Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Brandstichtende Bayern-verdediger kan baantje in fanshop krijgen’

Laatste update:

Voor Breno ligt mogelijk een wel heel opmerkelijke carrièreswitch in het verschiet. De verdediger van Bayern München werd in juli 2012 tot een gevangenisstraf van drie jaar veroordeeld, voor het in brand steken van zijn eigen huis. De Braziliaan krijgt nu echter al de kans om weer vrij te komen.

/

Een voorwaarde waaraan Breno moet voldoen is dan echter wel dat hij een baan heeft. Der Rekordmeister is bereid om de 23-jarige verdediger te hulp te schieten en hem een functie aan te bieden. Volgens BILD kan Breno in München aan de slag als medewerker van de fanshop, maar zijn er nog meer opties voor de Braziliaan.

Breno zou ook kunnen gaan trainen bij de amateurs van Bayern of bij de jeugd, terwijl Bayern eveneens een dienstverband als materiaalman in de aanbieding zou hebben. Breno is in ieder geval niet als speler inzetbaar, want sinds december 2012 staat hij in zijn vaderland onder contract bij Sao Paulo. Het is evenwel de vraag wanneer Breno zich weer in Brazilië mag melden.

Denk je dat Breno weer bij Bayern München aan de slag gaat?

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Als hij onder contract staat bij Sao Paulo dan heeft hij toch gewoon een baan er staat namelijk niet dat het in Duitsland moet zijn .

edit: Ik weet niet wat er in de vonnis is gezegt of nog meer naar buiten werdt gebracht maar ik reageer gewoon op het bericht van VZ dat hij een baan nodig heeft meer wordt hier namelijk niet aangeven

11 juni 2013 om 10:08

Ik ga ervan uit dat hij het land niet uit mag.

11 juni 2013 om 10:12

dat kan ja maar dan hadden ze dat ook best in de tekst kunnen

11 juni 2013 om 10:21

Waarom zouden ze dat moeten doen? Als je dat bij elk stukje gaat doen krijg je heel erg lange teksten vrees ik zo. We kunnen toch zelf ook wel een klein beetje nadenken dat het allemaal niet zo simpel ligt. Want anders was dit hele stuk die er nu staat overbodig als die gewoon bij Sao Paulo aan de slag zou kunnen...

11 juni 2013 om 10:45

Omdat het wel relevant is en maar 1 extra zinnetje geweest was.
Niet in elk artikel laten ze zo'n relevant stuk weg hoor...

11 juni 2013 om 10:09

Ik gok dat het vonnis iets uitgebreider was dan: Zoek een baantje.

11 juni 2013 om 13:44

Je bent dan voorwaardelijk vrij. Je mag dan het land niet uit, totdat die 3 jaar erop zitten.

En dan hooguit als fanshop medewerker inderdaad, want zo n braziliaanse (jonge) prutser neemt alleen maar gezeik met zich mee. Hoenness dankjewel voor de verstandige keuze, niet voor Neymar te gaan!

11 juni 2013 om 10:20

Dit neigt nogal naar discriminatie, Baars1992. Een bepaalde groep in een hokje plaatsen en er een label op plakken.

Edit:
Excuses, ik verwarde racisme met discriminatie/generalisatie.

11 juni 2013 om 10:43

Dit neigt helemaal niet naar racisme toe. Mensen moeten daar eens mee kappen overal het woordje racisme maar bij te betrekken. Feit is gewoon dat in het voetbal relatief veel Brazilianen aanpassingsproblemen hebben. En als je je eigen huis in de fik steekt ben je een prutser en dan maakt het niet uit wat je afkomst is. En ik vind het ook wel goed dat Neymar daar niet heen gegaan is. Aangezien die waarschijnlijk ook van het padje afgaat raken in Europa althans dat gevoel heb ik

Hij zegt toch niet dat Brazilianen slecht zijn of wat dan ook of wel? Of dat alle Brazilianen lui zijn of apen zijn of weet ik veel wat.

11 juni 2013 om 10:43

Nou hij richt zich niet bepaald op een ras, meer op een nationaliteit.
Generalisatie wellicht.

11 juni 2013 om 11:17

Das geen racisme, hooguit discrimminatie..daarnaast mag je best onderscheid maken op basis van nationaliteit, dus stel je niet aan.
Ot: ik vind die Breno zo'n ontzettende pannekoek, kon duidelijk de roem van het voetballer zijn niet aan (of is gewoon een halve gare), en nu wordt je fanshopmedewerker haha^^

11 juni 2013 om 12:19

Point taken, ik heb racisme met discriminatie door elkaar gehaald, blijkbaar nog niet wakker.

Toch vind ik de uitspraak vaan Baars1992 redelijk ver gaan. Hij zegt niet direct dat Brazilianen slecht zijn maar doelt daar wel op door meteen te zeggen dat Neymar bij Bayern aanpassing problemen zou hebben. Er zijn zat braziliaanse voetballers die geen problemen hebben met aanpassen en om dan meteen uit te gaan van het slechtste stoor mij.

11 juni 2013 om 10:42

Breno is een gevalletje apart, maar je moet daarom alle Brazilianen over één kam scheren? Heeft Bayern dan zoveel gezeik gehad met spelers als Dante, Luiz Gustavo, Lucio, Elber of Zé Roberto?

11 juni 2013 om 10:44

Elber nooit zien spelen bij bayern?

14 juni 2013 om 00:31

Inderdaad, 1997–2003 bayern Munich 169 (92) ...

11 juni 2013 om 10:55

Oke Baars... Het is namelijk ook echt zo dat Lucio, Dante, Gustavo en Ze Roberto in het recente verleden dramatisch hebben gepresteerd.

Ik vraag mij af of hij de intellectuele capaciteiten heeft voor dat baantje. Er zal toch een moment komen dat hij de kassa moet gaan bedienen.

Wellicht een week met intensieve begeleiding en niks aan het toeval overlaten? Babysteps all the way.

Als hij dit serieus gaat doen kan zijn leven meteen verfilmd gaan worden. Alle ingrediënten voor een vermakelijke dramafilm.

Natuurlijk wel treurig dat het zo moest aflopen voor een talentvolle verdediger. Zal vroeg of laat vast wel ergens gaan voetballen.

Natuurlijk een mooi gebaar van Bayern om hem op de een of andere manier aan de club te verbinden. Maar moet je wel iemand in dienst willen die nog een hele loopbaan voor zich heeft en bij een geweldige club speelt. Die dus eigenlijk een mooie toekomst voor zich heeft en dat dan weggooit door zijn eigen huis in de fik te steken? Wat gaat er in godsnaam dan op dat moment door je heen omdat te doen. Het is niet zo dat die iemand wat ergs aangedaan heeft maar hoe stom moet je zijn

@fc038

Dat is jou opvatting, ik zie dat als de cultuur waarin zo n jonge Braziliaan is opgegroeid en zich daarom niet goed kan aanpassen aan een dergelijke Duitse cultuur.

Laat die pyro maar lekker de mensen helpen die iedere week het stadion moeten aanpassen zodat 1860
er kan spelen. Reclame borden sjouwen en zo. Of bratwursten verkopen tijdens de wedstrijd.

Van toekomstige topverdediger naar shirtbedrukker in de fanshop, kan zo in de telfort reclame. Wat een bizar verhaal. Aan de ene kant mooi gebaar dat Bayern hem een baan aanbiedt maar aan de andere kant heeft hij het aan zichzelf te wijten dat hij in deze situatie zit en ook Bayern heeft hij benadeelt. Ze zijn hem dus niets schuldig.

Heeft hij mentale problemen? Ik bedoel maar, je eigen huis in de brand steken is normaal toch.

11 juni 2013 om 11:27

Hij kwam al uit een niet stabiel milieu (moeder chronisch depressief, vader alcoholist). Vervolgens op jonge leeftijd naar Duitsland gekomen, moeite om door te breken en vervolgens blessure na blessure oplopen. Schijnt met name fout te zijn gegaan toen hij een zware blessure kreeg en geopereerd moest worden.

Was de druppel waardoor hij zwaar aan de alcohol is gegaan icm met een kalmeringsmiddel wat samen voor hallucinaties zorgde. Kreeg steeds vaker ruzie ook met z'n vriendin, die toen dat weekend met de kinderen uit huis was gegaan om even rust te hebben. In combinatie met nog meer alcohol dat weekend als gevolg hiervan & waarschijnlijk weer datzelfde kalmeringsmedicijn ingenomen te hebben heeft hij zijn huis in de hens gezegd & kon zelf op het nippertje ontsnappen.

Kan me nog herinneren dat Rummenigge hierna heeft gezegd nooit meer Zuid-amerikanen bij Bayern te willen hebben. Siert Bayern overigens wel dat ze na al dit nog bekommeren om hem.

Ah dus als je werkeloos bent ongeveer(9%??) dan moet je gewoon even brandstichten lekker verwantwoord naar al die werklozen in Duitsland etc dit krijg je als club toch niet verkocht!

11 juni 2013 om 11:38

Ik zou het je niet aanraden. Als je uit de gevangenis komt is een baan zoeken waarschijnlijk nog moeilijker dan daarvoor. Deze jongen heeft gewoon geluk dat ie voetballer is.

Een soort Braziliaanse Kees Kist dus.
HEt is wel bijzonder om een oud-bayern speler bij de fanshop aan het werk te zien als Bayern supporter. Verder is dit natuurlijk een kwalijke zaak en is dit wel vaker het geval bij Braziliaanse voetballers. De aanpassingsproblemen lopen soms wel heel erg uit de hand...

Mag wel hopen dat ze hem dan wel echt laten werken en niet alleen op papier een baan aanbieden!

Haha de wereld op z'n kop. Hij kan toch ook bij de vuilverbranding gaan werken

Even gemist, maar waarom stak die gozer zijn eigen huis in de fik? Verzekeringskwestie of iets in die richting zeker.. Ben benieuwd of hij ooit nog profvoetbal zal spelen. Zou wel een stunt zijn ook als is het natuurlijk een volslagen idioot, lijkt me

11 juni 2013 om 15:54

Zou wat zijn als die gast bij Chicago Fire gaat spelen

11 juni 2013 om 16:51

Ja of bij het Engelse Burnley

Zou misschien wel eens goed kunnen zijn voor de inkomsten in Munchen. Moet je voorstellen hoeveel meer mensen er naar die fanshop zullen gaan.

Mooi dat Bayern deze jongen zo graag wilt helpen! Al ben ik wel wat verward met zijn contract status bij Sao Paulo.. Heeft hij daar daadwerkelijk nog een contract terwijl hij misschien wel gewoon 3 jaar vast had kunnen zitten? Pas 23 jaar ook deze jongen..

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren