Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Danny Hoesen vindt dankzij Expansion Draft nieuwe werkgever

Laatste update:

Danny Hoesen speelt vanaf het seizoen 2021 voor Austin FC, zo maakt de club die gaat debuteren in de Major League Soccer bekend. De 29-jarige spits is afkomstig van San Jose Earthquakes, waar hij vier jaar heeft gespeeld.

Hoesen werd door Austin overgenomen door middel van de zogeheten Expansion Draft, een systeem dat gebruikelijk is in de Amerikaanse topsport. Austin FC mocht als debuterende club in de MLS vijf spelers kiezen van andere teams uit de Amerikaanse competitie. Vorig jaar mochten Inter Miami FC en Nashville SC beide vijf spelers kapen bij de concurrentie. De tien clubs die toen van een voetballer werden beroofd, waren nu vrijgesteld bij de Expansion Draft voor Austin FC.

Clubs mogen hun twaalf beste spelers een beschermde status geven: die voetballers kunnen dan niet tijdens de Expansion Draft worden overgenomen. Hoesen, die bijna het hele jaar geblesseerd was, kreeg een dergelijke status niet van San Jose Earthquakes. De voormalig Ajacied werd door Austin FC vervolgens als eerste gekozen om overgenomen te worden. Verder maken ook Joe Corona (Los Angeles Galaxy), Jared Stroud (New York Red Bulls), Brady Scott (Nashville SC) en Kamal Miller (Orlando City) de overstap naar Austin.

Claudio Reyna, de sportief directeur van Austin FC, is blij met het aantrekken van Hoesen. "Een aantal jaar geleden maakte hij veel doelpunten", aldus Reyna. "Ik ben ervan overtuigd dat hij in een nieuwe omgeving en onder een andere trainer weer zijn oude niveau kan halen." Hoesen speelde dit kalenderjaar door blessures slechts negen officiële duels voor San Jose Earthquakes, waarin hij één keer scoorde. In totaal kwam de ex-Ajacied tot 23 goals in 106 officiële wedstrijden voor de Amerikaanse club.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Het blijft toch wel een bijzonder systeem wat ze daar hebben in Amerika. Zit je wellicht lekker in New York wordt je ineens gewisseld met een club uit Austin. Kan je alles mooi achterlaten of je dat nou wilt of niet. Ik hoop voor Danny dat hij zijn plek snel weet te vinden en weer lekker kan voetballen, vond het in de Eredivisie geen slechte speler destijds.

16 december 2020 om 13:12

Ja dat idee heb ik nou altijd ook.
Oke ze verdienen bakken met geld bij basketbal bijvoorbeeld, maar je bent 19 jaar, wordt gekozen in de Draft en moet van Florida naar Californië verhuizen.
Terwijl je moeder terminaal ziek is bijvoorbeeld.

T is niet als in Nederland dat je van Groningen naar Rotterdam moet verhuizen en nog elke week heen en weer kunt als je wilt.

16 december 2020 om 13:19

Er zitten nog wel wat regels aan hoor. Zo mag er bijvoorbeeld per team maar één speler gekozen worden en een team kan 12 spelers aangeven die niet gekozen mogen worden. Als jouw moeder terminaal ziek is zullen ze jou vast als een van de 12 spelers aangeven die niet gekozen mogen worden.

16 december 2020 om 13:22

Op dat gebied heeft Danny Hoesen dan wel enorm geluk. Die zit eerst in et prachtige san jose onder de rook van San Fransisco te geniten. En mag nu naar de parel van het zuiden, de leukste en meest open minded stad van Texas: Austin.
OT: Danny Hoesen is zeker geen slechte voetballer, maar wat ik in NL al zag en nu in de USA ook; hij scoort te weinig voor n nr 9.

16 december 2020 om 13:26

@Buffeltje Maar wat als er 12 spelers heel belangrijk zijn voor de club en die ene jongen met een terminaal zieke moeder eigenlijk te licht bevonden? Gaan ze dan 1 van die 12 spelers opofferen voor iemand met een zieke moeder? Denk niet dat alle clubs dat zouden doen.

16 december 2020 om 13:30

Is zeker geen verplichting om dat te doen. Maar we moeten nou ook niet denken dat dit heel vaak voor komt. Dit is toevallig nu wat vaker in de MLS omdat ze inderdaad willen groeien, maar in andere Amerikaanse sporten worden er nauwelijks nog nieuwe teams toegevoegd aan de competitie. Dus als je al gekozen wordt als expansion player en ook nog eens een terminaal zieke moeder hebt in dezelfde stad waar je al speelde, dan is dat heel toevallig en kan je dat volgens mij ook wel aangeven, of bij je oude of bij je nieuwe club. En aan een ongelukkige speler heeft niemand iets lijkt me. Maar dit zal in de praktijk zelden voorkomen. En anders vraag je gewoon een belachelijk hoog loon 😉

16 december 2020 om 13:42

Nederland79, zo'n speler kan weigeren. Je hoeft niet te tekenen. De club kan zo speler dan bv ruilen.

Er zijn trouwens ieder jaar weer genoeg spelers die voor meerdere sporten in drafts worden gekozen en moeten kiezen. Zo was de vader van Stephen Curry voor zowel de NBA als de MLB gepickt. Heeft voor NBA gekozen. Deion Sanders was zowel voor NFL als MLB gekozen, speelde 9 jaar lang in beide competities, maar dat is zeldzaam om het echt te combineren. Deion zei ook ooit, als Detroit me had gepickt, I would asked for so much money they would've had to put me on layaway." Hij vond Detroit koud en slecht voor zijn branding. Een Kyle Murray is als 1e in de NFL draft gekozen maar ook als 9e! in de MLB draft. En zo zijn er heel veel voorbeelden die in meerdere sporten worden gepickt

16 december 2020 om 13:45

Zou echt niet graag San Jose willen ruilen met Austin. Je zit op nog geen uurtje rijden van het heerlijke strand, lekker surfen (San Clemente is zoveel beter dan San Padre) en open minded mensen. Nou is Austin misschien wel de meest progressieve stad in Texas, maar dat blijft toch enigszins relatief 😉. Ach, als je dan idd toch nog ergens naar toe moet in Texas, dan is het misschien wel de beste keuze (misschien met Houston?!).

16 december 2020 om 13:54

Prime, Deion Sanders idd. De enige speler ooit in zowel de World Series als Superbowl. Helaas nooit de WS gewonnen. Zijn (auto)biografie is prachtig. Volgens mij is ie pas ook nog afgestudeerd (ruim 50 jaar oud). Vrij unieke persoon.

16 december 2020 om 13:54

Als ik moet kiezen tussen Austin en San Jose is de keuze snel gemaakt. Is geen gezelligere stad dan Austin.

16 december 2020 om 14:18

@formus, weet ik man. Heb mijn VZ naam ook naar hem vernoemd, was echt fan. 'neon' Deion 'prime Time' Sanders. Hij was ook nog eens uitgenodigd voor het Olympisch team voor de try outs voor sprint estafette maar hij is niet gegaan omdat hij vond dat er niet genoeg geld in de sport was. Echt bizar dat spelers die parttime hun sport uitoefenen nog steeds zo goed zijn op het hoogste niveau. Met een helicopter aankomen tijdens de warming up. Geldt ook voor een Bo Jackson. Speelde ook in de NFL en MLB tegelijkertijd. Hij is de enige die in beide sporten een All Star werd. Bo Jackson was trouwens ook iemand die heeft geweigerd om te spelen voor het team dat hem had gedraft.

16 december 2020 om 14:23

@clarkent, Het is me niet helemaal duidelijk of je sarcastisch bent? Texas is de laatste jaren toch wel flink aan het veranderen. Dat oerconservatieve zal misschien nog wel aanwezig zijn, maar niet meer zo extreem als vroeger. Over Austin zelf weet ik niet zoveel. Het enige dat ik weet is dat het in een lied van Johny Cash voorkomt. Volgens mij is Austin ook de hoofdstad van Texas.

16 december 2020 om 15:34

Bo Jackson, wow. Sanders ken ik dan nog net omdat ik een uitwisseling heb gehad met de meest grote Amerikaanse sportgek (daardoor ook de bio gelezen), maar Bo Jackson gaat voor mij net iets te ver. Edit: Bo Knows...... Natuurlijk!!! Wist niet dat hij dat was eerlijk gezegd. Dacht meer een fictief personage

16 december 2020 om 16:35

@formus, hahaha ja. Bo noemde Football zijn hobby. Voor Deion stond football dan weer op 1. Football is my wife, baseball is my mistress, waren zijn woorden. Voor Bo was het andersom. Hij was daarnaast ook fantastisch in atletiek, ook gekwalificeerd voor Olympisch team maar ook hij vond het geld te weinig. Maar die Bo Knows commercials waren naar aanleiding van de woorden gekomen. De hobby's van Bo.

Hahaha zie je het voor je? Dat een speler, spelen voor jou club een hobby noemt?

Haha, die Amerikanen maken toch altijd wel leuke variaties op de transferperiodes. Dit soort dingen geven toch wel extra dimensie aan een transferperiode

16 december 2020 om 13:57

Het zorg voor een stukje nivellering, dat zie je ook in andere Amerikaanse sporten. Totaal niet te vergelijken met hoe we dat in Europa hebben geregeld natuurlijk.

16 december 2020 om 14:18

Die expansion draft zorgt niet voor de nivellering, dat zijn de normale drafts. Daar mogen de slechtste teams van het jaar ervoor idd als eerste de beste nieuwkomers kiezen uit de collegereeks (of jonger). Deze expansion draft is juist oorspronkelijk bedoeld om een nieuwe club in de competitie wat ervaring mee te geven. Maar over het algemeen doen echt nieuwe clubs het niet zo goed de eerste jaren, alhoewel in het voetbal dat wellicht anders loopt, omdat de beste voetballers niet in Amerika spelen, maar juist naar Amerika gehaald kunnen worden. Dus zijn de drafts niet zo belangrijk als bv in de NBA

16 december 2020 om 14:23

Jij bedoelt de rookie draft. Voor een nieuwkomer is het moeilijk om aan goede spelers te komen, dus kan je op de 12 beste spelers na (maar je hebt er bij voetbal meer van nodig) de beste speler ophalen. Dat zorgt wel degelijk voor nivellering.

16 december 2020 om 14:41

@formus, misschien verandert dat wel. Een voordeel dat Amerika tov Europa heeft is dat zij via high schools spelers van 15/16 uit Zuid-Amerika en Afrika gewoon kunnen oppikken. Een school als Montverde Academy, een soort Chelsea op steroids in de high school basketbal wereld, plukt spelers over de hele wereld weg. In paar jaar tijd hebben zij 4 spelers die top 3 draftpicks waren gehad waarvan 3 buitenlanders. Ben Simmons die in 2016 als 1e werd gepickt ging op zijn 16e naar Montverde vanuit Australie. Joel Embidd werd in 2014 als 3e gekozen. Kwam op zijn 16e vanuit Kameroen. RJ Barrett in 2019 als 3e gepickt ging op zijn 15e vanuit Canada naar Montverde.

16 december 2020 om 15:49

4ever4ajax, de normale (rookie) draft heeft veel meer nivellering tot gevolg dan de expansion draft. De beste rookies kunnen ontzettend veel invloed hebben, bv een Lebron James, Michael Jordan, Kevin Durrant, Vince Carter, Iverson, Duncon, Kidd en nog veel meer. Maar bij de expanson draft komen er 5 spelers die eigenlijk niet goed genoeg zijn bij de andere clubs bij jou. Deze spelers zijn al gewogen en te licht bevonden. Je ziet ook in de loop der jaren dat deze clubs/spelers een vrijwel marginale inbreng hebben. De aankopen van buitenaf zijn veel belangrijker. Echter zijn de 5 gekozen spelers wel spelers met de ervaring in de Mls, die ze kunnen meenemen naar hun nieuwe club. Dat is belangrijker voor de expansion draft.

16 december 2020 om 16:15

@formus, in de meeste gevallen wel ja. Lol de Golden State Warriors dit jaar zijn wel een voorbeeld dat het niet altijd werkt. Afgelopen seizoen slecht omdat hun topspelers Curry en Thompson geblesseerd waren. 2e pick dit jaar gekregen.

16 december 2020 om 21:33

In Europa zijn de verhoudingen volledig scheef en is alles gebaseerd op geografie en geld (dat ook weer voor een groot deel voortkomt uit geografische facetten). Clubs met het grootste achterland zijn vaak ook de succesvolle clubs, landen met een groot oppervlak hebben in bijna alle gevallen ook de rijke(re) competities enzovoort.

Het grote nadeel in Amerika echter is dat met hun opzet beleid er vaak één is van de korte termijn. Je kunt niet echt een duidelijk fundament neerzetten, omdat het fundament grotendeels word gebouwd door externe factoren (zoals de draft, salary cap enzovoort). Ik weet alleen niet of dat in de MLS vergelijkbaar is als bij de Nba.

Grappig systeem. Hebben de gekozen spelers hier iets over te zeggen?

16 december 2020 om 13:11

Ja dat vroeg ik me dus ook af. Het zou wat zijn als je lekker op je plek zit, ook al is het op plek 14 of 15 in de selectie... En dan word je bedankt en mag je verhuizen.

16 december 2020 om 13:44

Als het enigszins vergelijkbaar is met de NBA, heb je hier helemaal niks over te zeggen.

16 december 2020 om 13:56

Gewoon 100 miljoen aan salaris vragen. Dan mag je geruild worden tegen een andere speler volgens mij.

16 december 2020 om 14:55

Ik weet niet hoe het bij de MLS is, maar ik volg al een lange tijde de Nfl. En het grote verschil is volgens mij dat ze i.t.t. voetbal in Europa onder contract staan bij de bond (nfl dus). Dat zorgt er inderdaad voor dat ze hier niet veel over te zeggen hebben. Uiteraard kan je altijd weigeren, maar dan is het hoogstwaarschijnlijk ook contract ontbinding!

Het zegt natuurlijk genoeg voor Hoesen dat Austin hem als eerste draftte, zeker nadat hij een lastig seizoen heeft gedraaid in de Bay Area. Toch bijzonder om te zien dat Hoesen na zijn matige periode bij Groningen in de MLS toch zijn draai heeft weten te vinden.

Voor Hoessen even een verhuizing van bijna 3000 km.

Hij speelde toch in china??

16 december 2020 om 13:47

Denk dat je hem verwart met Tjaron Chery.

Ik vind voetbalcultuur eigenlijk net zo mooi als het voetbal op zich. En het leuke aan o.a. de eredivisie vind ik dat er allemaal clubs in zitten met een lange geschiedenis en een eigen karakter. Maar in de VS, wat is voetbal daar een nepbedoeling met zielloze clubs... Bijna alle clubs op het hoogste niveau zijn pas enkele jaren oud. Ze zijn opgericht door investeerders en mogen dan meteen betaald voetbal gaan spelen en vaak worden ze na een paar jaar weer opgeheven, of ze verhuizen even naar de andere kant van het land. En als je promoveert mag je dus als cadeautje vijf spelers van andere clubs uitkiezen...

16 december 2020 om 14:30

Ik vind het juist persoonlijk heel mooi hoe makkelijk je in de VS iets kunt opbouwen zonder al dat bureaucratisch gelul. Kijk maar nu naar de XFL of de Ufc. Dat zijn beiden competities die investeerders voor heel weinig geld hebben kunnen kopen/ oprichten, en die nu tot hele succesvolle ondernemingen zijn uitgegroeid (al is dat met de XFL wel even afwachten). De XFL trekt bijvoorbeeld kijkers aan die het helemaal zat zijn met al die overbetaalde NFL spelers die allemaal gaan knielen tijdens het Amerikaans volkslied. Dana White heeft de UFC zo succesvol weten te maken door in te spelen op het sentiment dat de boksers van nu alleen maar aan geld denken en zelfs niet eens serieus aan het vechten zijn. Mooi toch dat er meteen een alternatief kan ontstaan voor ontevreden liefhebbers. Probeer maar eens in Nederland een nieuwe club of competitie op te richten. Gegarandeerd dat je tegen allemaal restricties aanloopt. Je kunt het cultuur of traditie noemen, maar ik noem het gewoon een monopolisering. Waarom heeft de Knvb de zeggenschap over alles wat met Nederlands voetbal te maken heeft?

16 december 2020 om 15:52

Wat heb je tegen knielen tijdens het volkslied? Afro Amerikanen worden afgeslacht door de politie en men is daar in protest. Iets wat achter je telefoon in NL nooit gaat begrijpen.

16 december 2020 om 16:16

@champagnepapi Je bent gebrainwashed zie ik door de mainstream media. Afro-Amerikanen ‘slachten’ elkaar vooral af. Komt voor namelijk door die gangs. ‘Black Lives Matters’ de ironie. Dat ze dan eerst stoppen met elkaar te vermoorden.

16 december 2020 om 16:23

@champagnepapi, je hoeft mij niet aan te vallen he. Ik som gewoon enkele argumenten op waardoor een deel van de NFL kijkers begint af te haken. Hetzelfde gebeurt overigens bij de Nba. Dit heeft niks met mijn mening te maken, maar gewoon met pure statistiek. Een deel van de kijkers vinden dat die competities en de atleten veel te politiek zijn geworden. Daarnaast begrijp ik wel dat het mensen dwars zit dat atleten gaan knielen tijdens het Amerikaanse volkslied. Er zijn gewoon veel Amerikaanse soldaten omgekomen om de 'amerikaanse waarden' (interpreteer maar hoe jij het wilt) te beschermen. Ook de mening die de atleten zelf aangeven is mijn inziens ook redelijk. Ik zeg alleen maar dat het supporters gaat wegjagen als er teveel politieke statements worden gemaakt. Het is niet voor niks dat er vaak gezegd wordt dat sport en politiek van elkaar gescheiden moeten worden.

16 december 2020 om 16:55

En blanken maken elkaar nog meer dood dan de donkeren in Amerika. Maar ja, dat doet brainwashing met je

16 december 2020 om 17:31

Als het racisten wegjaagt teken ik daarvoor.

@Michthered Als iemand gebrainwashed is ben jij het. Waar haal jij nieuws vandaag FOX? Je vind zeker ook dat gefraudeerd is in de verkiezingen en dat Trump 5 termijnen moet krijgen.. Enge Type. Bah.

17 december 2020 om 00:43

"de XFL trekt bijvoorbeeld kijkers aan die het helemaal zat zijn met al die overbetaalde NFL spelers die allemaal gaan knielen tijdens het Amerikaans volkslied."

De Verendigde Staten zijn een ziekelijk nationalistisch land, waarin politieke statements maar al te vaak gepaard gaan met haat en geweld. Daarom is elke sporter die vredig geknield heeft tijdens het volkslied in mijn ogen een held.

Sympathieke speler, goede basistechniek. Ik denk iets te lief in de duels, en misschien wat te bescheiden persoonlijkheid. Hij kon bij vlagen echt wel wat. Kwam er helaas bij FC Groningen niet helemaal uit, maar hij was niet de enige spits die daar moeite heeft. Won wel de beker.

16 december 2020 om 15:38

En wat te denken van zijn doelpunt tegen Barca. Ik denk wel dat dat tot 1 van zijn hoogtepunten heeft geleid. Ook wel apart dat hij bij Ajax dan nog het meeste indruk heeft gemaakt, want daarna was het inderdaad op een lager niveau verre van indrukwekkend.

16 december 2020 om 16:25

Inderdaad, bij Ajax heeft hij het meeste indruk gemaakt. Vond hem altijd wel gewoon prima spelen in de minuten die hij kreeg bij Ajax, zowel in de Eredivisie als Europees verband.

En in Europees verband speelde Ajax toen in de CL eigenlijk altijd tegen de absolute wereldtop met o.a. Real Madrid (hadden o.a. Cristiano Ronaldo, Özil, di Maria, Benzema, Ramos, Xabi Alonso, etc.), FC Barcelona (o.a. Messi, David Villa, Xavi, Iniesta, Puyol, Dani Alves, Busquets, etc.), Borussia Dortmund (o.a. Lewandowski, Gundogan, Hummels, Götze, Reus, etc.), Paris Saint Germain (o.a. Zlatan, Cavani, Thiago Silva, Verratti, etc.) en tegen dat soort teams maakte Hoesen altijd gewoon een prima indruk.

Pikte altijd wel z'n goals mee in de minuten die hij kreeg en vond het zelfs jammer en enigszins onbegrijpelijk dat Ajax Hoesen in januari 2014 op huurbasis (en daarna definitief) liet gaan, want in die tijd had Ajax Kolbeinn Sigthórsson in de spits rondlopen en Siem de Jong kon er eventueel spelen, maar ik vond Hoesen in zijn gehele periode bij Ajax echt niet minder dan Sigthórsson en misschien zelfs beter en in het seizoen dat Hoesen bij Ajax vertrok had de Jong te maken met een klaplong waardoor hij een groot gedeelte dat seizoen geblesseerd was (die klaplong heeft impact gehad op de rest van zijn carrière) en daarom begreep ik niet waarom Ajax hem liet gaan.

Uiteindelijk heeft Hoesen het daarna niet echt meer laten zien en had ik hoge verwachtingen van hem bij FC Groningen, maar daar viel hij helaas erg tegen. Niet dat ik een absolute topspits in Hoesen zag, maar het had gewoon een prima spits kunnen zijn en ook voor Ajax in die periode.

Austin is een fantastische stad om te wonen. Succes Danny!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren