Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cruijff: ‘Het wordt voor WK nog puzzelen om beste elf bij elkaar te zoeken’

Laatste update:

Louis van Gaal zal in de komende maanden moeten gaan bepalen hoe zijn ideale Nederlands elftal eruit komt te zien. Nu AS Roma-middenvelder Kevin Strootman geblesseerd is geraakt, zijn voorlopig alleen de aanvallers Robin van Persie en Arjen Robben zeker van hun plaats. Johan Cruijff denkt dat de bondscoach nog heel wat denkwerk zal moeten verrichten in de aanloop naar het WK.

/

Aan de 2-0 nederlaag die Oranje woensdag in en tegen Frankrijk leed hecht de oud-international overigens niet al te veel waarde. “We moeten niet vergeten dat dit soort interlands gepland wordt in een fase waarin veel spelers andere zaken aan hun hoofd hebben”, schrijft Cruijff in zijn column in De Telegraaf. “Ik trek dus nog niet te veel conclusies uit zo’n wedstrijd.”

Dat neemt niet weg dat de voormalig topvoetballer liever had gezien dat Oranje gedurfder had gespeeld, zeker toen er een 2-0 achterstand op het scorebord stond. “Er werd tijdens de opbouw niet geprobeerd om de Fransen bij balverlies onder druk te zetten. Zeker met al die nieuwe spelers erbij had je dan toch iets wijzer kunnen worden. Het wordt voor het WK nog puzzelen om de elf beste spelers bij elkaar te zoeken die uiteindelijk het beste team vormen.”

Denk je dat Louis van Gaal zijn ideale elftal al in zijn hoofd heeft?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik zou denk met dit materiaal, zo spelen! Mits Strootman fit is! En dan met van Persie iets achter Huntelaar.

Vorm/Krul
vd Wiel
Vlaar
Rekik
Blind
nigel de jon
Robben
Strootman
Depay
v Persie
Huntelaar
10 maart 2014 om 10:49

Lijkt me een betere optie, met spelers van de eredivsie ga je het gewoon niet redden, alleen als kongolo zijn spel weet vast te houden zou ik hem gewoon erin zetten voor van dijk, ik ben echt onder de indruk van kongolo meer dan dat ik onder indruk was van veltman/bmi in het begin maarja effe kijken of hij het weet vast te houden tot einde van het seizoen, Kongolo heeft gewoon echt alles, hij is supersnel, kopsterk en kan ook het spel maken (werd vroeger gebruikt als Cvm) ik weet dat hij elke week tegen zwakke spelers speelt in de Eredivisie maar ik ben echt onder de indruk vraag me gewoon aff of ronaldo instaat is om deze kongolo te versnellen want die kongolo is echt ongelofelijk snel.

Krul
VD Wiel
Vlaar
Kongolo/V.di
Emanuelson
Strootman
N. dejong
Robben
Sneijder
Lens
Van Persie
10 maart 2014 om 10:54

haha.. wat een slechte opstelling van Quickboyz. Daarmee wordt je bij balbezit van de tegenstander compleet overlopen.

10 maart 2014 om 11:21

Dan begrijp jij er denk ik helemaal niets van.. Het gaat erom hoe de uitvoering is.. Het is belangrijk dat de buitenspelers mee zullen verdedigen. Verder heeft v Persie de ruimte om de hoeken in te duiken en op die manier gaten te trekken binnendoor voor bijvoorbeeld robben en Depay. Zo kun je wel 100 voorbeelden geven maar het gaat allemaal om de uitvoering.

In ieder geval moet er technisch goed voetbal zijn met veel lopende spelers en er moeten natuurlijk doelpunten gemaakt worden. Ook verdedigend heb je dan met strootman en de Jong twee mannen die hun mannetje uit kunnen schakelen.

Dus zelfs vanuit de counter (als lijkt dat de tegenstander sterker is) heb je hiermee een gevaarlijk elftal.. Blijft wel dat het allemaal natuurlijk draait om de uitvoering..

Met een zeer verdedigend elftal gaat Nederland helemaal geen potten breken. Ze hebben nu al moeite om kansen te creëren tegen tegenstanders van naam.

Het word inderdaad puzzelen. Het grootste zorgenkindje is wederom de achterhoede en daarom zou ik met een sterk verdedigend blok spelen ( in ieder geval tegen Chili en Spanje ) Als ik bondscoach was zou ik zo gaan spelen.

Mathijsen zat ik over te dubben, maar met zijn ervaring kan hij toch wel heel belangrijk zijn denk ik. Vorige WK was er veel twjifel over Gio en iedereen weet hoe dat uitgepakt is, erg goed!

Krul
vd Wiel
van Dijk
Matthijsen
Indi
De Jong
Strootman
Robben
Sneijder
Lens/Depay
van Persie
10 maart 2014 om 14:38

Blind verdedigende middenvelder.
Emanuelson of van Aanholt LB.

Dit zou mijn opstelling zijn. De verdediging is het zorgenkindje, dan maar Nigel in het centrum. Nigel heeft daar vroeger bij Ajax ook wel is gestaan en is fel in de duels en staat ook voetballend zijn mannetje. Linksback gewoon Emanuelson nu die alles in de basis staat (en niet onverdienstelijk) bij AC. Middenveld was nog een twijfel tussen Vaart en Sneijder. Beide uit vorm maar ik vind dan VD Vaart meer een teamspeler en daarom kies ik voor hem. 2 ronde is dit WK helaas het hoogst haalbare. Over 4 jaar staan we er weer beter op. Elk land heeft te maken met goede en mindere lichtingen, wij zitten nu in een mindere periode.

Cillessen
Vd Wiel
Vlaar
N. de Jong
Emanuelson
Vd Vaart
Blind
Strootman
Robben
V Persie
Lens
10 maart 2014 om 09:57

Volgens mij ben jij een beetje pro Ajax al is dat niet erg hoor, maar niet echt realistisch als je het mij vraagt. Emanuelson is al heel lang niet opgeroepen dus die zal Louis waarschijnlijk niet meenemen, laat staan in de basis zetten. Nigel in het hart van de verdediging? Daar is hij veel te klein voor man! BIj elke hoekschop of vrije trap hou ik mijn hart vast. Doe dan maar van Dijk, die heeft tenminste lengte en duelkracht! En Blind is in de eredivisie goed, maar valt op een hoger niveau door de mand, dat zagen we tegen Rsb. Is gewoon niet goed genoeg voor dat niveau!

10 maart 2014 om 10:09

Mja, gewoon niet doen. de jong is een beuker op het middenveld, geen centrum verdediger. Ik zou voor Mathijssen en Vlaar gaan. Ervaring toch echt boven alles met deze matige selectie.

10 maart 2014 om 10:28

Ritchie99. Waarom pro ajax? Ik zet toch geen Veltman en Klaassen er in of wel? Of alleen omdat ik Blind op het middenveld heb? Dat argument van Redbull kennen we nou wel, dan kan ik ook zeggen dat Blind het juist wel heeft laten zien in de wedstrijden in de CL (ook vorig seizoen al erg sterk gespeeld). En dan hype van Dijk. Denk je niet dat Van Gaal alle wedstrijden van hem bekijkt in tegenstelling tot 99% van alle leden die hem hier opperen? Als die echt zo goed was had die er al lang bij gezeten, bij groningen was het ook echt geen niveau nederlands elftal.

10 maart 2014 om 10:08

Ja hier zit wel wat in. Ik zou wel een paar kleine wijzigingen doorvoeren. Ik denk dat we hiermee hoge ogen gaan gooien. Laat het WK maar komen!

Mulder
Janmaat
de Vrij
BMI
Kongolo
de Jong
Sneijder
Strootman
Robben
van Persie
Boëtius
10 maart 2014 om 10:35

Dan nog eerder dit Kiprich.

Vermeer
V Rhijn
Veltman
Denswil
Dijks
Klaassen
Blind
Duarte
De Sa
Zivkovic
Kishna
10 maart 2014 om 10:57

Numero9. Kijk dat lijkt er meer op. Verstandige opstelling. Praat eens met Louis!!

3 opstellingen, 3 x verschillende verdedigers, 3 verschillende keepers. Het helle oranje is een zorgen kindje.
We laten ons maar verrassen door v Gaal. Incl Cruyff.

De beste 11 van Nederland in een ideaal team zou nog iets van het WK kunnen maken... Al vrees ik ervoor! Mijn ideale 11:

Cillesen
vd Wiel
Veltman
van Dijk
van Aanholt
Strootman
Klaassen
Blind
Robben
Sneijder
van Persie
10 maart 2014 om 10:12

Komop man, ik ben ook ajacied maar dit kan je niet menen. De beste 11 moeten sowieos spelen, maar ik vind Veltman niet tot dat rijtje behoren. Blind idem dito.

10 maart 2014 om 14:15

Wie dan? Blind moet sowieso in het midden spelen, zeker nu Strootman is afgehaakt... BMI zou je nog naast van Dijk kunnen zetten, eventueel Vlaar... Maar er zijn simpelweg geen betere verdedigers... NL wordt 3e of zelfs 4e in de poule...

10 maart 2014 om 15:54

Ik vind Blind het ook steeds beter doen bij Ajax, maar ik denk echt dat hij te kort komt voor het NL elftal. Hij is niet snel genoeg zonder de bal.
Persoonlijk zou ik een centrum met Vlaar en Mathijsen opstellen denk ik. Vlaar omdat die het goed doet en Mathijsen omdat hij de ervaring heeft en weet wat er nodig is. Buiten dat die niet perfect is, is hij niet echt door de ondergrens gezakt vind ik. Ik denk dat een Van Dijk/douglas/veltman etc echt veel te licht zijn hiervoor.
En nu Strootman (jezus wat kut) ook weg is zou ik De Guzman erbij halen of Fer.

Krul
v/d Wiel
Vlaar
Mathijsen
Emanuelson
De Guzman
De jong
Sneijder
Robben
van Persie
Depay / Lens

Hoe meer je erover nadenkt, hoe meer het een zooitje lijkt te worden he. Stuk minder getalenteerde spelers en ook gewoon amper ingespeeld op mekaar. Dit WK gaat voor Nederland echt een doorselecteer evenement worden in de hoop dat er over twee jaar wat jongens wat door zijn gegroeid vrees ik.
En zelfs met dat in gedachte vind ik toch dat je altijd de beste gasten moet laten spelen. Een spelsysteem is leuk, maar dat slijt je er simpelweg niet meer in zonder automatismen met drie maanden te gaan.

Krul
v/d Wiel
Vlaar
Mathijsen
Emanuelson
Strootman
Sneijder
N. de Jong
Robben
Depay
Van Persie

Gewoon sterke Vlaar en ervaren/opbouwende Heitinga als centrale verdedigers. Van Dijk op bank. Dan heb je aardige verdediging. Verder De Jong, Persie, Robben en Sneijder basis. Dan komt het wel goed hoor. Een oefenpotje is heel wat anders dan serieuze WK, met maand voorbereiding vooraf.

Wij hebben best aardige spelers maar wij hebben nu net een trainer die ik niet meer serieus neem met zijn selectie beleid waar is Nigel de Jong en Urby Emanualson die gewoon iedere week links back speelt bij AC Milan jammer dat we met zo'n trainer naar het WK moeten , en waarom niet een keer v Dijk oproepen bij oranje daarom neem ik deze man niet meer serieus zal blij zijn als het WK voorbij is en er een andere trainer staat .

Hoe komen sommige mensen steeds op Heitinga uit ?
Vorige ek met afstand de slechtste verdediger bij Nederland en dit seizoen heeft hij niet eens een basisplek bij zijn club.
Blijf het raar vinden.

Alleen heb ik dan weer zoiets van, als we gaan dan willen we toch zeker ook wel winnen. Met die instelling moeten we gaan en geen enkele andere. Wanneer het dan eerder misgaat dan is dat jammer, maar er moet wel een intentie zijn vind ik dan. En die intentie is er niet als je een veredeld eredivisie-elftal neerzet. Op een wereldkampioenschap horen spelers thuis van absolutie topklasse of die dat in ieder geval bewezen hebben in zich te hebben.

Daarom qua keeper. Cillissen is geen verkeerde keeper, alleen wanneer je naar het voorgaande seizoen van vorm, krul en nog daarvoor stekelenburg kijkt, hebben deze wereldreddingen verricht waarbij het niet bleef bij een enkele. Mijn persoonlijke favoriet is Stekelenburg, omdat ik niet denk dat hij het verleerd is, alleen denk ik dat hij door verkeerde keuzes niet in de flow is gebleven die hij eerst doormaakte. Wat dat betreft is Krul ook niet mijn favoriete keeper, maar wel degene die vorig jaar het meeste indruk op mij heeft gemaakt en voor mij de voorkeur geniet.

Over van der Wiel kan ik kort zijn. Ervaring in de verdediging is gewoon nodig. Speelt champions league, is al een keer meegeweest. Kan zijn dat die een mindere wedstrijd heeft, maar over het algemeen gewoon degelijk, zowel verdedigend als aanvallend.

Qua centrale verdedigers. Rekik is misschien jong, maar ik denk dat hij in potentie de cv van oranje is. Misschien bij Psv meegegaan in het dipje, alleen denk ik dat die de laatste wedstrijden nog flink wat punten gaan pakken. Tankt hieruit zelfvertrouwen en gaat vol goede moed naar het WK heen. Omdat hij nog jong is, moet er dus een ervaren cv naast naar mijn mening. Eentje die zich wederom bewezen heeft. Voor mij is dat dus Douglas. Was bij Twente toch een robuuste kracht in de verdediging. Niet altijd even netjes, maar wel met een winnaarsmentaliteit. En dat hebben we nodig. Onpasseerbaarheid moeten ze uitstralen. Nu weet ik dat Douglas waarschijnlijk niet meer opgeroepen wordt en dat vind ik jammer. Dit had eigenlijk gewoon meteen gebeurd moeten zijn. Waar andere landen er ook gebruik van maken, doen wij dat niet. Waarom weet ik niet, maar hij kan uitkomen voor het Nederlands elftal. Oproepen dus. Dan nog Pieters op de backpositie. Geen idee waarom. Ik kon me zo een, twee, drie niet bedenken wie ik er anders zou willen zien. Hij weet zich daar wel te redden denk ik. Dan hoeven we er ook niemand voor om te bouwen naar linksback.

Het middenveld. Tja, toch ook erg bepalend voor de wedstrijden lijkt me. Je komt tegen de beste middenvelders van de wereld te staan. Daar red je het niet met spelers die het niet eens kunnen bewijzen in de eredivisie. Gewoon de gevestigde namen kiezen dus. De Jong, spreekt voor zich. Speelt op hoog niveau en weet wat er verwacht wordt. Strootman heeft dit jaar bewezen over een niveau te beschikken dat goed genoeg is om met de top mee te doen. Dan die laatste plaats. Sneijder zou het zo maar kunnen gaan doen, weet hij zich voor de laatste keer op te kunnen laden voor het WK. En daar zit denk ik ook een groot punt bij dit elftal. Is de wil om te winnen groot genoeg om dat ook daadwerkelijk te doen. Natuurlijk gaat het om het plezier. Maar tijdens die 90 minuten plezier moet er strijd getoond worden. Dan maar met de tong onder de voetbalschoenen. Wanneer dit middenveld op het veld staat moeten ze op dat moment, in al die wedstrijden van 90 minuten laten zien wat ze waard zijn. En dan weet ik zeker dat ze door het vertrouwen wat ze daardoor kweken alleen maar beter worden. En Sneijder die kan dat. Dat heeft die bewezen en dat gaat ie weer doen. Zo wordt Sneijder. Aan de bak en knallen deze zomer.

Goals. Goals hebben we nodig op dat WK. We moeten die punten pakken. Minimaal 1 goal verschil, maar het zou handig zijn als we spelers meenemen die weten hoe ze dat netje moeten vinden. Ik zeg Robben, die op elk mogelijk niveau heeft laten zien van onschatbare waarde te zijn. Robben, blijf heel dit WK en maak die goals. Van Persie misschien keer op keer mislukt op eindtoernooien, maar hij weet hoe hij moet scoren. Zet hem eens met de toppers op het veld. Niet met alle debutanten en andere spelers die niet weten hoe ze Van Persie moeten bedienen. Even communiceren hoe hij de balletjes graag wil hebben en voila, die Van Persie die schiet ons wel verder. Omdat Van Persie onverwoestbare uithalen moet produceren wordt hij ook moe. Hij wisselt daarom met Huntelaar. Af en toe, omdat die ook wel heeft bewezen een neusje voor de goal te hebben. Maar iedereen heeft ook nog de juiste voorzetten nodig van de zijkant. En omdat Robben al een plek heeft bemachtigd, maar er ook een andere kant op het veld beschikbaar is, zal zich bij dit selecte groepje ook Affelay zich melden. Kort dag, ik weet niet eens of hij het haalt. Er werd al gezegd van niet. Als het te krap aan wordt, is het niet de bedoeling dat hij er zal moeten staan. Toch denk ik , mits hij wel fit is, dat hij misschien wel de verrassing kan worden van deze zomer. Iemand die zo lang geblesseerd is geweest, die zich zo graag wil bewijzen tegenover alles en iedereen, zijn club, de fans, die gaat ervoor.

Winnaars willen we en winnaars zullen er staan. Geen net-nietjes, ervaren krachten zullen er staan, die voor elkaar gaan strijden totdat ze geen stap meer kunnen verzetten. Die van het veld af moeten worden gesleurd door van Gaal hemzelf en dan nog smeken of ze nog even langer door mogen. Zulke spelers willen we hebben. We gaan naar Wereldkampioenschap en we gaan die beker halen die we vier jaar geleden vergeten zijn!

Krul
v.d. Wiel
Douglas
Rekik
Pieters
Strootman
de Jong
Sneijder
Robben
van Persie
Affelay

Het lijkt me duidelijk dat NL niet de spelers heeft om ver te komen op dit WK. Het zou me niets verbazen als ze met 3 punten na de 1e ronde uitgeschakeld zijn. Ik hoop dat ik het mis heb, maar Chile en zeker Spanje lijken mij gewoon sterker op dit moment.

Bijgaande opstelling zou ik proberen.van Persie vanaf links zwervend in een vrije rol.... en dan een opkomende back als Emanuelson.

Voor de bank zou ik de volgende generatie meenemen met het oog op het EK over twee jaar. Dus Kongolo, Clasie, Boetius, Rekik, Bruma Klaassen, Depay, Veltman, Promes met wat zekerheden erbij zoals Janmaat, Bmi, Blind, Fer enzovoort.

Stekelenburg
VD Wiel
Van Dijk
Vlaar
Emanuelson
De Jong
Strootman
Robben
Sneijder
Van Persie
Huntelaar
10 maart 2014 om 11:37

Sneijder rechtsbuiten?
Huntelaar linksbuiten?
Robben linkshalf?

...

juist..

10 maart 2014 om 12:10

Sorry, had 4-2-3-1 staan, maar dat werd niet geheel goed opgepakt. Zal het veranderen met excuses
En dat lukt niet
Sneijder op 10 Huntelaar in de spits en Robben Rechtsbuiten

zie deze opstelling, en laat de backs zich dan vooral met verdedigen bezig houden. alvoren als een kip zonder kop naar voren te rennen.

Iemand enig idee hoe je de opstelling kan plaatsen.?

M. Vorm
vd Wiel
Heitinga
Vlaar
v. Aanholt
de Jong
K.Strootman
A. Robben
W. Sneijder
v. Persie
Huntelaar

Vorm
Vd wiel - Vlaar - Van Dijk - Van Aanholt
De Jong - Blind
Lens - Sneijder - Robben
Van Persie

Bank: Janmaat, Indi, De vrij/ douglas, Pieters, Clasie, Narsingh, Depay, Vd Vaart, Huntelaar, dost, Krul, Cillessen.

Mocht strootman er wel bij zijn, wat ik mag hopen dan verdwijnt blind naar de bank
Dat zou mijn opstelling zijn, want ik zie het niet gebeuren dat huntelaar in se apits komt te staan en RvP erachter

Gijp zag het goed; Van Persie moet je niet op een eiland zetten.

Gewoon Huntelaar in de spits en Robben als joker.

Krul
Janmaat
Vlaar
Van Dijk
BMI
De Jong
Sneijder
Van Persie
Strootman
Robben
Huntelaar

zo lijk me het beste, de jong kan wel in de verdediging, moet er niet aan denken als de vrij of veltman ofzo speelt

cillessen
janmaat
vlaar
n. de jong
blind
robben
strootman
vd vaart
sneijder
huntelaar
van persie

of zo kan ook

cillessen
janmaat
vlaar
v dijk
blind
robben
n. de jong
strootman
sneijder
huntelaar
van persie

Met een beetje geluk de poule door, daarna exit...

Cillessen
Van der Wie
Vlaar
Van Dijk
Emanuelson
Blind
de Jong
Robben
Strootman
Sneijder
Van Persie

Dit lijkt me de beste opstelling

Krul
vd Wiel
Vlaar
Douglas
Emanuelson
N. de Jong
Sneijder
Strootman
Robben
van Persie
Lens

Alle opstellingen met Strootman kunnen definitief de vuilnisbak in.

Kruisband afgescheurd. Gaat dus - helaas - niet mee naar Brazilie.


Stekelenburg
Vdwiel Vlaar Van dijk Blind

De guzman De Jong
Sneijder
Robben RVP Lens

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren