Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cocu erkent in Marca: ‘Die twee zijn klaar voor de Primera División’

Laatste update:
/

Luis Enrique en Phillip Cocu waren in hun actieve loopbaan ploeggenoten bij Barcelona. De nu trainer van PSV stond zes jaar op de loonlijst in Catalonië en volgt met meer dan gemiddelde belangstelling de verrichtingen van zijn voormalig werkgever, waar sinds vorige zomer zijn oud-collega voor de selectie staat. De oud-middenvelder snapt maar weinig van de kritiek op Luis Enrique, die weinig communicatief zou zijn en de fans nog niet heeft kunnen overtuigen.

“Ik vind het allemaal zeer overdreven”, oordeelt Cocu vrijdag in gesprek met Marca. “Alles wat over Barcelona gaat, wordt sowieso overtrokken. Van elk detail wordt iets groots gemaakt en zeker als er wordt verloren. En helemaal als er veranderingen zijn. Na een nederlaag staat de wereld op z’n kop. Elke voetballer wil in de basis staan. Vraag maar aan elke speler van PSV. Iedereen wil spelen. Maar als ik iemand meer vakantie geef en daarna op de bank zet, dan vind ik dat ik als trainer denk. Dat is wellicht op lange termijn positief voor de voetballer, omdat het seizoen nog lang is. Het belangrijkste is dat er sprake is van een goede sfeer en dat eventuele problemen zo snel mogelijk worden besproken en uitgepraat.”

/

De reserverol van Lionel Messi tegen Real Sociedad werd in de media uitvoerig besproken, dagenlang. “Het maakt echt niet uit als Messi een keer wil spelen en Luis Enrique vindt dat het beter is dat hij niet speelt. Het belangrijkste is dat ze daarna met elkaar praten en de situatie bespreken. Messi zal in de tweede seizoenshelft zeer belangrijk voor Barcelona zijn en dat moet hij begrijpen.” Cocu ziet qua trainersloopbaan veel gelijkenissen met die van Luis Enrique. “In onze tijd bij Barcelona was Josep Guardiola al met een eventuele toekomst als trainer bezig. Hij had een flinke voorsprong. Luis en ik zijn min of meer hetzelfde: winnaars en harde werkers die zich beetje bij beetje tot trainers hebben gevormd. Langzaam, maar met voldoende progressie.”

De verwachting is dat Ronald Koeman op een dag trainer van Barcelona zal zijn. De voormalig verdediger is populair in het Camp Nou en beleeft mooie jaren als trainer. Cocu denkt niet aan een eventuele aanstelling bij Barcelona. “Ik heb geen haast. Ik ben nog jong en ik vind het belangrijk om succesvol te zijn met PSV. We hebben veel dingen veranderd. Meer geld in de selectie en trainers in de jeugdopleiding gestoken. Dat is mijn baan. Dat iedereen zoals het eerste elftal speelt, dat jeugdspelers een kans krijgen, etcetera. Ik heb een contract voor vier seizoenen getekend en moet nog veel bereiken met PSV. Ik ben iemand die zijn contracten wil uitdienen.”

Cocu vindt het moeilijk om te zeggen hoe PSV in de Primera División zou presteren. “Het is min of meer een Europese wedstrijd. Met een verschillende speelstijl, iedereen wil domineren. Ik weet niet hoe we in Spanje zouden presteren, maar ik weet wel dat enkele spelers al klaar zijn om in de Primera División te spelen. Wie? Memphis Depay sowieso. En Georginio Wijnaldum ook. Die twee. Ze kunnen in een topcompetitie zonder meer succesvol zijn.”

Barcelona zou een mooie club voor Memphis Depay zijn

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Is zeker een mooie club en ik denk zeker dat Depay over twee seizoenen een topclub aankan

Wordt nog een flinke klus om die twee te behouden. Ja Depay is nu al erg sterk.. Maar zou hem adviseren nog even te blijven. Voor Wijnaldum geldt dat niet. Had er al een paar seizoenen opzitten bij Feyenoord.. En nu ook alweer een aantal bij PSV . Op WK gespeeld.. Die moet straks gaan.. Lekker in de subtop ergens in Engeland of Spanje..

16 januari 2015 om 09:25

Ben het met je eens Kush, dit is Depay zijn eerste goede seizoen. Vorig seizoen vond ik Depay helemaal niet zo geweldig om eerlijk te zijn. Ik denk dat het goed is als Depay nog een seizoen bij PSV blijft, als ze CL weten te spelen volgend seizoen is het al helemaal mooi voor hem natuurlijk.

16 januari 2015 om 10:54

Je moet ook de druk van het buitenland niet vergeten. Depay is een gewilde speler en als hij dit seizoen blijft presteren dan wordt de druk ook hoger vanuit de topclubs. Als zij hem echt als een toptalent zien dan willen ze elkaar afbluffen en zullen er bedragen, salarissen en premies geboden worden waar Psv en Depay geen nee tegen kunnen zeggen. Dan speelt de ontwikkeling geen rol meer.

Barcelona zou wellicht de slechts mogelijk stap zijn voor depay. Neymar en 's werelds beste reserve linksbuiten Pedro voor zich. Ga dan bij atletico griezmann maar uit de basis proberen te spelen

16 januari 2015 om 09:23

Juist, Atletico zou de perfecte Spaanse club zijn voor Memphis.

16 januari 2015 om 09:29

Inderdaad. Met zijn snelheid en loopvermogen past het countervoetbal van Atletico perfect bij hem.

16 januari 2015 om 09:46

Zou ie griezman eruit kunnen spelen? Ik betwijfel het. Zou het eerder een vervanger van marco reus vinden bij Dortmund, en, bij Manchester united zie ik hem ook wel doorbreken. Hij brengt meer diepgang dan het geen ze daar nu op de vleugels hebben.

16 januari 2015 om 10:10

Een vervanger van Marco Reus! Hahahahahahahahaha

En bij Man Utd gaat ie zeker Mata d'r uit spelen?

Die jongen komt pas net kijken...

16 januari 2015 om 10:42

Dat ie net komt kijken is natuurlijk een non argument. Wat is er zo grappig aan eigenlijk? Tuurlijk is ie nu veel minder dan reus, maar, hij kan onder klopp echt wel stappen maken. Dan hetgeen over mata, eigenlijk is dat een nummer 10 he, hoort niet op de vleugels. Mata is geen snelheidsduivel met diepgang, dat is depay wel! Ofwel, bedankt voor je inhoudelijk sterke feedback.

16 januari 2015 om 10:18

Depay is echt nog lang niet goed genoeg om Griezmann uit de basis te spelen. Die is elke week belangrijk voor Atletico.

Hij kan beter naar een club als everton/liverpool/tottenham.

Barcelona is een veel te hoge stap voor Memphis, een subtopper in Engeland zou perfect voor hem zijn.

Barcelona is inderdaad een mooie club voor Depay, net zoals voor Lex Immers, Barcelona is dan ook nog steeds een mooie club.

Depay is nog echt niet het niveau Barcelona, of hij ooit dat niveau gaat halen dat laat ik de toekomst bepalen. Ik denk dat het voor Depay goed is om volgend seizoen nog bij PSV te blijven, dit is pas zijn eerst echt goede seizoen bij Psv. Als PSV CL voetbal haalt kan hij zichzelf nog meer in de kijkers spelen natuurlijk. Ook is hij nog erg jong, dus een extra seizoen bij PSV zal echt geen vertraging zijn in zijn ontwikkeling

Wijnaldum is wel toe aan een stap hogerop, daar heeft die jongen ook de leeftijd voor ondertussen. Een mooie stap naar een middenmotor/subtopper in Duitsland of Spanje lijken me wel wat voor hem, in ieder geval een club waar Gini bijna wekelijks speelt om zichzelf verder te kunnen ontwikkelen.

16 januari 2015 om 09:56

Gini zou het bij een Schalke of leverkusen perfect doen. Is redelijk allround, daar kan ie nog veel leren.

Depay heeft nog helemaal NIKS te zoeken bij Barcelona. Alsof hij Neymar uit de basis kan spelen!

16 januari 2015 om 10:06

Dat beweert Cocu ook helemaal niet. De vraag luiidt welke spelers het uit de huidige PSV-selectie kunnen redden in de Primeria Division.

Ik denk dat Barca en Real te hoog gegrepen is voor deze jongens. Atletico, Valencia en Sevilla kunnen ze zeker aan

Wie zegt hier dat Depay naar Barca moet? Iedereen lijkt hier aan te nemen dat Cocu dat zegt. Hij zegt alleen dat ze klaar zijn voor de Primera Division, en dat zijn ze allebei, alleen niet voor Barca of Real. Ik zie Depay en Gini wel beide presteren bij Atleti, Valencia of Sevilla, daar zijn ze echt wel goed genoeg voor.

Waar zegt Cocu dat Depay naar Barcelona kan? Begrijp me niet verkeer, ik sluit niks uit maar Cocu geeft enkel aan dat Depay ( en Wijnaldum) klaar zijn voor de Primera Division. Depay moet nu nog niet naar Barcelona gaan want dan zou hij verzuipen. Hij is een van de grootste talenten ter wereld en zal op een dag waarschijnlijk wel bij een club als Barcelona kunnen slagen, maar nu nog niet.

Liever de BPL dan de primera division, dat is zo'n saaie liga...
De laagvlieger verliezen alles en real en Barca winnen alles met 5-0, behalve atletico bied wat tegenstand

16 januari 2015 om 12:54

Mauro,
Jij vind het saai. Vele anderen vinden de PD juist boeiend(er). Jij noemt de clubs buiten de top 3 zwak. Ongefundeerd!
De Spaanse subtoppers en middenmoters zijn in de praktijk sterker dan de Engelse subtop. Dit bewijzen ze al 15 jaar in Europees verband; de enige beschikbare graadmeter. Als een club als Alaves (ook toen een laagvlieger) een topclub als Liverpool bijna verslaat in een finale van de Europa League dan kun je niet spreken van minder. En met uitzondering van Chelsea zijn bijna alle onderlinge duels tussen Spaanse en Engelse clubs in het voordeel van de Spaanse geeindigd.
Clubs als Sevilla, Valencia, Villareal, Bilbao, Sociedad, Malaga, Celta kunnen ook van elke Engelse topclub winnen en zijn zowel tactisch als technisch beter dan de Engelse subtop (Man City en Chelsea uitgezonderd; wat nu de Engelse top is).
De PL is inderdaad rijker in de zin van geld. Maar geld staat niet synoniem aan beter. Spaanse clubs zijn stukken succesvoller, hebben meer eigen en grotere talenten en zijn tactisch en technisch sterker.
Daarnaast spelen de beste spelers van de wereld in de Primera Division.
Dit is gefundeerd met feiten.

16 januari 2015 om 12:56

Dat komt niet omdat de laagvliegers zo slecht zijn, meer omdat barca en real beresterk zijn. Ook onderin wordt daar prima voetbal gespeeld.

En daar zit je verkeerd Cocu. Messi en Ronaldo zitten op een niveau, niet te vergelijken met een Psv speler. Die gasten willen alles spelen en beslissend zijn voor de clubs waar ze voor spelen. En ik snap sowieso niet dat de beslissing van Enrique om Neymar en Messi tegen Sociedad gesteund word. Dit was dè wedstrijd om in te lopen op Real.

Haha ja Depay naar Barcelona en dan Neymar uit de basis spelen...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren