Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Braafheid terug bij FC Utrecht: 'Hij is de juiste man op de juiste plaats'

Laatste update:

FC Utrecht presenteerde dinsdagmiddag Richairo Zivkovic als nieuwe aanvaller en heeft een dag later ook de achterhoede versterkt. De Domstedelingen maken op de officiële website melding van de komst van Edson Braafheid, die een contract tot het einde van dit seizoen heeft getekend.

/

De 33-jarige Braafheid trainde tijdens de voorbereiding op het lopende seizoen al mee bij Utrecht, de club waar hij in 2003 zijn profloopbaan begon. De linksback speelde tachtig competitiewedstrijden voor de club en ging vervolgens naar FC Twente, waarna hij ook nog voor Bayern München, Celtic, TSG Hoffenheim en Lazio uitkwam.

Het aflopende contract van de tienvoudig international bij Lazio werd niet verlengd, waardoor Braafheid transfervrij binnengehaald kon worden door Utrecht. Erik ten Hag is blij met de komst van de verdediger: “Edson kent de wetten van topvoetbal”, zegt de coach/technisch manager. “Wij verwachten dat hij door zijn prestaties en houding deze vaak ongeschreven wetten overbrengt op de rest van de selectie. Door zijn spel en optreden in de voorbereiding zijn wij ervan overtuigd geraakt dat Edson de juiste man op de juiste plek is, waar andere jongens zich aan op kunnen trekken.”

Terug bij FC Utrecht: Edson Braafheid! #wkfinalist #oudebekende #aanwinst

A photo posted by Voetbalzone (@instavoetbalzone) on


Edson Braafheid is een mooie aanwinst voor FC Utrecht

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Jammer, dit was voor Groningen wel een mooie oplossing geweest voor het linksback probleem.
Wel leuk dat hij nog in Nederland te zien is nu ipv de zandbak.

Ben wel nieuwsgierig wel niveau hij nog heeft. De laatste jaren niet al teveel aan spelen toegekomen.

17 augustus 2016 om 16:40

Ik moet zeggen dat ik toch behoorlijk schrok van het niveau van Braafheid in zijn 2e Twente periode. Dat benaderde bij lange na niet het niveau uit zijn 1e Twente periode, toen hij international werd en een mooie transfer verdiende. En we zijn nu een jaar of 4 en relatief weinig wedstrijden verder..

Hij is zeker een aanwinst, al is het alleen maar om jonge jongens als Koch, Moore en Troupée te adviseren en te coachen in hun verdedigende taken.
Goed gedaan!

En weer heeft Fc Groningen zitten slapen......

17 augustus 2016 om 15:30

Zou ook kunnen zijn dat hij gewoon Utrecht over Groningen heeft gekozen natuurlijk. Ik kan me voorstellen dat het voor Braafheid nu aantrekkelijker is om voor Utrecht te spelen, je weet niet wat ze hebben geprobeerd.

17 augustus 2016 om 15:41

Precies, daarnaast heeft Edson al jaren voor Utrecht gespeeld. Dat zal ook zeker hebben meegespeeld.

17 augustus 2016 om 21:11

Denk het niet. Vorige was er nog een bericht dat Braafheid en Utrecht er niet uit kwamen omdat hij eisen had waar Utrecht niet wilde of niet kon aan voldoen. Meer weet ik er natuurlijk ook niet van, maar ben er best blij mee..

17 augustus 2016 om 21:41

Ik kan je uit een zeer betrouwbare brom melden dat Fc Groningen geen poging heeft gedaan.

Lijkt me geen verkeerde aankoop van Utrecht!
Kan zeker nog wat toevoegen in de Eredivisie, en de jonge jongens wat ervaring meegeven.

17 augustus 2016 om 16:08

Precies. Je hoort heel veel jonge gasten klagen dat ze geen begeleiding kregen. Dit zou eigenlijk vanuit de club moeten komen, maar een speler als Braafheid kan die rol prima op zich nemen lijkt me.

Sorry, maar ik vind Braafheid eigenlijk helemaal geen versterking voor
Utrecht. Heeft het nooit ergens echt laten zien.
Waarom een 33 jarige matige speler binnen halen en niet voor de toekomst gaan?

17 augustus 2016 om 15:36

Speelde uitstekend in de voorbereiding blosjes echt nog wel wat en al helemaal in de eredivisie goed genoeg

17 augustus 2016 om 15:45

Voorbereidingen zeggen nog niet zoveel. Ik gun het hem van harte hoor, maar een aanwinst? we zullen zien.

17 augustus 2016 om 15:42

Heeft nergens echt wat laten zien? Heeft bij Bayern gespeeld, Lazio en is international geweest. Dat kan menig speler in de Eredivisie niet zeggen.

17 augustus 2016 om 15:45

ergens voetballen betekend noet ergens slagen?

17 augustus 2016 om 15:51

Zelfs met de WK-Finale meegedaan, zegt ook wel iets..

17 augustus 2016 om 15:55

6 jaar geleden vanaf minuut 105. indrukwekkend ja

17 augustus 2016 om 16:26

Hij stond er wel dus zal wel goeds gedaan hebben dan he.

17 augustus 2016 om 17:51

Ach sommigen jongetjes zijn de realiteit kwijt door al die showmannetjes tegenwoordig. Blijkbaar ben je mislukt als voetballer als je niet bij de absolute top een rol van betekenis hebt gespeeld.

17 augustus 2016 om 15:45

De beoogde linksback (jeff Hardeveld) is nog niet hersteld van zijn blessure en Conboy voldoet niet.

Ik ben het overigens niet met je eens dat Braafheide het nooit ergens heeft laten zien. Hij deed het in zijn eerste periode bij FC Utrecht prima en ook Bij Twente deed hij het zo goed dat hij een transfer naar Bayern Muenchen verdiende.
Daarna was het allemaal wat minder, maar Braafheid traint al de hele voorbereiding mee bij FC Utrecht en heeft daar laten zien dat hij nog steeds van waarde kan zijn.

17 augustus 2016 om 15:49

je hebt wel een punt. Maar buiten Nederland niet geslaagd. En idd destijds een prima speler. Maar dat is alweer zo lang geleden. iets met resultaten die in de toekomst geen zekerheid bieden?

17 augustus 2016 om 15:54

Heeft een prima voorbereiding bij Utrecht gespeeld. Nu mag hij het laten zien, maar prima speler voor het niveau van Utrecht

17 augustus 2016 om 16:06

Utrecht heeft ook ervaring nodig, niet alleen jonge jochies. Er is voldoende talent met de gehuurde spelers Koch en Zivkovic, maar ook Troupee, De Lange, Rubin, Klaiber, Petterson, Heus, Amrabat, Hardeveld etc etc.

Braafheid kan makkelijk mee in de subtop van Nederland, goede voorbereiding gedraaid. Prima gedaan.

Goed gedaan Fcutrecht. Is voor zowel de club als de speler een goede beslissing.

Heel blij hiermee! Kan zeker nog van waarde zijn voor ons en is een speler waar Troupee, De Lange en Rosheuvel zich aan kunnen optrekken

Leuk voor Utrecht dat hij terug is. Overigens, de zaakwaarnemer van Braafheid verdient een standbeeld!

Hele mooi aanwinst! Heeft veel ervaring, is sterk in de coaching en kan onze jonge selectie zeker wat bijbrengen. Welkom terug Edson!

Dubbel gevoel erbij eene kant goede speler voor ons andere kant kon meneer ergens anders meer geld verdienen had die niet getekend gezien zijn verleden en de deadline waar die zich niet aangehouden heb dat ik me afvraag hoeveel zin heeft zo iemand er nog in

17 augustus 2016 om 15:49

Jij refereert aan een situatie uit 2007, toen Braafheid op een niet zo nette manier de overstap maakte naar FC Twente.
2007!!! Er zijn zware criminelen die eerder gerehabiliteerd zijn.

17 augustus 2016 om 16:46

nee hij heeft het over dit jaar maar braafheid wilde nog niet tekenen hij wilde eerst afwachten of er een grotere club kwam nu die er niet is heeft hij getekend

17 augustus 2016 om 19:03

Dat is toch zijn goed recht?

17 augustus 2016 om 21:40

In principe wel, vooral als je 33 bent. Je kan het daarintegen de Utrecht supporters niet kwalijk nemen dat ze denken 'graag of niet'.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren