Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Brazilianen gooien 'antwoord op de vuvuzela' massaal op het veld

Laatste update:

Op het WK van 2010 maakte de voetbalwereld kennis met de vuvuzela en in Brazilië moeten de fans warm worden van de caxirola. Het begin is echter niet hoopvol: het muziekinstrument wordt tijdens wedstrijden massaal als projectiel gebruikt, zo meldt het Algemeen Dagblad.

Aankomende zomer wordt in Brazilië de Confederations Cup afgewerkt en Salvador is tijdens dit toernooi een van de speelsteden. In deze stad moest het duel tussen Bahia en Vitoria maandag stilgelegd worden, omdat er honderden caxirola's op het veld waren gegooid. Voor de wedstrijd waren er duizenden instrumenten gratis uitgedeeld, maar de Braziliaanse fans lopen dus nog niet warm voor het gebruik van het antwoord op de vuvuzela.

De strijd om de Confederations Cup begint op 15 juni en zal twee weken duren. Zoals gebruikelijk doen er acht landen mee aan het traditionele opwarmertje voor het WK, te weten gastland Brazilië, Spanje, Japan, Mexico, Uruguay, Tahiti, Italië en Nigeria. Brazilië speelt op 15 juni de openingswedstrijd tegen Japan.


Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Ik heb de beelden al gezien en vind het irritant, in Nederland had de scheids waarschijnlijk het duel gestaakt.

30 april 2013 om 10:03

Dan kun je ook zeggen dat ze de wedstrijden in Brazilie staken als er frans bauer muziek etc. wordt gedraaid....tja...

Is leuk toch? Leuk samba 'muziek' tijdens een wedstrijd... Van mij mag het allemaal. Ik hoop dat ze dit doen bij elke sambaactie van alle spelers van het Braziliaans elftal.

30 april 2013 om 13:01

Ik kan geen video's vinden zou je mij een link kunnen sturen in een reactie.

Hadden ze lekker met de WK 2010 moeten doen al die irritante toeters weg moeten gooien

Als het nou al een traditie was, maar om nou speciaal voor het WK van die koleretoeters te gaan promoten slaat natuurlijk helemaal nergens op. Vast gewoon een bedrijf wat er veel geld aan wil verdienen.

Brazilianen hebben zo'n belachlijk ding niet nodig om sfeer te maken, welke idioot verzint zo iets

Sfeer maken is iets anders dan domweg geluid maken.

Blijkbaar snappen ze dat nu nog niet.

Je kan zeggen wat je wilt, maar het geluid van die vuvuzela's doet me nu wel herrinneren aan een mooi WK wat Nederland heeft gespeeld, en ik vond het geluid nieteens zo hinderlijk :P

Gemaakte sfeer werkt nergens, dus ook niet in Brazilië. Die Vuvuzela's waren al bloedirritand en als ze dit er dadelijk ook nog bijdoen word het al helemaal vervelend.

Video niet beschikbaar. En geef die mensen ajb geen toeters, geen zien om dat wespennest continu te horen tijdens het Wk.

laat die toeters ook maar niet naar Nederland komen zoals ze met de vuvuzela hebben gedaan krijg hoofdpijn van die dingen

Heb het filmpje zelf maar even opgezocht, leuk om te zien hoe de spelers nog proberen om ze van het veld te halen
youtube.com/watch?v=ykocxtfukwc

Iedereen maar klagen over die vuvuzela. Ik vond het juist een geweldig geluid om te horen, het herinnerd mij aan de sfeer van het succesvolste WK sinds jaren! Al met al een toernooi dat ik niet snel meer zal vergeten.

30 april 2013 om 22:36

Ik zie dat jij twee Spaanse clubs bij jouw favorieten hebt staan, dus ik neem aan dat je een sterke band met Spanje hebt. Dan kan ik me voorstellen dat je goede herrineringen hebt aan dat (irritante) geluid.

1 mei 2013 om 21:58

Ben gewoon fan van het Nederlandse elftal hoor haha, natuurlijk die wk-finale baal ik van, en dan vooral die goal van de Spanjaarden... Zal niet snel vergeten dat ik mijn stem toen tot de ochtend daarna volledig kwijt was van de frustratie.

Brazilianen zijn prima in staat om zelf sfeer te creëren tijdens wedstrijden, daar hebben ze geen vage blaasinstrumenten voor nodig. Ik kan niet wachten voordat het tournooi van start gaat want er zal echt een magische ambiance ontstaan.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren