. De club moet nl de belangen van de club voorop stellen. Boilissenwist hoe de club er in stond. De club heeft geprobeerd een partij te zoeken maar dat wilde hij niet. De club heeft hem een verlening van zijn contract aangeboden. Maar dat wilde hij niet. Tja als een speler niet wilt, waarom moet de club dan?

Dat Boilesen een jaar niet heeft gespeeld vind ik geen probleem. Zijn contract werd niet verlengd en hij speelde een uitermate slecht seizoen ervoor, maar Ajax heeft hem wel keihard laten vallen. Hij was benoemd tot aanvoerder en speelde erg veel en ineens zat hij op de tribune (zelfs bij de reserves) en mocht niet meer meetrainen met het eerste. Normaal zitten dit soort spelers dan op de bank en worden gebruikt als reserves, maar hij werd gewoon compleet genegeerd.

Het is niet netjes gegaan en ik vind het zielig voor die jongen, maar helaas heeft hij nooit zijn talent laten zien na zijn eerste seizoen, dus ik vond het niet jammer dat hij niet meer speelde. Ook is dit maar een kant van het verhaal, maar hij werd verbannen alsof hij iemand had beroofd oid.

16 april 2017 om 15:51

Het was zijn eigen keuze om niet te verlengen. Ajax had hem een contractverlenging aangeboden. Maar Boilesen vond het salaris niet hoog genoeg. Was "toe aan een nieuwe uitdaging". Is gewoon een ordinaire geldwolf.

16 april 2017 om 16:09

Het is toch zijn goed recht om niet te verlengen? Is gewoon een schandalige behandeling door die enge heren aan de top van jouw clubje.

16 april 2017 om 16:17

Dat is zeker zijn goed recht. Maar getuigt wel van zelfoverschatting, want als slechtste speler op het veld toch tot de topverdieners willen gaan behoren slaat natuurlijk nergens op. Gegokt en verloren, dan moet ie nu ook niet blijven zeiken als een klein kind.

16 april 2017 om 16:19

het is dan toch terecht dat Ajax hem niet opstelt je moet je beste speler laten spelen en niet 1 die niet wil verlengen en aflopend contract heeft. Of doet jouw enge club dat niet?

16 april 2017 om 16:29

Er valt voor beide kanten wel iets voor te zeggen. De communicatie bij Ajax is altijd wat stroef naar spelers die op een zijspoor zijn geraakt. (Zie o.a. serrero) maar Boilesen had gezien de geschiedenis kunnen verwachten dat dat ook bij hem zou gebeuren wanneer hij niet zou verlengen. Een weldenkend mens en zijn zaakwaarnemer hadden hierop kunnen inspelen maar er ging geen belletje rinkelen bij deze twee.

16 april 2017 om 16:31

Dat was ook zo gecommuniceerd, zelfde is nu met Serero, ze mochten allebei een nieuwe club zoeken met nog een eenjarig contract op zak wat allebei niet is gelukt (ajax zegt dat het aan de speler ligt, speler zegt dat het aan Ajax ligt) en zodoende nietmeer opgenomen in de selectie. Op papier is het allemaal heel logisch maar vind het zeker in het geval van Serero gewoon heel zonde, nooit geklaagd of gezeurd en altijd zijn best gedaan. Hoop dat hij een mooie club krijgt deze zomer.

16 april 2017 om 17:06

Belangrijk verschil is wel dat het in het geval van Serero de keuze van Ajax was om niet te verlengen. En zoals je zegt heeft Serero wel altijd gewoon keurig gewerkt voor zijn geld. Hij wordt ten onrechte slecht behandeld. Boilesen is een totaal ander verhaal.

16 april 2017 om 17:43

Dat zeker, daar wil ik me als fan ook direct van distantiëren. Die jongen heeft alles wat hij kan voor de club gedaan, altijd vrolijk en naar mijn weten nooit voor problemen gezorgd en dan is dit gewoon onterecht. Hem niet verlengen snap ik maar dit gaat te ver.

Haha wat een overschatte voetballer was Boilesen toch.
Is hij weer geblesseerd (geweest) of staat hij reserve omdat hij maar twee wedstrijden heeft gespeeld voor Kopenhagen?

16 april 2017 om 16:27

Als ik het goed begrijp iets met zijn kind waardoor voetballen niet aan de orde was een periode lang, weet niet precies hoe dat zat.

16 april 2017 om 18:57

Daarnaast is Ludwig Augustinsson ook nog beter dan meneer Boilesen

Zeuren zeuren zeuren. Ben je nog steeds zo zuur dat Kopenhagen uiteindelijk niks heeft in kunnen brengen tegen Ajax, al helemaal niet toen jij erin kwam.
Ik heb best het idee dat Ajax soms niet heel slim met spelers omgaat, maar deze jongen schuift z'n onkunnen af op Ajax.
Als hij gewoon z'n contract had verlengt, ook al was het met maar 1 jaar, was het allemaal heel anders gegaan. Het is toch hartstikke normaal dat na ze boilesen scouts, beter maken, in het elftal laat spelen, jaren salaris aan betalen, dat je dan gewoon iets aan die gozer wilt verdienen.
Als ik Boilesen was zou ik ophouden met obsederen met Ajax en hard mijn beste doen om nog iets van z'n carriã¨re te maken.

Wat een gluiperd is die Boilesen. Lekker jarenlang op kosten van Ajax revalideren, tot aanvoerder gebombardeerd ondanks dat hij wekelijks de slechtste voetballer op het veld was, en dan vervolgens niet willen verlengen maar gratis proberen weg te glippen.

16 april 2017 om 15:56

belachelijk ja; spelers die zich aan hun contract houden moeten ze per definitie verbannen uit de voetballerij

16 april 2017 om 16:39

Dat zeg ik niet. Met een beetje begrijpend lezen zie je twee redenen waarom ik vind dat Boilesen loyaal had moeten zijn aan Ajax.

16 april 2017 om 17:44

Precies. Zijn vader heeft zijn carriere de vernieling in geholpen. Hij wou zijn contract uitdienen en dan gratis de deur uitlopen. Maar wel een enorm tekengeld bedingen bij een nieuwe club in Turkije, die ook meteen afhaakten. Na alles wat Ajax voor hem had gedaan tijdens alle blessures is dat gewoon naai gedrag.

Maar dat je als aanvoerder elke wedstrijd in de basis stond! Mega veel vertrouwen kreeg van frank...en speelde als een 5e klasse amateur dat laat je even achterwege...flikker toch op man
.je speelde als een natte krant elke week weer...

Is die nu nog aan het zei ken, laat het dan zien dat je verdiende om een ajacied te zijn en scoor met je nieuwe club. Ajax zal heuswel niet alles gied gedaan hebben met je, maar veel lag toch wel bij je zelf.

Deze speler zal misschien niet netjes behandeld zijn. Maar moeten ook geen medelijden hebben met dit soort voetballers. Ajax heeft altijd netjes zn salaris overgemaakt. En dat is meer dan wij met zn allen bij elkaar verdienen.. ophouden met terug kijken, en lekker ballen bij kopenhagen

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren