Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risicos van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.
 

Daishawn Redan krijgt concurrentie van recordaankoop bij Hertha BSC

Laatste update:

Dodi Lukebakio heeft zich aan Hertha BSC verbonden, zo meldt de Duitse club donderdag via de officiële kanalen. De 21-jarige aanvaller is afkomstig van Watford, dat naar verluidt circa twintig miljoen euro overhoudt aan de transfer. Lukebakio, vorig seizoen uitgeleend aan Fortuna Düsseldorf, tekent in Berlijn een contract met de duur van vijf seizoenen en is in een klap de duurste aankoop in de clubgeschiedenis van Hertha.

“Lukebakio is een dynamische speler die niet alleen doelpunten maakt, maar tevens oog heeft voor zijn ploeggenoten. Hij heeft zich vorig seizoen bewezen in de Bundesliga en zijn dan ook blij dat Dodi voor Hertha heeft gekozen. We zijn ervan overtuigd dat hij zich hier nog verder kan ontwikkelen”, aldus Hertha-directeur Michael Preetz in een reactie op de clubsite.

“Hertha is een grote club in Duitsland en ze hebben er alles aan gedaan om mij hierheen te halen. Daardoor was de keuze voor mij snel gemaakt”, reageert Lukebakio op zijn overgang. “Ik wil mijzelf hier bewijzen en bovenal veel doelpunten maken.” Lukebakio kwam afgelopen seizoen tot tien doelpunten namens Fortuna, met onder meer een hattrick tegen Bayern München.

De komst van Lukebakio is wellicht slecht nieuws voor Daishawn Redan, die onlangs de overstap maakte van Chelsea naar Hertha en nu hevige concurrentie ondervindt voor de spitspositie. Het is overigens niet de verwachting dat Redan gelijk als volwaardig speler van de A-selectie wordt gezien. Bij Hertha staan ook Karim Rekik en Javairô Dilrosun onder contract.

Een goede aanwinst voor Hertha BSC?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Zo, ik wist niet dat Hertha zo vermogend was! Hebben ze een financiële injectie gekregen waar ik niks van afweet?

1 augustus 2019 om 16:20

Sorry hoor maar ik vind het wel vreemd dat je doet alsof hertha maar een super smalle budget hebben want niet omdat aston villa over de 100M uitgeeft betekent niet dat hertha geen 20M kan uitgeven. Hertha is gewoon gegroeit naar een vaste middenmotor in duitsland dus is het niet gek in deze markt dat ze even 20M uitgeven aan een rotatiespeler van watford.

1 augustus 2019 om 16:43

Haha, wat een reactie, topper. 20m is zelfs in deze markt voor een middenmotor veel geld vind ik ja. Sorry hoor!

1 augustus 2019 om 16:22

Investeerder gekregen dacht ik. Die gaan de aansluiting met de subtop proberen te vinden. Met Redan, Lukabakio, Kalou, Ibisivic, Selke, Dilosorun heeft Hertha in ieder geval een sterke aanval. Middenveld is ook sterk bezet met Lowen, Grujic, Meier, Duda en Darida. Achterin nog een opvolger voor Lazaro zal perfect zijn. Plattenhardt, Rekik, Boyata, Stark en Jarstein maken de defensie dan compleet.

1 augustus 2019 om 16:41

Zou mooi zijn als ze daadwerkelijk aansluiting kunnen vinden en misschien wel meer. Vind/vond het toch altijd bijzonder dat Berlijn eigenlijk geen topclub heeft, in tegenstelling tot natuurlijk Parijs, London, Madrid, etc.

Ze hebben momenteel in elk geval een mooi team staan inderdaad.

1 augustus 2019 om 16:23

Dit is een van de slapende reuzen van Europa (net als PSG voorheen). Zo'n grote stad als Berlijn genereert altijd wel grote sponsoren of investeerders.

1 augustus 2019 om 16:42

Klopt, onlangs heeft een rijke Duitser een groot belang genomen in Hertha met de belofte meer dan 200 miljoen euro te investeren.

1 augustus 2019 om 17:00

Daarnaast hebben ze Lazaro voor meer dan 20 miljoen aan Inter verkocht, dus dan zijn er financieel wel wat meer mogelijkheden.

Tot zover ik weet spelen ze met 1 spits en lukebakio is een spits maar hem kan je ook op de vleugels zetten om kansen vanaf de flank te kunnen te creëren. Uiteindelijk zal de strijd worden, wordt redan of selke de nummer 1 spits en dat kan je op 1 manier afdwingen door te scoren en zo vaak mogelijk. Maar misschien zit ik fout en gaan ze lukebakio in de spits zetten en gaan ze beide banken.

Lukebakio is van nature gewoon een winger. Hij heeft tot dit punt in zijn carriére nog geen half seizoen in de spits gespeeld. Overigens is Redan nog altijd slechts 18 jaar, dus hij heeft alle tijd nog.

1 augustus 2019 om 18:21

Precies. En met Redan en een blessuregevoelige Selke alleen ga je het ook niet een heel seizoen redden. Ibisevic loopt ook al met een rollator

Volgens mij schatten ze Redan daar alsnog hoger in en is dat veel meer een centrumspits. Ik vind Lukebakio een prima vleugelspitsje, maar die moet nog zoveel gaan bijleren. Tactisch geen al te sterke speler, verdedigd slecht mee en een gebrek aan concentratie.

1 augustus 2019 om 17:14

Sorry maar je vindt Redan die alleen ervaring heeft bij de jeugd beter en hoger dan dat 'vleugelspitsje' dat bij zijn eerste bundesliga seizoen bij een laagvlieger als Düsseldorf gewoon 14 goals en 5 assisten heeft in 34 wedstrijden? Waaronder dan nog die hattrick tegen Bayern. Lijkt me nogal logisch dat Lukebakio veel verder staat.

1 augustus 2019 om 17:36

@theworld:

"laagvlieger" Fortuna is (als promovendus) als 10de geeindigd (en Hertha 11de) in de Bundesliga, terwijl bij aanvang van het seizoen Fortuna als nr 1 degradatiekandidaat gezien werd.

Ik heb vorig seizoen alle wedstrijden van Fortuna gezien, de thuiswedstrijden in het stadion, en kan je melden dat Lukebakio bij een (sub)topclub zonder problemen mee kan. Ik had hem persoonlijk zelfs graag bij Ajax gezien, maar dan niet voor deze prijs.

Reden voor Lukebakio's positieve ontwikkeling bij Fortuna is vooral te danken aan de trainersstaf, en met name Friedhelm Funkel, die deze jongen vooral op het vlak van mentaliteit en teamplay beter gemaakt hebben.

Lukebakio is een goede linker vleugelaanvaller, die ook in een 2-spitsen systeem goed kan renderen. Is snel, technisch, behendig en heeft een goed schot...

Hertha, wat een mooi team om te volgen dit seizoen.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren