Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Comoren beginnen ondanks negatieve test doelman tóch met speler op goal

Laatste update:

Pech in het kwadraat voor de Comoren. De Afrika Cup-debutant, die maandagavond in de achtste finale van het toernooi tegen titelfavoriet Kameroen aantreedt, kan doelman Ali Ahamada ondanks een negatieve coronatest niet inzetten. Volgens het protocol van de Afrikaanse voetbalbond (CAF) moet Ahamada nog in quarantaine blijven vanwege zijn eerdere positieve test. Linksback Chaker Alhadhur begint daarom onder de lat.

Eerste doelman Salim Ben Boina viel dinsdag al geblesseerd uit tijdens de verrassende zege op Ghana (2-3). Ook Moyadh Ousseini, de derde keeper in de selectie van de Comoren, ontbreekt nog vanwege een positieve test. Hetzelfde geldt voor vijf andere spelers. Verder is ook bondscoach Amir Abdou positief getest. Toch kan de wedstrijd tegen Kameroen 'gewoon' doorgang vinden. Volgens de regels van de CAF moet er gevoetbald worden als een ploeg elf beschikbare spelers heeft, ongeacht of daar een doelman tussenzit.

"In het geval er geen keeper beschikbaar is, moet een andere speler de keeper vervangen, indien het aantal beschikbare spelers minstens elf bedraagt", klinkt het vanuit de Afrikaanse voetbalbond. "In uitzonderlijke gevallen zal het organiserend comité van de Afrika Cup een passend besluit nemen." Het is de vraag hoe dat laatste statement geïnterpreteerd moet worden. Uitstel van de wedstrijd zou immers voor grote problemen kunnen zorgen in het toernooischema.

De Comoren hoopten dat de absentie van Ben Boina gezien werd als een 'uitzonderlijk geval', omdat hij geblesseerd raakte na een charge van André Ayew die een directe rode kaart opleverde. "We gaan alles doen wat in onze macht ligt om een oplossing te vinden", kondigde teammanager El Hadad Himidi van de Comoren aan tegenover de BBC. Die inspanningen bleken tevergeefs. Assistent-bondscoach Jean-Daniel Padovani, die Abdou op de bank van de Comoren vervangt, kiest dus nu voor Alhadhur. "Het is een speler die tijdens de training aan ons heeft laten zien dat hij kan prima kan keepen", lichtte Padovani op de persconferentie daags voor het duel toe. André Onana begint bij tegenstander Kameroen onder de lat, net als in ieder duel in de groepsfase.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Begrijp de keuze goed
Geen risico lopen met een keeper die net hersteld is van Corona

Veel succes Comoren
Het is al heel wat dat jullie zover gekomen zijn

25 januari 2022 om 06:44

Geen risico lopen? Dit laat wederom weer zien dat er simpelweg direct gestopt moet worden met dat belachelijke getest. Het slaat werkelijk nergens op.

25 januari 2022 om 07:56

pardon waar slaat deze reactie op?
testen het volkomen zin
en het is niet als jij hersteld bent van Corona dat je meteen weer volle bak kunt presteren

heb zelf 2 keer Corona gehad op moment
en beide keren er heel ziek van geweest
en ben nu net 4 dagen van de laatste corona geval af maar ben nog herstellende

dus goede beslissing dat er geen risico is genomen
al denken er hier blijkbaar bepaalde mensen anders over helaas

26 januari 2022 om 11:16

@vastrekuh22
Jij doet hier helaas een verkeerde aanname. Deze mensen testen bijna dagelijks. Het testen slaat nergens op, omdat deze mensen niet ziek zijn. Het is wetenschappelijk bewezen dat als je geen symptomen hebt dat testen simpelweg geen zin heeft. Dat test beleid moet gewoon stoppen. Men moet weer helder nadenken. Als je ziek bent ben je ziek en blijf je thuis. Is toch niet zo gek?

Mogen ze geen keeper oproepen dan ?

24 januari 2022 om 20:20

Nou dat zou wel zo eerlijk zijn, echter is die niet heeeeeeel snel ter plaatse

24 januari 2022 om 20:36

Je zou zeggen dagje uitstellen kan wel , dan is die andere keeper er ook

24 januari 2022 om 20:49

Ze schijnen maar drie keepers te hebben in de Comoren

Ik hoop dat hij een wereldpartij keept. Net als Kyle Walker tegen Atalanta. Backs kunnen ook goede keepers zijn!

En dan na 7 minuten ook nog rood pakken. Heb deze kaart niet gezien. Maar is dit matchfixing en moet Kameroen door, of echt dikke pech?update. Even terug gekeken. Ja dit was wel rood ja! Na 3.53m vol op de kuit. Die beste man had alles wel kapot kunnen hebben.

Heel toevallig ook dat die regel gisteren om 18u werd aangepast.

Wel heel toevallig dat de regel letterlijk een dag van tevoren is aangepast.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren