Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Calvin Stengs en Vincent Janssen verschijnen compleet overdonderd voor camera

Laatste update:

Vincent Janssen en Calvin Stengs zijn sprakeloos na het binnenhalen van de landstitel met Royal Antwerp FC. In de blessuretijd van het duel met KRC Genk schoot Toby Alderweireld de bal in de kruiding, waardoor de ploeg van trainer Mark van Bommel plotseling kampioen werd. In gesprek met Ziggo Sport laten Stengs en Janssen weten totaal overdonderd te zijn door het lang onmogelijke lijkende succes.

Zondagavond pakt Antwerp op krankzinnige wijze de landstitel. De manschappen van Van Bommel begonnen aan de slotdag als koploper, maar keken lange tijd tegen een achterstand aan. KRC Genk leek er vandoor te gaan met de landstitel, totdat Toby Alderweireld de bal diep in blessuretijd vernietigend in de kruising jaste. Union Sint-Gillis was virtueel bijna de hele tweede helft kampioen van België, maar vergooide het in de laatste minuten tegen Club Brugge. De beslissende 1-2 kwam op naam van Noa Lang, die de supporters van Union provoceerde door zijn shirt uit te trekken en te tonen aan de teleurgestelde fans.

Stengs komt direct na het laatste fluitsignaal nauwelijks uit zijn worden. “Het is echt ongelooflijk. In de laatste minuten! Ik heb die goal niet eens gezien, want ik stond hier beneden. Toen hoorde ik opeens het publiek juichen. Echt fantastisch, we hebben gewoon de dubbel gepakt dit jaar. Ik weet eigenlijk niet wat ik moet zeggen. Ik heb die wereldgoal van Alderweireld gewoon echt niet gezien. Ik denk niet dat er een mooiere manier is om kampioen te worden. Echt fantastisch voor de club en voor ons”, aldus de aanvaller.

Ook Janssen komt superlatieven tekort om zijn gevoel te beschrijven. “Wat een seizoen, wat een moment. Wat pakt het geweldig uit voor ons. Ik besef het ook nog niet. Op deze manier in de laatste minuut, terwijl je die andere wedstrijd afwacht. Ongelooflijk. Er is geen mooiere manier om kampioen te worden. Met zo’n goal en die emoties. We wisten op een gegeven moment dat het heel moeilijk zou worden, maar op een gegeven moment begon iedereen te juichen en we wisten dat we nog één doelpunt nodig hadden. Ik kan nog niet beseffen wat er gebeurd is”, besluit hij.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een ontzettende held die Alderweireld. Op zo'n moment, zo diep in blessuretijd je club zo naar de titel schieten, dan ga je de geschiedenis boeken in.

4 juni 2023 om 21:23

Ja ongelooflijk, geboren in Antwerpen, kapitein, de kathedraal op je arm. Ongelooflijk moment.

4 juni 2023 om 22:12

Deze goal deed me wel een beetje denken aan ADO Den Haag - Ajax, vele jaren terug, met Ricky vd Bergh als doelman.

4 juni 2023 om 23:01

Wat je van ac milan - Ajax 2010 CL. Toen scoorde Alderweireld ook met een soortgelijke schot in de kruising.

4 juni 2023 om 23:06

Ja, was ook zo eentje. Maar volgens mij was die tegen ADO ook in blessuretijd

Pfff ik leef voor laatste speel dagen en play off duels en dit is waarom in de extra tijd van beide wedstrijden heeft België 3 verschillende virtuele kampioenen gekend en dat alderweireld of all people hem dan in de extra tijd zo de kruising in poeiert maakt het spektakel compleet!!!!

Wat een ontknoping joh, je had er bij moeten zijn!

Pfff wat een ontknoping. Ik hoop dat hier een compilatie van komt, want ik zat naar Sparta-Utrecht te kijken.

“Don’t shoot toby, don’t shoot”😉

Je kan zeggen wat je wilt kwa indeling in deze competitie maar dit is toch wel het allermooiste op het laatste moment laatste wedstrijd en laatste doelpunt word je kampioen. Met alle credits naar Overmars van Bommel en de investeerders, op het moment hebben ze goud in handen

Toby was bij Ajax ook al zo geweldig! Wat een strijder is het toch en nog steeds een heel goede voetballer.

En dan doe je dit even in de 94e minuut. Een standbeeld voor Toby bij Antwerpen zal er wel komen. Wat een droom voor hem en Antwerpen. Geweldige ontknooping.

4 juni 2023 om 22:02

voor Beerschot-Wilrijk en hun supporters komt dit heel hard aan. Toby is van Wilrijk en doorliep de jeugd van Beerschot

Heel leuk voor Van Bommel en consorten, maar dat Belgische play offs systeem blijft waardeloos oneerlijk.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren