Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je bent niet oud genoeg om deze content te lezen.

Beste bezoeker, je bent op een artikel over wedden terechtgekomen, maar je hebt eerder aangegeven deze content niet te willen zien.
 

Om content over online kansspelen volgens wet- en regelgeving te tonen, willen we zeker weten tot welke leeftijdsgroep u behoort.

Door je keuze te maken bevestig je dat je je bewust bent van de risico’s van online kansspelen en dat je momenteel niet bent uitgesloten van deelname aan kansspelen bij online kansspelaanbieders.

‘Borussia Dortmund plaatst dure miskoop na vijftien maanden in etalage’

Laatste update:

De rol van Leonardo Balerdi bij Borussia Dortmund lijkt uitgespeeld. De Argentijnse verdediger werd in januari 2019 voor 15,5 miljoen euro overgenomen van Boca Juniors, maar speelt onder trainer Lucien Favre een bijrol. Volgens BILD kan de 21-jarige mandekker uitkijken naar een nieuwe club, aangezien Favre hem niet hoog heeft zitten.

Dortmund was al snel overtuigd van de kwaliteiten van Balerdi. Hij had pas vijf wedstrijden in het eerste elftal van Boca Juniors gespeeld toen Dortmund hem voor vele miljoenen naar Europa haalde. Balerdi zou in eerste instantie pas in de zomer van 2019 naar Borussia Dortmund komen, maar door een blessure van Dan-Axel Zagadou besloot de clubleiding om al een halfjaar eerder tot actie over te gaan.

Vooralsnog wordt Balerdi bestempeld als een miskoop. Onder Favre komt hij nauwelijks aan spelen toe. In zijn eerste seizoen kwam hij nog tot vier optredens in het eerste elftal van Dortmund, maar deze jaargang moet hij genoegen nemen met nog minder speeltijd. In de groepsfase van de Champions League mocht hij tegen Slavia Praag zeven minuten voor tijd invallen, terwijl hij in de Bundesliga slechts twaalf minuten in actie kwam tegen Fortuna Düsseldorf.

Onder Favre lijkt Balerdi niet te hoeven rekenen op veel speelminuten in de hoofdmacht. De club haalde afgelopen zomer Mats Hummels terug en aan zijn zijde staat in het hart van de verdediging doorgaans Manuel Akanji of Zagadou. Wanneer een van deze spelers geblesseerd was, koos Favre voor Julian Weigl, al is hij in januari voor twintig miljoen euro verkocht aan Benfica. Volgens BILD is Dortmund bereid om mee te werken aan een zomers vertrek. Een verhuurperiode wordt naar verluidt ook overwogen.

Meer nieuws

1
2

Meer sportnieuws

Reacties

Iemand die mij wat meer kan vertellen over deze jongen? Zou dit wat voor psv zijn? Of is hij daar te goed voor? En niet huren maar kopen.

29 april 2020 om 08:06

Ik zou het ook niet weten eerlijk gezegd, daar hij nooit speelt. Als zelfs Akanji de voorkeur boven je krijgt dan is dat niet goed. Grappig en triest detail: hij kon eerder debuteren met Argentinië in het Westfalenstadion dan dat hij met Dortmund deed (waar hij al 11 maanden zat), echter viel hij niet in bij Messi en co.

29 april 2020 om 15:22

Akanji speelde niet best nee, maar is natuurlijk wel verder dan Balerdi. Balerdi zou momenteel goed mee kunnen in de eredivisie. Die jonge moet je natuurlijk nog niet afschrijven, Is Jong komt uit een andere cultuur en is onze manier van spelen niet gewend. Lekker een jaartje in de eredivisie laten spelen en je ziet direct zijn potentie.

29 april 2020 om 16:10

Op basis van wat denk jij trouwens dat Balerdi mee zou kunnen draaien in de Eredivisie want ik zie geen beelden van hem. Ik wil hem ook nog niet afschrijven, hij zal potentie bezitten want anders wordt hij niet voor niks opgeroepen voor Argentinië. Maar ik vind het wel opvallend dat Favre liever Piszczek of Weigl centraal achterin plaatste dan CV Balerdi daar neer te zetten.

29 april 2020 om 16:41

Op basis van oefenwedstrijden waarin hij heeft mee gespeeld, voorseizoen bijvoorbeeld.

29 april 2020 om 18:52

Juist, op basis van een paar helftjes in oefenpotjes. Nou dan ga ik liever op Favre af en die vind hem sowieso nog niet goed genoeg omdat hij allerlei verbouwingen aan z'n elftal doet om het gat anders op te vullen.

Zou hem toch niet direct afschrijven en verkopen. Gewoon lekker een jaartje verhuren zodat hij op een niveautje lager wedstrijdervaring kan opdoen. Mocht dat geen succes worden kun je hem altijd nog in de etalage zetten.

Ik zou zeggen Ajax sla je slag. Dit is een jonge getalenteerde verdediger die er ook erg goed op staat bij de technische staf van Argentinië. Moet toch voor een redelijk bedrag binnen te halen zijn.

Op verschillende sites in Duitsland worden andere namen genoemd dan Balerdi die op de nominatie staan te vertrekken. Dahoud, Delaney, Götze en Schürrle. Over Balerdi wordt juist geschreven dat hij samen met Raschl de komende tijd, wanneer er meerdere wedstrijden in een week worden gespeeld juist kansen zullen krijgen. Ik zelf vind dat hij best een seizoen in bijv. de Eredivisie kan spelen en dan bijv. bij een middenmoter die nog een cv kan gebruiken. Hij zou bijv. een goede versterking kunnen zijn voor Fc Groningen, Heerenveen of Willem 2.

Reageer

Je kunt niet reageren op oude documenten.

X

Inloggen op Voetbalzone

Leuk dat je actief wilt zijn op de grootste voetbal community van Nederland. Voor alle mogelijkheden lees je onze FAQ.

Gebruikersnaam
Wachtwoord
 
Wachtwoord vergeten?
Registreren