Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cristiano Ronaldo zal niet blij worden van de persconferentie van Zwitserland

Laatste update:

Murat Yakin, de bondscoach van Zwitserland, kijkt uit naar het WK-duel met Portugal aanstaande dinsdag. De 48-jarige keuzeheer is er niet bang voor dat Cristiano Ronaldo de Zwitserse dromen aan flarden zal schieten. Yakin zegt op de voorbereidende persconferentie dat hij geen speciale tactiek gaat toepassen om de transfervrije superster af te stoppen. “Voor Ronaldo zullen we geen man opofferen", aldus de bondscoach, die de eergevoelige stervoetballer waarschijnlijk niet gelukkig maakt met die opmerking.

Zwitserland is in het verleden een lastige tegenstander gebleken voor de Portugezen: van de laatste zes ontmoetingen won het land er drie. In al die duels deed Ronaldo echter niet mee. Yakin vreest het meespelen van de 37-jarige goaltjesdief echter niet. “We weten dat Ronaldo een wedstrijd kan beslissen en zullen hem geen ruimte geven. Een speciale tactiek? Voor Ronaldo zullen we geen man opofferen.” Ronaldo was in Qatar pas één keer trefzeker voor A Seleção, vanaf de strafschopstip tegen Ghana (3-2 winst).

Yakin houdt liever vertrouwen in zijn eigen ploeg. “Ik weet hoe we gaan presteren. We zijn sterk genoeg om iedere tegenstander te frustreren. Als we het maar voor elkaar krijgen ons eigen spel te spelen.” Yakin kan zijn geboorteland voor het eerst in de geschiedenis naar de laatste acht leiden. “We weten dat we een unieke kans hebben. Maar we kijken gewoon nuchter naar deze wedstrijd en naar de manieren hoe we hem moeten winnen. Ik ben rustig, want ik heb alle spelers tot mijn beschikking. Dat is een luxe.”

Waar Portugal Danilo Pereira (gebroken rib) en Nuno Mendes (dijblessure) moet missen, zijn de Zwitsers dus compleet. Een groot voordeel, zo zegt Yakin. “Ze staan allemaal paraat. Deze ploeg is volwassen, goed op elkaar ingespeeld en kan zich aanpassen aan omstandigheden die een wedstrijd brengt. Als we met moed en zelfvertrouwen spelen, kalm zijn en de juiste emoties komen, gaan we winnen.”

Wie gaat er door naar de kwartfinales?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Ik hoop dat Zwitserland door gaat, gun het Embolo wel. Ben er bang voor dat het Portugal wordt, als ze met de juiste 11 spelen hebben ze echt een goed team.

5 december 2022 om 19:36

De kop van het artikel is niet verrassend: volgens mij wordt Ronaldo nergens blij meer van behalve ee doelpunt van hemzelf.

als portugal doorgaat is het doordat ze een goed team hebben, niet doordat ze ronaldo hebben.
logisch ook dat ze geen dubbele dekking tegen deze zoutzak zetten. hij zal best nog wel dodelijk zijn in de 16, maar voetballend is het een dissonant tussen al die goede voetballers bij portugal

5 december 2022 om 19:52

Zelfs in z'n absolute prime kreeg hij nooit dubbele dekking...laat maar staan nu.

5 december 2022 om 20:20

Hahahaha troll. Ronaldo met een hattrick tegen Zwitserland ik kan er niet op wachten. Ze leren het ook nooit he. Al 10 jaar lang proberen ze ronaldo omlaag te praten en elke keer als ze dat doen weerkaatst het 3x zo hard terug. Dit motiveert hem alleen maar. Heerlijk. Zet maar toto op hattrick ronaldo.

5 december 2022 om 20:22

Nou het zal mij nieteens verbazen als hij nieteens in de basis start

5 december 2022 om 20:57

Met de laatste pingel van Portugal staat hij dit seizoen op 4 goals. je kunt ook gewoon toegeven dat het over is.

6 december 2022 om 06:59

Zelfs in de Europa League blinkt hij niet meer uit dit seizoen, hoezo dan opeens hattrick Ronaldo? Die man is klaar, afgelopen.

Het is niet meer de oude maar als je dit zou zeggen in 2016 zou hij je mond weer snoeren met een hattrick haha, maar ja het is denk ik tijd om te stoppen.

5 december 2022 om 19:46

Ik zou het ook niet extra voeden. Ik kan wel weer heel erg genieten van Xhaka en Shaqiri. Vind dit WK Embolo ook echt fantastisch. Zie Portugal wel doorgaan, maar Zwitserland heeft wel de capaciteiten voor een stunt.

5 december 2022 om 19:55

Hoezo tijd om te stoppen? De grootste atleet ooit volgens zijn fans. Als Modrig (ook 37) en Zlatan (40) nog actief dan kan deze fitboy minstens nog 5 jaren mee. Messi zou zelfs eerder verslijten volgens de Aqua's en Jopie's.

5 december 2022 om 20:22

Messi is ook al versleten hij wil na dit seizoen naar de mls. Op zijn leeftijd was ronaldo topscorer van de serie a.

5 december 2022 om 20:30

22/23 tot nu toe:

Gakpo: 35 goals betrokken
Mbappé: 33 goals betrokken
Messi: 32 goals betrokken

Messi wilt naar de MLS, Ronaldo ‘moet’ naar de zandbak

5 december 2022 om 20:35

Ah vorig jaar messi fans: niet met statistieken komen, messi moet wennen aan ligue 1, ligue 1 is geen farmers league is fysiek zwaar. Messi fans dit jaar:....

Hahaha als messi zo goed is omdat hij 32 g/a heeft in ligue 1 dan is op basis van deze redenering dus gakpo beter dan messi en mbappe. Hahahahahahab ongelooflijk.

5 december 2022 om 21:01

Je kan nog wel fit zijn maar je ziet dat het voetballend erg achteruit is gegaan

5 december 2022 om 21:13

12 van de 32 zijn onderdeel van het WK en de CL 😉.

Messi had voor zijn doen vorig jaar gewoon een matig seizoen en dat is toch niet gek als je jarenlang bij dezelfde club hebt gespeeld? Ik dacht ook dat het klaar met hem was, maar dit seizoen heeft hij gewoon weer ‘belachelijke’ statistieken. Ronaldo is momenteel clubloos en gaat wellicht naar de zandbak. Dat komt alleen maar doordat er geen spraakmakende clubs voor hem in de rij staan. Uiteraard zijn het allemaal geruchten, dus we moeten het nog maar zien.

Dat jij ervan moet maken dat Gakpo ‘beter’ is dan Mbappé en Messi op basis van deze statistieken zegt ook wel genoeg. Gakpo heeft niks laten zien in de voorronde CL namelijk en die twee laten het in de CL wel zien

5 december 2022 om 23:32

Dus voor Messi is het een excuus dat hij nieuw bij een club is. Maar Ronaldo die kind verliest, een kind ziek ziet zijn in het ziekenhuis, gedonder bij zn club heeft, is geen logische verklaring dat hij minder is? Tuurlijk leeftijd speelt een grote rol, maar ik verwacht echt nog wel dat Ronaldo stuk beter gaat spelen dan deze periode.

5 december 2022 om 23:40

Iets met ijdele hoop..



Portugal en Spanje er morgen uit zou wel geinig zijn, maar voorlopig gaan alle favorieten door. Ik hoop dat Zwitserland morgen kan stunten en Ronaldo naar huis kan sturen.

5 december 2022 om 19:57

Vanavond Brazilie, morgen hopelijk Spanje (Marokko er eindelijk uit, geen gezeik meer met rellen) en Portugal door. Dan zijn het alleen nog maar topaffiches.

5 december 2022 om 20:06

Geen gezeik meer met rellen.. Wat denk je dat er gaat gebeuren wanneer Nederland wereldkampioen wordt? Dat wordt een stuk erger dan wat er nu allemaal gebeurt is

5 december 2022 om 20:22

Oké, Nederlanders zijn zijn ook niet altijd lieverdjes, maar wat die Marokkanen de afgelopen weken hebben geflikt is beneden alle peil

5 december 2022 om 20:23

Nee hoor. Gewoon feest, geen rellen

5 december 2022 om 20:29

Als Nederland wereldkampioen wordt krijg je een soort koningsdag 2.0.. alles oranje. Geen enkele aanleiding dat dat voor rellen zou zorgen. Of weet jij wel iets te benoemen wat niemand anders weet? In de drie grote steden is het tot nu toe elke keer raak geweest na het winnen van een simpele groepswedstrijd door Marokko.. zo erg dat de ME alles leeg moest vegen. Zie je het verschil?

5 december 2022 om 20:44

@MrLoesoe Wat een feest, auto's in de hens en vuurwerkbommen naar de politie gooien. Vier het lekker in Marokko dan.

5 december 2022 om 21:23

Toen we in 2010 de finale haalden werden er bij mij in Lelystad hele lijnbussen heen en weer geschut. Nu kan dat bij een lege bus niet zo kwaad, maar een bus met mensen erin is een ander verhaal. En de voethooligans hebben sinds COVID ook iedere mogelijkheid aangegrepen om lekker te rellen.

Ik was naar Ajax - Benfica vorig seizoen en de eigen Ajax-supporters proberen het stadion in te breken met vuurwerkbommen e.d.

6 december 2022 om 09:37

Heel bijzonder dat je de rellen die de Marokkaanse 'fans' veroorzaken probeert te downplayen aan de hand van een voorbeeld van 12 jaar geleden. Probeer toch niet recht te lullen wat krom is man.

Ronaldo is al een tijdje niet meer een speler waar je jou verdedigende tactiek op zou kunnen aanpassen en zal dat ook nooit meer worden. Zag net zelfs dat het grootste deel van de Portugezen hem liever niet meer zou opstellen. En dat is begrijpelijk: hij voegt helemaal niks toe. Kan de bal niet vasthouden, geen man voorbij komen, vrije trappen zijn waardeloos, heeft geen goede pass in huis, verdedigend doet hij niks en zo kun je nog wel even doorgaan. Maar zijn fanboys blijven met stats komen van jaren geleden om zijn waardeloze spel goed te praten.

5 december 2022 om 19:29

En het ergste is nog dat als Portugal straks wint ( dat kan makkelijk met de selectie die ze hebben) dat deze fanboys dat als excuus gaan gebruiken om Ronaldo boven Messi te zetten lol

5 december 2022 om 20:11

Het ergste is dat types als jij echt bang zijn dat Portugal het WK wint. Alleen omdat Ronaldo die je ooh zo niet mag in dat elftal zit. En als iemand Ronaldo beter of groter vind is het een fanboy. Wat een niveau. Zowel Messi als Ronaldo hebben niks maar dan ook niks meer te bewijzen. Ze hebben prijzen gewonnen met alle clubs waar ze gespeeld hebben, en met hun land. Een EK winnen met Portugal terwijl Spanje, Frankrijk, Duitsland meedoen is heel knap. Net als een Copa winnen tegen het beste landen elftal, Brazilie.

5 december 2022 om 20:18

Nooit meer zal worden vind ik voorbarig. Hij heeft nog steeds enkele zeer grote kwaliteiten die, als ze juist uitgebuit worden, hem levensgevaarlijk kunnen maken.als het leidende woord, daarvoor moet de coach zijn tactiek er op afstemmen en moet hij zelf zijn ego opzij zetten en zijn spel aanpassen. Kans lijkt me iig klein ja.

5 december 2022 om 20:26

Ben het voor een groot deel met je eens, het is inderdaad niet meer de speler die 90min maar blijft gaan om zichzelf te bewijzen. Ik denk ook dat er op elke positie wel een betere speler is dan CR7. Mocht Portugal achter staan en power nodig hebben, dan kan je er echt niet om heen dan iemand anders dan CR7 in te brengen. Vooral dan ga je pompen en kun je hem bedienen, iets waardoor hij nog steeds in zijn kracht kan komen. Al met al by far, dé beste speler die je kunt inbrengen als je iets moet forceren. Als CR7 fan is het pijnlijk om te constateren dat CR7 niet meer de allerbeste is. Niet van de wereld, niet van zijn land of team.
Toch blijft het CR7, heeft altijd gepresteerd wanneer er om werd gevraagd, hopelijk ook weer tegen Zwitserland

5 december 2022 om 23:39

Ik snap wat je bedoeld. Maar ik zou het eigenlijk vreemder vinden wanneer een bijna 38 jarige speler nog de beste is in een elftal. Dan zou ik me zorgen maken over de volgende generatie haha. Ronaldo als pure spits zal nog altijd werken mits hij zn vorm weer vind. Zn looplijnen etc Zijn nog altijd van hoog niveau. Hij komt ook vaak genoeg in scoringspositie. Enige wat mist is de scherpte. Kijk kwam hij nou geen een keer meer tot kansen omdat hij te traag is, of telaat in positie komt, of gewoon alle duels verliest, zou ik ook denken dat het klaar is. Maar wanneer die zn scherpte weer heeft zal die als pure spits nog zat ( belangerijke ) goals kunnen maken..

7 december 2022 om 07:20

Haha daar heb je een punt, als je op 37/38 jaar nog steeds de beste van je land bent, dan is er bij Portugl iets goed mis. Messi is nog wel de beste bij argentinie, hoe oud is hij?

Hij speelt wellicht niet eens, dan is het wel makkelijk scoren door te zeggen dat je hem niet vreest. Alvast 1-0 voor Zwitserland.

5 december 2022 om 19:23

Ronaldo in deze vorm/huidige kwaliteit hoef je toch ook niet te vrezen? Of hij nou speelt of niet, je hoeft hem echt niet meer extra in de gaten te houden. Dat is in het verleden wel anders geweest natuurlijk

Zwitserland heeft meer ontmoetingen met Portugal gewonnen dan andersom, al zitten daar ook zeer oude Zwitserse overwinningen bij, echter vind ik Zwitserland wel een typische ploeg die Portugal zou kunnen bespelen, ik gok in ieder geval op een hele saaie 1-1.

Zo een sterk staaltje van de opinie beinvloeden dit artikel. Man man man 😄

5 december 2022 om 20:23

Zijn we inmiddels al wel gewend van vz toch.

Man man wat een gezeik elke keer over hem. Ik verwacht het niet maar wat hoop ik dat hij morgen 2x scoort. Niet zozeer omdat k het hem gun maar wel zodat vele terug in hun hok kunnen. Inclusief de geweldenaren die elke x iets beweren zonder er ook maar echt zeker van te zijn als het over Cr7 gaat.

5 december 2022 om 19:50

Pohh wat zijn ze op dreef he, vooral hier op VZ. Ze hebben er 15+ jaar op moeten wachten.

5 december 2022 om 20:41

Net als de Portugese media als A Bola? Dat hun eraan meedoen stelt me ook teleur.

5 december 2022 om 20:46

Heb het niet over kritiek, maar vooral het gebash. Daarbij zegt eigen land niks, hoevaak worden Nederlandse spelers hier in eigen land afgemaakt? Hoevaak gebeurde dat bij jouw held in Argentinie? Kranten uit eigen land zegt niks.

5 december 2022 om 20:52

Hmm ik zie het simpel. Beste is gewoon een “positieve attitude” blijven uitstralen. Niet media gaan opzoeken. Down to earth zijn. Ze zullen altijd aan je deur blijven komen met van alles maar beste is gewoon geen aandacht geven. Dat is pas zelfverzekerd zijn. Just smile and keep walking

5 december 2022 om 21:01

Ja ben ik eens, maar denk dat Ronaldo de laatste periode alles behalve zelfverzekerd is. In het persoonlijke leven natuurlijk een zwarte bladzij. In combinatie dat ook zijn jaren gaan tellen waardoor die steeds minder word. Niet gesteunt voelen door zijn eigen United (als we hem daarin moeten geloven). Dan mist ie ook nog eens kansen waar die van de 10 er zeker 9 maakte normaal gesproken.

"Voor views wil je Ronaldo in je titel zetten."

5 december 2022 om 20:32

Hij is een zwaargewicht ja, hij is een titelballer. Hij had de game in zijn handen, hij droeg die titel met hem.

Prachtige speler Ronaldo. Nog steeds mag ik hem graag zien voetballen. Een legende en morgen scoort hij een goaltje tegen Zwitserland

Ik ben nog nooit voor Zwitserland geweest, maar nu wel; kick-out Portugal!!

Ronaldo is inmiddels wel vergane glorie. Er zijn nog mensen die willen doen geloven dat hij een allesbeslissende klasse voetballer is. Vooral Ronaldo zelf. Maar de statistieken bewijzen het tegendeel (ook op dit WK). Heeft overigens nog nooit een doelpunt gemaakt in de knock-outfase van het WK-voetbal. Ik zou niet weten waarom dit nu tegen angstgegner Zwitserland wel verwacht mag worden. Wilt Portugal het werkelijk goed doen dit WK dan resteert 1 optie: Ronaldo laten banken en bij diva-gedrag snel naar huis sturen. De Portugese voetbalfan is hem liever kwijt dan rijk.

6 december 2022 om 14:18

Ronaldo heeft een penalty gescoord op het WK 2006 in Duitsland tegen Engeland in kwartfinale. Nooit gescoord in knock-outfase is dus onzin.

Messi heeft tot dit WK ook nog nooit gescoord in knock-out fase. Daarbij heeft Messi niet eens elk WK gescoord, waar Ronaldo sinds WK 2006 minimaal 1 goal heeft gescoord in groepsfase, heeft Messi in 2010 niet weten te scoren. Ronaldo heeft al 5 WK achter elkaar gescoord. Messi maar 3.

6 december 2022 om 14:35

Waarom Messi meenemen in je reactie? Ik schrijf toch over Ronaldo? Maar blijf alsjeblieft bij de feiten. Ronaldo heeft nog nooit gescoord in de knock-out fase van een WK. Een penalty tijdens de penaltyserie na een bloedeloze 0-0 is waarmee jij op de proppen komt. Je snapt vast dat een doelpunt scoren in een penaltyserie niet gezien wordt als scoren tijdens een wedstrijd? Fijne dag verder, ik hoop voor je dat Ronaldo de sterren van de hemel speelt.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren