Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Dani de Wit bezorgt AZ vlak voor tijd eerste Eredivisie-zege sinds 9 december

Laatste update:

AZ heeft zaterdagavond eindelijk weer eens een overwinning geboekt in de Eredivisie. De Alkmaarders wonnen op bezoek bij Fortuna Sittard door een late goal met 1-2. Het was de eerste competitiezege sinds 9 december voor AZ, dat nu steviger op de vierde plek staat. Fortuna staat voorlopig dertiende.

Fortuna begon met drie andere spelers dan vorig weekend, toen er met 4-0 werd verloren van FC Utrecht. Dimitros Siovas was niet fit, en zat daarom niet bij de wedstrijdselectie. Alen Halilovic en Kristoffer Peterson begonnen op de bank. Daardoor was er wel een basisplek voor Mitchell Dijks, Alessio da Cruz en Iñigo Córdoba.

AZ, dat vorige week met 0-0 gelijkspeelde tegen Almere City FC, trad aan met één andere basisspeler: Dani de Wit mocht het vanaf de eerste minuut laten zien in plaats van Jayden Addai.

De bezoekers domineerden in de openingsfase. Zo schoot Vangelis Pavlidis – in buitenspelpositie – net voorlangs, en ging een kopbal van De Wit maar net naast. In de achttiende minuut was het aan de andere kant van het veld plots wél raak. Kristijan Belic verspeelde de bal, Córdoba snelde een aantal tegenstanders voorbij en verschalkte Mathew Ryan: 1-0.

Vlak voor rust leek AZ op gelijke hoogte te komen, toen Pavlidis hard raak schoot uit de draai. Zijn treffer werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

In de leuke tweede helft werd het alsnog 1-1. Een corner van AZ leek een prooi voor doelman Michael Verrips te zijn, maar hij liet de bal plotseling vallen. Pavlidis was er als de kippen bij om de gelijkmaker binnen te tikken.

Beide ploegen waren in de fase daarna dicht bij de voorsprong: aan beide kanten werd de lat geraakt. Uiteindelijk was het AZ dat er met de drie punten vandoor ging. Een verre inworp werd verlengd door Lequincio Zeefuik en belandde bij de vrijstaande De Wit: hij zette de 1-2 eindstand op het bord.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De eerste wedstrijd gewonnen, voor Martens en daar ben ik (ook voor hem) heel blij mee. Het voetbal vandaag was prima. Er was dreiging, er waren kansen er waren alleen te weinig doelpunten. Dan loop je weer tegen een ongelukkige/onnodige achterstand aan.

Dan blijft AZ goed voetballen en krijgen ze wat gelukkig de 1-1. Goed gewisseld (zeker achteraf). Nu de volgende week een kraker voor plek 4.

17 februari 2024 om 20:57

Toch bijzonder dat die vBrederode het nu dan wel weer heel goed doet. Moet ergens ook frustrerend voor Martens zijn dat de wissels op de flanken het steeds goed doen, maar de basisspelers niet, ondanks dat hij steeds roteert. Verder inderdaad blij met de overwinning, maar misschien nog wel blijer dat dat samen kan met goed veldspel. Bij vlagen echt goed gecombineerd, kan me de laatste keer dat ik dat bij AZ heb gezien niet herinneren.

Eindelijk weer een overwinning. Het voetballen gaat beter, de passie is er. Maar jongens wat gaat het moeilijk. Nog veel te slordig allemaal. Aparte keuze met mijnans aan die linkerkant. Haalt teveel tempo uit het spel, niet goed voor een vleugelspeler. Ook Belic en sugawara vandaag zwaar ondermaats. Maar goed, we blijven positief. Hopen dat dit het begin is van een nieuwe reeks. Ook mooi dat Martens durft te wisselen en te spelen met extra aanvallers. In ieder geval iets proberen te creëren.

17 februari 2024 om 20:59

Je ziet een beetje hetzelfde bij jullie gebeuren als je bij Ajax vaak ziet. Een ploeg waar het zelfvertrouwen zo broos is dat bij elke tegenslag de koppies gaan hangen en de ploeg het even helemaal kwijtraakt. Ook missen de spelers vaak net de vorm en het vertrouwen om de vele kansen raak te schieten. Wel goed karakter getoond in de tweede helft en het voetbal gaat met kleine stapjes vooruit.

Jammer voor mijn club dat Az op het laatst toch nog de overwinning pakt, maar was wel gewoon dik verdiend waren veel beter... Was overigens een leuke wedstrijd om te te kijken!

Toch wel belangrijke punten want volgende week Ajax

17 februari 2024 om 21:59

Ik geloof niet dat AZ Twente nog gaat bedreigen.

18 februari 2024 om 00:41

Ik geloofde ook niet dat Ajax AZ nog ging bedreigen. Of dat PSV zo ver voor zou staan op de rest. Al helemaal bij ploegen als Twente en AZ kan een vormdip het er allemaal heel snel anders uit laten zien.

Groot deel van de wedstrijd prima veldspel met een aantal goede kansen. Persoonlijke fout die zorgt voor een achterstand maar uiteindelijk valt het dubbeltje een keer goed mede dankzij een cadeautje van de keeper. Van Bommel begint weer een beetje terug te keren naar zijn goede vorm van de start van het seizoen en eindelijk weer eens Dantas die sterk inviel. Kijken of ze het nu wel vast weten te houden, volgende week in ieder geval een affiche dat moet zorgen voor de nodige gretigheid bij de ploeg.

En nodig ook deze overwinning.
Hopelijk een startsein voor een mooie ontknoping van de competitie, iig even wat positieve vibes richting volgende week.

Ik kreeg gewoon een pushmelding van NU-nl voor deze overwinning, zal morgen wel voorpagina nieuws zijn in Alkmaar en omstreken.

17 februari 2024 om 21:57

Logisch toch ook? Eindelijk weer een overwinning? 1e overwinning van Martens als hoofdtrainer en volgende week tegen Ajax met een voorsprong spelen. Genoeg redenen.

17 februari 2024 om 22:47

Kweenie, volgens mij is zo'n pushmelding voor buitengewone prestaties.
Wereldkampioen, records, of einduitslagen van topwedstrijden.

Maar hey! Ik ben blij voor je! 3punten tegen Fortuna!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren