Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Carrière van Bakkal ging als nachtkaars uit: ‘Ik weet niet wat hij nu doet’

Laatste update:

Otman Bakkal zette in maart een punt achter zijn carrière. De 31-jarige oud-middenvelder zei in gesprek met het Eindhovens Dagblad niet meer de behoefte te voelen om nog ergens aan de bak te gaan. De carrière van Bakkal raakte in het slop toen hij in juli 2012 een contract tekende bij Dynamo Moskou.

/

De enkelvoudig international van het Nederlands elftal zei bij zijn presentatie uit te kijken naar zijn drie contractjaren in Rusland, maar verder dan vijf wedstrijden in het eerste elftal (met een totaal van 35 speelminuten) kwam hij niet. Ruim één jaar later, in augustus 2013, werd de samenwerking verbroken en een maand daarna tekende Bakkal bij Feyenoord. Nadat dat avontuur én een stageperiode bij Sparta Praag mislukten, besloot hij zijn carrière te beëindigen.

Roman Oreshchuk haalde Bakkal als sportief directeur binnen en blikt in een interview met Championat terug op de transfer: “Trainer Sergei Silkin wilde hem hebben. Bakkal had de medische keuring bij Olympiacos net doorstaan, maar was bereid om naar Dynamo te komen wanneer men dezelfde voorwaarden als de Grieken bood. Bakkal kwam uiteindelijk aan het begin van de competitie deze kant op en miste de voorbereiding. Toen hij er klaar voor was, werd Silkin ontslagen. Dan Petrescu kwam en zei dat hij Bakkal niet nodig had.”

/

“Ik weet niet wat hij nu doet, ik volg hem niet. Ik ben zijn zaakwaarnemer niet. Ik heb hem en zijn entourage geholpen bij het ontbinden van het contract met wederzijds goedvinden. Daarna heb ik nooit meer met Bakkal gesproken”, besluit oud-spits Oreshchuk, die begin september bij Dynamo vertrok. Een andere Nederlander, Alexander Büttner, zit momenteel op een dood spoor in de Arena Khimki. De linksback drukt op de begroting en mag al even weg.

“Er waren opties om hem te laten gaan, in de Championship, Spanje en Duitsland. Zijn zaakwaarnemer speelde echter een dubbelspel en sloeg alle aanbiedingen af. Het contract van Büttner is bijna ten einde en ik denk dat hij dan in staat moet zijn om een middenmoter uit een Europese competitie te vinden”, besluit Oreshchuk. De 27-jarige Büttner kwam in augustus 2015 voor het laatst in actie voor Dynamo en maakte afgelopen zaterdag voor het eerst sinds veertien maanden weer eens deel uit van de wedstrijdselectie.

Denk jij dat Otman Bakkal definitief nooit meer voor een profclub gaat voetballen?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Was een goede speler die bij psv onterecht wisselspeler was bij Feyenoord speelde hij goed samen met karim el ahmadi op het middenveld

Buttner nooit van de grond is gekomen is wel echt jammer. Altijd een goede uitstraling voor een verdediger/back gehad, hij was snel en bikkelhard. Misschien de verkeerde zakenwaarnemer of de verkeerde instelling voor de absolute top.

12 oktober 2016 om 15:48

Hoopt niet dat dit ook bij Karsdorp gebeurt

12 oktober 2016 om 20:42

Aanvallend was hij erg sterk(hij is volgens mij ook begonnen als buitenspeler) maar ik denk dat hij verdedigend toch net iets tekort komt. Zeker omdat hij eerst linksbuiten was. Daarnaast is dit weer zo'n voorbeeld van een domme carrière planning. Als je verwacht dat je van Vitesse af even Evra(op dat moment een van de betere backs) uit de basis kan spelen dan ben je vreselijk naïef. Als je dan daarna nog naar Rusland gaat typeert het wat voor een persoon je bent. Dan ben je gewoon iemand die voor het geld gaat en niet voor een zo goed mogelijke carrière. Ik kan me herinneren dat hij altijd zat te zeiken dat hij niet bij oranje zat maar die coaches hebben groot gelijk gehad blijkt nu wel.

13 oktober 2016 om 07:06

Allemaal makkelijk voor ons om dit te roepen. De kans dat een topclub langskomt en je zo'n salaris aanbiedt is al klein en dan is het moeilijk om nee te zeggen. En dat je op niveau wil blijven verdienen snap ik ook (move naar Rusland).

Zolang hij maar blij is met zijn carriere.

13 oktober 2016 om 11:08

Ja inderdaad makkelijk om te roepen en ik begrijp hem ook. Maar het typeert hem en vele andere voetballers wel. Ik heb 10x meer respect voor jongens als Klaassen, Veltman, Hendrix, Wijnaldum, Propper etc. Waarschijnlijk hebben ze allemaal al de kans gehad heel veel geld te verdienen. Maar die jongens vinden geld blijkbaar minder belangrijk dan gewoon een leukere carrière. Kijk bijvoorbeeld het verschil tussen Bruma en Rekik, Bruma koos ervoor zijn cariere te redden en kijk waar hij nu staat terwijl Rekik weer voor het geld koos terwijl PSV hem een kans wilde bieden en het is nu weer 3x niks met hem. Na zijn periode bij Marseille kan hij waarschijnlijk weer opnieuw beginnen. Labyad en Ola John voetballen die überhaupt nog? Luuk de Jong had er bijvoorbeeld totaal geen moeite mee om het geld links te laten liggen. Voetballers die bij echt topclubs in de basis staan, staan daar allemaal omdat ze met hun hart hun cariere hebben gepland. Iedere speler van Ajax en PSV speelt zich financieel onafhankelijk als hij een beetje met geld om kan gaan en als je op je 21e je kruisbanden afscheurt zijn deze clubs niet beroerd je te helpen mocht het niks meer in de voetbalwereld worden. Als je van jezelf weet dat je de potentie niet hebt om het echt te maken zoals bijvoorbeeld een Kramer dan snap ik heel goed dat je lekker naar Dubai zou gaan als die kans zich voordeed. Maar als je weet dat je echt zo veel beter dan je leeftijdsgenoten bent zoals Labyad, John, Drenthe etc. Misschien heb je ook wel gelijk over hem hij zou met een goede carrière planning ook nooit bij United eindigen maar hij zou wel meer bereikt hebben en echt herinnerd worden als voetballer.

Toch jammer dat de carrière van Büttner zo in het slop is geraakt... Zat zoveel potentie in die jongen, die kan het onmogelijk verleerd zijn! Zou hem graag naar Ajax zien komen als zijn contract straks afgelopen is. Prima versterking voor de linksback positie!

12 oktober 2016 om 15:49

Bij ajax gaat buttner het niet halen misschien az ofzo?

12 oktober 2016 om 16:23

Buttner zal bij Ajax gewoon een goede linksback zijn met genoeg aanvallende kwaliteiten. Het probleem bij Dynamo waren de financien. Buttner speelde in zijn eerste seizoen toen Dynamo nog vol meedeed bovenin bijna het gehele seizoen met een gemiddelde van 70 minuten.

Toen de roebel instorten moesten ineens buitenlandse spelers vertrekken en kwam hij een beetje op een zijspoor. Nadat Dynamo ook nog eens degradeerde was het natuurlijk helemaal een zooi qua financiele problemen en moesten alle buitenlandse spelers die ook maar een beetje teveel betaald kregen weg.

Buttner heeft een salaris in euro's en in de tijd dat hij kwam was 1 euro 35 roebel. nu is 1 euro 68 roebel. bijna het dubbelen.

Buttner schijnt ongeveer 2,5 mil euro te verdienen, maar door de roebel crisis is dat nu gewoon 5 mil euro voor gevoel.

12 oktober 2016 om 15:56

Ik lees dit vaak, maar was hij bij Vitesse nou echt zo goed? We waren met zijn allen toch hoogst verbaasd dat Man Utd kwam, en begrepen de twijfel van Ajax op dat moment maar al te goed.

12 oktober 2016 om 15:56

Büttner kan terug naar Vitesse. Die hebben geen linksback van niveau. Plus terug in de leefomgeving waar hij zijn beste jaren gekend heeft.

12 oktober 2016 om 17:38

Ajax kan/wil zijn salaris nooit betalen.

12 oktober 2016 om 20:55

Ja dan kan hij dus vragen wat hij wil. Dan is r altijd wel een club gek genoeg om hem te laten tekenen. En die club is Ajax niet..

13 oktober 2016 om 07:10

Hij komt (zoals jij al aangaf), van boven de 2 milj netto. Dan moet Ajax hem al minstens 1 milj netto gaan betalen en dat doen ze nooit. Er zullen wel Griekse/Chinese clubs zijn waar hij nog wat kan verdienen.

Hij heeft wel de twijfelachtige eer de eerste speler te mogen zijn waar Suarez zijn tanden letterlijk in heeft ingezet.

12 oktober 2016 om 16:14

Het gerucht was dat hij in Uruguay er ook al vijf had gebeten, maar dat kwam uit een van de daily kranten. In ieder geval reageerde Bakkal wel het rustigste van de bekende slachtoffers, volgens mij lachte hij Suarez zelfs uit.

12 oktober 2016 om 17:34

Recividist. Als je goed kijkt naar de foto zie je de tandafdrukken nog staan

13 oktober 2016 om 10:29

Over de beet van Sansoni bij Beerens werdt nog meer gelachen.

Hij is ook recordhouder als Nederlands international met de minst gespeelde minuten: 6 in totaal.

Voor de Nederlandse top was het zeker een bruikbare voetballer. Hij speelde ook een belangrijke rol in het team van Jong Oranje toen ze het EK wonnen. Jammer dat het zo is gelopen.

Vroeger, toen oude voetballers nog terugkeerden, zou een speler als Bakkal nog wel een contract tekenen bij een VVV of Helmond Sport.

Buttner speelde afgelopen seizoen nog een half jaar voor Anderlecht (14 wedstrijden). Dat is gewoon top van Belgie dus in het slop geraakt vind ik nogal overdreven.
Die transfer naar United sloeg gewoon nergens op omdat hij daar bij lange na niet goed genoeg voor was. Hij had het wss al lastig gekregen bij een Nederlandse topclub.
Nu zit hij bij Dynamo Moskou en dat contract dient hij natuurlijk gewoon uit omdat hij wss grof geld verdiend. Een subtopper in Nederland zou na dit seizoen het beste voor hem zijn maar wss zijn zijn salariseisen wat te gortig. Het is voor hem te hopen dat een club uit China of Qatar ofzo een zak geld klaar geeft liggen.

Bakkal heeft gewoon de mentaliteit niet. Voetballend is hij bij iedere club buiten de top-3 een welkome versterking en basisspeler, maar dan moet hij het wel zelf willen.

Reageer

Het is niet mogelijk om te reageren op dit document.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren