Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Club Brugge laat sensatie voor Belgisch recordbedrag naar Engeland gaan

Laatste update:

Igor Thiago maakt na dit seizoen een prachtige transfer. De spits van Club Brugge vertrekt voor een Belgisch transferrecord van 37 miljoen euro na dit seizoen naar Brentford. Die club leek eerst met Club-teamgenoot Antonio Nusa aan de haal te gaan, maar de Noor kwam niet door de medische keuring.

Niets leek een transfer van Nusa naar Brentford in de weg te staan. De Noorse aanvaller zou voor meer dan dertig miljoen euro in de zomer de oversteek maken naar Engeland, maar de transfer ging niet door omdat Brentford een knieprobleem ontdekte bij de achttienjarige flankspeler.

Brentford heeft het telefoonnummer van Club echter nooit verwijderd en heeft nu andermaal een deal gesloten met Blauw Zwart. Thiago kost Brentford 37 miljoen euro inclusief bonussen en daarmee wordt de Braziliaan de duurste uitgaande transfer uit de Jupiler Pro League ooit. Daarnaast heeft Club nog een doorverkooppercentage van tien procent bedongen.

Het vorige Pro League-record stond op naam van Charles De Ketelaere, die Club in de zomer van 2022 verliet voor AC Milan en 36,5 miljoen euro opleverde. Igor Thiago en Charles De Ketelaere zijn de enige spelers die de Pro League voor meer dan dertig miljoen euro verlieten. De nummer drie op de lijst, Jonathan David, liet AA Gent in 2020 voor 27 miljoen euro achter zich om zich te voegen bij Lille OSC.

Brentford-manager Thomas Frank is zeer te spreken over Igor Thiago. "We hebben een sleutelspeler gecontracteerd voor een sleutelpositie. Thiago is een spits die past bij de rol in ons team. Hij werkt hard en is een zeer goede speler. Hij is ook fysiek aanwezig en is erg goed in de zestien."

"Hij maakt goede stappen in de Belgische competitie, dus er is een groot potentieel en we kijken er naar uit om hem in een rood-wit shirt te zien." Igor Thiago is bezig aan zijn eerste seizoen op het hoogste niveau van België en maakte in alle competities al 26 doelpunten. Daarnaast was hij goed voor vier assists en liefst negen gele kaarten.

Thiago heeft naast het Belgische ook het Bulgaarse transferrecord op zijn naam staan. Nadat de nu 22-jarige spits anderhalf jaar furore maakte bij het Ludogorets van Sergio Padt, nam Club hem voor een recordbedrag van 7,9 miljoen euro over van de regerend landskampioen uit Razgrad.

Thiago, die ook over een Bulgaars en dus EU-paspoort beschikt, had een contract tot medio 2027 in het Jan Breydelstadion. Het maakte dat Club zeer sterk in de onderhandelingen stond.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

De Belgen beginnen ook steeds mooiere transferbedragen te krijgen voor hun spelers, voor de kenners van de Belgische competitie, hoe groot is het verschil in kwaliteit met de eredivisie?

14 februari 2024 om 22:28

Club Brugge steekt er momenteel bovenuit in België.
Zowel sportief als financieel.
Moest er een bene liga zijn zouden Ajax en Brugge de te kloppen clubs zijn, met daarnet onder PSV/Anderlecht.

14 februari 2024 om 22:34

Haha schei uit hoor, Club Brugge boven PSV scharen. En Ajax moet met het met Brugge uitvechten om het kampioenschap?

Aycette vroeg om een kenner van de Belgische competitie voor een vergelijk van niveau. Blijkbaar een kenner van de Belgische competitie, maar niet die van de Nederlandse.

14 februari 2024 om 22:35

Steekt er sportief bovenuit maar al een paar jaar geen kampioen geworden... Dat is knap!

14 februari 2024 om 22:36

Historisch gezien misschien wel, maar kijk je naar de huidige situatie zijn het Union en PSV die boven de rest uitsteken. Anderlecht draait al lang niet serieus mee bovenin. Feyenoord zou in Belgie denk ik meedraaien om de titel. PSV al helemaal. Ajax zou vanzelf weer aanhaken na een jaar of 2

14 februari 2024 om 22:48

neen hoor in 22 nog

14 februari 2024 om 23:03

Als je serieus denkt dat Brugge beter is dan PSV dan kijk je oftewel door een zwaar gekleurde bril of volg je geen voetbal.

PSV is minstens 3 klassen beter. En het niveau in de Eredivisie is ook beter, niet veel beter maar wel beter.

14 februari 2024 om 23:09

Er is op dit moment 1 ploeg die er met kop en schouders bovenuit steekt en dat is Royale Union ST Gilloise.
Het is dat er zo'n raar play-offs systeem is in België, anders hadden ze de titel al bijna binnen.

14 februari 2024 om 23:15

Anderlecht heeft sowieso nog een behoorlijk inhaal slag gaan maken.
Los van daarvan, PSV en Feyenoord hebben Financieel (veel) meer slagkracht dan Brugge.

De omzet, exclusief spelers verkopen van Brugge in een jaar waarin ze CL speelden was 100 miljoen. PSV en Feyenoord haalden dezelfde omzet, de ene 101 en de andere 99 miljoen, maar dan in de Europa League. De enige manier voor Brugge om gelijke tred te houden met PSV en Feyenoord is dus als zij zelf elk jaar CL spelen en die andere twee niet. Dit jaar is het omgekeerd, het is geen geheim dat de CL je zo 40 miljoen extra opleverd (en in het geval van PSV iets meer), dan zit er ineens een fors gat tussen die clubs. Dit seizoen is het maar de vraag of Brugge CL gaat halen, ook in het playoff systeem is het gat naar de koploper inmiddels best fors).

Ajax steekt er financieel bovenuit, halen ondanks hun jaar in de Europa League/conference league en de goede prestaties van PSV in de CL waarschijlijk toch weer de hoogste omzet. Daar achter ga je PSV en Feyenoord krijgen en dan pas Anderlecht (zonder CL hebben ook zij een hogere omzet dan Brugge, alleen doen zij het al jaren sportief gezien heel matig) en Brugge in financieel opzicht.

Buiten het financiele om hebben Ajax en Brugge op dit moment sportief niet de beste periode van de afgelopen jaren terwijl Anderlecht dit jaar de weg naar boven weer gevonden lijkt te hebben in Belgie en in Nederland PSV en Feyenoord hun zaakjes sportief ook een stuk beter voor elkaar hebben dan Ajax.

15 februari 2024 om 09:04

Als je gelooft dat Feyenoord veel meer financiële armslag heeft dan Brugge dan heb je geen idee waar je het over hebt. Dan heb ik het ook over eigen vermogen en dergelijke.

15 februari 2024 om 11:59

Klopt, zonder het play-off systeem zou Union volgens mij al 3 jaar achter elkaar kampioen gespeeld zijn, kan er een jaartje naast zitten maar scheelt niet veel.

14 februari 2024 om 23:18

Ik denk persoonlijk dat de top in Nederland over zijn geheel sterker is dan in België (al is de top bij ons misschien wel iets breder) en dit is ook geen schande om te vernoemen denk ik als je kijkt naar de recente geschiedenis en ook hoe er naar jullie competitie wordt gekeken in vergelijking met de onze.

Brugge daargelaten vangen de meeste clubs bij ons echt nog te weinig voor hun spelers en ik denk dat dit in Nederland ook wel beter zit. Arthur Vermeeren is een goed recent voorbeeld hiervan.

Een goed Brugge moet in jullie competitie ook wel voor de titel kunnen meestrijden lijkt mij, al zijn de resultaten in de competitie wel een pak minder geworden sinds vorig seizoen.

15 februari 2024 om 06:38

Onze top is op dit moment echt niet zo sterk hoor. Ajax ploetert dit seizoen door en is Europees nergens te bekennen. Wij bakken er ook helemaal niks van en liggen al uit de Conference League. Twente vloog er heel kansloos uit tegen Fenerbahçe. Ik wil nog wel eens Twente-Genk oid zien. Zie Genk dat best winnen. En Antwerp-AZ ofzoiets zie ik ons ook niet winnen op dit moment…

15 februari 2024 om 08:29

Maar dat is enkel dit seizoen. Jouw AZ heeft bijvoorbeeld vorig seizoen nog de halve finales van de Conference League gehaald en verschillende Nederlandse clubs hebben de laatste jaren verschillende Europese finales gespeeld. Om nog maar te zwijgen over die geweldige CL campagne van Ajax.

Ter vergelijking: de laatste keer dat een Belgische club een finale speelde van een Europees tornooi was in 1992 (antwerp) en naar mijn weten zijn onze Belgische clubs de laatste jaren niet verder geraakt dan een kwartfinale.

Dus ik denk dat het verschil er zeker nog wel is persoonlijk. En de budgetten zijn in Nederland ook hoger zoals hierboven vermeld.

15 februari 2024 om 10:20

Verschil is vrij klein of hetzelfde denk ik, de Eredivisie is blijven staan kwa niveau de afgelopen jaren terwijl de Belgische competitie er vooruit op is gegaan als je het mij vraagt.

Van Brugge wat toch voor mij persoonlijk een europese subtopper is naar een laagvlieger in Engeland.
Hij gaat in een top competitie spelen maar daarmee lijkt me ook alles gezegd.

14 februari 2024 om 22:29

Brugge een Europese subtopper? Weet niet hoe breed de Europese subtop bij jou is… Ze hebben in de gehele clubhistorie 1x overwinterd in de cl.

14 februari 2024 om 22:34

Laatste jaren is Brugge naar subtop niveau gestegen.
Er zijn meerdere europabekers niet ?

14 februari 2024 om 22:38

Als je europacup I hierbij zet dan zit je er naast

14 februari 2024 om 23:15

Jij bent een soort DerKaiser123 maar dan van de Belgische competitie. Kom op beetje realistisch blijven he.

15 februari 2024 om 00:15

Mij hoor je toch niet zeggen dat de Belgische competitie beter is als de Nederlands ?Nederland tikt een hoger niveau aan.Los daarvan mijn persoonlijke mening een Brugge op niveau(wat dit jaar nog niet veel is geweest)speelt mee om de titel in Nederland.Ik heb totaal niets met Brugge maar heb geen moeite om dit toe te geven.

14 februari 2024 om 22:34

Nouja zoveel presteert Brugge nou ook weer niet. Al een tijdje geen kampioen meer en presteren ook bijna nooit iets in Europa. Als je tegen de hedendaagse sterren in Engeland kunt spelen met meer salaris dan is dat toch logisch. Bewijs je jezelf in de PL dan kan je snel een stap omhoog zetten.

15 februari 2024 om 00:23

Al een tijdje geen kampioen geworden? Alleen Antwerp werd vorig seizoen kampioen, de jaren daarvoor Brugge toch gewoon 3x op rij?

15 februari 2024 om 00:42

Al een tijdje ?

Na een krap anderhalf jaar als Braziliaan al een Bulgaars en dus EU-paspoort kunnen krijgen? Iemand die meer weet hoe dat kan?

14 februari 2024 om 22:59

Voornaam Igor doet mij denken dat zijn moeder bulgaarse is maar kan het mis hebben.

14 februari 2024 om 23:01

Dat is dus een land met een 'streng' immigratie beleid. Tenzij je centen hebt. Dan koop je een paspoort.

15 februari 2024 om 12:51

Ah, in het rijtje met Malta dus.

buiten de transfer om, want lijkt me een leuke speler voor premier league.
hoe heeft deze vent ooit een bulgaars paspoort gekregen? hij had pas 1,5jaar in bulgarije gevoetbald en zo ver ik kan vinden heeft hij geen opas/omas oid die bulgaars zijn.
lijkt me een zorgelijke zaak als mensen zomaar een bulgaars (dus EU burger) worden.

had ook niet mee gekregen dat nusa medisch was afgekeurd, ben benieuwd wat voor staartje dat nog krijgt. Want dat is echt een goede speler.

14 februari 2024 om 23:37

Geen idee over dit geval,

Igor klinkt eerder Bulgaars dan Portugees dus misschien ligt daan een link.

Sowieso is Nederland, in tegenstelling tot het beeld wat bij de meeste Nederlanders heerst een van de lastigste landen in Europa om de nationaliteit te krijgen en te houden.

Er zijn een heleboel landen waar je, als een van je groot ouders er vandaan kwam, generaties lang recht blijft houden op die nationaliteit. Ik ken zelf een paar Amerikanen die in Europa wonen omdat een van de voorouders 6 generaties terug Italiaan was en ze dus recht hadden op een Italiaans paspoort.

Daarnaast hebben veel landen, waaronder ook Nederland, voor bepaalde mensen, zoals topsporters, spoed procedures, bijvoorbeeld om ze mee te lanten doen aan Ek's/wk's of Olympische spelen misschien dat hij van zo'n mogelijkheid gebruik heeft gemaakt.

Bij 37 miljoen verwacht je dat ie naar een Europese topclub gaat. Blijkt het een lage middenmoter uit Engeland.. echt absurd wat die modale premier league clubs kunnen uitgeven

14 februari 2024 om 22:54

Niet normaal, de charme verdwijnt helemaal.

15 februari 2024 om 08:36

Dit is toch al jaren zo , verbaas mij dat je denkt dat het om een Europese topclub zou gaan gezien het bedrag?

On: De hele JPL kan wel het een en ander leren van het beleid daar in Brugge. Denk dat alleen Union en Genk dicht komen qua scouting.

Dat erzijde, VZ, jullie website is een verschrikking. Amper 10 lijnen tekst, gigantische foto's. Ik mis de oude layout, dit is echt een verschrikking om naar te kijken en te lezen.

Schat Nederland hoger in. Club zal wel top 5 zijn in Nederland. Dit seizoen zit het wat tegen bij Club, xG had Club 18 (!) punten meer moeten hebben. De voornaamste verklaring voor de huidige matige derde plek.

37 miljoen voor Thiago, goed gek. Klasse van Brugge.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren