Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘City Football Group stuurt kersverse aankoop door naar FC Groningen’

Laatste update:

FC Groningen lijkt zich op korte termijn te versterken met Uriel Antuna. In navolging van ESPN maakt ook RTV Noord woensdagavond melding van gesprekken tussen de Mexicaanse buitenspeler en de Eredivisionist. De negentienjarige jeugdinternational werd twee weken geleden vastgelegd door de City Football Group.

Dat bedrijf is eigenaar van verschillende voetbalclubs, waaronder Manchester City en het Amerikaanse New York City FC. Het lijkt aannemelijk dat Antuna op korte termijn een contract tekent bij de Engelse grootmacht, maar op dit moment is het nog niet officieel bekend waar hij naartoe gaat. Desondanks zou Groningen al op het vinkentouw zitten om de aanvaller op tijdelijke basis over te nemen. Algemeen directeur Hans Nijland wil niet ingaan op namen.

Antuna werd overgenomen van de Mexicaanse club Santos Laguna. De voorzitter van die club, Alejandro Irarragorri, zei onlangs te verwachten dat de jongeling naar Girona of NAC Breda zou gaan: twee partnerclubs van Manchester City in Europa. Vorig seizoen kwam de vleugelaanvaller tot slechts twintig minuten speeltijd, maar op het WK Onder-20 in Zuid-Korea kwam hij in alle vijf duels voor Mexico in actie en trok hij de aandacht van meerdere clubs.

Is Uriel Antuna een aanwinst voor FC Groningen, denk je?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Man man je wordt zo de uitstal plaats van de Engels premier league tot deze jongens een vergunning krijgen. Misschien moet Marco hier is wat aan doen in plaats van buitenspel afschaffen.

Dat City Football Group begint toch wel erge vormen aan te nemen. Natuurlijk is het heel simpel om elk talent dat maar een beetje tegen een bal aan kan trappen aan te trekken met een relatief mooi contract om vervolgens de betreffende speler te gebruiken als handelswaar en te stallen op deze manier.

Er zullen mensen zijn die het niet met me eens zijn, maar persoonlijk vind ik het misselijkmakend. In plaats van individuele begeleiding en de best mogelijke zorg richting een profcarriere zijn ze aan hun lot overgelaten en hebben ze 3-4 jaar lang op jonge leeftijd een leuk salaris, iets dat op die leeftijd lastig te beheren is...

26 juli 2017 om 20:18

Clubs zouden dergelijke jeugdspelers niet moeten huren maar helaas denkt iedereen enkel aan zichzelf. Ze zouden het verhuren van spelers onder de 22 jaar moeten verbieden, dan wordt het meteen minder aantrekkelijk om alles te kopen wat los en vast zit. En een maximum aan het aantal jeugdspelers zou ook helpen.

26 juli 2017 om 22:20

En dan spelen die spelers bijna niet in het eerste van hun club waardoor ze niet ontwikkelen. Ik denk dat het beter is wanneer er een limiet komt aan het aantal spelers wat je mag verhuren en een max aan het aantal jeugdspelers wat je per seizoen mag contracteren tussen een bepaalde leeftijdscategorie (denk bijvoorbeeld tussen de 15 en 20, aangezien je vanaf je 21ste officieel als volwassen wordt gezien.)

26 juli 2017 om 23:29

Ik zou zeggen trek het even door en zal je zien dat clubs minder snel jonge talenten kopen, tenzij ze exceptioneel talent zijn. Als ze hun niet kunnen verhuren moeten ze wel zeker zijn dat ze uiteindelijk door zullen stromen naar het eerste, want anders spelen ze helemaal niet en zullen er weinig clubs zijn die ze dan willen kopen. Ik zou het een goede regel vinden want het begint inderdaad extreme vormen aan te nemen, zeker bij Engelse clubs.

26 juli 2017 om 23:29

De oplossing is de opleidingsvergoeding te veranderen naar een permanente vergoeding bij iedere overgang van een speler. Stel dat de opleidende club, in dit geval Santos Laguna ten allen tijde bij iedere transfer 50 procent van de doorverkoop blijft vangen is het hele probleem opgelost. Dan houden grote clubs op met alle talenten te kopen aangezien de helft van de vergoeding toch al naar de eerste echte club gaat. Dan gaan ook andere clubs ineens werken aan hun opleiding om hun financiën te vergroten en krijgen spelers betere begeleiding. Mocht je dan een jeugdspeler verknallen voel je dat in je portemonnee. Dan gaan clubs toch nadenken over de opleiding.

27 juli 2017 om 11:32

@kohaku

Vooral dat laatste. Een maximum aantal jeugdspelers is wel een goede manier om het in ieder geval te controleren. Ook een maximaal aantal buitenlandse talenten instellen zou een goede manier zijn.

Edit:

De oplossing val elninoo is overigens ook uitstekend.

26 juli 2017 om 20:21

Ik ben het wel met je eens. Leuk hoor als City of Chelsea je contracteert maar na een paar leuke seizoenen in Nederland verzuip je in de massa. Je zou haast denken dat het puur om het handelen gaat, net als aandelen. Kopen om vervolgens met winst te verkopen na verloop van tijd.

26 juli 2017 om 23:35

Wat Chelsea en city willen kan op zich wel maar dan zouden ze het anders moeten aanpakken. Spelers van Chelsea die naar Vitesse gaan spelen er altijd maar 1 seizoen. Voordat ze de medespelers een beetje kennen en de tactiek en werkwijze van de club in zich hebben opgenomen is het alweer winterstop. Dan hebben ze nog een half jaartje alvorens ze weer naar een andere club vertrekken waar datzelfde riedeltje opnieuw begint. Wat beter zou zijn is dat ze die talenten voor een langere tijd, bijvoorbeeld 3 seizoenen achter elkaar aan de clubs verhuren. Daar kweek je stabiliteit mee waardoor die jongens beter gaan presteren. Als je toch maar een jaartje voor een club speelt krijg je geen binding met de club en de fans en als je het immers verpest ben je toch aan het eind van het seizoen weg. Zo pers je nooit het uiterste uit die spelers en dat is een gemis.

28 juli 2017 om 08:24

Elninoo, veel huurlingen bij Vitesse blijven langer dan een jaar. Dat is een feit. Misschien moet je je wat meer verdiepen in zaken voordat je wat opschrijft.

26 juli 2017 om 21:40

Het is het voetbal anno 2017, denk dat er weinig (jonge) mensen wakker van liggen. Hier juicht men ook bij iedere huurling die door City of Chelsea naar de Eredivisie wordt gestuurd. Dat zo'n gast speler nummer 56 is bij Chelsea maakt ze niet uit...
Niet mijn voetbal maar ik word dan ook al een beetje een oude bok en blijf misschien wat teveel hangen in nostalgie... Vroegah was alles beter...

Leuke concurrent voor idrissi daar ben ik nog niet zo overtuigt van. Nog te weinig scorend vermogen. Ik denk dat fcgroningen zo gaat spelen.

Padt
Kane te wierik larsen warmerdam
Bacuna jensen
Doan idrissi/antuna
Veldwerk mahi

We gaan dus nu nac en vitesse achteraan. Geloof je toch niet...nijland zegt laatst nog ; "huren zonder optie heeft niet de voorkeur...". En dan nu weer 1. Korte termijnvisie. Maar ja. Hier kun je wel uit opmaken dat dit het resultaat is van je eigen spelers voor weinng vd hand doen (en geen zicht hebben op de markt / falende scouting). Dan heb je ook niks om uit te geven.

26 juli 2017 om 23:31

Nijland is gewoon een roeptoeter, want hij wilde nooit spelers huren. Is ook niet goed voor Groningen, want ze moeten altijd hun begroting sluitend maken met verkopen van spelers. Ze hebben al een tijdje niet meer echt goede spelers die voor veel geld verkocht kunnen worden en de afgelopen 3 jaar zijn de spelers die aangetrokken worden steeds minder dan het jaar ervoor.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren