Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Cambuur verslaat NAC; prachtgoal van Simons helpt Jong PSV niet langs MVV

Laatste update:

NAC Breda heeft maandagavond voor de vijfde wedstrijd op rij niet weten te winnen. De Bredanaars gingen dankzij een dubbelslag van Roberts Uldrikis onderuit tegen SC Cambuur: 1-2. Tegelijkertijd wist Jong PSV in extremis een punt te pakken uit bij MVV Maastricht, nadat Dantaye Gilbert in de slotfase een doelpunt maakte in zowel het verkeerde als het juiste doel: 3-3.

NAC Breda - SC Cambuur 1-2


NAC begon ijzersterk aan het duel met Cambuur. De Bredanaars hadden het betere van het spel en kwamen via onder meer Aimé Omgba tot goede kansen. Desondanks waren het de bezoekers die in de 37ste minuut op voorsprong kwamen. Milan Smit, clubtopscorer van Cambuur, slingerde de bal met effect de vijandelijke zestien in. Uldrikis kopte vervolgens knap raak met de achterkant van zijn hoofd: 0-1.

Na de openingstreffer veranderde het spelbeeld voor enige tijd, maar het was NAC dat na de theepauze weer de meeste aanspraak maakte op een doelpunt. Die goal maakte de thuisploeg in de elfde minuut van het tweede bedrijf. Martin Koscelík knikte een corner van Dominik Janosek binnen: 1-1.

De ploeg van trainer Jean-Paul van Gastel jaagde vervolgens op een voorsprong, maar kreeg na het missen van de nodige kansen de deksel op de neus. Een fraaie aanval van Cambuur eindigde met een afgemeten voorzet van Fedde de Jong, die werd binnengekopt door Uldrikis: 1-2

In de slotfase ging NAC nadrukkelijk op zoek naar een nieuwe gelijkmaker. Kansen waren er wel degelijk voor de ploeg. Zo werd onder meer Elias Már Ómarsson gevaarlijk, maar ontbrak het de spits aan rust in de afronding. Keeper Roy Kortsmit vergezelde zijn teamgenoten in de blessuretijd nog in het strafschopgebied van Cambuur vanwege een hoekschop, maar het mocht niet baten.

MVV Maastricht- Jong PSV 3-3


Na twintig minuten namen de Eindhovense beloften de leiding in Maastricht. Op de rand van de zestien werd Mohamed Nassoh ingespeeld door Jevon Simons. De aanvoerder van Jong PSV zette Romain Matthys op het verkeerde been en vond de rechteronderhoek: 0-1. Enkele minuten later was het alweer raak en deze tweede treffer betrof een beauty. Simons, aangever bij de 0-1, verschalkte doelman Matthys met een prachtige stift: 0-2.

Na twee snel op elkaar volgende tegendoelpunten zou MVV een comeback inzetten. Nog voor het verstrijken van een halfuur had Dailon Rocha Livramento met een knappe kopgoal de 1-2 op het scorebord gezet.

In de tweede helft kwam de ontvangende club al snel langszij. Na een mooie aanval via rechts had Bryan Smeets maar één balaanraking nodig om Mart Remans oog in oog met doelman Niek Schiks te zetten: 2-2.

De comeback werd vervolgens in de slotfase op knullige wijze voltooid. Een hoekschop vanaf de rechterkant werd door Jong PSV-middenvelder Gilbert in eigen doel gewerkt: 3-2. Over de gehele wedstrijd gezien had de Eindhovense beloftenploeg recht op meer en in de blessuretijd kreeg het dat ook. Schlemiel Gilbert maakte zijn eigen doelpunt goed door de 3-3 te verzorgen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een geweldige wedstrijd, MVV - Jong PSV. Ging alle kanten op met aan beide kanten mooie aanvallen en aan beide kanten uitblinkende keepers. Begin langzamerhand fan te worden van Niek Schiks, keept het hele seizoen al constant uitstekend. Maar zou ook niet de eerste Jong PSV keeper zijn die uiteindelijk toch tekort blijkt te komen. En voor Nassoh hoop ik dat een Eredivisieclub het met hem aandurft komend seizoen. Mooie voetballer is dat die echt de kwaliteiten voor de Eredivisie wel heeft, is 'm gegund. Overigens onbegrijpelijk dat de arbitrage die overduidelijke handsbal in de zestienmeter van MVV niet ziet, vlak voor de 3-3. Veel duidelijker wordt ie niet. Alleen maar mooi dat alsnog de gelijkmaker valt. Gerechtigheid.

19 februari 2024 om 22:32

Heerlijke wedstrijd en Nassoh is echt een goede speler inderdaad. Hij heeft de pech dat hij net niet tot de allergrootste talenten behoort, waardoor hij met zijn 'al' 21 jaar nog steeds bij Jong PSV voetbalt. Maar ik ben er van overtuigd dat hij voor iedere Eredivisieclub buiten de top-vijf een directe aanwinst zou zijn. Enorme bargain die van de zomer gratis is op te pikken.

Verder Tygo Land echt buitencategorie hè. Zag ook een statistiek voorbij komen dat hij de hoogste passnauwkeurigheid op de helft van de tegenstander heeft van alle spelers in de KKD. PSV moet volgend seizoen plaats maken voor hem in het eerste.

20 februari 2024 om 11:30

Ja Land was vreselijk goed gisteravond. Heerlijke speler. Hopelijk nog een beetje body kweken en dan komend seizoen veel gaan spelen in PSV 1. Dat verdient hij zeker.

Oh oh wat maakt Nac het zichzelf weer moeilijk zeg. Bijna d hele eerste helft richting het doel van Cambuur gespeeld om zowat de eerste kans tegen direct een doelpunt om je oren te krijgen.
Geef je eventjes wat van je controle weg, maar weet je het rustig aan weer terug te pakken.

Dan valt de 1 - 1 eindelijk. Gaan ze, uiteraard, nadrukkelijk op zoek naar de 2 - 1. Dan denk je, dat doelpunt kan toch niet uit blijven. En dat klopte, alleen aan de andere kant.

2 erg goede doelpunten van Cambuur overigens. Scherp voor het doel ook, daar kan nac wel wat van leren zeg.

Ik snap Cambuur totaal niet dit seizoen, verliezen thuis tegen de makkelijkste ploegen en winnen uit de moeilijke wedstrijden

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren