Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Commotie onder Go Ahead-supporters: 'Maar toen was het nog legaal'

Laatste update:

Football Leaks bracht in de afgelopen maanden al de nodige contracten uit de voetballerij naar buiten en onlangs verscheen ook de verbintenis van Puck Postma op internet. Normaal gesproken zou vrijwel niemand daarnaar omkijken, maar vanwege de handtekening van Matthew Kay is er toch enige commotie ontstaan onder supporters van Go Ahead Eagles.

Kay is spelersmakelaar van Doyen Sports Group, de omstreden investeringsmaatschappij die onder meer geheime afspraken maakte met FC Twente. Het gelekte contract van Kay is geen vervalsing: “Ik herken mijn eigen handtekening'', zegt Go Ahead-voorzitter Edwin Lugt nuchter in gesprek met het Algemeen Dagblad. “Maar verder is er niet zoveel spannends aan. Dit contract is anderhalf jaar geleden opgesteld. Toen was het nog legaal.''

Vanaf begin 2015 mogen derde partijen van de FIFA geen belangen meer hebben in spelers, maar Go Ahead sloot het contract met Postma al voor die periode af. De aanvaller maakte in juni 2014 de overstap van FC Volendam naar Go Ahead en speelt in Deventer momenteel in het beloftenteam.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
20 hints ??#voetbal
Reacties

Ook hier zal de Knvb toch echt even moeten naar kijken. Gewoon om Doyen en andere dergelijke partijen volledig uit de Nederlandse competitie te weren.

Weet iemand of een contract ongeldig kan worden verklaard als de regels veranderen tussendoor? Of dat aanpassingen gemaakt mogen/moeten worden?

29 maart 2016 om 09:41

Alleen als in de regelgeving specifiek staat vermeld dat het ook voor gevallen voor de regelgeving is.

29 maart 2016 om 10:00

Met terugwerkende kracht dus, is dat ook het geval met Doyen?

29 maart 2016 om 11:44

Ik denk het niet. Anders zouden veel clubs zwaar gestraft woren.

29 maart 2016 om 12:27

Waarom moet de Knvb hier naar kijken dan. Doyen handelde in dit geval in het belang van een speler als makelaar, had er zelf geen belangen bij (zoals bij twente met verkopen). Dus dit lijkt me gewoon legaal?

29 maart 2016 om 12:47

Gewoon om volledig uit te sluiten dat er niks strafbaars heeft plaats gevonden. Wordt er niks gevonden is er niks aan de hand, maar je kan niet een volledig onderzoek wat maanden duurt naar de praktijken van Doyen bij Twente ondernemen om vervolgens bij GAE helemaal niks te doen.

29 maart 2016 om 13:08

Wat een onzin. De spelersmakelaar van Postma is/was een medewerker van Doyen. Het was dus de niet de keuze van de club om met Doyen in zee te gaan. Dan pas is er iets mis. Maar de knvb mag het wel onderzoeken hoor.

Weinig bijzonders dus. Wel vreemd dat een speler als Postma een spelersmakelaar van Doyen heeft. Het is niet echt een groot talent waarvoor veel betaald moest worden.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren