Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Champions League-winnaar van 2012 kondigt einde van loopbaan aan

Laatste update:

Gary Cahill stopt met voetballen. Dat heeft de Engelse centrale verdediger bekendgemaakt via zijn sociale kanalen. Het grootste succes dat hij ooit behaalde is zonder enige twijfel het winnen van de Champions League in het seizoen 2011/12 met Chelsea. Cahill speelde vanwege een schorsing voor John Terry de volledige 120 minuten mee in de eindstrijd tegen Bayern München.

Cahill zat sinds afgelopen zomer zonder club nadat zijn contract bij Bournemouth afliep. De Engelsman vond geen nieuwe uitdaging en dus stopt hij nu met voetballen. "Het was niet makkelijk om de knoop door te hakken", zo laat hij weten. "Ik heb twintig jaar lang elke dag getraind en er hard voor gewerkt om op wedstrijddagen altijd in topvorm op te komen dagen. Ik wilde zo de teams waar ik voor speelde helpen om succesvol te zijn. Ik heb nu de tijd gehad om mijn opties te overwegen en na lang nadenken voel ik nu dat ik naar een volgende fase in mijn loopbaan moet gaan."

De succesvolle periode bij Chelsea zal Cahill voor eeuwig bijblijven. "Daar maakte ik geweldige hoogtepunten mee, zoals het winnen van de Champions League en de Premier League, het aanvoerder zijn van mijn land en de band dragen tijdens een gewonnen FA Cup-finale. Dat zal ik nooit vergeten. Ik heb daarnaast geweldige vriendschappen gesloten met mensen over de hele voetbalwereld, van teamgenoten en trainers tot de nooit bezongen helden van achter de schermen. Ik wil jullie hartelijk danken."

De mandekker speelde van 2012 tot 2019 voor Chelsea. Daarvoor kwam de in Sheffield geboren Cahill uit voor Aston Villa, Burnley, Sheffield United en Bolton Wanderers. Nadat hij in 2019 de deur op Stamford Bridge achter zich dichttrok, speelde de Engelsman nog twee seizoenen voor Crystal Palace en een jaar voor Bournemouth. Uiteindelijk kwam Cahill ook nog eens tot 61 interlands voor het Engelse nationale elftal en maakte hij de WK's van 2010 en 2018 en het EK 2012 als bankzitter mee. Tijdens het WK in 2014 en het EK van 2016 was hij zelfs basisspeler.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Nu kan die eindelijk beginnen aan zijn carrière als beveiliger!

Ik heb best wel goede herinneringen aan Gary Cahill. Hij was fan-tas-tisch in de Champions League in 2012, werd een geweldige verdediger toen hij samen met Terry onder Mourinho speelde en was later onder Conte ook nog erg goed. Hij werd heel snel, heel veel minder en in 2019 was ik erg opgelucht dat hij vertrok bij Chelsea. Cahill heeft elke denkbare prijs gewonnen met Chelsea (op het WK voor clubs en de Europese Supercup na) en was erg belangrijk in die tijd, daarvoor kunnen we hem alleen maar dankbaar zijn!

16 november 2022 om 15:53

Persoonlijk vond ik Cahill nooit een hoogvlieger of sterkhouder. Was dan ook niet gecharmeerd van zijn speelstijl.

Goede verdediger voor ons geweest en uitstekende staat van dienst!

Deze man was nooit een wereldtopper, maar heeft zich sterk staande gehouden bij Chelsea. Samen met Terry was hij iemand op wie je kon bouwen, je wist dat er achterin twee man stonden die alles zouden geven, echt niemand die we vandaag de dag missen. Niks dan lof voor Cahill. Nu lekker genieten van zijn pensioen.

Herinner hem als een prima verdediger en leider op het veld. Bijzonder dat hij geen club meer vond..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren