Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

Boskamp trekt bedrukt gezicht: ‘Nee, alsjeblieft niet. Feyenoord speelt thuis!'

Laatste update:

Jan Boskamp vindt het geen goed idee om Bart Nieuwkoop ook in Europees verband als rechtsbuiten te gebruiken. De van origine verdediger wordt de laatste weken door trainer Arne Slot geregeld als vleugelaanvaller gebruikt en de kans is zeker aanwezig dat Nieuwkoop donderdag in het Europa League-duel van Feyenoord met AS Roma ook die positie invult.

"Zou je Nieuwkoop opstellen, of juist niet? Want Angeliño komt altijd op", krijgt Boskamp als vraag in een video-item van Vandaag Inside. "Aan de andere kant heb je Rick Karsdorp, die wil ook altijd naar voren", begint de trainer in ruste aan zijn analyse over de ideale opstelling van Feyenoord tegen Roma.

"Nee, joh, alsjeblieft niet. We spelen thuis!", hoopt Boskamp van harte dat Slot niet opnieuw kiest voor Nieuwkoop als rechtsbuiten. "Heel lang geleden speelden we met Stanley Brard als linksbuiten. Toen 'Jopie' (Johan Cruijff, red.) bij ons speelde. Wat eigenlijk zijn beste jaar was." Boskamp doelt op het seizoen 1983/84, toen Feyenoord de landstitel en de beker veroverde.

Jan Boskamp hoopt niet dat Bart Nieuwkoop opnieuw als rechtsbuiten speelt.

Boskamp heeft liever dat Slot voor een echte vleugelaanvaller kiest, al is hij nog niet onder de indruk van Yankuba Minteh. "Als hij naar zijn rechterbeen moet, dan heeft hij het moeilijk. Daarom komt hij ook altijd naar binnen toe. Hij moet zorgen dat hij zijn kop omhoog houdt en het overzicht behoudt."

De Feyenoorder in hart en nieren ziet Luka Ivanusec meer progressie maken in De Kuip. "Ik zag hem altijd bij Dinamo Zagreb spelen, en ook bij de nationale ploeg (van Kroatië, red.) trouwens. Hij legt de bal altijd op de stropdas neer, dat is heerlijk om naar te kijken."

"Bij de nationale ploeg en bij Dinamo speelt hij niet zo hoog als bij Feyenoord. Dat zeggen ze ook zelf, daar hebben ze moeite mee. Het kost kracht, want ze moeten altijd blijven drukzetten. Dan heb je tijd nodig om daar bij te komen. Kijk maar naar Santiago Gimenez, die heeft ook zes maanden nodig gehad om daaraan te wennen."

AS Roma


Boskamp kijkt ook even vooruit op het bezoek van Roma aan De Kuip. "Ik denk dat ze nu meer kans maken nu De Rossi daar trainer is", waarschuwt de analist voor het gevaar van de Italianen. "Tegen Inter zie je ineens dat ze anders spelen. Ze krijgen veel tegengoals, maar ze scoren ook."

"Alleen Romelu Lukaku heeft het ontzettend moeilijk met de nieuwe manier van spelen van AS Roma. Feyenoord krijgt hierdoor ook meer ruimte. Mourinho bouwde de boel dicht en dacht: bekijk het maar, hier heb je de bal. Maar het gaat een leukere wedstrijd dan we eerder hebben gezien tegen Roma."

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Dat wordt wel armoedig met Nieuwkoop op rechtsbuiten in een thuiswedstrijd.

We willen allemaal een linksbenige op links en recht op rechts, dan verwacht je dat er meer ruimte en voorzetten komen voor Giminez. Slot gaat dat nooit doen en zal vast z’n redenen voor hebben. Dan hoop ik dat Ivanusec de tijd krijgt om het te laten zien en samen Paixau. Allen dat wordt wel lastig met 2 rechtspoten.. of zal
Slot ons verrassen

13 februari 2024 om 18:20

Nieuwkoop rechtsbuiten is misschien armoedig maar het werkt wel. Bij AS Roma zal namelijk Angelino of Spinazzola in de basis staan en niemand van de aanvallers (wellicht alleen Jahanbakhsh) zullen hen kunnen afstoppen. Je komt daardoor automatisch bij Nieuwkoop uit. Het oogt misschien verdedigend maar dat hoeft niet per se te zijn, zie de wedstrijd tegen PSV dat Nieuwkoop tegenover Dest stond.

Ik zou met Nieuwkoop op rechts en Ivanusec op links starten. Nieuwkoop is wel handig tegen ie snelle inksbacks van Roma en Paixao is imo compleet uit vorm

Als je iemand mee die wil terug rent kan je ook Alireza opstellen. Niet dat dat nou Arjen Robben is, maar wel beter dan Nieuwkoop.

13 februari 2024 om 20:18

Ik vond Nieuwkoop het echt niet zo onverdienstelijk invullen tegen PSV, maar Jahanbags is idd ook een goede optie

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren