Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Complete leegloop dreigt voor Vitesse: al deze spelers willen weg

Laatste update:

Vitesse lijkt deze zomer te maken te krijgen met een ware leegloop. Zo hebben Eloy Room, Carlens Arcus, Mica Pinto, Dominik Oroz, Melle Meulensteen, Mathijs Tielemans en Amine Boutrah aangegeven te willen vertrekken bij de degradant. “Ongeveer iedereen met een doorlopend contract wil weg uit Arnhem”, schrijft Lex Lammers namens de Gelderlander.

Mocht Vitesse de huidige crisis overleven, dan moet het komend seizoen in de Keuken Kampioen Divisie proberen om terug te keren naar de Eredivisie. Een lastige opgave, daar de club weinig geld te besteden heeft en een groot aantal spelers heeft aangegeven te willen vertrekken uit GelreDome.

Het artikel gaat verder onder de video
Meer video's

John van den Brom, die vanaf volgend seizoen met de scepter zwaait in Arnhem, moet dus vrijwel helemaal opnieuw beginnen. “Ze willen niet de Keuken Kampioen Divisie in, zo is me gemeld. Er zal voor hen dus beweging op de transfermarkt moeten komen.” Van aanvoerder Marco van Ginkel was al bekend dat hij Vitesse zou gaan verlaten. Davy Pröpper zet een punt achter zijn loopbaan.

Ook Nicolas Isimat-Mirin, Markus Schubert en Toni Domgjoni vertrekken. Bovendien komen ook huurlingen Kacper Kozlowski, Adrian Mazilu, Fodé Fofana, Paxten Aaronson, Anis Hadj-Moussa, Ramon Hendriks, Mexx Meerdink en Joel Voelkerling Persson niet meer terug.

Enzo Cornelisse, Thomas Buitink, Gyan de Regt en Miliano Jonathans, die allen al jaren bij de club zitten, hebben nog een doorlopend contract.

Theo Janssen is tegenwoordig actief als scout bij Vitesse en gaat samen met Van den Brom en algemeen directeur ad interim Edwin Reijntjes de selectie van volgend seizoen vormgeven. Van den Brom geeft aan dat het behalen van de play-offs in de Keuken Kampioen Divisie voorlopig de doelstelling is.

Altijd op de hoogte blijven van het belangrijkste voetbalnieuws? Word nu lid van het Voetbalzone WhatsApp-kanaal!

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

op zich wel lekker dat meerendeels weggaat, dan kan je tenminste echt met een schone lei verder.
zit ook veel brandhout tussen qua spelers... de enige waarvan ik denk dat die nog wel mee kan in eredivisie is die pinto... misschien iets voor go ahead wanneer kuipers vertrekt?

24 mei 2024 om 14:15

In een wat beter aanvallend draaiend elftal denk ik dat Boutrah ook wel van waarde kan zijn. En ik was nog best gecharmeerd van Oroz, maar dat was misschien vooral omdat hij een paar keer tegen NEC had gescoord.

24 mei 2024 om 14:38

Ik heb het tegenovergestelde gevoel bij Oroz. Ik kon me nooit voorstellen dat er niets in de jeugd loopt wat beter kan verdedigen dan Oroz. Zo'n onzekere factor in het elftal.

24 mei 2024 om 17:57

Ik vond Meulensteen bij RKC echt een sterke speler. Had hoge verwachtingen van hem bij Vitesse. En denk dat ook Tielemans nog best een hoog plafond kan halen. Van Room vind ik het overigens wel jammer dat hij bij Vitesse vertrekt. Prima speler voor de kkd maar kan op zijn leeftijd en met zijn huidige niveau denk ik niet nog bij een eredvisiewaardige club aan de slag.

Moet ook wel, ik neem aan dat de salarissen voor die spelers ook wat aan de hoge kant zijn voor een KKD club..? Hopelijk keren ze snel terug, maar nu met een schone lei beginnen is belangrijk.

24 mei 2024 om 14:27

Snel terugkeren? Ik vrees dat ze binnen afzienbare tijd failliet worden verklaard.

24 mei 2024 om 14:28

Hopelijk keren ze niet meer terug zou ik zeggen. Met dit brandhout ben je gedegradeerd, ook zonder de 18 punten in mindering.

Vitesse is momenteel aan het scouten in de 2e en 3e divisie. En zal zich net als Twente toentertijd veel spelers huren dan wel transfervrij contracteren met kortlopende contracten. Of een externe geldschieter moet instappen, dan zijn er meer mogelijkheden.

Haha wat een zwakkelingen. Ik zou het begrijpen als ze weg moesten omdat er flink gesneden moet worden in de budgetten. Maar het volgende stukje: “Ze willen niet de Keuken Kampioen Divisie in, zo is me gemeld. Er zal voor hen dus beweging op de transfermarkt moeten komen.”

Goh, ze willen het niet. Misschien hadden ze dan net even wat beter hun best moeten doen afgelopen seizoen en niet zo collectief gruwelijk hard moeten falen met een selectie die op papier naar mijn mening niet de minste was.

24 mei 2024 om 14:32

Wat kunnen de spelers doen aan de rotzooi binnen de club. Lastig voetballen met zoveel punten aftrek... Zo bijzonder was de selectie toch ook niet? Veel leenspelers, die geven meestal toch al minder om de club

24 mei 2024 om 14:57

Dat puntenaftrek werd pas gegeven toen ze eigenlijk al kansloos waren, dat vind ik geen argument. Er valt verder vast ook wel wat te zeggen over de omstandigheden binnen de club, dat het niet optimaal was etc.

De selectie had echt wel genoeg kwaliteit om te handhaven naar mijn mening. Met ervaring in de vorm van Van Ginkel, Pröpper, Isimat, die ene buitenspeler en eerder in het seizoen Cocu als trainer had je praktisch een B/C elftal van PSV staan dat ruim voldeed.

Maar buiten dat er echt wel nuances geplaatst kunnen worden voor zowel het falen op het veld als in de bestuurskamer, geven die spelers hiermee een signaal dat ze zich te goed vinden voor de KKD terwijl ze echt door de bodem zijn gezakt. Het zal vast allemaal aan de rest van het team liggen.

24 mei 2024 om 15:09

Die puntenaftrek is een wassen neus. Zonder waren ze ook gedegradeerd. Vitesse wordt juist enorm gematst door de KNVB door alleen deze nietszeggende puntenstraf.

24 mei 2024 om 16:52

En daarnaast heeft Vitesse haar beste voetbal gespeeld ná de puntenaftrek. Als ze die aan het begin van het seizoen hadden gekregen en zo hadden gevoetbald waren ze misschien nog wel degradatie ontlopen.

Dit is niet alleen een aderlating, maar ergens ook een zege. Gezien de financiële situatie hadden lange contracten bij deze jongens de club lijkt mij echt de kop kunnen kosten. Ik kan mij voorstellen dat het team meer vorm gegeven zal worden met jeugd en wellicht buitenkansjes van een Jong Ajax, Jong PSV of iets dergelijks. Dan mogelijk aanvullen met wat ervaren, degelijke KKD-spelers.

Gezien de status van de club snap ik wel dat ze zouden moeten strijden om promotie, maar ik denk dat ze ergens al heel tevreden moeten zijn als ze mogen starten aan komend seizoen en het voor elkaar weten te krijgen een stabiele middenmoter te zijn komend seizoen..

In het geval van Eloy Room snap ik het nog wel. Die heeft volgens mij niet een al te beste relatie met John van den Brom naar aanleiding van de vorige samenwerking. Velthuizen terug halen uit Spanje om Room te passeren die het toen niet heel verkeerd deed als jonge keeper.

24 mei 2024 om 16:07

Room was grootverdiener afgelopen seizoen, is beter als hij weggaat. Helaas niet zo’n groot Vitesse hart dat ie zegt ik doe het voor minder volgend seizoen in de eerste divisie… Echte clubmensen zoals Sturing, vd Brom en Jansen hadden dat gedaan als ze nog speler waren geweest en die vervullen hun functie nu ook voor een habbekrats denk ik.

24 mei 2024 om 16:15

Een trainer dat mij zo te kakken zou hebben gezet als 1e keeper. Zou ik ook in zijn hemd laten staan.

24 mei 2024 om 16:23

Dus heeft hij geen Vitesse hart inderdaad 😉

Prima toch, ik denk dat dit voor Vitesse ook gewoon nodig is. Deze club zal gewoon langer dan een jaar in de KKD zitten, en dan zijn spelers met grote contracten gewoon ongewenst.

Prima, ik citeer het beroemde Argentijnse liedje wat gezongen wordt vanaf de tribune tijdens dit soort tijden: ' ooooh que se vayan TODOS, que no queden NI UNO SOLOO' ( dat ze allemaal mogen vertrekken, dat er geen een over blijft!)

Hoe kun je aangeven niet in de KKD te willen spelen, (je voelt je daar blijkbaar dus te goed voor?) wanneer je daar door je eigen gebrekkigheid en prestaties terecht bent gekomen? Alsof andere Eredivisie clubs dan op je staan te wachten

24 mei 2024 om 16:35

Precies dat, niet alsof Vitesse zonder puntenaftrek niet gedegradeerd was.

Misschien maar beter ook als ze allemaal weg gaan en dan opnieuw beginnen. Hoop dat Vitesse blijft bestaan al dan niet als amateurs. Je clubbie naar de klote gaan wens ik niemand.Maar dat die spelers niet in de KKD willen voetballen... Sjah hadden ze afgelopen seizoen maar beter hun best moeten doen. Wie zijn billen brand, moet op de blaren zitten.

Allemaal dure krachten die niet uit zichzelf hebben gehaald wat er in zit. Arcus was gewoon echt slecht. Oroz ook niks. Lekker opnieuw beginnen met jongens uit de eigen jeugd die wél 100% ervoor gaan.

Volgens mij heeft vitesse toch best goeie jeugd opleiding? Misschien gewoon hopen op een groeibriljant en misschien een nieuwe theo Janssen/nicky hofs die doorkomt en elftal erom heen bouwen.
Klinkt makkelijk, maar gaaat echt heel moeilijk worden voor ze.

24 mei 2024 om 16:48

Zonder meer hebben ze een goede jeugdopleiding, het nadeel is alleen voor elke niet traditionele top 3 (of AZ) club, dat Ajax, PSV, Feyenoord en AZ altijd op de stoep staan zodra het team goed presteert. Daardoor valt het bij Vitesse heel erg tegen qua doorstroom, want de sterkste spelers worden altijd na succesvolle jaren meteen weggehaald. Wie weet bieden de mindere financiele mogelijkheden juist weer perspectief, maar over het algemeen valt dit vies tegen (want die jonge jongens wordt ook de gouden bergen beloofd door de andere clubs).

Overigens kijkende naar dit rijtje spelers, heb ik over een groot deel wel een mening dat ze een heel negatieve rol hebben gespeeld in het geheel en totaal niet gebracht wat je ervan mag verwachten.

Eloy Room vind ik eigenlijk dat hij wel goed heeft gepresteerd, meer fabuleuze reddingen dan blunders, maar uiteindelijk kon hij ook geen leiding geven aan deze verdediging en verdient hij best wel een godsvermogen (vooral voor de Kkd).
Marco van Ginkel zat echt vanaf de terugkomst flink de slijt al op, heeft wat belangrijke goals gemaakt maar je kan er totaal niet op bouwen. Door die blessures krijg je echt het gevoel dat hij gewoon bang is om op het veld te staan en elk duel schuwt.
Nicolas Isimat-Mirin en vooral ook Carlens Arcus zijn samen echt schuldig aan 90% van de tegendoelpunten, waarbij Isimat het excuus van de leeftijd nog heeft is Arcus echt in alles een verschrikking gebleven. Wat een downgrade ook van jaren met Karavaev en vervolgens Dasa, die de rol beiden op andere manieren invulden maar van gigantische waarde waren, naar een Carlens Arcus die verdedigend alles laat lopen, altijd staat te slapen en nog geen bal over twee meter naar de goede kleur kan spelen.
Toni Domgjoni vond ik zelf altijd best een aardige speler, maar om welke reden dan ook zagen de trainers het nooit in hem zitten.
Mica Pinto is eigenlijk alleen maar tegengevallen dit seizoen, waar je hem best wel met hoge verwachtingen binnen hebt gehaald, als vervanger van Wittek, heeft hij er geen seconde iets van waargemaakt. Veel verstoppertje gespeeld (mogelijk ook door ogenschijnlijk constante blessures).
Met Melle Meulensteen dachten ze waarschijnlijk een (mindere) vervanger van Bazoer te hebben binnengehaald, die echt als opbouwer kon functioneren, maar helaas is hij gewoon veelal te traag en niet fel genoeg gebleken.
Mathijs Tielemans had wat aanpassingstijd nodig, maar wist toch steeds beter zijn plek te vinden in het elftal naar mate het jaar vorderde. Al met al zou ik zo'n jongen aanraden om gewoon een jaar te blijven, gezien je dan ook echt de kans krijgt een compleet seizoen te spelen, dan kan je altijd nog makkelijk een stap maken.
Amine Boutrah heeft het uiteindelijk ook niet gemaakt, maar vaak zijn het ook dit soort jonge buitenlandse jongens die je eerst een jaar aanpassingstijd moet geven, waarbij hij nou ook niet bepaald in een geoliede machine is binnengekomen, met mogelijk de meest waardeloze aanval die Vitesse in de afgelopen 15 jaar heeft gehad.
Hebben we als laatste nog Dominik Oroz, waar ik persoonlijk vooral voor zijn militaire dienst wel erg van gecharmeerd was, maar helaas daarna redelijke wedstrijden met ontzettend onrustige wedstrijden afwisseld. Ik weet niet wat er in die tijd is gebeurd, maar het lijkt geen positieve effecten op hem te hebben gehad.

Al met al, kan je als Vitesse nog wat geld vangen voor die jongens, dan moet je daar gezien de huidige situatie ook lekker voor open staan. Uiteindelijk is van het gros van die jongens toch gebleken dat het niet het type speler is dat opstaat in moeilijke tijden, maar voornamelijk kan meevoetballen als anderen de kar trekken.
Nicolas Isimat-Mirin, Markus Schubert en Toni Domgjoni
Eloy Room, Carlens Arcus, Mica Pinto, Dominik Oroz, Melle Meulensteen, Mathijs Tielemans en Amine Boutrah

24 mei 2024 om 18:00

Ik denk dat het eerste seizoen in de kkd voor veel van de spelers uit de eigen jeugd een mooie kans kan zijn. Ik heb Buitink en Cornelissa altijd echt prima spelers gevonden die nog altijd niet zo oud zijn. De zie ik echt wel shinen in de kkd. Voor Jonathans en de Regt is het een mooie kans zich volgend seizoen te laten zien. Wie weet in de basis.

Klinkt hard maar dat kan een mooi stuk in het reddingsplan zijn. Je bent gelijk af van een paar salarissen en kan je normale contracten gaan afsluiten

24 mei 2024 om 15:03

En ook een aantal spelers huren lijkt me. Ik denk dat Ajax het niet erg zou vinden om bijvoorbeeld Rasmussen, Axel Dongen of Banel een jaartje naar Vitesse te sturen en het salaris grotendeels door te betalen. Op zichzelf is Van de Brom wel een goede trainer die misschien die spelers beter kan maken.

24 mei 2024 om 16:20

Zullen die geen minuten kunnen maken bij jong ajax? Tenminste dat is de bedoeling van jong ploegen toch dat ze weerstand krijgen in de kkd. Dan had ik ze persoonlijk liever in m'n eigen opleiding gehad en je eigen speelstijl. Voor vitesse zou ik het toejuichen hoor, begrijp me niet verkeerd. Maar ik zou eerlijk gezegd als ajax/psv m'n spelers naar de eredivisie sturen.

24 mei 2024 om 22:16

@rinkhsv, daarnaast zullen die jongens zelf ook echt geen zin hebben om naar het andere kant van het land te gaan, als dat betekent dat ze in dezelfde competitie spelen. Jongens als Regeer en Taylor hadden zelfs al geen zin in een verhuur aan een andere Eredivisieclub.

Maar ze moesten toch al zo goed als alles weg doen om de financiële situatie beheersbaar te krijgen?
Maar ook dit komt niet echt als een verrassing toch..

Ramon Hendriks mogen ze wat mij betreft houden. Die komt echt veel te kort voor Feyenoord.

Ik zal ze missen als kiespijn. Totaal geen binding met de club dus. Doei

Ongelofelijk dat ze dit roepen terwijl ze het hele seizoen collectief door de ondergrens zijn gezakt. Dit terwijl Vitesse dit seizoen op de 6e plaats stond qua salaris huishouding… Financieel is het goed voor de club om van deze relatief hoge salarissen af te komen… maar het zou sommige spelers sieren om te zeggen dat ze blijven voor minder geld, maar dat zit er helaas niet in denk ik… voetballers met hart voor de club zijn zeldzaam tegenwoordig.

24 mei 2024 om 20:15

Ja en Van Ginkel hoort daar ook bij. De helft van de wedstrijden kan hij niet in de eerste divisie spelen. Slaat nergens op. De helft wordt thuis gespeeld en dan blijven er nog voldoende andere wedstrijden over. Ook is er nog een beker om voor te spelen.

24 mei 2024 om 21:26

Helemaal mee eens Nemert.

Welkom in de KKD Vitesse. Schrale troost is dat dit bij elke degradant haast zo werkt. Met opgeblazen ego's ga je overigens niet promoveren. Bikkelen, schoffelen week in, week uit.

Ik denk dat van dat rijtje spelers die wegwillen sommigen even hun b*k moeten houden en zich afvragen hoe je wil uitleggen dat je zulke salarissen bij elkaar balt en dan 17e wordt (zonder die aftrek). Gasten als Arcus, Oroz en Meulensteen zijn het gros vh jaar fit geweest en moeten zich eerder de ballen uit de broek schamen voor hun spel dan nu piepen over dat ze de KKD in moeten.

Opgeruimd staat wel netjes trouwens, ze zijn de salarissen toch nauwelijks waard. Beter saneren, verder met gasten die willen en dan maar kijken of je de playoffs kunt halen volgend jaar.

Wauw lekker commitment aan de club! Allemaal weg sturen en lekker een beetje geld voor vangen. Vervolgens alles uit de jeugd trekken en opnieuw bouwen met jongens die een geel/zwart hart hebben

Haha wat een stelletje kneuzen. Zelf een heel jaar geen ene reet goed gedaan, maar wel direct weg willen. Totale afwezigheid van zelfreflectie en klasse. Opzouten dan maar, oplichters. Zo’n Tielemans ook.. Opgepikt uit de KKD, krijgt de kans in de eredivisie maar is nou niet bepaald een hoogvlieger van de kansloze degradant, maar het mannetje vindt zichzelf wel te goed voor de KKD.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren