Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Dan denk ik dat we het beste team hebben om kampioen te worden’

Laatste update:

PSV werd afgelopen seizoen overtuigend kampioen van Nederland en hoewel de Eindhovenaren het sinds afgelopen zomer moeten doen zonder de verkochte Memphis Depay en Georginio Wijnaldum, behoort de ploeg van trainer Phillip Cocu nog steeds tot de favorieten voor de landstitel.

/

In tegenstelling tot vorig seizoen laat PSV de laatste weken echter vaak onnodig punten liggen; zaterdag kwam Cocu’s elftal tijdens de Brabantse derby bij Willem II niet verder dan een 2-2 gelijkspel. Dat terwijl PSV in de Champions League heeft bewezen dat de kwaliteiten aanwezig zijn om tegenstanders als Manchester United en VfL Wolfsburg te verslaan.

“Dan hebben we alles voor elkaar over en is iedereen tot het bot gemotiveerd om een resultaat te halen”, vertelt topscorer en aanvoerder Luuk de Jong aan De Telegraaf. “Het is zo zonde dat we dat niet ook steeds laten zien in de competitie, want dan denk ik dat we het beste team hebben om kampioen te worden”, zegt de spits van de huidige nummer drie van de Eredivisie. Koploper Ajax heeft een voorsprong van vier punten op PSV, dat woensdag op bezoek gaat bij Man United.

Denk je dat PSV dit seizoen opnieuw kampioen van Nederland wordt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

“dan hebben we alles voor elkaar over en is iedereen tot het bot gemotiveerd om een resultaat te halen”

De Nederlandse mentaliteit in een notendop, alstublieft.

Dit is toch te gek voor woorden?

23 november 2015 om 10:45

Het is natuurlijk wel een beetje logisch en wellicht inherent aan sport Opladen voor een topwedstrijd is makkelijker dan voor een wedstrijd tegen een degradatie kandidaat. Zelfs Barca laat punten liggen dit jaar tegen kleinere ploegen maar veegt daarna wel Real van de mat. Of dit met de Nederlandse mentaliteit te maken heeft vind ik een beetje te ver gaan..

23 november 2015 om 12:51

Mentaliteit in topsport is ingewikkeld en ik vind het vrij normaal dat ploegen als willem ii een degelijk resultaat kunnen halen tegen de 'betere' ploegen in de eredivisie. Als je dit zo niet normaal vindt en bij elk gelijkspel gaat zitten zeiken dan geef je elke voetballer die niet bij een topclub zit te weinig lof. Je plaatst bepaalde spelers op een voetstuk en je kan alleen maar teleurgesteld worden. Bovendien laat je ontzettend veel factoren (zoals onder andere mentaliteit van spelers; thuispubliek; effect van een scheidsrechter en andere invloeden van buiten het veld op een wedstrijd) totaal buiten beschouwing bij het analyseren van het spel. Kijk is iets verder dan alleen het resultaat wanneer je gaat oordelen over kwaliteit of mentaliteit.

Van het analyseren van commentaar van spelers en coaches wordt niemand veel wijzer ben ik bang.

23 november 2015 om 09:37

Jouw reactie slaat echt nergens op. De vergelijking met cambuur is ook totaal niet relevant.

Ik zou eerder de volgende vergelijking aanhalen: Als een talent een periode minder speelt, dan is het in 1x geen talent meer?

PSV speelt dit jaar iets minder in dit soort wedstrijden en laat daardoor de kwaliteit van "voor elkaar tot het bot gaan in elke wedstrijd" niet zien. Vorig jaar hebben ze echter wél laten zien over deze kwaliteit te beschikken. Daardoor krijgt de "wat als" wel wat realistische vormen vindt je niet?

Wat jij eigenlijk zegt is dat als een ploeg een mindere dag/periode hebben ze gelijk niet meer het beste team zijn voor de titel? Dus Real Madrid (PSV) is nu ook niet meer het beste team (smaken verschillen) om kampioen te worden? Misschien krijgt Barcalona (Ajax) later in het seizoen nog wel een veel grote slechte periode en dan had RM (PSV) dus idd het beste team kunnen we achteraf concluderen, want tja Barcalona (Ajax) had niet de kwaliteit om die grotere slechte periode te voorkomen.

Om je cambuur vergelijking aan te halen. Die hebben nog nooit alles gewonnen, dus de "wat als" is daar totaal niet realistisch.

Ik zit me af te vragen waar dat probleem nu in zit. Die spelers gaan echt niet het veld op met dat doen we wel eventjes, ook al lijkt dat zo. En specifiek een speler aanwijzen die dat veroorzaakt kan ik ook niet. Zou me niks verbazen als PSV wel gewoon wint of gelijk speelt bij united.

narshing Maher Schaars en Bruma mogen wat mij betreft vervangen worden volgend jaar.

De titel van dit stukje is precies hetgeen wat er bij Psv, en bij veel oranje spelers trouwens ook, mis is. Denken dat je de beste bent en dat je wel kampioen zult worden. "joh we staan 0-1 voor tegen een ploeg die moeilijk scoort de buit is binnen" Dat dachten veel PSV-ers zaterdag. Jammer dat we nu in een fase zitten waarin we een gebrek aan vertrouwen hebben anders hadden we hier gewoon 3 punten gepakt. in de 2de helft heeft Streppel ze het gevoel gegeven dat er wat te halen viel en zijn ze dat ook gaan geloven. Dan moet je natuurlijk een beetje mazzel hebben, dat de arbitrage bijvoorbeeld oplet, maar je had zomaar je 2de winst partij kunnen halen. Punt koesteren en vertrouwen uit halen, in de 2de helft heb je het gewoon erg goed gegaan en hoop dat we dit nu eens een paar wedstrijden lang kunnen laten zien. Beetje bij beetje komen we er weer bovenop.

Een mentaliteits probleem en een kwaliteits probleem achterin. Beide dienen opgelost te worden anders wordt PSV geen kampioen.

Hoe jij dit neerzet doe je alsof mentaliteit iets heel erg vasts is. Ik denk dat onder de juiste begeleiding deze jonge jongens toch nog mentaal sterker kunnen worden. Het zal misschien te laat komen om dit jaar kampioen te worden, maar kampioen worden is zeker nog mogelijk.

Ik denk dat dit ook deels met trainer te maken heeft. Ik vind Cocu prima maar hij lijkt me niet de sterkste in discipline, en zo'n trainer heeft PSV nu misschien wel nodig. Hoe boos je Foppe zag na AZ-H'veen over een gebrek aan winnaarsmentaliteit en weten wat het is om topsporter te zijn

23 november 2015 om 09:19

Dit is @ricking08. Mobiel gaat dat niet altijd optimaal.

psv wordt kampioen ik weet het zeker ze hebben de beste ploeg van nederland ze moeten alleen niet te makkelijk denken dan kunnen ze kampioen worden

Volgens mij gaat het niet om een motivatieprobleem maar om een gebrek aan creativiteit.

PSV doet het uitstekend in topwedstrijden waar het tegen tegenstanders speelt die het spel willen maken. PSV heeft dan uitstekend reactievoetbal (je doet de ploeg tekort door over een counterploeg te spreken).

Spelen ze tegen een mindere tegenstander die PSV het spel laat maken en veel spelers achter de bal houdt dan heeft PSV het lastig.

Alle ballen op de jong levert vaak een doelpunt op maar is redelijk eenvoudig te verdedigen. PSV heeft veel harde werkers maar mist de creativiteit om een verdedigende ploeg stuk te spelen.

23 november 2015 om 15:22

Wat een onzin.
Ze hebben Ajax en Feyenoord allebei weggespeeld en hebben in beide wedstrijd het spel gemaakt.
Als je een beetje opgelet hebt dan had je kunnen zien dat Willem 2 ook het spel wilde maken en dat ze helemaal niet achterover gingen leunen. Dat argument gaat dus niet op.
Jij doet eigenlijk hetzelfde als wat bevooroordeelde kranten doen namelijk vooroordelen levend houden.

Het enige wat PSV verkeerd doet is makkelijk doelpunten weggeven in fases van de wedstrijd. Dat heeft met organisatie te maken.

24 november 2015 om 14:34

Zucht, als je begint met wat een onzin en er dan met foute voorbeelden komt.
Feyenoord wegspelen? Dan heb je wel een hele gekleurde bril opgehad
Ajax? PSV was beter. Waarmee? met de persoonlijke duels en de omschakeling daarna.
Bewijst eerder mijn gelijk. Ajax speelde thuis en probeerde het spel te maken, PSV was fel en beter in de persoonlijke duels en schakelde heel snel.

En ik baseer mijn mening op wat ik zie.

26 november 2015 om 14:52

Wat ben jij toch ongelooflijk bevooroordeeld. PSv was veel sterker dan Feyenoord thuis en veel sterker dan Ajax in de Arena.
PSV had veel meer balbezit en domineerde het middenveld. Dat zijn feiten.
Jij blijft hangen in de oude vooroordelen. De enige die gescoord heeft in de omschakeling in die wedstrijd was Younes bij Ajax.
Hoe kan je nou achterover leunen als je meer balbezit hebt. Heel erg vreemd.
Ajax heeft in de arena alleen maar achter de bal aangehold omdat ze organisatorisch zo zwak speelden met twee spitsen die druk probeerden te zetten het eerste half uur en de rest bleef hangen waardoor PSV het hele middenveld domineerde. De tweede helft durfde Ajax geen druk meer te zetten en tikte PSV Ajax weg.
Je hebt geen verstand.

Tja, op papier hebben ze denk ik wel de beste selectie.
Heb alleen het idee dat er na het afgelopen kampioenschap arrogantie en onderschatting in de ploeg geslopen is. Ze hebben het al meerdere keren laten afweten. Goede eerste helft en dan een belabberde tweede helft. Ze hebben inderdaad goede papieren om kampioen te worden, maar als je met zo'n instelling blijft spelen ga je het niet redden.

Gok dat ze er nog wel bovenop gaan komen.

Volgens mij zit het probleem hem vooral op het middenveld. Vorig seizoen beschikte PSV met Wijnaldum over een speler die er al stond, dit seizoen hebben ze met Pröpper een jongen die nog moet groeien. Nu zijn ze teveel afhankelijk van het scorend vermogen in de voorste linie en hebben ze de enorme pech dat Willems en Lestienne ontbreken. Dat scheelt een slok op een borrel. De aanvallende kwaliteiten van het PSV van vorig seizoen camoufleerden dan ook hun mindere verdedigende kwaliteiten.

Deze mentaliteit vind je altijd in (top)sport. Het feit dat PSV punten pakt tegen Manchester United en Wolfsburg heeft dezelfde reden als wanneer Willem II punten pakt tegen Psv. Tegen betere tegenstanders speel je gewoon ook beter.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren