Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Castaignos voelt mee met Depay: ‘Dan halen de media alles erbij’

Laatste update:
/

Memphis Depay is voor veel mensen in pakweg een half jaar tijd van populaire topvoetballer in wording vervallen tot arrogante jongen met een miljoenensalaris en de verkeerde prioriteiten. Een paar tegenvallende wedstrijden in het shirt van zowel Manchester United als Nederland hebben zijn status danig doen afnemen. Dat hij onlangs de pers niet te woord stond bij Oranje, viel al helemaal in verkeerde aarde.

Depay werd in praatprogramma’s en op social media arrogantie en divagedrag verweten en zal goed moeten terugkomen, wil hij dat beeld weer bijstellen. Luc Castaignos zegt overeenkomsten te zien met een deel van zijn tijd in de Eredivisie. “Als je niet goed genoeg presteert, halen de media alles erbij”, weet de spits van Eintracht Frankfurt, die in het verleden voor FC Twente, Internazionale en Feyenoord voetbalde. “Zeker als je buiten het veld opvalt.”

“Als Memphis ons naar het EK had geschoten waren die hoed en die sjaal echt geen issue”, weet ook Castaignos. In 2014 weigerde hij zelf een keer de pers te woord te staan na een gewonnen wedstrijd tegen Vitesse. Hij had zich geërgerd aan de manier waarop de media over hem berichtten en sprak daarom niet met hen. Achteraf was dat niet verstandig, bekent Castaignos nu in gesprek met ELF Voetbal. “Tot dat moment stond ik journalisten altijd te woord. Daarna ook, maar op dat moment niet. Dat wordt dan ook weer zo breed uitgemeten.”

Een speler heeft groot gelijk als hij niet met de pers wil praten

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat is nu eenmaal het probleem met als je geen type Cilessen, Huntelaar of De Vrij bent. Als deze jongens is een keer een paar wedstrijdjes slecht spelen is dat ook vrij logisch gezien de schuld van een nieuwe auto, rare outfit of een tattoo. Door deze dingen kun je natuurlijk niet presteren binnen het veld en heb je automatisch een slechte mentaliteit maar ja Depay was op zijn 18e al beter afgetraind dan 99,9% dat telt dan niet meer. Het is natuurlijk ook belachelijk dat een speler van 21 die net naar United is gegaan er niet al 15 in heeft liggen. Het is ook logisch dat hij de schuld krijgt van het mislopen van het ek want de rest van de voetballers speelde weergaloos!

31 oktober 2015 om 14:21

Nee maar iemand die niet presteert zou zich het snot voor de ogen moeten werken om speeltijd af te dwingen. Memphis speelt als een natte krant en dat kan gebeuren, maar als je aanvallend niet bijdraagt, zorg dat je dan je defensieve taken verricht. Memphis krijgt minstens zoveel kritiek op zijn aanvallende zwakte als op zijn consequente alibi verdedigen. Hij komt geen pepernoot voorbij en tegelijkertijd staat hij in het veld alsof hij de grote vedette is van Man United die vrijgesteld mag worden van defensieve arbeid.

En wie geeft Memphis de schuld van het mislopen van het EK? Ik heb Blind en van Persie de pinas toegeschoven zien worden, vdwiel is aan de schandpaal genageld en Narsingh publiekelijk gelynched. Waar staat dat het Memphis zijn schuld is?

31 oktober 2015 om 14:25

Dat is die hollandse lifestyle dat willen ze zien.

Maar in NL begrijpen ze niet dat je met verschillende culturen te maken hebt en andere richtingen in het leven.

En dat respecteren ze niet, alles moet braaf ect.

31 oktober 2015 om 14:53

Hoeft geen hollandse lifestyle te zijn (wat is dat eigenlijk?) en waarom hoort Depay niet in de hollandse cultuur? Nederland is nog steeds dé cultuur waarin je kan zijn wie je wilt zijn, mits je je fatsoenlijk gedraagt.
Onfatsoenlijk gedrag wordt in geen enkel land geaccepteerd, sterker nog in andere culturen worden bepaalde afwijkingen van de norm veel sneller als onfatsoenlijk beschouwd. De pers en daarmee het publiek wat je betaald te woord staan is daar een van, welke outfit je ook draagt.

31 oktober 2015 om 15:18

Jij en ik weten dondersgoed dat Memphis voor de camara niet echt goed is in praten.

Door meer heissa en komische gedoe te vermijden vermijd je de pers. Heeft niks met fatsoen te maken maar met trots (cultuur kwestie).

Zijn nederlands is al bagger laat staan engels want wat hij praat is amerikaans.

Een beetje media training kan geen kwaad.

31 oktober 2015 om 14:46

Het is eigenlijk jammer dat ze over dat hoedje begonnen zijn, want nu schuift iedereen het daar op af. Het gaat eigenlijk om zijn prestaties op het veld en presentatie in interviews. Hij ziet ieder puntje van kritiek als onzin en staat altijd zo arrogant de media te woord. Hij zal toch zelf ook wel doorhebben dat het minder gaat? Geef dat dan toe. Sta open voor die kritiek en probeer er wat aan te doen. Probeer je in eerst instantie dan te focussen op het simpel voetballen. Zoek er ééntje met hetzelfde shirt en geen hem de bal. Gaat dat 5 keer goed dan probeer je er een keer één uit te spelen van de tegenstander. Wat ook kan helpen is op een voorzet trainen. Die ballen die die in Oranje gaf waren waardeloos. 8 van de 10 pogingen waren bedroevend. Als je hier op traint kun je straks als automatisme een goede voorzet geven.

31 oktober 2015 om 14:56

Memphis fanboy! Het is toch vrij logisch dat je kritiek krijgt als je niet presteert? Er is ook bijna niemand die Memphis de schuld geeft van het mislopen EK etc. Het is wel zo dat hij deel van een dramatisch presterend team was en dat hij vrij snel kritiek krijgt omdat de gemiddelde Nederlander toch wat meer had verwacht van een United speler die een tijdje geleden nog opgehemeld werd.

31 oktober 2015 om 15:35

Nee dat is echt te makkelijk. Mensen vallen zeker niet over tattoos, kijk maar naar al die geliefde (voormalig) Oranjeklanten die ook tattoos hebben, dikke autos rijden, society-vrouwtje hebben, etc.

Het gaat om houding. Verongelijktheid en arrogantie, daar vallen mensen over. Daarom is bijvoorbeeld Van Persie nog steeds omstreden bij fans. Geweldige speler, topscorer aller tijden en als het goed gaat best een leuke gast. Maar als je hem terecht tegen de haren instrijkt als hij tegenvalt, komen die trekjes tevoorschijn.

Sneijder bijvoorbeeld is wat dat betreft veel volwassener. Is dat een brave engel? Tattoos, celebrity chickie, dikke spullen, best wel een mannetje, ego, etc. Maar heeft wel geleerd om altijd zn stinkende best te doen en in interviews ook gewoon zelfkennis toont en verantwoordelijkheid neemt.

Alsof Castaignos recht van spreken heeft. Dat was de afgelopen jaren de meest irritante over het paard getilde blaag die er te vinden was. Iedereen weet toch waar het aan ligt bij dat soort figuren? Leven niet in de realiteit. Ze gedragen zich alsof ze 14 jaar oud zijn op de middelbare school.

31 oktober 2015 om 15:45

Dat dus. En dat is deels hun schuld en deels onze schuld. Vroeger had je ook talenten maar alleen de echte toptalenten braken vroeg door. De concurrentie met meer gearriveerde spelers was moordend bij de topclubs.

Veel van de talenten die we nu ophemelen zouden tien jaar geleden nog amper in de picture staan. Nu moeten ze het al vroeg laten zien, de boel dragen. En door het niveau van de competitie lukt ze dat soms ook nog. Maar die jongens (vaak net gedebuteerd bij Oranje en met een handvol europese wedstrijden onder de gordel) hebben totaal geen realistisch beeld van wat topvoetbal mentaal en fysiek van je vraagt.

1 november 2015 om 02:33

Onderbuik gevoelens? Het zijn de meest terechte kritieken die er zijn voor dat soort figuren en als ze ook maar enig verstand hebben luisteren ze naar die kritieken. Je speelt betaald voetbal altijd nog steeds voor het publiek. Castaignos was het toppunt van misplaatste arrogantie en nu gaat Depay hem achterna. Ergens kan ik het wel begrijpen maar je hoeft het natuurlijk niet te accepteren. Alle kritiek is terecht.

Marcnillis, wat een onzin. Bij PSV trainde hij zich het stront voor de ogen, was vaak na de training in zn eentje nog uren bezig op het trainingsveld om zich te verbeteren. Maar dat zien mensen niet, die zien alleen de tattoos enz. Bij pSV is hij echt niet anders behandeld dan andere spelers zoals Wijnaldum. En flauw om Ajax er weer bij te halen, alsof daar allemaal voorbeeldvoetballers vandaan komen.

Memphis is altijd iemand geweest die liever zn voeten liet spreken, maar mensen zien nou eenmaal liever iemand die goed voor de dag komt voor de camera. Dat Memphis momenteel niet in vorm is heeft niks met zijn instelling te maken of met zn kleding. Alsof de rest bij Manu nu de sterren van de hemel speelt.

Castaignos heeft gewoon gelijk

Het ene verwaande mannetje neemt het op voor het andere verwaande mannetje.

Depay moet presteren dan is er niets aan de hand. Als je jezelf bewust in the picture zet buiten het veld, maar in het veld niet presteert en zelfs niet genoeg inzet toont (verschillende keren niet mee terug verdedigen zowel bij Oranje als Man Utd), dan pakken ze je. En dat is alleen maar goed. Hopelijk leert hij hiervan, anders zal hij snel genoeg afglijden naar een lager niveau. Alle handvatten zijn overigens aanwezig, Van Gaal mag hem in principe graag en Martial laat zien hoe het wel kan en die is nog twee jaar jonger ook. Daarbij moet wel gezegd worden dat Martial meer talent heeft, maar op dit moment ook gewoon veel meer inzet.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren