Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Carles Aleñá sluit Twitter-account na uitspraken over Real Madrid en Sevilla

Laatste update:

Carles Aleñá heeft zich niet populair gemaakt bij de aanhang van Sevilla, de grote rivaal van zijn tijdelijke werkgever Real Betis, én de supporters van zijn eigenlijke werkgever Barcelona. De 22-jarige middenvelder gaf deze week te kennen dat hij reeds ‘anti-Sevillista’ is en dat hij een toekomstige overstap naar Real Madrid niet kan uitsluiten. Aleñá werd op sociale media met een fors aantal beledigingen bestookt.

Het Twitter-account van Aleñá is inmiddels opgeschort en de media in Spanje stellen dat de middenvelder zich hiertoe genoodzaakt voelde. In een interview met Cadena SER kreeg de middenvelder de vraag of hij al ‘anti-Sevillista’ is. De middenvelder nam de term zelf niet in de mond, maar antwoordde. “Nou, nou, eigenlijk wel. Als je naar Betis komt en je ziet de rivaliteit die er is.... En op dit moment ben ik absoluut voor Betis.”

Ook bij de aanhang van Barcelona maakte Aleñ zich niet populair toen de radiozender de vraag stelde of hij ooit voor Real Madrid, de aartsrivaal van Barcelona, zou spelen. “Ik ben een Barcelona-fan voor het leven, maar ik zou Real Madrid niet afwijzen. In de voetballerij kan er van alles gebeuren en mij is geleerd om ‘nooit nooit’ te zeggen. Natuurlijk zijn ze voor mij de grote rivaal”, stelde Aleñá.

Met name fans van Sevilla namen het Aleñá kwalijk dat hij nu al zogenaamd aversie tegen hun club heeft. Over iets meer dan twee maanden, op 15 maart, staat in het stadion van Sevilla de stadsderby op het programma. Aleñá speelde sinds 2005 voor Barcelona en kwam voorlopig tot 39 optredens in de hoofdmacht. Het contract van de middenvelder loopt in de zomer van 2022 ten einde.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dit zijn zulke domme uitspraken dat t haast met opzet is gedaan.

10 januari 2020 om 09:13

Ik dacht direct hetzelfde. Als ik het mij goed herinner was hij ook ontevreden over de manier waarop Frenkie de Jong zijn rugnummer 21 kreeg. Als er inderdaad opzet in het spel is mag hij wel eens in de spiegel kijken en bij zichzelf te raden gaan of hij zich zo zielig op wil stellen en een slechte verliezer wil spelen i.p.v. te knokken voor wat hij waard is.

Zeer eerlijke en begrijpelijke uitspraken. Ik snap dan ook niet waarom dit zoveel mensen frustreert. En al helemaal niet dat je dan op social media zo'n jongen daarover gaat aanvallen. Ik vind juist zijn openheid verfrissend. Geen antwoorden om zoete broodjes te pakken.

10 januari 2020 om 09:24

Dejan/ dit zijn niet de slimste uitspraken en ik denk dat veel barcelona fans zoiets hebben dat deze uitspraken komen uit het feit dat hij verhuurd is...

10 januari 2020 om 10:29

Ik kan ook wel genieten van je mening geven, maar ik vind zijn uitspraken raar. Dat hij voor Real Madrid zou gaan spelen wanneer hij de kans krijgt vind ik logisch, als Barcelona niet meer op het staat te wachten in ieder geval. Maar pas twee weken bij Betis zijn en dan al ‘anti’ Sevilla zijn, dat vind ik gek..

10 januari 2020 om 10:36

Even realistisch blijven. Kom op man dit zijn uitspraken die gaan tegenwerken en dat is nou eenmaal zo. Iedereen mag zeggen wat hij wilt maar het zal Zwaar tegenwerken. Ik denk alleen hierdoor al bij een terugkeer naar Barcelona het heel moeilijk voor die jongen zal worden. Deze jongen is gewoon op z’n teentjes getrapt dat hij ineens uit de selectie verdween zonder reden en daarna mocht hij weer aansluiten en paar minuutjes spelen. Hij heeft geen klik met Valverde maar dan moet je niet zulke uitspraken gaan doen van als real komt ga ik ze zeker niet afwijzen. Het is zijn leven zijn beslissing als die moment ooit zou aanbreken en die moment kan zeker komen want het is een geweldige voetballer, maar neem niet weg dat de fans hem zullen uitkotsen als hij terugkomt naar bacelona.

10 januari 2020 om 18:24

Of het eerlijk is gaat het niet om. Het is gewoon niet slim om het openlijk te gaan roepen wetende dat men dat niet goed zal vinden. Vooral een jonge als jij. Bij een Zlatan zou hij het nog wel aankunnen en is het nog te accepteren. maar deze jongen komt net kijken en zet zo onnodig druk op zich en levert hem alleen maar ellende zoals de gevolgen nu die wel te zien waren.

Een open en eerlijke reactie van deze jongen. Hij speelt voor Betis dus is tegen Sevilla en hij is Barca fan maar sluit een overgaan naar Real Madrid nooit helemaal uit. Stel zijn contract wordt niet verlengd en Real klopt aan? Maar eerlijkheid wordt door veel mensen niet gewaardeerd, je kan beter hypocriet zijn en zeggen dat je voor altijd je club trouw bent. Dan heb je pas gezeik op het moment dat je daadwerkelijk ergens anders getekend hebt.

10 januari 2020 om 10:38

Ja maar het is ook echt zo wat je nu zegt. Als je eerlijk ben ben je gelijk een badboy, heel raar zit deze wereld in mekaar tenminste de mensen die erin leven. Je kan echt beter hypo zijn.

Man, aan de ene kant verzuurd voetbal door de te grote hoeveelheid geld die erin rondgaat, anderzijds verzuurd het voetbal door de social media en de constante vragen aan spelers in de media. Je mag hier als supporter van Barcelona of Sevilla best even van balen, maar alsjeblieft zeg, dan hoef je die knul toch niet op te zoeken op twitter. Wat een wereld, ha.

10 januari 2020 om 13:09

Twitter is sowieso al een extreem gaar platform vol met zure mensen. Als ik voetballer was zou ik geeneens moeite doen en misschien alleen Instagram account hebben o.i.d.

10 januari 2020 om 21:58

Ik wist ook niet dat er überhaupt mensen nog twitterden. Ik ken zelf niemand in mijn kringen die erop zit en wellicht een aantal die het hebben gehad, maar niet dat ik weet. Instagram vind ik ook een gaar platform. Zelf als kunstenaar begrijp ik het nog gezien je bezig bent met beeldend materiaal maar een voetballer die continu plaatjes van zichzelf moet posten. Om moe van te worden maar goed, de tijden.

Zo gek zijn die uitspraken toch niet. Stel je slaagt niet bij Barca en via een omweg klopt Real bij je aan, zou je dan nee zeggen omdat je Barca fan bent? Als voetbalfan ben ik Madrista en ben ik "anti" FC Barcelona. Als voetballiefhebber heb ik respect voor de club en hoop dat ze lang aan de top blijven zodat de concurrentiestrijd en rivaliteit zo blijft. Nee ik gun ze eigenlijk geen prijzen, maar hoop ook niet dat ze door bijv financieel wanbeleid afzakken omdat ik de rivaliteit prachtig vind. Niks mis mee toch?

Tja ik begrijp hem wel, maar of het nou zo slim is om dat op Twitter te zetten... Vooral bij Twitter gebruikers nemen de emoties het vaak over vanwege anonimiteit en dan kan je enige beledigingen verwachten.

Is toch gewoon eerlijk?! Bedoel heb je liever dat hij liegt en het tegendeel bewijst als real straks een bod doet? Snap niet dat er zo slecht op gereageerd wordt. Ben je een keertje eerlijk, krijg je dit gezeik.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren