Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

City-huurling voelt geen druk bij Twente: ‘We noemen hem ook wel Bob Marley’

Laatste update:

Yaw Yeboah is dit seizoen door Manchester City uitgeleend aan FC Twente. In Enschede maakte de negentienjarige vleugelaanvaller in korte tijd al veel indruk. Onder trainer René Hake is de City-huurling een vaste basisspeler. Druk lijkt hij niet te kennen. “We noemen hem ook wel Bob Marley”, aldus ploeggenoot Bersant Celina.

/

"Ik overhaast niets in het leven en maak me niet zo snel druk om dingen”, zegt Yeboah in een interview met TC Tubantia. “Alles gaat stap voor stap. Daarom voel ik ook geen druk als ik op het veld sta, zelfs bij mijn debuut in een groot stadion als De Kuip was ik rustig. Dan ga ik het veld op en doe mijn job. Meer is het niet”, vertelt de aanvaller. "We noemen hem ook Bob Marley, omdat hij zo ongelooflijk relaxed en cool is en van reggae houdt”, aldus Celina.

Celina vertelt dat hij vanaf zijn elfde levensjaar al van huis is. Zijn vader wilde niet dat hij ging voetballen. Yeboah senior was hoofd van de school en had andere plannen met zijn zoon, die van hem moest gaan studeren. “Voetballen vond hij maar niks. Om toch te kunnen voetballen, moest ik mij verstoppen. Ik ben zelfs van huis weggelopen om mijn droom achterna te reizen. Later hebben de mensen van de academie aan mijn vader gevraagd of ik alsjeblieft mocht voetballen. Uiteindelijk is hij daarmee akkoord gegaan en nu is hij ongelooflijk trots op me.”

Denk jij dat Yaw Yeboah later het eerste elftal van Manchester City haalt?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik vind dat bob marley niemand mag vergelijk worden, hij is de reggae legende van de wereld en niemand zal hem ooit gaan vergeten.
Wel stom van zijn vader dat yaw niet mag voetballen. Kinderen moeten ook plezier hebben, maar de onderwijs gaat zeker voor.

29 september 2016 om 14:09

Ze noemen hem enkel Bob Marley, omdat Marley net zo relaxed en cool is en ook Yeboah van reggae houdt. Daar houdt het verder bij op, hij wordt niet vergeleken met grootsheid van de reggae-legende of qua unieke persoonlijkheid. Het is slechts een gekscherende bijnaam om de genoemde raakvlakken.

29 september 2016 om 14:12

Ik vind dat iedereen uniek is en niemand met een ander persoon vergeleken mag worden.
Echter iedereen doet het en vaak niet met de bedoeling om iemand één op één te vergelijken.
Maar, in dit geval, wordt Yeboah vergeleken met Bob Marley vanwege zijn relaxedheid
en liefde voor de reggea.
Iets wat Bob Marley ook had. Vandaar de vergelijking.

29 september 2016 om 14:40

Heel lief dat je zoveel waarde hecht aan Bob Marley, maar je snapt toch ook wel dat de vergelijking puur wordt gemaakt op de iconische waarde van Bob Marley die in een karikatuur een blowende eenling is, in een bubbel waarin alles wel goed komt.

Los van dat, geloof mij maar dat ook Bob Marley, vroeger of later vergeten zal worden. Nu slaat hij nog een beetje aan op onze generatie, maar luister jij nog naar muziek van Abba? Wij zijn maar mensen, en datgeen wat in onze levens gebeurt is het belangrijkste ooit. Bob Marley is van vroeger en nog een beetje van nu, niet van twee generaties verder, waarschijnlijk.

29 september 2016 om 17:03

@batman Het verhaal interpreteer ik als dat hij niet mocht voetballen als carrièrekeuze en op die manier van school af kon. Op zich logisch als je ziet hoe weinig spelers er maar echt doorbreken. Als dan blijkt dat hij toch enorm veel talent heeft snap ik dat zelfs z'n vader dan een keer overstag gaat.

@ikea Ik snap je argument niet. Je denk dat Bob Marley over twee generaties niet meer geluisterd wordt, okee, zou kunnen. Maar hoezo draag je dan Abba aan? Bob Marley is zoals je zelf al zegt iconisch en wordt om veel meer dan alleen zijn muziek gewaardeerd, de hele levensstijl wordt namelijk gewaardeerd. Abba daarentegen is popmuziek en niets anders. Overigens kom ik tot mijn grote verbazing genoeg mensen uit mijn generatie (eind 80's/begin 90's) genoeg mensen tegen die een paar van die foute Abba platen enorm kunnen waarderen.

29 september 2016 om 17:08

Nu doe je Abba ook erg te kort, zij zijn wellicht normale popmuziek, maar ze zijn onwijs groot en zijn van een belachelijk grote invloed voor veelal pop, maar ook andere genres muziek van tegenwoordig.

Enige wat ik wilde vertellen is dat het nogal lastig is om aan te geven of Bob Marley voor altijd zal zijn. Dat wat nu zo lijkt, hoeft natuurlijk uiteindelijk niet zo te zijn. We hebben het niet in de hand, over 100 jaar leven wij allemaal niet meer.

Leuke speler van wat ik tot nu toe heb gezien, maar nog veel te vroeg om te oordelen of hij het ooit gaat waarmaken bij City. Concurrentie is daar zoals bekend moordend voor jong talent. Je kan wel zien dat hij erg veel potentie heeft. Zeer snel, kan een man passeren, goede mentaliteit en heeft daarnaast een fijne traptechniek.

29 september 2016 om 21:01

Dit is geen speler die door gaat breken bij City denk ik. Celina en Ãœnal zie ik dat wel doen. Yeboah is zo'n speler die je moet proberen volgend jaar ook te huren.

Er is ook geen enkele reden om zich druk te maken. Er wordt niets verwacht en er staat nergens druk op. Dat is lekker voetballen.

Nuttige speler. Van de city-huurlingen bij twente de minste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren