Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brobbey onthult hoeveel hij moet betalen voor gemiste penalty bij Ajax - RKC

Laatste update:

Brian Brobbey was zondag andermaal beslissend voor Ajax. De spits maakte tegen RKC Waalwijk (4-1 winst) de eerste twee doelpunten, maar sloot de wedstrijd enigszins in mineur af met het missen van een penalty. "Steven Bergwijn zei daarna tegen mij dat ik hem moet betalen", onthult Brobbey voor de camera bij ESPN.

Bergwijn is de vaste strafschoppennemer van Ajax, maar gunde de eer ditmaal aan Brobbey, omdat de spits al op twee doelpunten stond. "Hij gunde mij die hattrick, het zou mijn eerste zijn geweest", zegt Brobbey.

Etienne Vaessen, de keeper van RKC, wist de inzet van Brobbey uit de onderhoek te tikken. "Jammer, kut eigenlijk, maar ik ben wel blij voor Vaessen. Hij heeft hem goed gepakt, dus proficiat."

Dat gaat Brobbey geld kosten. "Hij zei dat het vijfhonderd euro kost, maar... Dat gaan we nog bespreken, daar kan nog wel wat vanaf", lacht de 21-jarige spits.

Daarvoor al had Brobbey twee goals gemaakt. Bij de eerste fungeerde Bergwijn als aangever. "Bergwijn zag me lopen, een goede kopbal van hem. Hij kon hem zelf maken, maar hij is niet gierig. Hij gaf me de penalty ook, een topaanvoerder."

Brobbey kon de wedstrijd niet afmaken. "Ik kon deze week al niet voluit trainen, want ik had een beetje last van mijn knie. Maar vandaag stond ik er. Ik voelde mijn knie wel een beetje. Aan het einde van de wedstrijd was ik ook kapot." In de 82ste minuut kwam Jaydon Banel de aanvaller aflossen.

Ajax haalde donderdag Jordan Henderson binnen. "Een goede aankoop, dat is mooi", reageert Brobbey. "Een stuk ervaring erbij, dat is top." Henderson is nog in afwachting van zijn werkvergunning, maar zat wel op de tribune in de Johan Cruijff ArenA.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Hoeveel moet Bergwijn inmiddels wel niet betalen dan? Die begon ook op -36 miljoen ofzo.

21 januari 2024 om 20:33

Heeft nog geen penalty gemist volgens mij. Dus dan blijft het -36 miljoen haha

Jammer dat hij mist, wel goed om te zien dat ze elkaar gunnen. Is ook geen ramp dat hij de penalty weggeeft aan de spits van je team. Die 500 eu kan die wel missen joh

Nouja, goed gepakt.. Brobbey was aan het telefoneren in welke hoek die m ging schieten en dan schiet ie m vervolgens ook nog slapjes in, niet gek dat een keeper deze pakt. Daar mag ie nog wel even op oefenen. Wel lekker dat 'ie inmiddels het afronden in open spel wel weer helemaal heeft gevonden trouwens. Blijkt gewoon toch een flinke dip bij m te zijn geweest en dat 'ie helemaal niet zo'n slechte afronder is, zoals toen werd beweerd. Dat kon haast ook niet omdat ie toen ie net op kwam ze van alle hoeken erin schoot, dat kan je dan niet ineens helemaal niet meer kunnen. Nu combineert ie zn goede spel weer met goals.

21 januari 2024 om 21:05

Natuurlijk is hij dat wel. Kijk eens naar zijn laatste 8 goals. De helft daarvan raakt ie gewoon verkeerd. En dat zijn dan ballen die er in gaan he...

21 januari 2024 om 22:15

Precies, het afronden is vaak van een erbarmelijk niveau, maar het doel is gelukkig breed genoeg zodat er wel wat in gaat, verder een degelijk, maar beperkte spits.

21 januari 2024 om 22:40

Heb de laatste 7 goals even teruggekeken en I call bullshit. Zijn afronding is misschien vaak de keuze voor hard en daardoor lijkt het ongecontroleerd, maar het is natuurlijk niet zo dat hij vaak de ballen verkeerd raakt.

Interviews met Brobbey blijven mooi. Mooie gast blijft het.

Baalde er wel van dat Brobbey de penalty mistte, had serieus hoop op een hattrick van hem en nadat hij de 2-1 scoorde had ik ergens de hoop dat hij een hattrick zou maken. Helaas was wel iets te duidelijk waar hij de penalty zou schieten. Maar ondanks dat, toch weer een prima wedstrijd van Brobbey. Wordt eindelijk op een goede manier gebruikt en ook goed te zien dat hij de afgelopen tijd in zichzelf is gaan investeren.

Schreuder en Heitinga konden hem niet op de juiste manier gebruiken. Gaven hem dan 1 helft of 1 of 2 wedstrijden de kans, om hem vervolgens 4 of 5 wedstrijden op de bank te zetten en 10 tot 20 minuten in de laten vallen. Zo bouw je geen vertrouwen en ritme op. Onder Steijn speelde hij wel alles en ik vond Brobbey toen ook als enigste aanvaller van Ajax al goed spelen. Probleem was toen dat Brobbey zowat op een eiland stond door de tactiek van Steijn, waardoor Brobbey in zijn eentje tegen 4, 5 of 6 tegenstanders stond en het bijna helemaal alleen uit moest vechten. Onder van 't Schip is dat gelukkig anders.

Sinds Schip aan het roer staat heeft hij 12 wedstrijden gespeeld, daarin 10 goals gemaakt en 4 assists geleverd en ook gewoon serieus goede goals en acties gemaakt tegen o.a. Heerenveen, NEC, Marseille, Sparta en vandaag tegen RKC. De wedstrijd tegen Vitesse was Brobbey geblesseerd en Ajax heeft het restant van de wedstrijd tegen RKC die gestaakt werd afgemaakt met Schip en daarin scoorde Brobbey (wat ook een hele goede goal was), maar die wedstrijd reken ik toch maar onder Steijn aangezien dat dik 80 minuten onder hem waren en de laatste plusminus 10 minuten onder Schip.

Natuurlijk moet Brobbey zich absoluut nog blijven ontwikkelen, maar de stappen die hij heeft gezet de afgelopen 2 a 2,5 maand zijn zeer positief.

Die interviews met Brobbey zijn wel goud om te zien haha

21 januari 2024 om 21:34

Haha.

Hij zegt over Bergwijn dat het een topaanvoerder is. Ik snap dat ze vrienden zijn, maar zelfs naar mijn vrienden ben ik realistisch en zeg ik niet zulke onzin.

21 januari 2024 om 22:34

Bergwijn krijgt als aanvoerder al zoveel shit over zich heen (compleet terecht overigens), dus niet meer dan logisch dat brobbey dit op deze manier zegt. Dat er weldegelijk dingen zijn die bergwijn als aanvoerder wel goed doet. Het was ook een naaistreek geweest om he aanvoerder en vriend op tv af te kraken

21 januari 2024 om 23:02

Ik zeg niet dat hij Bergwijn op tv moet afkraken, dat zou inderdaad heel onverstandig zijn. Maar om hem in de media een topaanvoerder te noemen is het andere uiterste.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren