Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cavlan dompelt ex-club in rouw en loodst Emmen naar felbegeerde plek

Laatste update:

FC Emmen heeft zondagmiddag in eigen huis een belangrijke 2-0 overwinning geboekt in de strijd tegen degradatie. In De Oude Meerdijk bleek linksback Caner Cavlan met twee doelpunten de grote man tegen zijn oude club sc Heerenveen, dat de play offs voor Europees voetbal lijkt te kunnen vergeten. Emmen doet uitstekende zaken in de strijd tegen degradatie en heeft met vijf wedstrijden voor de boeg twee punten voorsprong op de gevarenzone. De club staat op de felbegeerde vijftiende plek.

Emmen werd eerder deze week verslagen door Ajax (2-5) en Heerenveen ging op bezoek bij Feyenoord hard onderuit (3-0). Beide trainers besloten dan ook niet met dezelfde elf aan te treden. Bij de thuisploeg begon Alexander Bannink op de bank ten faveure van Halil Ben Moussa, terwijl Jan Olde Riekerink zijn ploeg op liefst drie plaatsen wijzigde. Doke Schmidt en Nemanja Mihajlovic hielden Jizz Hornkamp en Dennis Johnsen aan de kant; Pelle van Amersfoort verving de geblesseerde Stijn Schaars.

Met de drie nieuwe namen aan de aftrap begon Heerenveen bijzonder slap tegen de degradatiekandidaat. Emmen nam het heft vanaf het startsignaal in handen en kreeg goede kansen om de score te openen. Uitblinker Anco Jansen zorgde voor het eerste gevaar, maar zijn schot werd gekeerd door Heerenveen-doelman Warner Hahn. Tien minuten later was Jansen opnieuw betrokken bij een grote kans. De linkspoot stuurde zijn directe tegenstander het bos in, maar zag dat Luciano Slagveer zijn voorzet van dichtbij over knalde.

Vervolgens bleef Emmen de betere ploeg, al bleven kansen even uit voor de ploeg van trainer Dick Lukkien. Die kwamen er kort voor de rust wel weer. Een mislukt schot van Cavlan werd door ex-Heerenveen-aanvaller Slagveer over het doel van Hahn gekopt. Even later viel de verdiende openingstreffer echter alsnog. Jansen zette opnieuw een aantal tegenstanders te kijk, maar zag Hahn redding brengen op zijn schot. De rebound bleek een prooi voor Cavlan, die zijn oud-werkgever met een fraaie kopbal wel pijn deed: 1-0.

Heerenveen leek na de thee beter voor de dag te komen, maar verder dan een schotje van Michel Vlap kwamen de Friezen niet. Nadat Emmen-goalie Kjell Scherpen goed had ingegrepen, pakte de thuisploeg het initiatief weer over. Dat resulteerde in een grote kans voor Nick Bakker, die helemaal vrij stond bij een hoekschop en de bal net naast het doel schoof. Hahn hield de gasten vervolgens op de been door redding te brengen op een schuiver van Glenn Bijl. Een kwartier voor tijd viel toch de bevrijdende 2-0. Cavlan ontsnapte na een fraaie pass van Michael Chacon en schoot de bal tussen de benen van Hahn door.

Gaat FC Emmen de nacompetitie ontlopen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer, hoop dat de graafschap het alsnog red om in de eredivisie te blijven. Wat een team is dit Heerenveen zeg. Vroeger een lastig team om te bespelen. Dit seizoen winnen de laagvlieger relatief makkelijk van dit team.

7 april 2019 om 14:28

Vind Emmen wel een leuke club, heeft op 1 of andere manier een bepaalde cultstatus imo. Spelen altijd op hun manier, niet ontzettend de bus geparkeerd, blijven lekker nuchter én zoveel spelers die niet afgetraind lijken. Ik gun het ze wel om te blijven. Heerlijk vreemde eend in de bijt.

7 april 2019 om 15:25

En Emmen kan soms erg goed positiespel op de mat brengen zoals vandaag.

De beste wedstrijd van het seizoen. Heerenveen heeft geen kans gehad. Emmen speelde compact en had eigenlijk met 5-0 moeten winnen. Jansen heeft de dag van Schmidt compleet verpest, alsof het een amateur was.

Cavlan man of the match met zijn twee goals.

7 april 2019 om 14:15

Heb de wedstrijd niet gezien, maar veel dichterbij een amateur dan Schmidt kom je ook niet in de eredivisie.

7 april 2019 om 14:18

Dat heb ik vandaag gemerkt. Jansen speelde gewoon met hem.

Schaam je kapot. Zo dit had 6 0 mogen worden. Bijl wat mij betreft beste man van het veld, maar cavlan en jansen ook heel goed en zelfs arias was sterk. Seizoen mag van mij wel stoppen nu. Playoffs lukt niet meer en verdienen we ook niet en degraderen zal ook wel niet.

Heerenveen heeft wel echt een dramatische wedstrijd gespeeld. Ook aanvallend niks kunnen brengen.

Gaat de komende weken nog erg spannend worden want Emmen, NAC en de Graafschap vechten echt voor hun leven. Dan doen ze absoluut met leuk voetbal. Excelsior en zelfs PEC en ADO zijn nog niet veilig.

7 april 2019 om 14:18

Nog niet veilig inderdaad maar ADO en PEC staan 6 en 7 punten voor met nog 5 wedstrijden te gaan. Dat zie ik niet meer gebeuren..

7 april 2019 om 14:45

In principe ben ik met je eens, maar heb ergens een buikgevoel dat er nog wat dingen kunnen gebeuren. Het feit dat er best nog goed gevoetbald wordt zou de onderste clubs nog kunnen helpen. Hoe dan ook vind ik ze nog erg strijdlustig.

7 april 2019 om 15:12

Ja alles kan en zeker in een competitie als de eredivisie. Emmen, NAC en de Graafschap zijn in ieder geval zoals je zegt nog erg strijdlustig waarbij ik vooral de graafschap het gun om erin te blijven. Spelers best aardig voetbal en hebben een goede support!

JOR, wat zak jij door het ijs dit seizoen. Deze selectie van Heerenveen kan echt beter dan wat jij ervan maakt. Biezen pakken, gauw. Niks te zoeken in Heerenveen.

7 april 2019 om 14:38

Betwijfel of ze heel veel beter kunnen. Spelers als vlap, lammers en pierie zijn leuk, maar worden aangevuld met natte kranten zoals schmidt, woudenberg, van Amersfoort etc.

7 april 2019 om 15:58

Ik weet niet of hem zo zeer aan hem ligt. Misschien wel. Maar als je dit ziet spelen dan kan wisselen wat je wil, het wordt toch niet beter. Overal te laat. Een spits die de duels niet aan gaat. Spelers die geen bal in de voeten kunnen spelen. Volgens mij kunnen we beter de beloften of O19 neerzetten de rest van het seizoen..

Goeie zet van Emmen om in de wedstrijd tegen ajax te accepteren dat het een verlies was. Beide ploegen konden krachten sparen en heeft zich voor Emmen uitbetaald. Wat speelde heereveen matig, Pierie, en andere mogen wel beter gaan spelen voordat ze naar grotere club willen gaan

Eindelijk weer een heerlijk wedstrijd gespeeld! Vrijdag naar Nac en de genadeklap uitdelen. Jammer dat het niet meer als 2-0 word, wat dik terrecht was geweest. Nu alles in eigen hand en niet meer weg geven

Een mooie overwinning hoor, vind het wel zuur voor NAC die aan een opmars is begonnen maar de concurrentie pakt nu ook de punten.. Vrijdag is een cruciale voor Emmen en NAC, wint NAC wordt het nog spannend onderin, wint Emmen is Emmen wel veilig denk ik een is het voor NAC wel een done deal ben ik bang.

Emmen natuurlijk heel goed gespeeld voor hun doen, hadden er zelfs nog wat meer moeten maken. Heerenveen wederom dramatisch en helemaal niks laten zien. Een Lammers en Vlap die alle duels en ballen verliezen. Schmidt en Woudenberg een lachertje op de vleugels. Zogenaamd talent Pierie die weer verzuipt en als verdediger nul stabiliteit in het centrum brengt. Dan eindigen we met Hahn de 2-0 nooit door mag laten. Wat een zooitje ongeregeld bij elkaar.

Ik hoop dat het nu echt eens duidelijk wordt dat deze trainer er niks van bakt en zo loopt te raaskallen dat niemand er wat van begrijpt. Tactische gogme ontbreekt totaal. Op papier een betere selectie maar het niveau holt achteruit ipv vooruit..........

Johnsen hoeft ook niet terug te komen van Ajax. Schmidt mag nu wel eens echt afgeschreven worden. Hahn mag ook wel op zoek naar een nieuwe club. Pierie, Vlap en Schaars zullen wel weg willen. Olde Riekerink na 1 seizoen maar afscheid nemen, anders haalt hij de kerst niet.... Us Heerenveen bestaat niet meer

7 april 2019 om 15:23

Ik wil nog een naam aanhalen, Woudenberg, die kan er helemaal niets van.

7 april 2019 om 18:59

@El Fenomeno, ik had geen zin meer om te typen Kobayashi weg. Thorsby is al een soort van weg. Lammers word voor 1 jaar gehuurd.

Met al het gedonder in de directie, een technisch manager die de verkeerde spelers heeft gehaald, een trainer die er geen moer verstand van heeft is er maar een conclusie. Sc-Heerenveen wat altijd een leuke club was gaat naar de kloten.

Ongunstig voor ons toch nog een dag boven de streep gestaan. Blijft wel lekker spannend onderin zeker als NAC volgende week van Emmen weet te winnen.

7 april 2019 om 15:33

Ongelooflijk knap dat de Graafschap zo terug is gekomen! Had voor de winterstop echt gedacht dat ze er kansloos uit zouden gaan...maar daar moet ik toch echt op terug kopen. Al dragen daar een paar leuke winterse versterkingen ook wel aan bij.

Heerenveen zwaar door de ondergrens en dan kan zelfs Emmen punten pakken. Cavlan en Jansen moeten volgend jaar toch ergens anders kunnen spelen. Bijna zonde dat die jongens bij Emmen voetballen.

Slecht beleid en een trainer die niet past bij dkv... seizoen om snel te vergeten...

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren