Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Bury heeft spijt en laat vastgelegde Yulu-Matondo na een dag weer gaan

Laatste update:

Iedereen doet wel eens een aankoop waar hij of zij een dag later spijt van heeft. Bij Bury kan men daar nu ook over meepraten: de Engelse derdeklasser legde maandag voormalig Roda JC-aanvaller Jeanvion Yulu-Matondo vast, maar een dag later werd hem alweer verteld dat hij kon vertrekken. Yulu-Matondo is inmiddels weer teruggekeerd naar Brussel, zo meldt Bury op de clubwebsite.

/

De 27-jarige Yulu-Matondo was in de afgelopen weken op proef bij Bury, dat actief is in de League One, het derde niveau van Engeland. De Belg werd maandag op amateurbasis vastgelegd en deed dinsdag mee in een wedstrijd van de reserves tegen Bolton Wanderers. Yulu-Matondo liet echter niets zien en kreeg na het duel direct te horen dat hij weer mocht vertrekken.

"Jeanvion was transfervrij en had wel wat goede dingen laten zien op de trainingen", legt Bury-coach Kevin Blackwell uit. "We legden hem op amateurbasis vast, zodat ik hem aan het werk kon zien bij de reserves. Als hij iets had laten zien in die wedstrijd, dan had ik hem misschien kunnen gebruiken voor op de bank. Maar hij zit nu in het vliegtuig terug naar Brussel."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoop dat ze hem wel hebben geïnformeerd over hun manier van spelers aantrekken, anders denkt de volgende speler wel 3x na voordat hij die kant op gaat.

Na 1 wedstrijd?! Lekker dan...geef die gozer dan de kans om een paar wedstrijden te spelen.

13 februari 2013 om 14:40

Ja daarom niet iedereen kan constant presteren, en ik weet dan ook niet hoe hun scouts zijn dan maar dan zullen die er dan ook echt geen totaal geen verstand van hebben, waarom zou je iemand op proef stellen als die toch niks is?

14 februari 2013 om 03:43

Het moet wel heel erg slecht zijn geweest wat hij heeft laten zien dat hij zelfs niet een goed genoeg is voor op de bank!

Pfoe dat is even de andere kant van voetbal.

Dat is wel een heel bizarre uitleg. Je legt iemand vast omdat hij goede dingen laat zien op de training, maar na een slechte wedstrijd is het vertrouwen dat je had meteen verdwenen?

Belachelijke club/coach.

13 februari 2013 om 14:41

Blijkbaar heeft Yulu-matondo in de oefenwedstrijd laten zien het fysieke (?) niveau van Bury niet aan te kunnen. Een leuk kunstje flikken op een training kunnen meer voetballers, presteren in een oefenwedstrijd is een tweede.

Zo bizar vind ik het niet. Als ze écht overtuigd waren geweest had hij na de training geen amateurcontract gekregen maar een écht contract.

13 februari 2013 om 16:30

Iemand een contract geven na alleen een leuk kunstje op een training, ofwel amateur ofwel profcontract, is net zo goed volstrekt belachelijk.

Als je niet overtuigd bent van zijn kwaliteiten dan test je een speler langer en leg je hem vast NA 1 of meer wedstrijden. Dit slaat gewoon nergens op.

Leuk systeem hebben ze daar..
gebrek aan professionaliteit

13 februari 2013 om 14:42

Van de club of van Yulu-matondo? Doorselecteren gaat gewoon lekker snel als een speler in een oefenwedstrijd zó matig presteert. Groot gelijk van Bury, overtuigd zijn van het gebrek aan meerwaarde bespaart een hoop moeite en kosten.

13 februari 2013 om 16:42

Dan hadden ze hem geen contract aan moeten bieden. Je probeert dit wel goed te praten maar het slaat helemaal nergens op.

Even kijken hoe jij piept als je aan wordt getrokken door een nieuwe baas, maar na 1 vergadering waarin jij niet zo scherp was wordt je meteen aan de kant gezet.

Dit is gewoon onprofessioneel en heeft een erg hoog 'we doen maar wat' gehalte.

14 februari 2013 om 08:30

Nogmaals: hij heeft geen contract getekend, maar een tijdelijk 'bewijs jezelf' amateurcontract.

door zon beleid speel je in de league one, met een goed beleid zoals swansea kun je ook als mindere club mooie dingen doen

13 februari 2013 om 14:50

Onzin, niet elke club kan in de Premier League spelen. Voor elke club die het goed doet, is er een club die het niet goed doet. Bury heeft niet het potentieel om ooit een grote club te worden omdat in het achterland al heel grote clubs liggen(manchester). Ik vind dit prima beleid, ze bekijken hem gratis op de training, testen hem in de wedstrijd en waarschijnlijk heeft de beste man gewoon niets laten zien.

13 februari 2013 om 18:14

dus jij wil zeggen dat jij het ook zou doen zo? een speler op 1 wedstrijd beoordelen, laat hem eerst meetrainen dan leg je hem vast om hem even te bekijken en dan zeg je naa 1 wedstrijd dikke doei? laat hem der 4 of 5 spelen of zeg gelijk dat ie niet goed genoeg is

13 februari 2013 om 20:26

We weten niets van de omstandigheden. Misschien vonden ze hem al 3x niks en dachten geef hem een wedstrijd om ons ongelijk te bewijzen. Zegt al genoeg dat als hij wel goed had gepresteerd die wedstrijd hij op de bank had gezeten bij het eerste volgens de coach.

Apart hoe iedereen hierboven zo pro-yulu-matondo reageert. Blijkbaar heeft Yulu-matondo zo teleurgesteld qua inzet danwel (fysieke) kwaliteiten dat hij niet mee kan met het vechtvoetbal van de League One. Presteren op een training is één, de kantjes eraf lopen in een wedstrijd terwijl je jezelf moet bewijzen is een andere.

Het blijft lastig om te reageren op een topic als deze. Er is ongetwijfeld meer te vertellen over de redenen van Bury, het presteren van Yulu-matondo etc.

13 februari 2013 om 17:53

Ze hebben hem weken op proef gehad, als hij er niks van kon hadden ze hem niet vast moeten leggen. Dit is belachelijk.

14 februari 2013 om 08:29

Ze hebben 'm ook niet vastgelegd. Een tijdelijk amateurcontract is waar hij mee speelde.

14 februari 2013 om 10:11

Met een contract leg je iemand vast toch? Dan hadden ze hem geen contract moeten geven. dat je iemand na 1 wedstrijd wegtrapt slaat helemaal nergens op.

Soms snap ik het allemaal niet... Op je 20 één van de belgische talentjes 7 jaar later kan je zelfs niet meer mee in engelse 3de klasse????

Het zelfde verhaal met ibrahim maaroufi 17 jaar 1ste ploeg van inter milaan 23 jaar nu en kan zelfs niet mee in belgische 3de klasse???????

Ga talent zo snel weg ofzo??? nja we zullen zien wat er met deze jongen nog gebeurd die zal zich mogen haasten want binnen 3 jaar word hij 30 en word het dan pas moeilijk om een ploeg te vinden

Haha die kan gaan voetballen in derde klasse. Tja soms gebeurt dat he, dat een belofteninternational op z'n 26e in 1 van de lagere divisies of amateur voetbalt speelt. Soms heeft het te maken met verkeerde keuzes, blessures enzo maar bij deze Yulu Matondo ligt er niet direct een reden voor de hand. Misschien motivatie? Ik weet het niet want ik heb hem al lang niet meer gevolgd. Misschien teerde hij enkel op zijn snelheid.

Wie had dat ooit gedacht dat 't zo ver zou komen,het doet me pijn...

Je kunt toch niet iemand gaan beoordelen op één wedstrijd? Vooral als hij het op de trainingen wel goed doet, dan laat je hem toch gewoon een paar keer spelen bij de beloftes voor je je conclusies gaat trekken?

Was volgens mij wel een aardig talentje, maar bij Roda is het er nooit uitgekomen. Maakte in zijn debuutwedstrijd nog 2 goals en een assist en liet af en toe wel iets aardigs zien, maar de rest van wat ik me kan herinneren was het huilen met de pet op. Tja, soms gaat het zo in de voetballerij.

Dat is ook weer erg irritant voor die speler zelf. Het clubs kijken natuurlijk ook even naar de vorige clubs en dan oogt dit natuurlijk nogal knullig.

Amateurcontract is toch hoogstens een vrijwillgersvergoeding?
Ik zou zeggen in Nederland kan hij vast ook wel weer aan het werk.
Eventueel in de jupiler of Willem ll, Vvv

Gewoon tot einde van het seizoen, op amateurbasis.

Zou mij niets verbazen dat dit gewoon afgesproken is met Matondo. Dat hij de kans krijgt op de trainingen en in een oefenwedstrijd, en dat ze dan een besluit nemen. Ze gaven hem niet voor niets een amateurcontract
Uiteraard is dat niet spannend genoeg om lezers te trekken.

Ver afgezakt die Matondo, bij Club was hij een meer dan aardige speler. Maar zijn instelling is niet alles heb ik ooit eens gelezen, of het waar is weet ik niet, maar dat je zo afzakt zal wel zijn eigen schuld zijn.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren