Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Chelsea haalt Nederlands talent weg uit jeugdopleiding van AZ’

Laatste update:

Justin de Haas is op weg naar Chelsea. De achttienjarige verdediger gaat volgens het Algemeen Dagblad komende zomer de overstap maken van AZ naar de Engelse topclub. In een reactie aan de krant vertellen de Alkmaarders niets van de aantaande overstap te weten.

Het contract van De Haas bij AZ loopt na dit seizoen af. De verdediger maakte in 2015 de overstap van KFC naar AZ en werkt zijn wedstrijden af in Onder-19. Andries Jonker, voormalig hoofd jeugdopleiding bij Arsenal, vraagt zich in het dagblad hardop af of het verstandig is om voor Nederlandse talenten op jonge leeftijd de overstap naar een Engelse topclub te maken.

“Ik blijf mijn bedenkingen houden of dit de juiste stap is. Speel eerst eens honderd wedstrijden in de Eredivisie, denk ik vaak. Buiten Tim Krul en Nathan Aké is er geen enkele speler in geslaagd om vanuit de jeugd een basisplaats in de Premier League af te dwingen”, legt hij uit. “Timothy Fosu Mensah? Die heeft het nu ook moeilijk bij Fulham.”

Onlangs maakten de Nederlandse talenten Ki-Jana Hoever en Tahith Chong in de FA Cup hun debuut voor respectievelijk Liverpool en Manchester United. “Toen ik bij Arsenal werkte, riep manager Arsène Wenger weleens jeugdspelers op voor wedstrijden in de League Cup. Maar als Arsenal een paar dagen later voor de Premier League in actie kwam, zaten die jongens niet bij de selectie. En de vijftig wedstrijden daarna ook niet. Het zegt wel iets dat jongens als Hoever en Chong tot de grootste talenten van hun club behoren. Dat is uiteraard positief”, aldus Jonker.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

From Sergiño, to you | PSV
Reacties

Als er 1 plek slecht is als keuze voor een talent is het wel Chelsea.. Die hebben altijd een heel leger aan talenten en doen er vervolgens geen fuck mee. Ja, je kan er altijd wel 1 noemen die t wel heeft gered natuurlijk, maar bij Chelsea wordt het in iedergeval een stuk lastiger.

17 januari 2019 om 08:02

Terry of lampard is de laatste die het gered heeft.

17 januari 2019 om 08:16

Alleen komt Lampard niet uit de jeugd van Chelsea, maar van Westham. ( Terry komt eigenlijk ook van Westham, maar is in de jeugd al bij Chelsea gaan spelen)

17 januari 2019 om 08:16

Alleen jammer dat Lampard dat bij West Ham is gelukt en niet bij Chelsea..

17 januari 2019 om 09:36

Vandaar de of, wist dat het 1 van die twee was

17 januari 2019 om 15:09

Ruben loftus cheek? Christensen? En als CHO niet naar bayern vertrekt zit het er dik in dat hij het gaat redden.

17 januari 2019 om 10:18

Inderdaad, alsof er talloze Nederlanders het goed doen in de PL met 100 eredivisiewedstrijden in de benen. De enige die momenteel basisplaatsen hebben in de PL zijn Wijnaldum, van Dijk, Propper, Ake, van Aanholt, Kongolo. 6 spelers, waarvan 1 nooit de eredivisie heeft gezien, eentje alleen verhuurd is aan een eredivisieclub, van dijk komt ook niet aan de 100 wedstrijden in Nederland. Blijven Wijnaldum, Propper en Kongolo over. Dat zijn in mijn ogen niet bepaald overtuigende cijfers aangezien het gros er nog altijd voor kiest om in Nederland te blijven

Dit is niet eens een van de grootste talenten van AZ. Kan hier niet zo rouwig van worden.

17 januari 2019 om 08:17

Eens. Ik denk dan als je met deze huidige verdediging van AZ op 18 jarige leeftijd nog niet in aanmerking bent gekomen..wat moet je dan bij Chelsea.

Puur gebaseerd op gevoel, want ik heb deze jongen natuurlijk nog nooit zien voetballen

17 januari 2019 om 09:04

Simpel.....flink verdienen.

Als je bij AZ geen heel groot talent bent, haal je waarschijnlijk niet of nauwelijks het 1e. Kan je beter even lekker verdienen om te kijken wat er daarna nog mogelijk is. Juist voor de minder grote talenten snap ik deze stap wel.

Overigens ken ik deze jongen niet. Zijn talent baseer ik dan op de opmerkingen hierboven.

17 januari 2019 om 09:21

Klopt, met chelsea op je cv kan je wel tien jaar verder, eerst paar jaar uitgeleend worden en vervolgens zullen er wel genoeg ploegen geintresseerd zijn.

Is dit een beetje een toptalent? Als ik kijk dat die in 2015 nog bij de amateurs speelde en als achttienjarige bij onder de 17, lijkt het mij niet. Maar een insider die meer weet? Als het geen toptalent is moet die meteen gaan. Je gaat meer verdienen en je hebt chelsea op je cv staan. Kom je altijd nog wel ergens aan de bak waar je een beetje kan cashen als matige voetballer.

17 januari 2019 om 07:32

Is geen toptalent. Zie hem ook nooit doorbreken bij AZ. Als hij de kans krijgt moet hij dat zeker doen om zichzelf Financieel onafhankelijk te spelen.

Ik vind dit heel raar. Een nietszeggende speler uit AZ O19, heeft tijdens de enorme blessures bij AZ1 zijn debuut gemaakt voor Jong, maar verder speelt hij als 2de jaars alleen maar in O19. Hij is echt geen groot talent. De spelers die eerder naar Chelsea gingen waren stuk voor stuk toptalenten.

AZ volgers die meer over hem kunnen vertellen? Ik ken zijn naam niet. Dat vond ik al opvallend. En een echt talent zou dan toch al het 1e mogen hebben ruiken. Zeker bij een club als AZ en waar ook nog iemand als Hatzidiakos wel in de basis staat.

Maar ja, mooie transfer voor hem, staat goed op zijn cv straks.

17 januari 2019 om 09:17

Matige speler. Zijn we in alkmaar niet heel rouwig om.

17 januari 2019 om 10:23

Ik vind het zo raar om Gorre mee te tellen. Die gozer zit al sinds zijn 7e ofzo bij een Engelse club. Miss was hij in Nederland wel bij een Almere City blijven steken. Owusu-Abeyie vind ik ook zo'n voorbeeld waarvan je de Engelse opleiding niet de schuld kan geven. Hij is bij Ajax weggestuurd vanwege zijn gedrag. Jaren later waren er weer ergens problemen met zijn gedrag.

Honderd wedstrijden in de eredivisie geeft ook geen garantie dat je het haalt in de PL. Daar zijn ook genoeg voorbeelden van .
Maar bij deze jongen heb ik het idee dat hij het niet gaat redden om bij de selectie van Chelsea een vaste waarde te worden. Hopelijk kan hij daar wel zich verder ontwikkelen en dan weer een stap gaan maken.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren