Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘De band met Nederland, met Eindhoven is altijd goed gebleven’

Laatste update:

Marcelo werd bij PSV veelvuldig bekritiseerd, maar heeft zich goed herpakt. De verdediger groeide bij Hannover 96 uit tot een vaste basisspeler en werd afgelopen zondag met Besiktas, waarvoor hij op huurbasis speelt, kampioen.

/

De 28-jarige Braziliaan scoorde in het kampioensduel met Osmanlispor (3-1) twee keer. In gesprek met Voetbal International vertelt hij de titel uitgebreid te hebben gevierd en dat hij zijn ex-werkgever PSV nog altijd volgt. “De band met Nederland, met Eindhoven is altijd goed gebleven. Ook met PSV, al zijn de meeste jongens met wie ik veel contact heb inmiddels vertrokken.

“Ik heb vorige week nog via de livestream de ontknoping van de Eredivisie gevolgd. Dat PSV de titel won was verrassend, maar ik was er oprecht blij mee”, aldus Marcelo, die zich niet bezighield met de kritiek in Nederland. “In Nederland vragen ze toch meer van verdedigers. Uiteindelijk heb ik er heel veel geleerd, maar in het buitenland beoordelen ze verdedigers toch iets meer op hun sterke punten.”

Werd Marcelo in Nederland te kritisch benaderd?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is misschien ook waarom verdedigers in de eredivisie, welke nog niet in het buitenland actief zijn geweest, achterlopen op fysiek vlak.

16 mei 2016 om 19:35

Edit: in NL is meevoetballen belangrijkste en buitenland is verdedigen de eerste taak. Leuk voetbal erbij is mooi meegenomen.

16 mei 2016 om 23:43

Jonguh Marcello werd voornamelijk beoordeeld op zijn defensieve blunders(en dat waren er veel) Had niets te maken met de Nederlandse kijk op het spelletje!

16 mei 2016 om 19:43

Wat me wel opvalt, is dat verdedigers die zich in Nederland goed staande houden en weinig fouten maken, het in het buitenland vaak gelijk goed doen. De Vrij of van Dijk zijn daar goede voorbeelden van. Komt misschien wel omdat ze het hier vooral allemaal zelf moeten uitzoeken omdat er meer aanvallend ingestelde teamgenoten in je team zitten, en in het buitenland wat meer.

16 mei 2016 om 19:57

Hetzelfde met vertonghen en alderweirald

Buiten het feit dat Marcelo totaal niet kan/kon opbouwen was het gewoon een degelijke verdediger. Die overigens net als Bruma of Veltman of Kongolo af en toe een foutje had. Maar buiten dat was er niet veel aan te merken op hem als verdediger.

Hij speelde bij PSV zijn beste wedstrijden uit tegen FC Twente toen hij Janko(die destijds alles binnenschoot) in z'n broekzak had. Hij rendeerde het beste als mandekker en de andere aspecten die wij hier in Nederland zo belangrijk vinden beheerste hij niet of nauwelijks.

16 mei 2016 om 19:59

Was totaal niet op het niveau Bruma/veltman/kongolo.
De verdedigers die je opnoemt gaan niet zo vaak de fout in als Marcelo dat deed, ze hebben dit jaar amper fouten gemaakt terwijl Marcelo er elk jaar meerdere had.
En als het echt zo mee viel was hij wel voor meer dan 2,5~ miljoen verkocht, weet nog dat het als een wonder werd gezien dat PSV hem verkocht aan Hannover.
Bruma/veltman/kongolo mogen van hun club blijven als ze willen, en als ze verkocht zouden worden zou dat zeker voor meer dan 3x het bedrag zijn dat er voor Marcelo betaald werd.
Nee Marcelo was gewoon niks, niemand was er rouwig om dat hij weg ging, zijn vervangers waren ook gewoon veel beter.

Nog even de topic opgezocht van toen het bekend werd dat hij verkocht werd aan Wolfsburg, 95 zei dat Brands het fantastisch deed om hem voor 2,75 te verkopen.
http://www.voetbalzone.nl/doc.asp?uid=193990

Raar hij was vaste basisspeler bij Hannover en dan gaan ze hem verhuren?

16 mei 2016 om 20:19

Als Besiktas zich meldt, dat er toen goed voorstond en imo een grotere club dan 96 is, dan heeft Marcelo natuurlijk ook wel wat te vertellen. En vooral wanneer Hannover goed in de verdedigers zit. Vaak zie je bij dat soort clubs dat ze meerdere verdedigers hebben, die qua niveau niet gek veel van elkaar verschillen.

16 mei 2016 om 20:25

Het zal vast een hoge huursom betreffen met een optie op de koop.

16 mei 2016 om 20:41

We hebben gelukkig marcelo gehuurd van hannover maar we hebben ook onze verdediger aan hun gehuurd milesovic die niet kan verdedigen dus voor besiktas was dit een geweldige deal. Nu hannover naar de 2de bundesliga gaat denk ik wel dat marcelo definitief naar ons komt en milesovic definitief bij hannover blijft. Waardoor we misschien minder kunnen betalen voor hem wat zeer goed zal zijn

Misschien iets voor barcelona? Niet veek zullen het begrijpen waarschijnlijk.

17 mei 2016 om 01:04

Prachtig interview! Was zelf in het begin zeker gecharmeerd van Marcelo, heeft helaas niet helemaal gebracht wat ik van hem had verwacht maar hij was in mijn opinie niet zo slecht zoals menig voetballiefhebber in Nederland dat zag. had de wind volledig tegen op een moment.

Dat artikel kwam daarom echt op het perfecte moment. Mooi dat je het weer opheldert was het bijna weer vergeten!

OT: Tof dat die jongen het nu goed doet bij Besiktas. Gun hem het beste, wie weet volgend jaar lekker met Besiktas de Champions League in! Als je niet voor Barcelona kan spelen dan maar tegen ze in de knock out fase van de Cl

In Nederland werd hij altijd veel bekritiseerd, maar ik heb hem bij Besiktas niet echt op een fout kunnen betrappen. Dat terwijl hij bijna elke wedstrijd weer met een andere verdediger een koppel moest gaan vormen. Een degelijke verdediger die gewoon altijd een 7 haalt.

16 mei 2016 om 22:24

Wat, niet op een fout kunnen betrappe? Heb je wel alle wedstrijden gevolgd? Marcelo en alexis zijn beide niet goed genoeg, als ik eentje zou moeten kiezen dan zou dat marcelo gaan maar hij is echt niet beter als ersan of pedro franco.

16 mei 2016 om 22:41

Dan heb je hele andere wedstrijden gezien maat. Dat Alexis een miskoop is gebleken daar ben ik het met je eens, maar Marcelo heeft het gewoon prima gedaan. In welke wedstrijden heb je hem dan een grote fout zien maken?

17 mei 2016 om 01:06

Als je het seizoen als kampioen afsluit en als enige vaste centrale verdediger vrijwel alle wedstrijden sinds je komst gespeeld hebt kun je toch moeilijk zeggen dat die jongen het niveau niet aan kan....
Heeft naar mijn idee echt een prima seizoen gedraaid! Gun het hem van harte ook.

Hij heeft boven de verwachtingen gepresteerd, eerlijk is eerlijk. Ik had niet verwacht dat hij het zo goed zou doen. Onverslaanbaar in de luchtduels, heel koelbloedig bij het uitverdedigen. Wat mij betreft mag die blijven als back-up. 1,2 miljoen euro is niks.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren