Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Braziliaanse speler draait door en trapt scheidsrechter vol tegen het hoofd

Laatste update:

Een wedstrijd in een amateurcompetitie in Brazilië is maandag volledig ontspoord. William Ribeiro van de club São Paulo RS draaide door en sloeg en trapte scheidsrechter Rodrigo Crivellaro in elkaar. De dertigjarige verdediger is gearresteerd en hem hangt een aanklacht voor poging tot doodslag dan wel moord boven het hoofd.

Het is onduidelijk wat Ribeiro precies dwars zat op het moment dat de stoppen bij hem doorsloegen. Op het moment dat zijn elftal op het punt stond om een inworp te nemen, sloeg hij arbiter Crivellaro eerst tegen de grond en deelde hij daarna een harde trap uit tegen zijn hoofd. De scheidsrechter bleef bewusteloos achter, hetgeen tot grote paniek leidde bij de spelers van tegenstander Guarani.

Crivellaro werd direct naar een ziekenhuis in de buurt gebracht, waar hij later weer bij bewustzijn kwam. De scheidsrechter ligt nog in het ziekenhuis ter observatie. Ribeiro werd ondertussen door de politie in het stadion aangehouden en naar het bureau gebracht. De wedstrijd werd gestaakt; het is de bedoeling dat die dinsdagmiddag lokale tijd wordt hervat.

São Paulo RS, niet te verwarren met het grotere São Paulo FC, heeft op Twitter een statement gegeven over de gebeurtenissen. "We wensen beterschap aan scheidsrechter Rodrigo Crivellaro", aldus de Braziliaanse club. "Niets kinderen, maar dan ook niets rechtvaardigt agressie. We blijven verdrietig, beschaamd en boos als jullie allemaal achter na deze laffe daad die vandaag plaatsvond in Venancio Aires. We duimen voor het herstel van de scheidsrechter."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Wat een idioot gelijk voor het leven schorsen

5 oktober 2021 om 14:33

Voor leven schorsen? Linea recta het gevang in. Levensgevaarlijk wat deze speler hier doet. Niet al te lang geleden is er nog iemand in Mallorca overleden door een trap op het hoofd.

5 oktober 2021 om 14:52

Helemaal mee eens! Ander oprechte vraag. Wordt de wedstrijd met 11 tegen 11 hervat aangezien die niet officieel een rode kaart heeft gekregen neem ik aan?

5 oktober 2021 om 15:19

Ja tuurlijk maar ik bedoel nooit meer laten voetballen ook niet als hij vrij is

5 oktober 2021 om 20:13

@rodinho geen idee maar dat lijkt me niet echt een van de belangrijkste punten. Dat zoeken ze daar maar lekker zelf uit.

Ik vind het overigens ook niet echt nodig om dit uberhaupt op Vz te zetten. Het is een Braziliaanse amateurcompetitie. We hoeven toch niet alles van elk niveau van over de hele wereld mee te krijgen? Vind het een beetje sensatiezoekerij.

5 oktober 2021 om 14:37

Schorsen? gewoon oppakken deze mafketel.

5 oktober 2021 om 18:09

Ik kan me uit me jeugd herinneren, weet niet meer precies waar, dat er in Nederland een scheidsrechter dood was getrapt !! Dit is echt onacceptabel en meteen jailtime voor die m***

5 oktober 2021 om 19:29

Uhmm schorsen? Wat dacht je van een dikke gevangenis straf! Dit kan gewoon dodelijk zijn wat deze gek doet! Zo vol op het hoofd trappen, absurd!

Ik lees het in het verhaal niet terug maar ik mag aannemen dat de club Ribeiro direct heeft ontslagen en dat de Braziliaanse bond hem voor het leven schorst

5 oktober 2021 om 14:53

Als ik de aanklachten zo lees, komt hij niet voor zijn vijftigste vrij. Dus schorsen lijkt me dan overbodig.

5 oktober 2021 om 14:53

Lijkt me wel. Wat heb je aan een speler die 12 jaar achter de tralies zit?

5 oktober 2021 om 18:48

Ik vraag me af of hij wel beseft wat ie heeft gedaan. Hoe breng je zoiets over op vrouw en kinderen🤦🏾‍♂️

Echt een dwaas eerste klas🤡

Dit soort taferelen zie je echt alleen in Zuid-Amerika. Schandalig. Ze hadden als tegenstander en eigen teamgenoten zijnde die speler zelf meteen ook een paar pomperts moeten geven.

5 oktober 2021 om 14:44

In Nederland is er een grensrechter bij een potje jeugdvoetbal doodgeschopt. Laten we niet doen alsof we hier geen idioten hebben rondlopen. Beide situaties zijn echt verschrikkelijk.

5 oktober 2021 om 14:59

Daar gebeurt het frequenter. Dat is een groot verschil. Hier gebeurde het bij een amateurwedstrijd, daar op hoog niveau. Wezenlijke verschillen.

5 oktober 2021 om 15:05

als je goed kijkt zie je dat voetbalzone het gewoon fout heeft. Het is niet het tweede niveau van Brazilie, maar het tweede niveau van het regionale Gaucho toernooi. Zoals ook in het engels boven de video staat

Dit is poging tot moord. On-ge-hoord

5 oktober 2021 om 16:04

Dient gewoon 2 jaar gevangenisstraf te krijgen.

5 oktober 2021 om 16:19

2 jaar voor poging tot moord (indien bewezen) is te laag

5 oktober 2021 om 16:21

Inderdaad te laag, je kunt iemand zomaar zijn leven mee beëindigen.

5 oktober 2021 om 17:22

Met eerst en derna nog enkele jaren in therapie. Zo een agressie ga je niet afgeleerd krijgen in de bak. Ik wens hem heel glibberige zeep toe. Bah!

6 oktober 2021 om 12:51

Bewezen poging tot moord is maximaal 2/3e van 30 jaar: 20 jaar dus!

Maar dit is volgens onze rechtspraak geen poging tot moord. Daarvoor ontbreekt de overduidelijke intentie van de dader die ook gericht moet zijn op het doden van het slachtoffer. Uit de gestelde omstandigheden bljikt dat er geen opzet gericht was op het doden van het slachtoffer en dan is het zware mishandeling met kwetsuur of hooguit poging tot doodslag.

5 oktober 2021 om 17:00

Dit is duidelijk poging tot doodslag. Moord gaat hem niet worden. (in Nederland iig) Ken de wetten in Brazilië niet precies.

5 oktober 2021 om 17:20

Hoewel ik u begrijp is de schop die hij uitdeelt buiten alle proporties! Ik verafschuw geweld zo hard,maar DIT is niet normaal man!

6 oktober 2021 om 12:53



Carli,
Deze trap, zoals in feite elke trap zoals deze, is per definitie buiten alle proporties. Maar voor een succesvolle veroordeling voor moord og poging tot moord moet vast staan dat de dader ook echt de intentie, wil en opzet had om het slachtoffer om het leven te brengen. Daarvan is hier simpelweg geen sprake.

Marcdiesfeldt zegt het perfect. Dit is een perfect voorbeeld van poging tot doodslag. In dat verband, doodslag kent een maximale straf van 15 jaar. Dus poging tot doodslag kan in Nederland nog steeds 10 jaar cel opleveren.

Die spelers er om heen reageren nog aardig kalm erop. Bizar dat dit kan gebeuren, direct opsluiten voor lange tijd die gast.

Hoe kan iemand zo door het lint gaan? gevaar voor de maatschappij deze gast en heeeeel ver weg stoppen. weet iemand wat voor strafmaat staat in brazilie bij poging tot doodslag of poging tot moord?

Voebalzone. Het is niet het tweede niveau van Brazilie, maar het tweede regionale niveau van de Gaucho regio. Van de staat Rio Grande del Sul.

Stel die scheids overlijdt. Ben je gewoon een moordenaar vanwege een potje voetbal. Brazilie is ook een van die landen waar ik nooit op vakantie oid zou gaan, de kans dat er iets ernstigs gebeurd is zo groot daar.

Levens lange schorsen, nooit meer late voetballen, wat een idioot, voor de zelfde geld houd de arbiter er een zware hersenschade aan over, nog nog erger overleefd hij zoiets niet.

5 oktober 2021 om 17:04

Je vergeet even de gevangenisstraf, dit is gewoon een poging doodslag. Vind het ook ernstig dat het grootste deel van de spelers vrij kalm reageert. Er is er maar eentje die de ernst in ziet en hulp roept.

5 oktober 2021 om 17:24

Dat viel mij ook op! Alsof het niet zijn eerste keer was en ze dachten: daar gaan we weer...

Tegen het hoofd schoppen? Levenslang de cel in en geen kans op vervroegde vrijlating.

Bizar, ik heb er geen anderen woorden voor. Hopelijk treedt justitie in Brazilië hard op.

De bak in voor 5 jaar voor zware mishandeling, enige terechte straf hier!

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren