Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Coach Bodø/Glimt over scheids na verlies tegen Ajax: ‘Volstrekt onvoorstelbaar’

Laatste update:

De uitschakeling tegen Ajax in de tussenronde van de Conference League is bij FK Bodø/Glimt hard aangekomen. De Noren waren vrijwel de hele wedstrijd de betere partij donderdagavond, maar verloren na verlenging met 1-2 van de Amsterdammers.

“Ik denk dat wij veel beter waren dan Ajax”, aldus Ulrik Saltnes, die een treffer zag worden afgekeurd wegens buitenspel, tegenover TV 2. Teamgenoot en voormalig AZ-speler Håkon Evjen constateerde dat Bodø/Glimt niet brutaal genoeg voor het doel was.

Patrick Berg zorgde in de 83ste minuut voor de 1-1, waardoor uiteindelijk verlenging moest beslissen wie er door zou gaan naar de achtste finale. De middenvelder keek bij Viaplay terug op het duel.

“Een zuur gevoel. Ik denk dat we het hadden verdiend om door te gaan. Ik heb het gevoel dat we meer dan genoeg creëren om vaker te kunnen scoren dan die ene keer. En we krijgen iets te veel makkelijke doelpunten tegen”, aldus Berg.

Aan het begin van de tweede helft, vlak nadat Josip Sutalo was weggestuurd met een rode kaart, leek Bodø/Glimt een strafschop te krijgen, na hands van Borna Sosa op de doellijn. De scheidsrechter besloot - na het bekijken van de beelden - echter om Ajax een vrije trap te geven, vanwege een overtreding op doelman Diant Ramaj.

Bodø/Glimt-trainer Kjetil Knutsen begreep niets van die beslissing van de arbiter, vertelt hij bij Viaplay. “Dat de scheidsrechter een vrije trap aan de doelman kan toekennen is volstrekt onvoorstelbaar. Ik denk dat er niemand anders is die vindt dat dit geen strafschop en rode kaart is.”

Jens Petter Hauge, die een aantal keer dreigend was tegen Ajax maar niet wist te scoren, is het met zijn trainer eens. “Ik denk dat het duidelijk is dat dit een tweede rode kaart moest zijn”, aldus de aanvaller.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Huh, dat was toch geen vreemde beslissing. Ramaj werd behoorlijk gehinderd. Vond de scheidsrechter een prima pot fluiten.

22 februari 2024 om 22:47

Mwah, het was niet gek geweest wanneer de strafschop en rode kaart gewoon werden gegeven.

22 februari 2024 om 22:48

Als de keeper niet werd gehinderd vooraf was dat inderdaad niet gek geweest.

22 februari 2024 om 23:21

En waarom was het niet gek geweest dan, Emilio? Wil je dat ook eens uitleggen?

23 februari 2024 om 00:15

EmilioDat was heel gek geweest want je mag een keep niet hinderen in zn 5 meter en hij werd vol bij zijn schouder gepakt."Gewoon".....

22 februari 2024 om 23:00

Ik vond er echt niks aan de hand, ja behalve die van Sosa 😂 en dat zegt veel want ik kijk toch meestal met een behoorlijk gekleurde bril

22 februari 2024 om 23:04

Begin me wel heel erg te irriteren aan de arrogantie van die Noren. Vorige week pakte de kranten ook al uit met onzin verhaal over dat Ajax geen grote club meer is in Europa, leek net alsof ze onder een steen vandaan kwamen. Vanavond kregen ze ook daarom de deksel op de neus. Ik kijk er naar uit wat de Noorse kranten morgen te melden hebben.

22 februari 2024 om 23:21

Ach, even de roze bril af doen hoor. Dit was nooit een overtreding, zeker bewust hands en dus rood en een penalty. Scheids was echt heel slecht en in het voordeel van Ajax.

22 februari 2024 om 23:30

Hij springt toch duidelijk tegen de keeper aan waardoor hij uit balans raakt en de bal niet kan wegtikken? Hoe minimaal dit ook was, dit kon je best terug fluiten.

22 februari 2024 om 23:39

Eh, nee. Keeper springt eerder tegen hem aan. Achteruit de lucht in. Niks aan het handje.

22 februari 2024 om 23:57

De keeper werd duidelijk gehinderd.

23 februari 2024 om 00:00

Het is dat hier nu juist een discutabel moment uit voortvloeit, anders was dit natuurlijk ook geen overtreding op de doelman geweest.

23 februari 2024 om 00:16

@PanFC
Volgens mij was de arm van Sosa ook behoorlijk langs het lichaam. Überhaupt geen strafbaar hands..

23 februari 2024 om 00:18

Martijn R: Volgens mij was het niet bewust en inderdaad langs het lichaam, maar als je met je arm op doellijn een doelpunt voorkomt dan is het 100 procent een penalty. Of hij rood had gegeven weet ik niet. Dat is ook weer zoiets wat om het seizoen verandert bij deze situatie.

23 februari 2024 om 00:20

Zeker niet. Zit gewoon een beweging naar de bal toe.

23 februari 2024 om 01:00

Keeper krijgt gewoon een elleboog in zijn nek hoe bedoel je niet gehinderd leer de regels kennen voordat je de betweter wilt komen uithangen

23 februari 2024 om 06:53

Als je dit arm langs het lichaam noemt is het tijd voor een brilletje denk ik? Ajax kwam daar goed weg want er was ook geen sprake van een overtreding.

23 februari 2024 om 07:34

Tijd voor een brilletje voor jou dan. Aangezien de keeper duidelijk gehinderd wordt.

23 februari 2024 om 09:44

Ook als de keeper tegen hem aansprong werd de keeper gehinderd binnen de 5 meter. Dus je bent het eens.

22 februari 2024 om 23:27

ik weet nog ergens in 't laatste half uur overtreding op een speler van Bodo, scheids geeft voordeel. ze breken door de verdediging en de scheids fluit ineens voor die overtredingen. en dat is 1 voorbeeld. ik vond 'm echt matig (heb alleen 't laatste half uur gezien + verlenging)

23 februari 2024 om 10:15

Dat leek zo, omdat de verdediger stopte na het fluitsignaal. Hij had wel voordeel moeten afwachten. In de eerste helft was dit wel het geval, waar hij alsnog buitenspel fluit.

23 februari 2024 om 11:29

De scheidsrechter maakte wel een grote fout. Hij stuurde Sutalo met rood van het veld terwijl de beelden duidelijk laten zien dat de Noor zichzelf tackelt. Had dus geen rood moeten zijn.

Vreemd om het daarop te gooien, die aanvaller loopt de keeper in de weg in de 5 meter. Daar heeft Ajax alle geluk natuurlijk, maar je kan deze overtreding geven.

22 februari 2024 om 23:03

Wat maakt de 5 meter uit?

22 februari 2024 om 23:05

Weet je niet dat het 5 meter gebied beschermd gebied is voor de keeper?

23 februari 2024 om 00:19

Gentiana

Die lijnen trekken ze niet voor jan pipo de clown.

Binnen het 5 meter gebied heeft de keeper een beschermende status. Hij krijgt een vrije trap als hij in dit gebied wordt gehinderd.

Dus ja, het maakt uit.

23 februari 2024 om 03:20

Niet helemaal meer benodigd om dit te beantwoorden, maar zoals hier al aangegeven wordt maakt de 5 meter hier inderdaad het verschil. Wellicht even inlezen in de regels en anders gewoon weer naar badmintonzone gaan ofzo…

23 februari 2024 om 10:39

@meneer Daniel

ik kan mij voorstellen dat er nu gefloten werd, dit omdat de speler meer naar de keeper leek te kijken dan naar de bal. Echter kun je je wel afvragen wat wel of niet mag. Bij corners is het vaak heel druk in het 5 meter gebied. Ook dan wordt een keeper gehinderd (in zijn bewegingsruimte) maar dat is geen probleem. Ik vind ook dat als een speler gewoon recht omhoog springt dat dit ook in het 5 meter gebied moet kunnen. Nu was het minimaal en kon je ervoor fluiten of het laten gaan.
Dat de scheidsrechter naar het scherm moest komen is voor mij ook een teken dat de VAR ook heel erg twijfelde. Als hij het een overtreding vond deed de handsbal er niet toe en had hij de scheidsrechter niet mogen roepen en had het spel gewoon door moeten gaan (volgens met een corner).

23 februari 2024 om 11:04

Kijkend hoe de VAR vaak te werk gaat, kan ik me best indenken dat ze alleen naar de handsbal gekeken hebben en hem daarom naar het scherm roepen om vervolgens te constateren dat er ook sprake is van een overtreding. Heb het idee dat de VAR regelmatig leidt aan tunnelvisie.

22 februari 2024 om 23:03

Ik baal echt dat we gewonnen hebben en dan ook nog op deze manier. Verlenging in de benen... Dit team heeft alle energie nodig om überhaupt staande te blijven in de ED. Nog nooit zo teleurgesteld geweest met een winstpartij -snik-

Slechte verliezers. Ze hadden meer dan genoeg kansen gehad tijdens de 90 min. En daarnaast ook in de verlenging. Het geluk stond na lange tijd weer eens aan Ajax's zijde

22 februari 2024 om 22:48

Vind hem anders heel realistisch in zijn reactie.

22 februari 2024 om 23:10

Als je zelf over twee wedstrijden meer dan 30 kansen mist en dan naar de arbitrage gaat wijzen sla je toch de plank behoorlijk mis mijn inziens, maar goed. 'volstrekt onvoorstelbaar' vindt hij het zelfs, letterlijke quote, weet niet wat daar realistisch aan is.

22 februari 2024 om 23:13

Had niet het idee dat ie alles gooide op dat moment en wel degelijk reflecteerde op de vele gemiste kansen.

Dat was heel licht maar wel contact met Ramaj. Begreep de beslissing wel alhoewel Ajax daar duidelijk wat geluk had.

Ik snap wel dat die kerel gek wordt na vandaag. Zelden een team zo ongelukkig weten zijn zonder genaaid te worden door de arbitrage. Maar aan de scheidsrechter kan je het dus niet wijten vind ik.

22 februari 2024 om 22:59

Ik heb heel vaak in Europa zo een Nederlands team aan het kortste eind zien trekken. Maar het lijkt een Onhollands Europese week te worden.

22 februari 2024 om 23:03

Op deze manier? Drie keer doelkader, spits die een open goal mist, aanvallers die naast dat alles ook nog eens enorme kansen missen en dan nog eens een voorzet die er in waait en waar de keeper er niet goed uitziet.

Vond het vrij ongezien.

22 februari 2024 om 23:11

Ja op deze manier Lierse. Bijv. een wedstrijd totaal domineren totdat iemand besluit volledig onterecht 2x rood te trekken in 5 sec. in 1 aanval, wat helemaal niet kan, dat is ook vrij ongezien

22 februari 2024 om 23:13

Even teruglezen. “Zonder genaaid te worden door de arbitrage”.

22 februari 2024 om 23:23

Jemig, hebben we het daar nog steeds over? Cry much?

De scheidsrechter was uitstekend. Niet partijdig, deed geen gekke in een knotsgekke wedstrijd

22 februari 2024 om 22:57

Wat meer bijzonder is hoe Ajax uit de kleedkamer kwam, dat heb ik zelden zo slecht gezien. Binnen 5 minuten had je twee rode kaarten kunnen hebben en een pingel tegen. Volgens mij nog nooit vertoond

22 februari 2024 om 23:00

Heb Ajax weleens 2 x rood en een penalty tegen in 5 seconden zien krijgen hoor.

22 februari 2024 om 23:04

Chelsea uit in 2019/2020, bij een 0-3 stand als ik mij niet vergis. Al waren die kaarten niet terecht imo.

22 februari 2024 om 23:09

Ik heb het gekker meegemaakt, paar jaar geleden tegen Chelsea met 2 rode kaarten binnen 10 seconden en penalty tegen.

22 februari 2024 om 23:10

Ik heb toevallig de highlights van die wedstrijd gezien van de week, maar hoe kan je beweren dat die van Blind niet terecht was? 😂

22 februari 2024 om 23:14

Wie beweert dat? Je kan alleen als dat direct rood is niet nog een rode kaart geven gezien de actie bij rood direct gestopt is. Daarnaast werd er eerst een overtreding op Blind gemaakt, wat zelfs de kaart van Blind discutabel maakt. Maar buiten dat alles: het kan dus gekker.

22 februari 2024 om 23:15

Heb het niet helemaal voor me meer, maar iets was er iig niet terecht aan iig 1 rode kaart en volgens mij de pingel haha

22 februari 2024 om 23:33

Oh nee, ongeacht terecht of onterecht (hoewel UEFA heeft aangegeven dat er bij die beslissingen fouten zijn gemaakt door scheids), bedoel meer hoe gek een wedstrijd kan zijn, die wedstrijd was paar levels gekker dan die van vandaag

22 februari 2024 om 23:25

Behalve dan dat hij geen rood en penalty gaf voor een hele duidelijke. Wordt niet voor niets midden in het spel naar de kant geroepen. Was helemaal niks aan de hand, keeper zat er gewoon naast. En dat niet alleen, alles was in voordeel van Ajax. Leuk voor Nederlands voetbal en de punten, maar realistisch blijven mag best.

22 februari 2024 om 23:35

Je ziet toch duidelijk dat de keeper een licht duwtje krijgt? Als hij hem op de stip legt dan was het ook niet gek geweest, maar het was gewoon wel een lichte overtreding van die aanvaller. En alles in het voordeel van Ajax? Dat viel ook wel mee. Dat van Sutalo was ook best makkelijk rood en voor de rest weinig aparte beslissingen? Die speler van Bodo die rood pakte maakte ook gewoon 2 domme overtredingen.

22 februari 2024 om 23:41

Best makkelijk rood? Duidelijker krijg je ze niet. Ok, dat is natuurlijk ook overdreven, maar ook al doet hij het niet expres: doelkans voorkomen. Simpel. En nee, keeper krijgt geen duw. Die springt achteruit omhoog. Tegen de aanvaller aan. Niks aan de hand. Andersom had je moord en brand geschreeuwd.

23 februari 2024 om 00:16

Hij krijgt een lastige bal die hij nog moet controleren en ze kruizen mekaar ongelukkig waar hij volgens mij ook nog deels over zijn eigen benen struikelt. Rood kan, maar dit had je ook met geel kunnen afdoen, want het was nog lang geen 100 procent scoringskans. Die scheids keek niet voor niks zo lang daar. En die keeper krijgt geen duw? Kijk de beelden nog eens terug zou ik zeggen. Ik krijg ook sterk het gevoel dat jij andersom moord en brand zou schreeuwen.

23 februari 2024 om 00:23

PanFC

Haha nee. Keep werd gehinderd en heeft in zn 5 meter een beachermde status. Scheidsie zag dat goed.

23 februari 2024 om 00:23

Zeker niet, want ik ben onpartijdig in deze situatie. Intentie heeft hier niets mee te maken. Hij struikelt over eigen benen omdat hij gehaakt wordt. Gewoon doorgebroken speler, klaar. Hij kijkt zo lang omdat hij het zelf op het veld niet zag en naar de kant wordt gehaald.

23 februari 2024 om 00:34

Doorgebroken misschien, maar het was nog lang geen 100% scoringskans en dat mag je zeker meewegen, dus dan had geel ook prima gekund. Helemaal als hij ook nog deels over zijn eigen benen struikelt na een vrij ongelukkig contact. Daarnaast keek hij gewoon lang, omdat het echt niet zo simpel was als jij zegt.

23 februari 2024 om 01:02

Haha wat een clown ben jij keeper wordt duidelijk gehinderd. Maar panfc op Voetbalzone weet het natuurlijk beter!

23 februari 2024 om 10:06

Gezien je reacties krijg ik sterk het gevoel dat je niet onpartijdig bent. Sutalo terecht rood, die speler van Bodo terecht rood. En Ramaj wordt gewoon gehinderd bij het uitkomen, dus ook terechte beslissing.

23 februari 2024 om 11:37

Sorry maar dan heb je niet goed gekeken.
Bij Sutalo haakt de Noor eerst zichzelf met zijn voeten waardoor hij al valt voor hij heel licht ook in aanraking komt met Sutalo. Dus geen rood. Lastig te zien, maar als je de (ingezoomde) herhaling ziet is het echt wel duidelijk.

Bij Sosa was het een overtreding. Duidelijk niet bewust hands, bal wordt duidelijk tegen zijn arm aangeschoten. Desondanks wel voldoende voor in elk geval een penalty. Gelukkig voor Ajax ziet de scheids het hier wel goed dat daarvoor al een andere overtreding op Ramaj was gebeurd.

In totaal was Bodo dus door een fout van de scheids in het zadel geholpen. Niet andersom.

Ach rood Sutalo leek het ook eerder dat die speler van Bodo zichzelf tackelt dan dat het door Sutalo komt. Daar hoor je de coach natuurlijk niet over

22 februari 2024 om 23:14

Dat was toch ook gewoon niet het geval? Sutalo haalt een doorgebroken speler neer, meer niet.

23 februari 2024 om 11:39

Kijk de herhaling maar goed. De Noor haakt zichzelf met zijn voeten. Is al aan het vallen waarna Sutalo hem met zijn voet licht aanraakt (waarschijnlijk door de rate val van de aanvaller).

Dus Sutalo haalt geen doorgebroken speler neer. Veel kritiek op Sutalo, maar hier was het geen fout van hem.

22 februari 2024 om 23:26

Omdat het gewoon rood was waarschijnlijk? Duidelijker krijg je ze niet.

Ik betwijfel of het rood had moeten zijn. Ik kon iig niet goed zien of de bal op doel ging, of voor de tweede paal langs zou gaan. In dat laatste geval had de handsbal dan niet met rood bestraft moeten worden, maar met geel. Of ben ik de enige die dacht dat de bal misschien niet op doel was gegaan😂

Dat was juist het moment waarop de scheids m.i. gelijk had. Ramaj werd gehinderd in z'n eigen doelgebied. Maar qua voordeel geven zat het ons vandaag totaal niet tegen. Ajax maakt een overtreding of lijkt buitenspel te staan, de scheids lijkt voordeel te geven om vervolgens een veelbelovende aanval te onderbreken en alsnog Bodo de vrije trap te geven. Daar zou ik als Bodo zijnde meer gefrustreerd over zijn dan over wel of geen 2de rode kaart.

22 februari 2024 om 23:28

Keeper zat er gewoon naast, meer niet. Als je met 11 tegen 9 staat en een penalty krijgt, maar dat juist niet krijgt is toch frustrerender dan een veelbelovende aanval teruggluiten?

23 februari 2024 om 00:02

Omdat die gehinderd werd door een speler ja.

Daarbij mag Bodo ook flink naar zichzelf kijken hoe je met zoveel kansen niet kan winnen van dit armoedige ajax

23 februari 2024 om 00:25

Tuurlijk mag Bodi naar zichzelf kijken en dat doen ze ook. Neemt niet weg dat ze hier gewoon met een penalty tegen 9 man hadden moeten staan🤷‍♂️

23 februari 2024 om 05:34

Na vooruit pan. Voordat we de deksel op onze neus krijgen. Je krijg van mij gelijk. Blij nu?

23 februari 2024 om 09:57

Thanks.😂 Snap alleen niet wat het deksel op onze neus er mee te maken heeft?

Als je zelf zoveel kansen mist en de schuld aan de arbitrage moet geven terwijl daar gewoon een overtreding wordt gemaakt, tsja... Op basis van het voetbal zeker onverdiend, maar who cares, voor mooi voetbal koop je niets. Als je in twee knock-out wedstrijden een rode kaart pakt terwijl je verreweg de betere bent dan mag je je dubbel achter de oren krabben. Beetje zelfreflectie kan geen kwaad, dat kunnen we in Amsterdam na dit serizoen volgens mij wel aardig. :D

Keeper werd gehinderd in het 5-metergebied , daar is de keeper extra beschermt. Dat zou een coach toch moeten weten? Ajax had niet te klagen over geluk deze keer.
Was wel typisch hoe Taylor scoorde, maar ook deze telt .

Welke wedstrijd was dat nou laatst? Leipzig Real Madrid waar nog minder tegen de keeper gebeurde, en die goal werd ook afgekeurd. Hier werd Ramaj meer gehinderd.
Wat dat betreft consequent.

Tja kansen is een begin, kansen afmaken is het doel daar waren ze niet zo goed in. Is ook een kwaliteit van het spel, dus geen pech maar gebrek aan kwaliteit

Lijkt me de reactie van een verliezer. Keeper werd gehinderd in doeleinde en dat is per definitie een vrije trap. Dat er daarna hands wordt gemaakt is volstrekt niet relevant. Ik snap wel dat die trainer het zuur vindt want BG was praktisch hele wedstrijd beter maar deze uiting slaat hij de plank mis.

Slechte verliezer zeg. Hinderde Ramaj duidelijk in zijn eigen 5-meter gebied. Hij kan zich beter afvragen hoe zijn eigen spelers zoveel kansen om zeep hebben geholpen. Dan krijg je zoveel kansen inclusief een kans voor open doel. En toch scoren ze niet. Tja dit hebben ze aan zichzelf te wijten om te verliezen van dit zwakke Ajax na 20+ schoten...

Ajax heeft zeker gezweind vandaag, maar terecht dat de penalty niet werd gegeven. Wel bijzonder dat de var hem naar het scherm laat gaan. Die hebben die overtreding dan ook gewoon compleet gemist.

Sinds wanneer mag je dan je hand dan wel elleboog op de schouder van de keeper leggen? Die man is gewoon pissig dat hij geen trainer van ajax is geworden mijn inziens..toch? Dan was ie nu door in Europa:D

Zeer onsportieve reactie om het op de scheidsrechter af te schuiven en niet op het missen van legio kansen van je eigen spelers. Het zou een rode kaart en een penalty zijn als Ramaj niet gehinderd werd. De regel zegt dat het hinderen van een doelman in zijn 5-metergebied een directe vrije trap moet zijn. Blijkbaar kennen een aantal mensen hierboven deze regel niet, dus is het gepast om hier niet over te oordelen. Hoe gelukkig het ook uitkwam, ik vond dit een correcte beslissing.

Met die beslissing was Ajax best gelukkig, al was het ook wel weer te billijken. Maar andersom had ook gewoon gekund. Scheids had medelijden met de jochies van Ajax. Dat zal het zijn;-)))

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren